آخرین وضعیت سرمازدگی در باغات + پنج توصیه


پایگاه خبری لقمه: مدیرکل مدیریت بحران و کاهش مخاطرات وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه شدت سرمازدگی سال گذشته از امسال بیشتر بود، به کشاورزان و باغداران برای مقابله با سرمازدگی توصیه‌هایی کرد.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه، حسین آهنی مدیرکل مدیریت بحران و کاهش مخاطرات وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه میزان سرمازدگی امسال به شدت سال‌ گذشته نبود، گفت: هشتم فروردین امسال طی نامه‌ای به استان‌ها ابلاغ کردیم و اطلاع‌رسانی‌های لازم نیز در این خصوص صورت گرفت. همچنین ستاد مدیریت بحران تشکیل شد. در ۱۹ استان شمالی، غربی و شمالغرب سرمازدگی داشتیم و توصیه‌هایی در بخش زراعت و باغداری نیز شد.

 
وی با اشاره به اینکه پنج راهکار برای مقابله با سرمازدگی به کشاورزان توصیه کردیم، گفت: چون شدت سرما بسیار بالا نبود، در بخش زراعت استفاده از کودهای کلرید پتاسیم با پتاس ۶۰ درصد را پیشنهاد دادیم. همچنین در مناطقی که کف باغ علف هرز بود، توصیه کردیم که علف‌ها را بدون شخم‌زدن جمع آوری کنند، زیرا هرچه بافت خاک سفت‌تر باشد انتقال حرارتی کمتر می شود.
 
مدیرکل مدیریت بحران و کاهش مخاطرات وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: همچنین پیشنهاد کردیم باغداران در مناطقی محدودیت منابع آبی وجود ندارد، آبیاری تا حداقل ۲۰ سانتی‌متر را انجام دهند.
 
وی در ادامه گفت: پیشنهاد کردیم که باغداران از مواد شیمیایی مانند محلول‌های ضدهسته یخ در باغات استفاده‌ کنند. تاثیرگذاری آن ۲۴ ساعته و ماندگاری آن ۷ تا ۱۰ روز است.
 
آهنی عنوان کرد: در مناطقی که دما بالای صفر بود، آتش و دود را پیشنهاد دادیم. سرمازدگی در دمای بالای صفر و یخ‌زدگی در دمای زیر صفر رخ می‌دهد. بنابراین می‌توان در مناطقی که سرمازدگی داریم با ایجاد آتش در پیت‌های حلبی و جابه‌جایی هوای گرم و سرد از باغات حفاظت کنیم.
 
وی همچنین افزود: استفاده از هیترها و دمنده‌های حرارتی و نصب آن در پشت ماشین‌های کشاورزی  نیز از دیگر پیشنهادات بود.
 
مدیرکل مدیریت بحران و کاهش مخاطرات وزارت جهادکشاورزی تصریح کرد: ۱۲ و ۱۳ فروردین در ۱۹ استان سرمازدگی داشتیم و اطلاع‌رسانی‌های لازم نیز صورت گرفت. فعلا در دوره ارزیابی هستیم و برآورد خسارت حدودا ۲۰ روز طول می‌کشد. تنها گزارشی که از خسارت داریم از استان کردستان و برخی باغات میوه است.
 
وی در پایان گفت: هفته آینده به احتمال زیاد سرمازدگی آنچنانی نخواهیم داشت. شاید در برخی مناطق موج سرما و برف را داشته باشیم ولی تاثیری بر درختان نخواهد داشت.

  

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

 

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 15160 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۵ فروردين بازدید: 978 ساعت: 1:37 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برداشت 85 تا 90 هزارتن زیتون تا پایان فصل ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۳ آذر
2 هر نوع میوه را باید کیلویی چند بخرید؟ ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۷ مهر
3 کوتاهی دولت در پرداخت خسارت کلزاکاران ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۶ مهر
4 وضعیت تولید مرکبات مناسب است ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۶ مهر
5 افزایش 7 درصدی تولید مرکبات در راه است/ راهکارهای جدید برای مقابله با سرمازدگی ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۱ مهر
6 خسارت باغداران شمال پرداخت شده است ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۶ تير
7 پیاز اشک مردم را درآورد/ افزایش ۹ برابری قیمت ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۱ تير
8 خسارت 279 میلیارد ریالی سرما به محصولات کشاورزی استان بوشهر ۱۳۹۴ شنبه ۲۸ آذر
9 سرمازدگی گوجه‌فرنگی خوزستان وبهبهان‌/ وزارت کشاورزی باید از گرانی جلوگیری کند ۱۳۹۴ شنبه ۲۱ آذر
10 گرانی و کمیابی چای شمال ۱۳۹۴ پنج شنبه ۳۱ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چه بخوریم و چه نخوریم تا استرس نگیریم؟ زندگی در دنیای مدرن و پرتنش امروزی بدون استرس نیست...

  با انواع غذاهای آلرژی‌زا آشنا شوید آلرژی‌های غذایی در سال‌های اخیر نگرانی‌های بسیاری ...

  میز شام سالم با این 19نکته لقمه: یکی از نکاتی که در مهمانی‌های سالم باید رعای...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نخستین موزه سیب‌زمینی‌ پدر و پسر بلژیکی به قدری به سیب‌زمینی سرخ‌کرده علاقه داشتند که پس از پژوهش‌های بسیار موفق شدند موزه‌ای برای این پیش‌غذا بسازند.
اوضاع بحرانی آزمایشگاه‌های پزشکی/ سوءاستفاده بیمه‌های تکمیلی پایگاه خبری لقمه: عضو هیئت مدیره انجمن علمی آسیب شناسی ایران در مورد وضعیت آزمایشگاه‌های پزشکی در بخش دولتی و مشکلاتی که با آنها دست و پنجه نرم می‌کنند، توضیحاتی داد.
راهکارهایی برای جداسازی و بازیافت پسماند رستوران‌ها پایگاه خبری لقمه: مهم است که رستوران‌ها، شهرداری‌ها و سایر مراجع مربوطه با همکاری و هماهنگی مناسب، برنامه‌ها و راهکارهای موثری را برای جداسازی و بازیافت پسماند رستوران‌ها به کار بگیرند.
خوراکی های حرام در رستوران های تهران چه می کنند؟ تهران پر از رستوران های رنگارنگ است.رستوران هایی که با نام فرانسوی، ایتالیایی، مکزیکی، چینی و مغولی هر روز در جای جای تهران افتتاح می شوند و برای مطرح کردن خود علاوه بر دکوراسیون های عجیب و غریب گاه به سرو انواع غذا های عجیب و غریب نیز روی می آورند ، غافل از این که خوردن این غذاها در کشور اسلامی مجاز است یا خیر؟