«سوهان» سوژه اولین قسمت مجموعه‌ «سوغات» شد


پایگاه خبری لقمه: اولین قسمت مجموعه «سوغات» به کارگردانی محمدرضا جعفری سراغ محصول شناخته شده‌ شهر قم «سوهان» می‌رود.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، «محمدرضا جعفری» تهیه‌کننده و کارگردان این مجموعه با اشاره به ظرفیت‌های غنی فرهنگی در ایران، در خصوص شکل‌گیری ایده‌ این مجموعه مستند، گفت: با توجه به این که نیاز است به جنبه‌های مختلف گردشگری توجه شود، سوغات می‌تواند ظرفیت مناسبی برای دعوتِ مردم نقاط دیگر برای حضور در آن منطقه و آشنایی با تولید آن محصول باشد. البته با وجود این که کشور ما با توجه به خاصیت اقلیمی و وجود چهار فصل ظرفیت قرار گرفتن به عنوان یکی از قطب‌های مناسب گردشگری را دارد، به دلایل مختلف مثل تحریم‌ها هنوز نتوانستیم به جذب گردشگر خارجی و ایجاد ارز برای کشور اقدام مناسبی کنیم.
 
وی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های گردشگری هر منطقه‌ای، سوغات است. «سوغات» یک ریشه تاریخی دارد و گاهی این مفهوم شکل نوستالژیک پیدا می‌کند. مثلاً در فلان کشور اروپایی، شکلات کاکائو و در برخی کشورهای دیگر یک خوراکی به عنوان ارزش ملی آن کشور در جایگاه سوغات مورد توجه قرار می‌گیرد. 
 
جعفری با اشاره به این که صنعت گردشگری می‌تواند راهی برای صدور فرهنگ انقلاب اسلامی برای مردمان دیگر نقاط جهان باشد، ادامه داد: کشور ما جدا از شرایط اقلیمی و فرهنگ بومیِ مناسبی که دارد، از لحاظ توجه به ارزش‌های مختلف می‌تواند گزینه‌ مناسبی برای گردشگری باشد. برای قسمت اول این مجموعه قرار شد که سوغات «سوهان» در شهر قم را کار کنیم. ما در این مستند، تاریخچه‌ سوهان را به عنوان سوغات یک شهر مذهبی بررسی می‌کنیم و با مرور اسناد و مدارک و تهیه گزارش از فضای تولید سوهان در کارگاه‌های سوهان‌پزی بیشتر با این محصول آشنا می‌شویم. هم‌چنین از مراکزی که مواد اولیه‌ سوهان را تهیه می‌کنند، فیلم تهیه می‌کنیم. در واقع ما در قسمت اول این مجموعه، جنبه‌های مختلف تولید سوهان را به عنوان یک محصول فرهنگ‌آور نشان می‌دهیم تا مخاطب بداند که سوهان چه پیشینه‌ای دارد و چگونه دارای فرهنگ شده است.
 
کارگردان مجموعه مستند «سوغات» با تاکید بر قدمت «سوهان» و تثبیت جایگاهش نزد زائران شهر مذهبی قم، عنوان داشت: در صد سال گذشته که سوهان در میان مسافران و مردم نقاط مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد، معرفی این محصول اصیل ایرانی می‌تواند در جهت جذب گردشگر و رونق صنعت توریسم در کشور کمک کند و هدف ما در این مجموعه، معرفی محصولات اصیل نقاط مختلف کشور به منظور حمایت از تولید داخلی است.
 
مجموعه مستند «سوغات» با هدف معرفی محصولات اصیل ایرانی در نقاط مختلف کشور، در تدارک تولید است.
 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی 

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 14530 تاریخ نشر: ۱۴۰۰ سه شنبه ۳۰ آذر بازدید: 1785 ساعت: 7:08 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 روش تهیه شیرینی‌های ایرانی نوروزی+ عکس ۱۳۹۱ دوشنبه ۲۸ اسفند
2 شیرینی‌های چندصد ساله ایرانی در نوروز+ عکس ۱۳۹۱ چهارشنبه ۲۳ اسفند
3 آجیل را از فروشگاه‌های معتبر خریداری کنید ۱۳۹۱ سه شنبه ۲۲ اسفند
4 شیرینی سوهان با گرانی‌ تلخ شد ۱۳۹۱ دوشنبه ۲ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تغذیه برای سلامت ریه ویتامینA، ویتامینD، ویتامینE، ویتامینC و همچنین وی...

  هفت ماده نفاخ را بشناسید لقمه:

  پنیر برای دندان مفید است یا مضر؟ پنیر به دلیل برخورداری از قابلیت خنثی سازی اسید، م...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

همه چیز درباره پیتزا؛ مهمان ایتالیایی شاید در نگاه اول، ایرانی ها مردمان بدغذایی به نظر برسند؛ چون به سختی با غذاهای ملل دیگر ارتباط برقرار می کنند. دلیل این مدعا هم به همراه بردن چند قوطی کنسرو و چند پسته غذای کنسروی در سفرهای خارجی است.
این خانم ها مولتی ویتامین نخورند اگر قصد بارداری دارید قبل از مصرف هرگونه دارو یا مکمل حتما با پزشکتان مشورت کنید.
آشنایی با ترشی های هیجان انگیز/ 1 قبول است كه زندگی‌ها مدرن بی‌حس و حال شده است اما هنوز هم پاییز و زمستان برای خیلی‌ها یعنی فصل ترشی و شور انداختن و مربا و مارمالاد پختن! فقط ترشی‌خورها می‌دانند غذا خوردن به عشق «ترشی» یعنی چه!
لاغری آسان با 10 سم زدای طبیعی هنگامی که در حال اجرای برنامه سم زدایی خود هستید، حتماً ظرف غذایی را همراه خود داشته باشید تا غذاهای مورد نیاز در این دوره را بتوانید با خود به هر جایی ببرید؛ از محل کار گرفته تا مهمانی خانه دوستان.