به گزارش لقمه، در مورد روغنهای زیتون خوراکی در سوپرمارکتها توضیح دهید و بگویید روغنهای بیبو خاصیت واقعی را دارا هستند. این خواننده میخواهند بدانند تهیه کدام نوع روغن زیتون بدون بو یا با بو برای مصرف بهتر است؟
دکتر محمدحسین عزیزی، متخصص صنایع غذایی در گفتوگویی در پاسخ به این سوال گفت: «چهار نوع روغن زیتون در بازار موجود است، روغن فرابکر، بکر، تصفیهشده و روغن تفاله زیتون که بهترین نوع روغن زیتون، نوع فرابکر است.»
وی در ادامه توضیح داد: «در فرایند تولید روغن زیتون فرابکر، تحت هیچگونه حرارتی قرار نمیگیرد و بهترین نوع روغن زیتون به شمار میرود. روغن بکر تحت فرایند تا حدودی حرارت میبیند که در بین عموم به روغن زیتون بودار معروف است و روغن تصفیهشده روغنی است که طی فرایند، حرارت و فشار بیشتری به آن وارد میشود و از تصفیه روغن زیتون بکر به دست میآید که در ایران معروف به روغن «بیبو» است و رنگ روشنتری دارد.»
این متخصص صنایع غذایی درخصوص روغن تفاله زیتون گفت: «روغنهای زیتون خوراکی بازار فرابکر، بکر و تصفیهشده هستند و تفاله زیتون که با حلالهای عالی گرفته میشود بیشترین استفاده آن در صنعت است و برای کارهای غیرخوراکی و ساخت صابون و شامپو از آن استفاده میشود.»
وی در ادامه یادآور شد: «روغن زیتون دارای خواص متعدد و حاوی اسیدهای چرب اولئیک و امگا6 است و متاسفانه به دلیل گران بودن در فرایند تولید آن تقلباتی صورت میگیرد و گاها روغن زیتون خالص نیست و ممکن است روغن تصفیهشده با روغن زیتون بکر یا فرابکر مخلوط یا روغن سویا، آفتابگردان و کلزا یا روغنهای دیگر نباتی به روغن زیتون افزوده شود. بنابراین توصیه میشود روغن زیتون مرغوب را از مراکز و کارخانههای معتبر با مجوز و نشان استاندارد خریداری کنید و از خرید روغن در برخی مسیرهای جادهای بپرهیزید چون اگر تقلبی در فرایند تولید آن صورت گرفته شده باشد، به راحتی و از روی ظاهر نمیتوان تشخیص داد و نیاز به تجهیزات آزمایشگاهی است.»
این عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس در پایان درخصوص شرایط نگهداری روغن زیتون گفت: «روغن زیتون باید در کابینت و دور از نور و گرما و در جای خنک نگهداری شود و از قراردادن آن در کنار گاز اجتناب شود چون حرارت باعث تجزیه شدن ترکیبات و سمی شدن آن میشود.»
شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را درباره آن، با دیگران در میان بگذارید.
بازگشت به صفحه نخست
نقل از :سلامانه