تولید ۲۹ میلیون عدد مینی‌تیوبر سیب‌زمینی گواهی شده در سال


پایگاه خبری لقمه: بیش از ۳۳ میلیون عدد مینی‌تیوبر سیب‌زمینی سالانه توسط ۱۴ شرکت کشت بافت در کشور تولید می‌شود که پس از پایش‌های کیفی، نزدیک به ۲۹ میلیون عدد شناسه گواهی دریافت می‌کنند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، صمد مبصّر، معاون مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال گفت: بیش از ۳۳ میلیون عدد مینی‌تیوبر سیب‌زمینی سالانه توسط ۱۴ شرکت کشت بافت در کشور تولید می‌شود که پس از پایش‌های کیفی، نزدیک به ۲۹ میلیون عدد، شناسه گواهی دریافت می‌کنند و این عدد ۳ برابر نیاز کشور است.

 
وی افزود: سطح زیر کشت مزارعی که برای تولید بذر سیب‌زمینی از مینی‌تیوبر استفاده می‌کنند حدود ۱۰۰ هکتار است.
 
وی اظهار کرد: تولید مینی‌تیوبر در سال جاری تقریباً مشابه سال گذشته است و تغییر معنی‌داری در تولید وجود ندارد و این امر به دلیل ایجاد توازن در بازار مصرف از سوی شرکت‌های تولید کننده بوده است.
 
معاون مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال گفت: ۱۴ شرکت فعال کشت بافت مینی‌تیوبر سیب‌زمینی، ظرفیتی نزدیک به ۴۰ میلیون عدد را در سال دارند که بسیار فراتر از نیاز کشور است و لازم است اقداماتی از سوی آنها برای ایجاد بازارهای صادراتی در منطقه و کشورهای همسایه صورت گیرد.
 
وی تاکید کرد: مینی‌تیوبرهای سیب‌زمینی دارای نشان گواهی از سوی تولیدکنندگان دارای مجوز تولید بذر سیب‌زمینی در مزارع ایزوله کشت شده هستند و محصول این مزارع در صورت گواهی، در طبقه پیش‌پایه قرار می‌گیرند.
 
مبصّر درباره مزیت‌های کشت مینی‌تیوبر سیب‌زمینی برای تولید بذر بیان داشت: تولید بذر سیب‌زمینی با استفاده از مینی‌تیوبرهای داخلی دارای مزیت‌هایی است که مهم‌ترین آنها سلامت غده‌های بذری تولیدی از نظر آلودگی به عوامل بیماری‌زای ویروسی، شبه‌ویروسی، باکتریایی و قارچی است.
 
وی ادامه داد: با استفاده از مینی‌تیوبر، فرصت رقابت جدی با بذرهای وارداتی برای کشور فراهم می‌شود.
 
معاون مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال تصریح کرد: با تکثیر حدود ۵ نسل بعد از مینی‌تیوبر، هزینه تولید بذر گواهی شده سیب‌زمینی به شدت پایین آمده و سهم بذر در تولید محصول سیب‌زمینی کاهش خواهد یافت، ضمن آنکه صرفه‌جویی جدی برای کشور در زمینه خروج ارز برای واردات غده بذری، به وجود آمده است.
 
وی افزود: با این روش، سرعت نفوذ ارقام جدید سیب‌زمینی در میان کشاورزان، به صورت معنی‌داری افزایش می‌یابد.
 
مبصّر توضیح داد: سیب‌زمینی از معدود گیاهان زراعی کشور است که با غده تکثیر می‌شود و با توجه به ماهیت تکثیر غیرجنسی این گیاه، همواره در معرض آلودگی به عوامل خسارت زای زنده، به ویژه بیماری‌های گیاهی است.
 
وی اضافه کرد: تخمین زده می‌شود که آلودگی غده بذری سیب‌زمینی به بیماری‌های ویروسی، باکتریایی و قارچی می‌تواند تا ۵۰ درصد محصول و بازارپسندی سیب‌زمینی را کاهش دهد و از این رو تولید غده‌های عاری از بیماری از ابتدای چرخه تولید بذر گواهی شده سیب‌زمینی و تکثیرهای کنترل شده بعدی در شرایط نسبی عاری از بیماری، مهم‌ترین راهبرد تولید بذر گواهی شده سیب‌زمینی کشور می‌باشد.
 
 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 15610 تاریخ نشر: ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۴ مرداد بازدید: 535 ساعت: 6:59 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تاب‌آوری تولید در جنگ ۱۲ روزه/بسته ویژه حمایت از صنعت پس از جنگ آماده ابلاغ ۱۴۰۴ يکشنبه ۹ تير
2 صادرات پیاز و سیب زمینی متوقف است؛ مراقب سفره ها هستیم ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
3 امنیت غذایی در جنگ با تمرکززدایی ممکن است ۱۴۰۴ شنبه ۲۵ خرداد
4 گرمای هوا و کم‌آبی بدن قاتلان خاموش ۱۴۰۴ دوشنبه ۱۳ خرداد
5 هدایت کشتی های حامل کالای اساسی به بندر امام خمینی(ره) ۱۴۰۴ شنبه ۷ ارديبهشت
6 سرنوشت نامعلوم کالاهای اساسی پس از انفجار بندر شهید رجایی ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
7 کدام داروها به کبد افراد آسیب می زنند؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
8 قیمت سیب زمینی به زیر ۳۰ هزار تومان بر می گردد ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ بهمن
9 چگونه آسیب پذیری اقتصادی را کاهش دهیم؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
10 «تورم» سفره خانواده‌ها را کوچک کرد!؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
11 چالش‌ها و آسیب‌ها در صادرات زعفران ایرانی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۳ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  8 غذا که مغز را جوان و سالم نگه می‌دارد فرتوتی، آلزایمر و کاهش حافظه ناشی از افزایش سن:این...

  هفت ماده غذایی برای تقویت سلامت جسمی این منابع غذایی سرشار از ویتامین ‍‍C و E ، آهن و ک...

  رابطه خام‌خواری با خنگ بودن اجداد انسان! اجداد انسان تا زمانی که یاد بگیرند غذا را می‌توان ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آرامش در خواب با این دمنوش‌ها یک متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه بهترین زمان خواب قبل از نیمه شب است اعلام کرد: مصرف برخی دمنوش‌ها و نوشیدنی‌ها باعث کاهش استرس و فکر و خیال شده و مصرف آنها قبل از خواب،آرامبخش است.
شهروندان هنگام خرید محصولات غذایی به نشانگر تغذیه ای توجه زیادی داشته باشند پایگاه خبری لقمه: کارشناس تغذیه واحد مدیرت نظارت بر مواد غذایی آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران از شهروندان خواست تا هنگام خرید محصولات غذایی به اطلاعات روی جلد محصولات دقت کنند.
گیاهان انرژی زا را بشناسید گیاهان انرژی زا، علاوه بر ایجاد انرژی، سلامت و تعادل سیستم دفاعی بدن را نیز بهبود می بخشد.
زمان‌های مفید برای خوردن، خوابیدن و مصرف مکمل‌ها در حالی که هرگز بهترین زمان برای سیگار کشیدن یا خوردن غذاهای بی کیفیت چرب وجود ندارد اما از نظر علمی و پزشکی رفتارهای سالم را باید در بهترین زمان خودش انجام داد.