کارآفرینی با یک گیاه کدو شکل


پایگاه خبری لقمه: «محمدرضا صابری» کارآفرین فعالی ست که تصمیم گرفت کشاورزی را به شیوه‌ای نوین به کار بگیرد و با تولید محصولات خاص در این زمینه فعالیت کند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، «مهندسی کشاورزی» از آن دست رشته‌هایی است که بسیاری از فارغ التحصیلانش مدرکشان را تنها قاب کرده‌اند و یا بیکار گوشه‌ای نشسته‌اند یا اینکه کار غیرمرتبطی با رشته‌شان پیدا کرده‌اند. پای درددل هرکدامشان بشینی هزار و یک دلیل وجود دارد که چرا نتوانسته‌اند کاری متناسب با رشته‌شان پیدا کنند. اما «محمدرضا صابری» وقتی مدرک کارشناسی‌اش را در رشته مهندسی کشاورزی گرفت. آستین‌هایش را بالا زد و وارد گود باغ و باغچه شد تا چندسال بعد چند شغل مختلف و متفاوت تنها از راه کشاورزی داشته باشد و محصولاتی را تولید کند که ذهنیت بسیاری را از کشاورزی حسابی تغییر دهد. به همین بهانه سراغ «محمدرضا صابری» اهل تفرش رفتیم تا از کار و محصولاتش بیشتر سردربیاوریم.

 
 
می‌خواستم در کارم خاص باشم
 
«محمدرضا صابری» متولد ۱۳۵۲ است. در سال ۷۸ در رشته مهندسی کشاورزی زراعت و اصلاح نباتات فارغ التحصیل می‌شود و بعد از شرکت در کلاس‌های کارآفرینی ایده‌ای در ذهنش شکل می‌گیرد و تصمیم می‌گیرد کارهایش را در حوزه کشاورزی متفاوت‌تر از بقیه آغاز کند. منحصر به‌فرد ترین محصول آقای صابری تولید گیاهی به نام «لوفا» است که با آن محصولات مختلفی را می‌توان تولید کرد. گیاهی که چند صنعت را با خود همراه کرده‌است. آقای صابری می‌گوید:« من نمی‌خواستم خلاف بقیه کار کنم. اما دوست داشتم در کارم خاص باشم. گیاه لوفا، گیاه بومی مناطق گرم و مرطوب آسیا و آمریکا است. ما این گیاه را در شرایط گلخانه‌ای پرورش دادیم. قبل از آن سال ۹۱ در رشت این گیاه را کشت کردیم. اما چون رطوبت این منطقه بسیار بالا بود در نیامد. مجدد در شهرستان تفرش دست به تولید لوفا در شرایط گلخانه‌ای زدیم که موفق شدیم.
 
 
کشاورزی در ایران آمایش درستی ندارد
 
کشاورزی به سبک آقای تفرشی شاید آخرین چیزی باشد که به ذهن آدمهایی که کشاورزی را فقط در کشت گندم و جو می‌بینند باشد. ذهنیت اشتباهی که بسیاری را از کشاورزی دور کرده‌است و آن را کار کم سودی می‌داند:« متاسفانه وقتی صحبت از کشاورزی می‌شود همه فکر می‌کنند یک کار کم سود با درآمد پایین است. اما باید بدانید اگر به کشاورزی به شکل علمی و نوین نگاه شود یکی از پرسودترین کارهای روز دنیاست. من مدتی خارج از کشور بودم به وضوع دیدم یکی از سرمایه‌دارترین اقشار در کشورهای پیشرفته کشاورزان هستند. اما متاسفانه در کشورما کشاورزی درست ترویج نشده‌است تا آن را براساس آمایش درست انجام دهیم. مثلا در جایی که زمین‌ها خرده مالک دارند. کشت گندم صحیح نیست. یا می‌بینیم جاهایی هندوانه می‌کارند که به دلیل مصرف آب بسیار زیاد هزینه کشت بیشتر از فروش می‌شود.»
 
