فرسایش خاک در ایران ۷ برابر متوسط جهانی است


پایگاه خبری لقمه: معاون رئیس‎‌جمهور گفت: بر اساس گزارش مرکز پژوهش‌ها در حوزه فرسایش خاک آمده، سالانه ۱۶.۵ تن در هر هکتار فرسایش خاک در ایران اتفاق می‌افتد که ۷ برابر متوسط جهانی است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، امروز شنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۳ همایش روز جهانی خاک با شعار «مراقبت از خاک، سنجش، پایش، مدیریت» با حضور وزرای جهاد کشاورزی، آموزش و پرورش و جمعی از مدیران دولتی در محل این وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد.

 
شینا انصاری، رئیس سازمان ملی حفاظت محیط زیست و معاون رئیس جمهور در این همایش اعلام کرد: ما در حوزه حفاظت خاک و مدیریت پایدار منابع خاک، اهداف مشترک با وزارت جهاد کشاورزی داریم.
 
وی گفت: چه بسیار کشاورزانی که به دلیل از بین رفتن کیفیت خاک، زمین‌های خود را رها و به حاشیه شهرها مهاجرت کرده‌اند.
 
وی ادامه داد: شعار روز جهانی خاک، مراقبت از خاک سنجش، پایش، مدیریت تعیین شده که بر اهمیت اندازه‌گیری و مدیریت تاکید کرده است.
 
انصاری با بیان این که پایش خاک می‌تواند مبنای تصمیمات مدیریتی قرار گیرد، تصریح کرد: فصل مشترک ما و وزارت جهاد کشاورزی این است که بتوانیم موضوعات مشترک برای مدیریت پایدار خاک داشته باشیم.
 
معاون رئیس جمهور با بیان این که آنچه در سند بالادستی در قانون حفاظت از خاک در سال ۱۳۹۸ به تصویب رسید در دو محور بود، گفت: این دو محور «فرسایش خاک» و «آلودگی خاک» است که تکالیف هر دستگاه در آن مشخص شده است. در موضوع اول، وزارت جهاد کشاورزی و در محور دوم، سازمان ملی حفاظت محیط زیست مکلف به پیگیری مسائل هستند.
 
وی افزود: متأسفانه بر اساس گزارش مرکز پژوهش‌ها در حوزه فرسایش خاک آمده، سالانه ۱۶.۵ تن در هر هکتار فرسایش خاک در ایران اتفاق می‌افتد که ۷ برابر متوسط جهانی است؛ یعنی ۷.۷ درصد فرسایش خاک را به تنهایی به خود اختصاص داده‌ایم در حالی که سهم کشورمان از منابع خاکی جهان یک درصد است.
 
رئیس سازمان ملی حفاظت از محیط زیست با تاکید بر این که فرسایش خاک بحرانی است و باید مورد توجه ویژه قرار گیرد، ادامه داد: در بخش آلودگی خاک، سازمان طی تحقیقاتی که داشت منابع آلاینده مانند مصرف نهاده‌های شیمیایی، پساب‌ها و… را شناسایی کرده و در ادامه مطالعات، موضوع بازسازی و احیا خاک در دستور کار سازمان قرار گرفته است.
 
انصاری درباره تحقیقات انجام شده در این سازمان به بخشی از آمارهای استخراج شده اشاره و عنوان کرد: در مجموع ۱۴۶۲ پایش خاک انجام شده و از این تعداد ۸۰۱ منبع آلاینده شناسایی شد؛ همچنین ۱۰۷۷ اخطاریه صادر و ۲۰۶ بازسازی صورت گرفت.
 
معاون رئیس جمهور اضافه کرد: تلاش داریم در حوزه آلودگی خاک با تمرکز بر شناسایی آلاینده‌ها، پایش و جبران خسارات با سایر دستگاه‌ها همکاری مشترک داشته باشیم.
 
رئیس سازمان ملی حفاظت محیط زیست در پایان گفت: قانون حفاظت خاک ضمن تبادل تجربیات و داده‌های به دست آمده، با همگرایی و آگاهی بخشی آحاد جامعه قرار است مدیریت پایدار خاک محقق شود تا گام‌های مثبت در راستای کیفیت خاک برداشته شود. 

 

خبرنگار: آزاده فضلی

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 15706 تاریخ نشر: ۱۴۰۳ شنبه ۱۰ آذر بازدید: 172 ساعت: 3:19 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  در ناهار کودک خود تغییر ایجاد کنید محققان توصیه می‌کنند: ناهار فرزند خود را جذاب‌تر و...

  ۸ نکته اعجاب‌انگیز نوشیدن چای به‌تازگی پژوهشی توسط استرالیایی‌ها انجام شده که بی...

  تاثیر قهوه بر اشتها مطالعات نشان می‌دهد قهوه تاثیرات مثبت زیادی بر روی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

کاهش احساس گرسنگی با ورزش متخصصان تغذیه و سلامت در یک مطالعه جدید تاکید کردند که برخلاف یک باور غلط عمومی ورزش کردن نه تنها باعث افزایش اشتها نمی‌شود بلکه همچنین می‌تواند احساس گرسنگی را سرکوب کند.
افزایش خطر کرونا هندی/ جزییاتی از تردد شبانه شب‌های قدر پایگاه خبری لقمه: علیرضا رئیسی ضمن تشریح وضعیت بیماری کرونا در کشور، درباره وضعیت جدید شهرها، ویروس کووید هندی و برنامه واکسیناسیون توضیحاتی ارائه کرد.
آیا خواص سبزی ها با طبخ از بین می رود؟ یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه:«برخی از اجزای غذایی و مواد مغذی سبزی ها مثل ویتامین های محلول در آب و ویتامین C نسبت به حرارت و محیط قلیایی بسیار حساس بوده و حرارت می تواند به درجاتی خواص آن را از بین ببرد.» تاکید کرد:«برای حفظ ویتامین C سبزی ها به هنگام پخت، سبزی را به ناگهان در آب جوش بریزید.»
آشنایی با 4 خوراکی چرب مفید بسیاری از خوراکی‌هایی که ما روزانه آنها را مصرف می‌کنیم دارای چربی‌های مختلفی هستند که باعث آسیب رسیدن به بدن ما می‌شود و همچنین می‌توانند بیماری‌های مختلفی را در بدن ما ایجاد کنند.