فرسایش خاک در ایران 3 برابر میانگین جهانی است


پایگاه خبری لقمه: رئیس گروه حفاظت و حاصلخیزی خاک معاونت آب و خاک وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه میزان فرسایش خاک در کشور 2 وپنج دهم تا سه برابر میانگین جهانی است، گفت: سوء مدیریت، قطع درختان، چرای بیش از ظرفیت دام در مراتع و تغییر کاربری اراضی، ایران را در زمره صدرنشینان فرسایش خاک در جهان قرار داده است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، رمضان علی ابراهیم پور روز دوشنبه در نخستین همایش استانی حفاظت خاک در اراک افزود: بررسی ها بیانگر آن است که میانگین فرسایش خاک در کشور 16 و هفت دهم تن در هکتار و در جهان حدود پنج تا 6 تن در هکتار است. 

 
وی ادامه داد: ایجاد یک سانتیمتر خاک بین یکصد تا یک هزار سال زمان نیاز دارد و این مهم نشان از اهمیت و محافظت هرچه بیشتر از منابع پایه خاک در کشور است. 
ابراهیم پور خاطرنشان کرد: قانون و مقررات متعددی در حوزه حفاظت از خاک و برخورد با افرادی که به نوعی در فرسایش خاک دخالت دارند وجود دارد اما ضمانت اجرایی آن ها در حد انتظار نیست. 
وی گفت: از 165 میلیون هکتار مساحت کشور حدود 10 درصد معادل 18 و پنج دهم میلیون هکتار قابلیت کشت دارد و در چرخه تولید قرار می گیرد. 
 
ابراهیم پور خاطرنشان کرد: سیاست های کلی کشور با توجه به افزایش جمعیت و وسعت اراضی قابل کشت در آینده باید به گونه ای باشد که برای تامین امنیت غذایی کمتر دچار مشکل شویم. 
مدیرآب و خاک جهاد کشاورزی استان مرکزی نیز در این همایش گفت: در 2 سال اخیر اعتبارات و طرح های متعددی در حوزه آب انجام شده ولی راهبردها و اقدامات در حوزه خاک در حد انتظار نیست و به گونه ای این حوزه مغفول واقع شده است. 
 
عباس صالحی افزود: 14 آذرماه از سوی سازمان ملل به عنوان روز جهانی خاک و حدفاصل سال های 2015 تا 2024 با عنوان دهه خاک معرفی شده است. 
استان مرکزی به عنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب می شود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است. 
این استان با وجود صنعتی بودن در زمره 10 استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که 90 هزار بهره بردار شامل 20 درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند. 
 
670 هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و 2 دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می شود. 
استان مرکزی با تولید حدود 54 هزار تن گوشت سفید، 53 هزار تن تولید گوشت قرمز، 320 هزار تن شیر، حدود 41 هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژه در تولیدهای بخش کشاورزی و دامداری در کشور برخوردار است. 
 
این استان رتبه چهارم تولید بچه ماهی قزل آلا، رتبه اول در تنوع تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم تولید گل ها شاخه بریده، رتبه سوم در تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم سطح زیر کشت و تولید انار کشور، رتبه ششم تولید پسته، مقام هشتم تولید گل محمدی، مقام نهم در تولید انگور، رتبه سوم در تولید لوبیا و رتبه پنجم در تولید جو را به خود اختصاص داده است. 
استقرار ایستگاه انار ساوه، پژوهشکده گل و گیاهان زینتی محلات، ایستگاه ملی تحقیقات لوبیای خمین، وجود شعبه ششم تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، وجود ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی نیز از ظرفیت های علمی و تحقیقاتی استان مرکزی است. 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایرنا

کد: 13634 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۳ آذر بازدید: 2363 ساعت: 3:31 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  کمبود آب، افراد را بد اخلاق می کند لقمه: کم آبی در افراد منجر به بروز بداخلاقی و پایی...

  با این مواد از ریزش مو جلوگیری کنید ریزش موها به عوامل مختلفی بستگی دارد که با استفاده...

  غذا را بیش از دو ساعت در دمای محیط نگهداری نکنید کاظم ندافی در آستانه فرا رسیدن ایام نوروز و شروع س...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نوشیدنی ویژه کارمندان کارایی حافظه، قدرت استنتاج و تمرکز در کارمندانی که در حین کار کافئین مصرف می کنند بهتر از سایرین است.
درمان بیماری شیزوفرنی با رژیم غذایی غنی از چربی پایگاه خبری لقمه: طبق یک تحقیق جدید، رژیم غذایی غنی از چربی و دارای مقادیر پایین کربوهیدرات که معمولاً مناسب ورزشکاران بدنسازی است، در درمان بیماری شیزوفرنی موثر است.
رژیم غذایی برای عضله ای شدن شكم یکی از مواردی که باعث می‌شود تا افراد از ادامه رژیم‌های غذایی خودداری کنند یا هر وقت اسم رژیم به گوششان رسید فرار کنند این می‌باشد که این افراد تا به حال به صورت علمی و اصولی اقدام به تنظیم رژیم نکرده‌اند بلکه به صورت یکباره هر آنچه در سبد غذایی شان بوده حذف کرده‌اند و شوکی بسیار بزرگ را به مغز خود وارد کرده اند که سبب نفرت و ترس از رژیم شده است.
بررسی آثار بهداشتی و اقتصادی آلودگی هوا در ۲۷ شهر پایگاه خبری لقمه: رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت با اشاره به انجام مطالعه‌ای برای کمی‌سازی اثرات بهداشتی و اقتصادی منتسب به آلاینده ذرات معلق PM ۲.۵، به تشریح عوارض این معضل بهداشتی در کشور پرداخت و گفت: در سال ۱۴۰۰ تعداد همه مرگ‌های منتسب به مواجهه طولانی مدت با ذرات معلق PM۲.۵ بیش از ۸۷ درصد نسبت به سال ۱۳۹۹ افزایش یافته است.