استفاده از آنتی بیوتیک در دوغ صحت ندارد


یک متخصص تغذیه و متابولیسم انرژی و پروتئین با رد استفاده از آنتی بیوتیک در دوغ برای افزایش ماندگاری، امکان استفاده از "ناتامایسین" به عنوان یک ماده ضدکپک ممنوعه در محصولاتی مثل دوغ را ممکن دانست و از امکان قاچاق آب میوه های حاوی مواد نگهدارنده ممنوعه و فروش آن در بازارچه های مرزی خبر داد.

به گزارش لقمه،  دكتر عزیزاله كمال زاده در گفت و گویی درباره شایعه افزودن آنتی بیوتیک ها به دوغ گفت:« امکان اضافه کردن آنتی بیوتیک به دوغ بسیار ضعیف است چرا که از نظر علمی آنتی بیوتیک با دوغ سازگاری ندارد در واقع باید شیر آلوده به آنتی بیوتیک باشد تا بتوانند به دوغ تبدیل کنند اما به دلیل اینکه باعث می شود دوغ تولیدی بی کیفیت گردد عملا در صنعت چنین اقدامی نمی کنند.»

وی ادامه داد:« زمانی که در کارخانه بخواهند شیر را به ماست تبدیل کنند تست می شود تا عاری از آنتی بیوتیک ها باشد چرا که اگر چنین باشد ماست خوبی تولید نمی شود همچنین در صورتی که شیرهای کارخانه ای حاوی آنتی بیوتیک باشد از نظر علمی امکان تبدیل شدن به دوغ را ندارد.»
کمال زاده وجود آنتی بیوتیک ها را در شیرهای محلی و فله ای محتمل دانست و گفت:« در شیرهای محلی و فله ای غیربهداشتی که هیچ نظارتی هم بر آنها نیست، این احتمال وجود دارد که از آنتی بیوتیک ها برای بالا بردن ماندگاری شیر استفاده و از این شیرها برای تولید دوغ های محلی که مورد تایید نیست استفاده کنند.»

وی در پاسخ به اینکه آیا با توجه به فرارسیدن فصل گرما و مشکل فسادپذیری سریع تر محصولات از جمله دوغ، ممکن است از مواد نگهدارنده غیرمجاز یا مواد ضدکپک غیرمجاز مانند "ناتامایسین" در تولید آن استفاده کنند، گفت:« "ناتامایسین" یک ماده ضد کپک است که امکان اضافه کردن آن به محصولاتی مانند دوغ وجود دارد اما در ایران استفاده از این ماده طبق استانداردها ممنوع است چرا که ماده تثبیت کننده محسوب می شود و اطلاعی ندارم که از این ماده در تولید محصولات استفاده می شود یا نه ولی ممکن است از آن در برخی کشورها در تولید محصولات استفاده کنند.»

این متخصص تغذیه و متابولیسم انرژی و پروتئین افزود:« بعضا نوع بیولوژیک این ماده ضد کپک وجود دارد که برای جلوگیری از کپک و افزایش ماندگاری محصولات استفاده می شود.»

وی در پاسخ به اینکه آیا استفاده از نوع بیولوژیک "ناتامایسین" در محصولات، سلامت مصرف کننده را تهدید نمی کند، گفت:« "ناتامایسین" در مقایسه با آنتی بیوتیک ها عوارض سوئی ندارد. اما اگر این ترکیبات درازمدت استفاده شود ممکن است مصرف آن در برخی از افراد که مستعد هستند موجب بروز عوارضی شود و یا این ترکیبات در بدن آنها رسوب کرده و مشکلاتی را در بدن آنها بوجود آورد به همین دلیل استفاده از آن در محصولات طبق استاندارد ایران ممنوع است.»

دکتر کمال زاده افزود:« در برخی از کشورها از نوع بیولوژیکی این ماده در محصولات استفاده می کنند. به علاوه مواد نگهدارنده مثل بنزوات سدیم و یا سوربات پتاسیم را که کدکس هم استفاده از آنها را در حد مجاز ممکن دانسته است در برخی کشورها استفاده می شود.»

