بهبود خواب و عملکرد اجتماعی افراد مسن با چای سبز ماچا


پایگاه خبری لقمه: محققان ژاپنی اخیراً مزایای شناختی بالقوه چای سبز ماچا (چای سبز پودری) را برای افراد مسن ارزیابی کردند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، چای سبز حاوی آنتی اکسیدان هایی است که می‌تواند فواید سلامتی داشته باشد و حتی از برخی بیماری‌ها جلوگیری کند.

 
محققانی که مطالعه فعلی را انجام دادند می‌خواستند ببینند که آیا این طیف از مزایا می‌تواند به مزایای شناختی نیز گسترش یابد.
 
همانطور که موارد زوال عقل همچنان در حال افزایش است، دانشمندان به تحقیق در مورد راه‌هایی ادامه می‌دهند که افراد می‌توانند سلامت شناختی خود را بهبود بخشند.
 
این مطالعه نتایجی را که محققان انتظار داشتند کاملاً به دست نیاورد، زیرا شرکت‌کنندگانی که ماچا مصرف کردند، بهبودی در حافظه و سایر عملکردهای شناختی گسترده‌تر نداشتند. با این حال، افراد مسن با زوال خفیف شناختی که ماچا مصرف کردند، بهبودی در شناخت اجتماعی و خواب نشان دادند.
 
چای سبز ماچا سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی از جمله ویتامین C و E، منیزیم و پتاسیم است. ماچا همچنین دارای ترکیبات فعال زیستی مانند تیانین و کاتچین است.
 
تیانین یک اسید آمینه در غذاها و نوشیدنی‌های مختلف است که می‌تواند به آرامش ذهن کمک کند. کاتچین ها پلی فنول هستند و می‌توانند التهاب را در بدن سرکوب کرده و از آسیب سلولی جلوگیری کنند.
 
محققانی که مطالعه کنونی را انجام دادند، با جذب ۹۹ شرکت‌کننده و بررسی آنها به مدت ۱۲ ماه، چگونگی تأثیر ماچا بر عملکرد شناختی را بررسی کردند. شرکت کنندگان ۶۰ تا ۸۵ ساله بودند.
 
از میان شرکت‌کنندگان، ۶۴ نفر کاهش ذهنی شناختی و ۳۵ نفر اختلال شناختی خفیف را گزارش کردند. شرکت کنندگان به طور تصادفی با استفاده از یک سیستم کامپیوتری به گروه ماچا یا دارونما تقسیم شدند.
 
گروه ماچا روزانه ۲ گرم چای سبز را از طریق یک کپسول مصرف کردند در حالی که گروه دارونما یک کپسول حاوی نشاسته ذرت مصرف کردند.
 
محققان ارزیابی‌های شناختی را در ابتدا، پایان و ۶ ماه پس از مطالعه انجام دادند.
 
آنها همچنین وضعیت عصب روانشناختی، حافظه، عملکرد اجرایی، توجه، عملکرد اجتماعی و کیفیت خواب شرکت کنندگان را آزمایش کردند.
 
علاوه بر این، محققان تصویربرداری عصبی را در ابتدا و انتهای مطالعه انجام دادند تا سطح ماده خاکستری و سفید شرکت کنندگان را در مغزشان بررسی کنند.
 
دانشمندان در طول ۱۲ ماه شرکت کنندگان را به طور منظم تحت نظر داشتند.
 
در حالی که دانشمندان انتظار داشتند که شرکت کنندگان در گروه آزمایش تا پایان مطالعه بهبودی در عملکرد شناختی گسترده‌تری نشان دهند، گروه آزمایش در مقایسه با گروه دارونما بهبودی قابل توجهی نشان نداد.
 
در حالی که گروه ماچا مزایای قابل توجهی را در مورد حافظه یا عملکرد اجرایی تجربه نکردند، دانشمندان به بهبود خواب و عملکرد اجتماعی در گروه ماچا اشاره کردند.
 
نتایج نشان داد که گروه ماچا به طور قابل توجهی در عملکرد اجتماعی و کیفیت خواب بهبود یافتند، اگرچه سایر عملکردهای شناختی تغییرات قابل توجهی را در مقایسه با گروه دارونما نشان ندادند.

 

خبرنگار: حبیب احسنی

بازگشت به صفحه نخست




کد: 15641 تاریخ نشر: ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور بازدید: 635 ساعت: 7:43 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چای ماچا و تغییرات در برنامه صبحگاهی شبکه سه ۱۴۰۴ شنبه ۲ شهريور
2 ثبت‌سفارش جدید چای و حبوبات از ۷ تیر آغاز می شود ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
3 از تقویت مو تا تسکین دردهای مزمن؛ زنجبیل، گیاه شگفت‌انگیز قرن ۱۴۰۴ سه شنبه ۲۱ خرداد
4 مزایا و معایب غذای ایرانی از دید گردشگران و رسانه های غربی ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ آذر
5 صادرات۱۰ هزار تنی و واردات ۳۰ هزار تنی چای سیاه کشور در امسال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان
6 احضار وزیر اسبق صمت در پرونده چای دبش/ فاطمی‌امین و قائم‌مقامش با وثیقه آزادند ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
7 یازدهمین نمایشگاه نوشیدنی، چای، قهوه و صنایع وابسته یک هفته دیگر افتتاح می شود ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
8 چایی که فاسد شد و دلارهایی که دم کشید! ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۹ آذر
9 ثبت سفارش چای سامانه ای شد ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر
10 واردات چای تنظیم بازار منوط به خرید داخل ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  موادغذایی جایگزین ماهی در تامین امگا۳ ماهی یک منبع سرشار از امگا۳ و اسیدهای چرب اشباع نش...

  آبمیوه های مفید برای سلامت قلب کدامند؟ قمه: مصرف آب و عصاره برخی میوه ها و سبزیجات برای س...

  سیگار و قلیان باعث پوسیده شدن مغز می‌شوند تحقیق انجام شده بر روی 8800 نفر افراد بالای 50 سال...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

گوشت کبابی خوشمزه است اما... واقعیت این است كه اكثریت مردم جامعه از اینكه شیوه پخت غذای آنها روی ارزش و سلامت غذایی كه پخته‌اند تاثیر مستقیم و بسیار مهمی دارد، ناآگاهند.
۹ چیزی که تیروئیدتان را تهدید می کند بحث در مورد ترکیبات شیمیایی، یک موضوع تخصصیه. اما چاره ای نیست برای حفظ سلامت باید بخشی از این مواد رو شناخت. از جمله این ترکیبات پرفلورنیته (PFCS) . این ماده نوعی فلورید شیمیایی با ویژگی های منحصر به فرده.
از کجا متوجه تازگی مرغ شویم؟ یکی از نکته‌های مهمی که می‌تواند نشان‌دهنده کهنه بودن مرغ باشد، ‌بوی نامطلوب قسمت زیر بال آن است. اگر می‌خواهید از تازه بودن مرغ مطمئن باشید، باید قسمت زیر بال آن را بالا بزنید و بو کنید. بوی بد این قسمت، حاکی از کهنه بودن مرغ است. در مواردی هم فساد مرغ، از نوک بال‌های آن شروع می‌شود.
مهمترین عامل خطرزای سرطان پروستات دبیر علمی نخستین کنگره بین‌المللی نفرولوژی و اورولوژی گفت: اثر حفاظتی مصرف گوجه فرنگی (به‌ویژه به‌صورت پخته و رب گوجه فرنگی) در جلوگیری از سرطان پروستات به اثبات رسیده است.