سبک زندگی ناسالم در یزد/ فست فود بیشتر، تحرک کمتر


فست فودها جزئی از زندگی این روزهای ما شده و با وجود هشدار مسوولان بهداشتی در مورد اثرات مخرب مصرف زیاد آنها، استفاده بی رویه از این نوع غذاها موجب شیوع برخی بیمارهای خطرناک مثل سرطان شده اما مصرف آن کاهش پیدا نکرده است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، محمد حسین فلاح در ایرنا نوشت: یادش بخیر، روزی و روزگاری بهترین، ساده‌ترین و سالم‌ترین غذای ما ایرانی‌ها آبگوشت بود، همانی که وقتی مادرها بار می‌گذاشتند صدای ما بچه‌های دهه ۴۰، ۵۰ و شصتی در میامد که باز آبگوشت؟

 
نه میزی بود و نه صندلی، یک سفره ساده در وسط اتاق ۱۲ متری پهن می‌کردیم و همگی به دور آن حلقه می زدیم و با اشتها می خوردیم؛ چون آبگوشت بود در سفره به دنبال نانی بودیم که تازه نباشه تا آن را در آبگوشت "ترید" کنیم و یا کاسه را با نان خشک یزدی پر می‌کردیم تا لذت خوردنش بیشتر شود و در کنار آن هم یک کاسه ماست خانگی با مقداری سبزیجات و تمام.
 
این همه خوشی ما در سر سفره بود و با غذاهای بیرونی بیگانه بودیم و تنها غذایی که در بیرون پیدا میشد کباب کوبیده بود و کله پاچه که این هم فقط گاهی سهم ما میشد.
 
توسعه فناوری در یک دهه اخیر فقط شامل پروژه های فنی پیچیده، مهندسی، هسته‌ای، ساخت خودرو، رایانه، تلفن ، دارو و... نبود؛ توسعه فناوری در سالهای اخیر به جزئی‌ترین مسائل زندگی بشری نیز نفوذ کرده و حتی اغذیه انسان هم از آن بی‌نصیب نمانده است؛ غذاهای ساده خانگی، رنگ باخت و کم‌کم غذاهای رنگی و متنوع، ماشینی و به ظاهر دلپسند، جای آن را گرفت.
 
اکنون وقتی وارد یک رستوران یا کافی شاپ می شوی آنقدر تنوع زیاد است که نمی دانی کدام را سفارش بدهی و از جمله این غذاها، همان غذاهای آماده یا فست فود است که با انواع مواد خوراکی ، تهیه و به دست مصرف کننده می رسد.
 
آن روزها باید برای خریدن کباب و کله پاچه به بیرون از خانه می رفتی و آن را می خریدی و به خانه باز می گشتی اما اکنون با یک پیام اینترنتی ، بدون آن که کلامی رد و بدل شود یا مجبور به خروج از منزل شوی، فست فود را در پشت درب منزل تحویلت می دهند!
 
اکنون این نوع غذاها آن چنان در زندگی ما انسانها و بخصوص کودکان، نوجوانان و جوانان رسوخ کرده که شاید به نوعی زندگی بدون آنها معنا نداشته باشد! حالا دیگر هر کودک و نوجوانی با پیتزا و انواع آن آشنایی کامل دارد و آن را لذت بخش‌تر از آبگوشت و کباب کوبیده میل می کند.
 
فست فودها جزئی از زندگی این روزهای ما شده و با وجود هشدار مسوولان بهداشتی در مورد اثرات مخرب مصرف زیاد آنها، باز هم این نوع مواد غذایی بعنوان یکی از پر مصرف ترین مواد غذایی در ایران استفاده میشود و این استفاده بی رویه موجب شیوع برخی بیمارهای خطرناک مثل سرطان شده اما مصرف آن کاهش پیدا نکرده است.
 
اما استان یزد هم در این زمینه بی نصیب نمانده و اکنون اعلام شده این استان در زمینه مصرف فست فودها رتبه اول کشور و در زمینه کم تحرکی، همین رتبه را در کشور دارد و این جای نگرانی است.
 
رییس شورای اسلامی شهر یزد، آذرماه سال گذشته در گفت و گو با ایرنا از رشد بی‌رویه واحدهای عرضه فست‌فود و اغذیه در این شهر انتقاد کرده و گفته بود: بررسی‌ها نشان می‌دهد یزد از نظر تعداد واحدهای فست‌فود، کافی‌شاپ و موارد مشابه نسبت به سرانه جمعیتی، پس از تهران، در رتبه دوم کشور قرار دارد.
 
