حجم صادرات گیاهان دارویی از ابتدای امسال تا کنون چقدر بود


پایگاه خبری لقمه: مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از صادرات بیش از ۸۵۰ تن گیاهان دارویی از ابتدای امسال تاکنون‌ از رویشگاه‌های طبیعی ایران به بازارهای جهانی خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، «ترحم بهزاد» افزود: ۱۴ اقلیم طبیعی در جهان شناخته شده است که حدود ۱۱ اقلیم از این تعداد در ایران وجود دارد و بستر رویش انواع گیاهان دارویی است.
 
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اظهار داشت: تاکنون حدود ۸۶۰۰ گونه گیاهی در ایران شناسایی شده که ۲۳۰۰ گونه آن دارویی است و به صورت مستقیم در حوزه دارویی، بهداشتی و مکمل‌های غذایی کاربرد دارد.
 
وی با بیان اینکه این گیاهان دارویی به صورت فله و فرآوری نشده از کشور صادر می‌شود تصریح کرد: سازمان منابع طبیعی نقشی در جلوگیری از صدور خام گیاهان دارویی ندارد و تنها به عنوان عضوی از شورای راهبردی گیاهان دارویی به سازمان غذا و دارو و وزارت صمت پیشنهاد ورود به این عرصه را داده است تا از صادرات خام جلوگیری شده و به حوزه فرآوری محصولات و صادرات آنها ورود کنند.
 
بهزاد گفت: بهره مندی ایران از اقلیم متفاوت و وسعت حدود ۶ میلیون هکتاری رویشگاه‌های گیاهان دارویی در این سرزمین، فرصت بسیار مناسبی برای بهره‌برداری درست، ورود جدی‌تر به عرصه فرآوری، ایجاد اشتغال، صادرات تخصصی‌تر در حوزه محصولات فرآوری شده و ارزآوری است.
 
وی اضافه کرد: مشکلاتی مانند عدم تخصیص ردیف اعتباری مستقل برای حفاظت، اصلاح و توسعه گیاهان دارویی و کمبود نیروی لازم و متخصص سبب شده است تا ظرفیت‌های ارزنده و پنهان این حوزه همچنان راکد بماند.
 
به گفته وی، از سال ۵۸ تاکنون ۵۶۴ میلیارد تومان به مدیریت مرتع اختصاص یافته که با توجه به وسعت مراتع، سهم هر هکتار تنها ۱۵۵ تومان است.
 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

بازگشت به صفحه نخست




کد: 15480 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ دوشنبه ۲ بهمن بازدید: 563 ساعت: 7:47 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 سند توسعه زنجیره ارزش گیاهان دارویی تدوین شد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۹ شهريور
2 دریافت چربی های گیاهی طول عمر را افزایش می دهد ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
3 هدفگذاری تولید ۷۰۰ هزار تنی گیاهان دارویی در کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
4 راه مقابله با کم حافظه‌گی و افکار منفی با یک دمنوش طبیعی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ آبان
5 تاکید بر اهمیت نقش آفرینی اتحادیه گیاهان دارویی در صادرات ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۵ مرداد
6 خواص عناب/بهترین روش مصرف عناب چیست؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير
7 خواص دود کردن گیاهان در کاهش عوارض آلودگی هوا ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۴ دي
8 ایران گیاهان دارویی خود را صادر می‌کند ۱۴۰۱ چهارشنبه ۳۰ آذر
9 تولید خوراک دام به روش هیدروپونیک نیاز به زمین بزرگ ندارد ۱۴۰۰ سه شنبه ۲ آذر
10 گیاهان مدیترانه ای سلاح جدیدی برای مبارزه با آلزایمر و پارکینسون ۱۳۹۶ جمعه ۲۲ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چه کسانی نمی‌توانند شیر سویا مصرف کنند؟ افرادی که به پروتئین شیر گاو حساس هستند، نمی‌توانن...

  در روزهایی که هوا آلوده میشود غذای آماده به مصرف نخورید عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور با بیان ا...

  با این میوه‌های پاییزی به جنگ آلودگی هوا بروید عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

کدام نان را باید انتخاب کرد؟ به نظر شما کدام نان سالم‌تر است و گزینه بهتری برای همراهی غذاهای شماست؟ سنگک، بربری، تافتون یا لواش؟! برای شما ارزش غذایی نان مهم است یا مدت زمان ماندگاری‌اش؟! در ادامه پاسخ کارشناسان تغذیه به این سؤال‌ها را بخوانید.
راه های مقابله با کودکان پُرخور و شکمو با شیطنت دستش را به سمت ظرف شیرینی‌ روی میز، دراز کرد. یک نگاهش به در بود که یکدفعه مادر وارد اتاق نشود و نگاه دیگرش به شیرینی‌های داخل ظرف که از عصر تا حالا دلش را برده بود! تا آمد یکی از آن شیرینی‌های بزرگ شکلاتی را که با ترافل‌های رنگی تزئین شده بود، بردارد سر و کله مادر با ابروهای درهم رفته و یک جیغ بنفش پیدا شد که می‌گفت: «آخه من با این شکم سیری‌‌ناپذیر تو باید چکار کنم؟!» حتما شما هم با چنین صحنه‌‌هایی مواجه شده‌اید.
خوراکی‌های که باعث کاهش میل جنسی می‌شوند یکی از عواملی که تاثیر مستقیم بر روابط زناشویی دارد میل جنسی است. کاهش میل جنسی ممکن است باعث بروز مشکلاتی در زندگی زوجین شود.
مزاج پاییز و زمستان و تدابیر آن مزاج این فصل، سرد و خشک است. مزاج فصل پائیز در سرما و گرما معتدل، ولی در تری و خشکی همانند بهار به اعتدال نیست چون آفتاب تابستان هوا را کاملاً خشک نموده و اسباب تری در این فصل چندان آشکار نیست.