الیاف طبیعی لوفا موجب دگرگونی پوست می‌شود
 
این گیاه خاص توانسته‌است منجر به تولید محصولاتی شود که استفاده بهداشتی و درمانی بسیار زیادی دارد. آقای صابری در این مورد اشاره می‌گوید:«این گیاه در زمان ابتدایی خود مصرف خوراکی دارد. چون لوفا از خانواده کدوهاست. اما مصرف پزشکی و بهداشتی آن بی‌نظیر است. خود گیاه لوفا در واقع قوی‌ترین ماده ماساژ بوده است که خاصیت لایه برداری طبیعی دارد. این لایه‌برادری طبیعی باعث می‌شود سلول‌های مرده پوست از بین برود و تنفس سلول‌های پوست آسان‌تر شود. در نتیجه پوست اکسیژن بیشتری را جذب می‌کند و همین امر باعث نرمی و شادابی هرچه بیشتر پوست می‌شود. خود لایه خارجی پوست به صورت طبیعی سلول‌های مرده را جدا می‌کند و می‌ریزاند. اما بعضی از سلول‌ها جدا نمی‌شود و به مرور باعث کدر شدن پوست می‌شوند. اما لایه‌برداری لوفا همه را جدا می‌کند و مکان تجمع باکتری‌ها را از بین می‌برد. جالب است بدانید از پودر و روغن ‌دانه‌های این گیاه در داروسازی استفاده می‌شود. اما متاسفانه این گیاه در ایران خیلی جدی گرفته نشده‌است.»
 
 
مردم باید برای جنس ایرانی دل بسوزانند
 
محصولات الیاف طبیعی ایرانی با قیمت های پایین‌تر و با کیفیت بالاتری نسبت به مشابه‌های خارجی خود در بازار وجود دارد. اما همچنان چشم کارآفرینان و تولیدکنندگان داخلی چشم به مشتریانی ست که تولید ملی را به مشابه‌های خارجی ترجیح دهند:« مردم باید بدانند اگرما دلمان برای هم نسوزد و از هم حمایت نکنیم هیچ کس بیرون از مرزهای کشور ما را حمایت نخواهد کرد. باید این فرهنگ جا بیفتد که مردم در صورت نبودن جنس ایرانی سراغ خارجی یک محصول بروند چون خرید جنس ایرانی مستقیما موجب اشتغالزایی می‌شود. باور کنید دیده‌ام که محصولات چینی را می‌آورند و با برچسب ایتالیایی می‌فروشند. وقتی تولید ایرانی می‌خرید. تولید انبوه اتفاق می‌افتد و وقتی تولید بیشتر شود تعداد افرادی بیشتری سرکار می‌روند.»
 
هنر کارآفرین به آوردن سرمایه نیست
 
آقای صابری معتقد است کارآفرین هنرش به آوردن سرمایه نیست. بلکه هنر او در ایده‌ای ست که در سر دارد اما نیاز به حمایت دارد:«سرمایه نداشتن نباید در الویت باشد. هنر کارآفرین در ایده‌ای ست که سرمایه گذار را مجاب به سرمایه‌گذاری می‌کند و یا روشی که می‌تواند بدون سرمایه کار را آغاز کند. در بسیاری از نقاط مختلف کشور می‌توان با بسیار از ایده‌ها پول در آورد. مهم خواستن است. اما متاسفانه هنوز فرهنگ پیداکردن کار استخدامی در میان بسیاری از مردم وجود دارد. البته نیازبه حمایت وجود دارد. به طور مثال قوانین پیچیده اداری واقعا دست و پاگیر است. به جرات می‌توانم بگویم برخی از این قوانین آنقدر زمان بر است که شما را برای کار خسته می‌کند. تولید کننده نباید دغدغه‌ای به جز کار داشته باشد اما متاسفانه دغدغه‌های مختلفی به جز کار بر ذهنش سوار شده‌است. البته من واقعا از فرماندار  محترم تفرش جناب میرزایی ، رئیس جهاد شهرستان جناب اخلاصی  و کارکنان  محترمشون و مسولین استان مرکزی  تشکر میکنم. شاید اگر حمایت‌هایشان نبود. من هم سرد می‌شدم و ادامه نمی‌دادم اما حمایت‌هایشان سبب این اتفاق خوب شد. »
 
