کمپین تحریم لبنیات/ اعتراضات تلگرامی به گرانی لبنیات


مردم و برخی مسئولین با یکدیگر همدل و هم صدا شده‌اند تا شاید زورشان بچربد و بتوانند قیمت لبنیات را پایین بیاورند.

به گزارش لقمه، داستان‌های هزار و یک شب لبنیات را همه می‌شنود و ظاهرا به خوابی سنگین فرو رفته‌اند و شاید بنا به مصلحت‌هایی نمی‌خواهند از خواب بیدار شوند و این افراد مصداق ضرب المثل خواب و خواب‌زده هستند.

حکایت شیر مثنوی هفتادمن است که فصل اول داستانش را گرانی ننوشت، همین مرداد سال 93 بود که وزیر بهداشت با صراحت اعلام کرد، در صنایع لبنی از روغن پالم استفاده می‌شود و این پرده‌برداری از یک تخلف بود که جرقه اعتراض را زد، در آن روزها همه رسانه‌ها پر بود از مطالبی درباره مضرات روغن پالم، کارشناسان میگفتند گرفتگی عروق را سبب میشود و بیماریهای قلبی را افزایش میدهد. آمارهای گمرک نیز نشان میداد میزان واردات روغن پالم به‌شدت افزایش یافته است.

حالا که روند استفاده از روغن پالم به دست فراموشی سپرده شده و مردمان ما در جامعه‌ای زندگی می‌کنند که کمتر از سرانه استاندارد جهانی شیر مصرف می‌شود، ناچارا باز هم تن به کاهش مصرف داده و از ترس پالم و گرانی ترجیح میدهند به پوکی استخوان پناه ببرند.

این روزها در شبکه های مجازی از جمله تلگرام تحریم شیر دهان به دهان می‌چرخد، ظاهرا مردم ابتکار عمل را در دست گرفته‌اند و از رفتارهای چندگانه وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و کارخانه‌های تولید لبنیات به ستوه آمده‌اند و با استفاده از تکنولوژی‌های روز، شیر و سایر لبنیات را تحریم کرده‌اند.

در یکی از این پیام‌ها آمده است؛ از آنجا که هیچ ارگانی در خصوص استفاده از روغن پالم در لبنیات پاسخگو نیست و همچنین بدون هیچ توجیه منطقی قیمت لبنیات افزایش یافته، روزهای پایانی مرداد ماه لبنیات نخرید تا روی دستشان بماند و دولت و وزارتخانه‌ها متوجه شوند که به جای گران کردن لبنیات به راه‌حل‌هایی همچون تخصیص یارانه به لبنیات فکر کنند.

بر اساس این گزارش؛ این در حالی است که اکثر کارشناسان این حوزه نیز با نظر مردم موافق هستند، رضا باکری دبیر انجمن صنایع لبنی ایران در خصوص افزایش قیمت می‌گوید: شرایط بازار و قدرت خرید مردم به گونه‌ای نیست که قیمت این کالاهای افزایش پیدا کند، در تیرماه سال 93 طبق اعلام بانک مرکزی به کارخانه‌ها و شرکت‌های تولید لبنیات اجازه داده شد که قیمت این کالاها را حداکثر 15 درصد افزایش دهند و ما در آن موقع شاهد افزایش 14 درصدی قیمت‌ها بودیم و از سال گذشته تاکنون ثبات نسبی قیمت کالاهای اشاره شده در بازار حاکم است.

باکری با بیان اینکه بعد از تفاهم‌نامه ایران و گروه 1+5 این انتظار در بین مردم ایجاد شده است که اگر قیمت کالاها کاهش پیدا نمی‌کند قیمت فعلی ثابت بماند و افزایشی نداشته باشیم بر اهمیت حمایت دولت از تولیدکنندگان فعال در این عرصه تأکید کرد.

محمدرضا اسماعیلی مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی فرآورده‌های لبنی کشور نیز در گفتگو باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار داشت: دولت باید صنعت لبنیات را مورد حمایت قرار دهد زیرا با رونق بازار و استقبال مصرف‌کنندگان قطعا کارخانه‌های لبنی شیر خام را به نرخ مصوب خریداری می‌کنند، و دولت با پرداخت مشوق‌های صادراتی و یارانه به صنایع لبنی می‌تواند سرانه مصرف را افزایش دهد زیرا دهک پایین جامعه توان خرید محصولات لبنی به قیمت بالا را ندارند که در نهایت افزایش قیمت محصولات لبنی منجر به رکود اقتصادی و عدم استقبال بازار از تولیدکننده خواهد شد.