عزیزالله سیفی اظهار داشت: در یکی از خیابانهای یزد بیش از ۱۰ مرکز عرضه فست فود وجود دارد که این برای شهری مثل یزد زیبنده نیست.
 
به تازگی نیز دکتر فرحزادی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد ، این استان را دارنده رتبه نخست مصرف فست فود اعلام کرده و افزوده یزد در زمینه کم‌تحرکی نیز در کشور پیشتاز است!
 
مصرف بالای فست فود و در کنار آن نداشتن تحرک لازم می تواند مخرب و خطرناک باشد و موجب ابتلا به انواع و اقسام بیماری‌ها شود که باید برای آن چاره اندیشی کرد.
 
لازم است متولیان ورزش استان نسبت به این موضوع حساسیت داشته و با فرهنگ سازی و فراهم کردن زمینه فعالیت های ساده و بدون هزینه برای شهروندان ، آنها را به ورزش ترغیب کنند و در کنار آن مسوولان بهداشتی نیز با ارائه آموزش های لازم و هشدار بیشتر، شهروندان را نسبت به خطرات مصرف بی‌رویه غذاهای آماده آگاه کنند.

 

خبرنگار: آزاده فضلی

بازگشت به صفحه نخست




کد: 15798 تاریخ نشر: ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت بازدید: 392 ساعت: 12:05 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 رژیم لاغری فستینگ برای چه گروهی مناسب است؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
2 اهدای جایزه ویژه انجمن مخترعین اروپا به مخترع ایرانی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۴ ارديبهشت
3 حذف وعده های غذایی سبب کاهش طول عمر می شود ۱۴۰۱ چهارشنبه ۹ آذر
4 سامان گلریز: آشپزی نیاز به نیروهای متخصص دارد/ بگذارید بچه‌ها آشپزی یاد بگیرند ۱۴۰۰ سه شنبه ۲ شهريور
5 تغذیه در دوران نقاهت کرونایی ۱۴۰۰ يکشنبه ۲۶ ارديبهشت
6 تبلیغ عجیب یک شرکت داروسازی در سطح تهران ۱۳۹۶ جمعه ۲۴ آذر
7 مصرف فست فودها بیماری التهاب روده را تشدید می کند ۱۳۹۶ جمعه ۳ آذر
8 تضمین سلامت قلب با رژیم غذایی گیاهی ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۰ آبان
9 یک روز گشت با تعزیراتی ها ۱۳۹۶ چهارشنبه ۳ آبان
10 خطرناک‌تر از فست‌فود!/ مضرات پاکت فست فود‌ها را دست کم نگیرید ۱۳۹۶ پنج شنبه ۲۷ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  پیشنهاد‌هایی برای بیشتر آب خوردن بدن ما انسان‌ها به غیر از خوراکی‌های متفاوت برای ا...

  غذاهای کودک‌کش بررسی های جدید دانشمندان نشان می دهند غذاهای شیرین...

  تکنیک‌های جویدن بهتر غذا یک راه برای ایجاد این عادت خوب این است که هرگاه پس...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

اصول تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان پایگاه خبری لقمه: روزه عبادتی است که فواید روحی و جسمانی فراوانی به همراه دارد. بنابراین رعایت نکات روزه داری و به ویژه نحوه تغذیه در این ماه مبارک حائز اهمیت است.
آیا لاغر شدن با آب امکان‌پذیر است؟ یک متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی بابیان اینکه یکی از عادت‌های غذایی غلط در ایران نوشیدن چای یا قهوه بلافاصله بعد از صرف هر وعده غذایی است، گفت: «این عادت غلط غذایی ممکن است به‌مرورزمان باعث بروز کم‌خونی مخصوصاً در خانم‌ها شود چراکه با رقیق شدن شیره‌های گوارشی عمل هضم به‌خوبی صورت نمی‌گیرد و همچنین ترکیبات موجود در چای مانع جذب برخی از املاح و مواد معدنی می‌شود که مهم‌ترین آن‌ها آهن مخصوصاً آهن با منشأ گیاهی است.»
چربی های خون را این گونه کنترل کنید کلسترول خوب یا HDL (لیپوپروتئین با چگالی زیاد) بر خلاف LDL مانع بروز حمله قلبی می شود.
این مرغ عزیز را چگونه بخوریم؟ همیشه کارشناسان و متخصصان علوم غذایی، مرغ و ماهی را بهترین جایگزین گوشت قرمز معرفی می‌کنند و ورود آن به برنامه غذایی خانواده را عادت مناسبی می‌دانند، اما موضوعی که کمتر به آن پرداخته می‌شود، نوع طبخ مرغ است که در عین تنوع بخشیدن به طعم، می‌تواند آن را سالم یا ناسالم کند‌.