 
کشاورزی را جدی بگیرید
 
کشاورزی به گفته آقای صابری در ایران هنوز مغفول مانده‌است و باید جدی گرفته شود چون علاقه‌مندان می‌توانند از این راه درآمدهای خوبی داشتند و کارآفرینی ایجاد کنند.« من خودم در شمال و شهر رشت پرورش درختانی که در صنعت چوب کمک‌کننده‌ هستند کار می‌کنم. همینطور درپرورش گلخانه‌ای گیاهان زینتی نیز فعال هستیم که همه آنها صادراتی هستند. پرورش گیاهان زینتی یکی از توصیه‌های من برای آنهایی است که کشاورزی را دوست دارند. حتی پرورش میوه‌های گرمسیری وغیربومی به روش گلخانه‌ای نیز یک ایده بسیار خوب است که علاقه‌مندان می‌توانند از آن حسابی پول در بیاورند.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 11380 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ شنبه ۷ مرداد بازدید: 2977 ساعت: 8:59 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تقدیر از ۱۰ ایده برتر در رویداد فناوری‌های نوین کاهش ضایعات کشاورزی و غذایی ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
2 شب آفتابی برنامه ای برای واکاوی چالش های کسب و کار ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۵ مرداد
3 آزمایشگاه خط مشی مشترک میان مرکز نوآوی قوه مقننه و دانشگاه تهران افتتاح شد ۱۴۰۱ يکشنبه ۷ اسفند
4 اختتامیه فصل سوم برنامه تلویزیونی «میدون» برگزار شد ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۳ آذر
5 سامان گلریز: آشپزی نیاز به نیروهای متخصص دارد/ بگذارید بچه‌ها آشپزی یاد بگیرند ۱۴۰۰ سه شنبه ۲ شهريور
6 طرح روستای بدون بیکار محقق می‌شود ۱۳۹۸ جمعه ۱۱ مرداد
7 تغییر ذهنیت از کارمندی به کارآفرینی ۱۳۹۶ شنبه ۲ دي
8 ۱۰ درس مدیریتی که از شما کارآفرینی خارق‌العاده می‌سازد ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ آذر
9 شغل هایی که میتوان با آن پولدار شد ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۵ آبان
10 پروش ماهی در کاخانه تولید گلاب/به خاطر کم‌آبی به سراغ گلاب رفتیم ۱۳۹۵ شنبه ۲ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خطرات مصرف داروی کتامین برای زنان باردار پایگاه خبری لقمه: یک مطالعه جدید هشدار می دهد کتامین در حال تبدیل شدن به یک داروی محبوب افسردگی است، اما پزشکان خطری را که می تواند برای بارداری ایجاد کند، در نظر نمی گیرند.
طب مدرن یا سنتی؛ کدام‌یک دوای دردهای امروز ماست؟ پایگاه خبری لقمه: دردهای عجیبی از راه رسیده است. می‌گویند پزشکی مدرن از درمان عاجز است. آیا طب سنتی ممکن است بتواند کاستی‌های علم مدرن را جبران کند؟
10 نکته برای هضم بهتر غذا خیلی مهم است که غذایی که می خورید و زمانی که آن را میل می کنید، از قبل معین باشد. خوردن غذاهای مشابه و زمان های مشخص در روز اثرات معینی بر روی سیستم گوارش شما دارد
زیتون سبز بخوریم یا زیتون سیاه؟ برای همراهی با غذا دوست دارید زیتون سیاه میل کنید یا زیتون سبز؟! شاید زیتون سبز کمی تکراری شده و زیتون سیاه به‌دلیل سر و شکلی که دارد، زیبا‌تر باشد! اما به نظر شما متخصصان تغذیه کدام زیتون را توصیه می‌کنند؟ زیتون رنگ‌شده نخورید!