سعید سلطانی سروستانی مدیرعامل اتحادیه دامدران نیز در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص اثرات افزایش قیمت لبنیات تصریح کرد: بنده به عنوان یک کارشناس مخالف این افزایش قیمت هستم و معتقدم که لبنیات باید با یک قیمت مناسب در اختیار مردم قرار گیرد، چرا که به نظر من لبنیات تنها یک ماده غذایی نیست بلکه به عنوان یک منبع دارویی نیز به شمار می‌رود.

وی همچنین اظهار داشت: در کشورهای پیشرفته که سرانه مصرف لبنیات بالاست، سرانه مصرف دارو کمتر است و با توجه به نقش لبنیات در رشد جسمی و فکری کودکان و جلوگیری از عوارضی همچون پوکی استخوان که در میانسالی مردم در اثر کمبود مصرف لبنیات دچار آن می شوند، بالا بردن این سرانه در کشور به شدت احساس می‌شود.

سلطانی افزود: دولت حتی باید شرایطی را فراهم کند تا سرانه مصرف لبنیات در کشور بالا رود، بنده معتقدم دولت هر کاری برای صنایع لبنی انجام دهد هزینه نیست بلکه سرمایه گذاری است حتی اگر لبنیات را به صورت رایگان در اختیار مردم قرار دهد زیرا همواره گفته شده است که پیشگیری بهتر از درمان است.

بر این اساس، امید می‌رود با اعتراضاتی که به صورت خودجوش در حال شکل‌گیری است، موجب بیداری برخی مسئولین مربوطه از خواب غفلت شده و موجبات کاهش قیمت لبنیات و بالا بردن سرانه مصرف لبنیات در کشور شود.

گزارش از حمیده آقاجانی

 

 

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را درباره آن، با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست




کد: 8195 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ جمعه ۳۰ مرداد بازدید: 1476 ساعت: 7:52 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بخور و نخورهای گرم‌مزاج‌ها یک متخصص طب سنتی با اشاره به خصوصیات افراد با طبع ...

  نکاتی برای خوش مزه تر شدن سوپ جو 27 نکته برای اینکه سوپی خوشمزه‌تر و سالم‌تر بپزید....

  ده خاصیت شکلات خوردن آنها که مرتباً شکلات می خورند کار مفیدی برای قلب ش...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آشنایی با با ۶ خاصیت فوق‌العاده ماست ماست از هند باستان شناخته شده و دارای خواص بسیار می‌باشد.
پایین‌ترین هزینه ماهانه یک خانواده 5 نفره چقدر است؟ در سالهای اخیر که معجزات هزاره سوم پولهای نفت کشور را با شعبده بازی و شامورتی بازی غیب کرده و تحریم را بر سر ملت ریخته اند، مهمانی ناخوانده به نام گرسنگی به خانه های اقشاری از مردم راه یافته است. اکنون هربار که به مغازهای پا میگذاری، گرسنه ای سر میرسد و از تو تقاضا میکند برایش تکه ای پنیر یا قالبی کره یا بسته ای نان بخری. هرچقدر هم در گوش ما بخوانند که این گدایان ثروتمندند و حقه بازند و زیر پوشش باندهای مافیایی فعالیت میکنند، به خرج ما نمیرود چون ما با چشم میبینیم که از سال 84 تا 92 ما که ما باشیم و شغل داریم و سر هر ماه حقوقی به حساب مان ریخته میشود، در خرج زندگی لنگ میزنیم...
با انواع عرقیات سنتی ایران و خواص آنها آشنا شوید در سال های اخیر به دنبال تحقیقات جدید در مورد خواص داروهای گیاهی ، استقبال عمومی به استفاده از این نوع داروها نیز افزایش یافته است و هم اکنون در جهان و نیز ایران ، شرکت های معظم دارو سازی با استفاده از عصاره گیاهان دارویی ، تولیدات متنوعی را در بطری های پاکیزه و بهداشتی روانه بازار کرده اند.
زیتون بخورید تا سکته نکنید و سرطان نگیرید برای اینکه وزنتان کاهش یابد، سکته نکنید، سرطان نگیرید، دچار آسم نشوید و برای ده‌ها فایده دیگر؛ حتماً زیتون مصرف کنید.