صلواتی عنوان کرد:
دلایل ادغام برنامه های توسعه گردشگری و شهر سالم در کشورهای پیشرو


پایگاه خبری لقمه: صدیقه صلواتی (دبیر برنامه شهر سالم و ایمن مراغه) درباره طرح شهر سالم و مقاصد مطلوب برای گردشگری سخن گفت.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، شهر سالم، تداعی کننده شهری با فضای سبز محافظت شده، هوای سالم، آب سالم، مدارس سالم، سیستم حمل و نقل در دسترس و ایمن، زیر ساختهای مناسب ارتباطی، سیستم آموزش با کیفیت، فراهمی امکانات تفریحی سالم، و محیط مروج سبک زندگی سالم است.

صدیقه صلواتی (عضو هیات علمی دانشکده علوم پزشکی مراغه و دبیر برنامه شهر سالم و ایمن مراغه) با بیان این مطالب ادامه داد: بر اساس معیارهای اعلام شده از طرف دفتر سازمان جهانی بهداشت در منطقه مدیترانه شرقی، حتی وجود زمینه‌های اشتغال از جمله ارائه وام‌های کم بهره جهت خوداشتغالی و فراهمی امکانات مهارت آموزی در سطح شهر از ویژگی‌های یک شهر سالم است. شهری سالم، پیوست سلامت را در فعالیتهای اقتصادی شهر نیز لحاظ کرده و توسعه صنعت، کارخانجات، کارگاه ها، کشاورزی، و… را در راستای اهداف توسعه پایدار شهری و منوط به رعایت استانداردهای ایمنی و سلامت می‌داند.
 
او افزود: برنامه ریزی برای داشتن شهری سالم حتی فرهنگ، تاریخ و سنتهای شهر را نیز دربرمی‌گیرد و بر تقویت و بهره‌گیری آن بعد از فرهنگ، رسوم، سنت‌ها و قابلیتهای بومی و اقلیمی یک شهر که می‌تواند ارتقا دهنده سلامت و مروج سبک زندگی سالم باشد، تاکید دارد. فراموش نکنیم که برنامه‌ریزی برای ساخت شهری ایمن و سالم یک سیاستگذاری محلی و از پایین به بالا بوده و این به معنی نقش ویژه و مهم بافتار اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، مذهبی و زیست محیطی شهر در طراحی، اجرا و ارزیابی برنامه شهر سالم است.
 
به گفته دکتر صلواتی، اکنون شهرهای پیشرو جهان در اجرای برنامه شهر سالم به دنبال ادغام برنامه شهر سالم با برنامه‌ریزی گردشگری هستند، چراکه دو برنامه مذکور عناصر مشترک مهمی را دربرمی‌گیرند که از جمله آن‌ها ضرورت مشارکت بین بخشی سازمانها، مشارکت جامعه مدنی و مردم، و تعهد و حمایت مسئولان فرادستی شهر ازجمله فرماندار و شهردار است.
 
دبیر برنامه شهر سالم و ایمن مراغه یادآور شد: باید در نظر داشت که از یک سو اقدام به توسعه گردشگری بدون توجه به ویژگی «پایدار بودن» (sustainability)، در بلندمدت صدمه رسان به سلامت همه جانبه جسمی، روانی و اجتماعی ساکنان شهر خواهد بود و از سویی دیگر اقدام به سالم‌سازی فضاها و اماکن از جمله معابر، ادارات، خیابانها، مدارس، آب، هوا، محیط زیست و… شهر را تبدیل به مقصدی ارجح‌تر برای گردشگران خواهد کرد. فلذا این رابطه متقابل و پیچیده بین سلامت و گردشگری نیز بر اهمیت ادغام برنامه شهر سالم و برنامه گردشگری صحه می‌گذارد.
 
او گفت: شهرهای ایران هر یک با ویژگی‌های خاص اقلیمی، فرهنگی و تاریخی ضمن دارا بودن ظرفیتهای بالقوه برای توسعه گردشگری، با کاربست رویکردهایی مثل برنامه شهر سالم (Healthy City Approach) می‌توانند با ارتقای جذابیت شهری از دیدگاه سلامت و ایمنی، زمینه حضور گردشگران را از اقصی نقاط کشور و دنیا فراهم نمایند.
 
