تولید ۲۹ میلیون عدد مینی‌تیوبر سیب‌زمینی گواهی شده در سال


پایگاه خبری لقمه: بیش از ۳۳ میلیون عدد مینی‌تیوبر سیب‌زمینی سالانه توسط ۱۴ شرکت کشت بافت در کشور تولید می‌شود که پس از پایش‌های کیفی، نزدیک به ۲۹ میلیون عدد شناسه گواهی دریافت می‌کنند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، صمد مبصّر، معاون مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال گفت: بیش از ۳۳ میلیون عدد مینی‌تیوبر سیب‌زمینی سالانه توسط ۱۴ شرکت کشت بافت در کشور تولید می‌شود که پس از پایش‌های کیفی، نزدیک به ۲۹ میلیون عدد، شناسه گواهی دریافت می‌کنند و این عدد ۳ برابر نیاز کشور است.

 
وی افزود: سطح زیر کشت مزارعی که برای تولید بذر سیب‌زمینی از مینی‌تیوبر استفاده می‌کنند حدود ۱۰۰ هکتار است.
 
وی اظهار کرد: تولید مینی‌تیوبر در سال جاری تقریباً مشابه سال گذشته است و تغییر معنی‌داری در تولید وجود ندارد و این امر به دلیل ایجاد توازن در بازار مصرف از سوی شرکت‌های تولید کننده بوده است.
 
معاون مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال گفت: ۱۴ شرکت فعال کشت بافت مینی‌تیوبر سیب‌زمینی، ظرفیتی نزدیک به ۴۰ میلیون عدد را در سال دارند که بسیار فراتر از نیاز کشور است و لازم است اقداماتی از سوی آنها برای ایجاد بازارهای صادراتی در منطقه و کشورهای همسایه صورت گیرد.
 
وی تاکید کرد: مینی‌تیوبرهای سیب‌زمینی دارای نشان گواهی از سوی تولیدکنندگان دارای مجوز تولید بذر سیب‌زمینی در مزارع ایزوله کشت شده هستند و محصول این مزارع در صورت گواهی، در طبقه پیش‌پایه قرار می‌گیرند.
 
مبصّر درباره مزیت‌های کشت مینی‌تیوبر سیب‌زمینی برای تولید بذر بیان داشت: تولید بذر سیب‌زمینی با استفاده از مینی‌تیوبرهای داخلی دارای مزیت‌هایی است که مهم‌ترین آنها سلامت غده‌های بذری تولیدی از نظر آلودگی به عوامل بیماری‌زای ویروسی، شبه‌ویروسی، باکتریایی و قارچی است.
 
وی ادامه داد: با استفاده از مینی‌تیوبر، فرصت رقابت جدی با بذرهای وارداتی برای کشور فراهم می‌شود.
 
معاون مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال تصریح کرد: با تکثیر حدود ۵ نسل بعد از مینی‌تیوبر، هزینه تولید بذر گواهی شده سیب‌زمینی به شدت پایین آمده و سهم بذر در تولید محصول سیب‌زمینی کاهش خواهد یافت، ضمن آنکه صرفه‌جویی جدی برای کشور در زمینه خروج ارز برای واردات غده بذری، به وجود آمده است.
 
وی افزود: با این روش، سرعت نفوذ ارقام جدید سیب‌زمینی در میان کشاورزان، به صورت معنی‌داری افزایش می‌یابد.
 
مبصّر توضیح داد: سیب‌زمینی از معدود گیاهان زراعی کشور است که با غده تکثیر می‌شود و با توجه به ماهیت تکثیر غیرجنسی این گیاه، همواره در معرض آلودگی به عوامل خسارت زای زنده، به ویژه بیماری‌های گیاهی است.
 