دکتر کمال زاده ادامه داد:« برخی کشورها در محصولات داخلی یا محصولاتی که صادر می کنند از مواد نگهدارنده استفاده می کنند. برخی کشورها نیز، استفاده از این مواد را در تولید محصولات داخلی اشان ممنوع کرده اند اما در محصولات صادراتی خود از آنها استفاده کرده و با توجه به نظر کشور واردکننده؛ صادر می کنند. به عنوان مثال این مواد در آبمیوه هایی که از خارج به صورت قاچاق وارد کشور می شود وجود دارد اما استفاده از آن در استاندارد ایران ممنوع است.»

وی در پاسخ به اینکه آب میوه های کدام برند حاوی مواد نگهدارنده بوده و به صورت قاچاق وارد کشور می شود، گفت:« به عنوان مثال حتی آبمیوه های مارک "رانی" که به صورت دبه های یک لیتری و دو لیتری به صورت قاچاق وارد می شوند ممکن است حاوی مواد نگهدارنده باشد" 

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامت نیوز

کد: 4294 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۳ تير بازدید: 4381 ساعت: 11:37 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 آشنایی با معروف‌ترین غذاهای اردبیل ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۴ مهر
2 تلاش ستودنی مسعود اوزیل برای درمان 1000 کودک بیمار و اطعام مستمندان ۱۳۹۸ شنبه ۱۸ خرداد
3 شفافی و سفیدی پوست با ماسک دوغ ۱۳۹۶ پنج شنبه ۲۴ فروردين
4 بهترین آش زمستانی، شله قلمکار است ۱۳۹۴ چهارشنبه ۲ دي
5 اعلام منشاء گردوغبار اهواز توسط محیط زیست ۱۳۹۳ يکشنبه ۲۶ بهمن
6 قیمت انواع لبنیات سنتی در بازار ۱۳۹۳ دوشنبه ۶ بهمن
7 طرز تهیه آش دوغ محلی اردبیل ۱۳۹۳ يکشنبه ۲۵ آبان
8 آیا ماست هم خراب می‌شود؟ ۱۳۹۳ سه شنبه ۲۲ مهر
9 آیا دوغ ضرر هم دارد؟ ۱۳۹۳ يکشنبه ۲ شهريور
10 4 خطای رایج تغذیه‌ای در ماه رمضان ۱۳۹۳ پنج شنبه ۱۹ تير
11 سرقت طلا با رانی! ۱۳۹۳ جمعه ۲ خرداد


نظرات


داریوش

خب بعد از اینکه تولید میشه دوغ بهش آنتی بیوتیک میزنند باهوش. خواهشا دروغ نگید؛ من دوستم توکارخونه کار میکنه و خیلی راحت آنتی بیوتیک به دوغ اضافه میکنند. دروغ دروغ دروغ ... خسته نشدین؟

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تغذیه برای زانوها برخی مکمل‌های تغذیه‌ای ممکن است در زانو درد‌های حا...

  عوامل تشدید کهیر را بشناسید متخصص پوست و مو می‌گوید با اینکه ۹۰ درصد موارد عام...

  بادمجان موثر در كاهش وزن و رفع كم خونی بادمجان بر خلاف آنچه كه عوام اعتقاد دارند كه بی بو...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

ترک سیگار بدون یک گرم اضافه وزن آیا تصمیم گرفته‌اید سیگار را ترک کنید اما نگران اضافه وزن بعد آن هستید. خیالتان راحت باشد، می‌توان با رعایت نکاتی ساده از صدمات احتمالی پیشگیری کرد.
اخلاق مداری زیربنای کار حرفه ای من در آشپزی است پایگاه خبری لقمه: سرآشپز رضا جعفریان گفت: سعی کرده ام در درجه اول اخلاق را پیش زمینه کاری خودم قرار دهم و هیچگاه دچار غرور نشوم.
بختک غذای فست فودی بر غذای خانگی پایگاه خبری لقمه: زندگی مدرن موجب شده است تا از خانه ها بوی قورمه سبزی و دیگر غذاهای سنتی کمتر به مشام برسد. برخی از مردم مجبورند در فست فود ها یا رستوران که مشخص نیست از چه ترکیباتی استفاده می کنند، غذا بخورند.
چرا شهاب حسینی و بهرام رادان و دیگر هنرمندان رستوران‌دار شده‌اند رستوران داری شغلی بسیار وسوسه انگیز است که البته هنرمندان و سلبریتی‌ها به واسطه شهرتی که دارند نیز بسیار وارد این حرفه شده‌اند و موفق و ناموفق بوده‌اند.