صدیقه صلواتی اذعان داشت: لازم است که سیاستگذاران و حکمرانان در سطح محلی بازنگری جدی در رویکرد مدیریت شهری داشته و با پیاده‌سازی اصول حکمرانی خوب برای سلامت در سطح شهر؛ از این رویکرد برای توسعه پایدار گردشگری شهرها همزمان بهره جویند تا ضمن مقابله با چالشهای گسترش شهرنشینی، تهدیدات شهرنشینی را به فرصتهایی برای توسعه پایدار شهری تبدیل کنند.
 

خبرنگار: آزاده فضلی

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایلنا

کد: 15313 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۴ مرداد بازدید: 635 ساعت: 12:04 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 جهان شهر مراغه به شبکه جهانی شهرهای سالم پیوست ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
2 از اوتاوا تا مراغه؛ داستان شهری که سلامت را اولویت قرار داد ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۳ آذر
3 ایجاد اندیشگاه شهر سالم در مراغه در دنیا بی‌مانند است ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۸ اسفند
4 «اندیشگاه شهر سالم» ایده‌ای که قابلیت طرح جهانی دارد ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
5 مراغه در آستانه پیوستن به جمع شهرهای سالم جهان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۲ آذر
6 چیستی و چرایی شهر سالم ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير
7 اولین بررسی تخصصی برنامه شهر سالم مراغه توسط تیم فنی بازدیدکنندگان ۱۴۰۲ سه شنبه ۳۰ خرداد
8 مدیر رادیو سلامت درگذشت/ مراسم تشییع فردا از مقابل مسجد بلال ۱۴۰۲ شنبه ۲۶ فروردين
9 مراغه میزبان مجمع گفتمان «شهروند آگاه؛ شهروند مسئولیت پذیر» شد ۱۴۰۱ چهارشنبه ۲۴ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ترفندهای عجیب و غریب برای كاهش وزن شاید شما برای اینکه وزنتان را کم کنید، دست به هر ک...

  1۰ نکته ضروری بهداشتی برای تهیه غذای نذری یک کارشناس تغذیه ۱۰ نکته بهداشتی ضروری را برای حفظ...

  چطور وزن‌مان را به سرعت کم کنیم اما به سلامتی مان لطمه نزنیم؟ از رژیمهای سخت خسته شده اید ؟ از این روشهای سالم و...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

کلیه‎های خود را با گل گاوزبان تقویت کنید از برگ‎های گل گاوزبان به دلیل داشتن ویتامین C در برخی از کشورها به‌عنوان سالاد استفاده می‌کنند.
افزودنی‌ها را بیشتر بشناسیم افزودنی ماده‌ای است كه به عمد یا غیرعمد به مواد غذایی اضافه می‌شود. افزودنی‌هایی كه به شكل غیر عمد وارد مواد غذایی می‌شود، معمولاً به شكل تصادفی در طول مراحل بسته بندی یا انبار كردن به مواد غذایی اضافه می‌‌شوند، اما افزودنی‌هایی كه به شكل عمدی به مواد غذایی اضافه می‌شوند، برای ایجاد اثرات مطلوب در ماده غذایی به كار می‌رود.
خوراکی هایی که زنان را سرد می کند مزاج زنان سردتر از مردان است و برای حفظ سلامتی خود باید ....
انقلاب رنگی در صنایع غذایی شکلات جزو پرطرفدارترین خوراکی‌ها بین بچه‌ها و حتی بزرگ‌ترهاست. در میان انواع شکلات‌ها، آبنبات‌ها،‌ تافی‌ها و دراژه‌های شکلاتی (اسمارتیزها) رنگ‌هایی زنده‌تر و تندتر دارند و مصرف‌کننده را به این فكر می‌اندازند که نکند از مواد و رنگ‌های غیرمجاز برای تهیه آنها استفاده شده باشد!