وی اضافه کرد: تخمین زده می‌شود که آلودگی غده بذری سیب‌زمینی به بیماری‌های ویروسی، باکتریایی و قارچی می‌تواند تا ۵۰ درصد محصول و بازارپسندی سیب‌زمینی را کاهش دهد و از این رو تولید غده‌های عاری از بیماری از ابتدای چرخه تولید بذر گواهی شده سیب‌زمینی و تکثیرهای کنترل شده بعدی در شرایط نسبی عاری از بیماری، مهم‌ترین راهبرد تولید بذر گواهی شده سیب‌زمینی کشور می‌باشد.
 
 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 15610 تاریخ نشر: ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۴ مرداد بازدید: 121 ساعت: 6:59 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 اوضاع بحرانی آزمایشگاه‌های پزشکی/ سوءاستفاده بیمه‌های تکمیلی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
2 تبلیغ غیرقانونی در ویژه برنامه المپیکی تلویزیون ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
3 ضایعات غذایی، فاجعه جهانی ساخت دست بشر ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ مرداد
4 حذف یا اختصاص ارز به واردات برنج؟ / دولت چهاردهم برنامه‌ریزی کند ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
5 با این میوه‌های پاییزی به جنگ آلودگی هوا بروید ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
6 معرفی 4 گونه جدید بیماری سیب را به دنیا توسط محقق ایرانی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ آبان
7 سیب آذربایجان غربی رکورد زد/ قطب سیب ایران پشت سد صادرات ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
8 برخی مواد غذایی در انگلیس گران شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر
9 تقاضای یک فوق تخصص کلیه/ مردم از خوردن غذاهای پر نمک اجتناب کنند ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
10 بی نیازی از واردات بذر سیب زمینی بعد از 70 سال ۱۴۰۲ شنبه ۱۰ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ۱۲ علت بروز هموروئید هموروئید بیماری شایعی است و بیش از ۵۰ درصد مردم در...

  چرا نباید نودل بخورید در اینجا 10 دلیل برای اینکه چرا باید از خوردن نود...

  بهار نارنج، برای رفع تپش قلب مفید است بهارنارنج همان گل های درخت نارنج است که دارای بوی ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

لاغر شدن برای سلامت یا زیبایی آیا شما هم فکر می کنید هر قدر لاغرتر باشید، زیباتر هستید و کاهش وزن و لاغر شدن به بهبود کیفیت زندگی تان کمک می کند؟
رفع مشکلات گوارشی در خانم های باردار با توصیه های طب سنتی پایگاه خبری لقمه: یکی از شکایت‌های شایع خانم‌های باردار معضل درد معده، نفخ، سوزش و رفلاکس است. «مژگان تن‌ساز» پزشک و متخصص طب سنتی برای مادران عزیز در این دوران توصیه‌هایی کاربردی دارد.
گفت و گو با مالک پدیده شاندیز درباره رازهای موفقیتش شاید تا الان نام «محسن پهلوان» را نشنیده باشید؛ اما قطعا کارهایی که او کرده، شما را به تحسین واداشته است! او که پیش از این درکار ساخت و ساز بوده، درسال‌های گذشته با راه‌اندازی رستوران‌های زنجیره‌ای «شاندیز» درایران، امارات و افغانستان سروصدای زیادی راه انداخته. آخرین رستوران او «پدیده شاندیز» نام دارد که در 6 ماه ابتدایی سال 88 با مانور تبلیغاتی روی همزمانی تولد امام رضا(ع) با روز 8/8/88، تیزرهای تلویزیونی گوناگونی را در صداوسیما روی آنتن فرستاد.
موهایی زیبا با 4 ماده‌ی مغذی متخصصان معتقدند که موها آینه سلامت انسان هستند. کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی به راحتی می‌تواند سلامت موها را به خطر انداخته و به آن‌ها آسیب بزند. بر عکس داشتن تغذیه‌ی مناسب، متنوع و سرشار از پروتئین و دیگر مواد مغذی موها را زیبا و سالم‌تر می‌سازد.