فست‌فودهای ناسالم در جشنواره غذای سالم


«غذای سالم» نام جشنواره‌ای است كه شما را ترغیب می‌كند تا برای چشیدن و خریدن وعده‌های غذای سالم و طبیعی رهسپار مكانی به نام سالن حجاب در خیابان فاطمی شوید. اما از همان بدو ورود، اسیر بوی همبرگر و كباب تركی می‌شوید كه سد راهتان شده و قصد دارد اراده‌تان را برای خوردن غذاهای سالم سست كند.

به گزارش لقمه، جلوتر كه می‌روید این تصویر زیبای پفك‌های رنگارنگ است كه به شما لبخند می‌زند و دعوتتان می‌كند تا حتی برای دریافت بادكنك هم كه شده به این غرفه سری بزنید، اما از آنجا كه این غرفه مملو از دانش‌آموزان دختر و پسر است، ترجیح می‌دهید این بخش از جشنواره را به پایان بازدیدتان موكول كنید. بنابراین مسیرتان را كج می‌كنید تا بلكه این بار با محصولی آشنا شوید كه سلامتی تان را تضمین كند.

غرفه‌های ترشیجات

در همین فكر و خیالات هستید كه ناگهان برق آلوچه‌های خوشمزه و انواع لواشك‌ها و ترشك‌ها آب از دهانتان راه می‌اندازد و مجبورتان می‌كند تا لااقل برای تست آن‌ها هم كه شده دلتان را به دریا بزنید و از هر كدام لااقل 5 گرم نوش جان كنید. چهره شما كه حالا از فرط خوردن انواع و اقسام ترشیجات، در هم رفته و چشمانتان را جمع كرده است، دلتان را به سمت شیرینی‌جاتی سوق می‌دهد كه فشارتان را كه هم‌اكنون به كف پایتان رسیده، بالا بیاورد. غرفه شیرینی‌جات كه انگار حال و روز شما را به خوبی فهمیده است، شما را به مزه‌هایی دعوت می‌كند كه برایتان همیشه آشنا بوده، اما از ترس فشار خون، قند بالا و افزایش وزن دور آن‌ها را خط كشیده بودید. شما ابتدا كمی عذاب وجدان می‌گیرید، اما به نام نمایشگاه كه فكر می‌كنید خیالتان راحت می‌شود كه برگزاركنندگان حتماً این موارد را پیش‌بینی كرده‌اند و بی‌جهت نام این جشنواره را «غذای سالم» نگذاشته اند! بنابراین تا آنجا كه می‌توانید دست و دلتان را برای امتحان مزه‌ها و غذاهای خوش آب و رنگ باز می‌گذارید.

آنقدر كه وقتی به غرفه سوسیس و كالباس می‌رسید یك رول بزرگ كالباس دودی را بر می‌دارید تا برای شام در كنار خانواده نوش جان كنید. این جشنواره البته شما را به طعم‌های جدید و نوشیدنی‌های گوارا هم دعوت می‌كند، اما از آنجا كه شما ذائقه تان با «غذا‌های ناسالم» خو گرفته است، آنچنان كه باید، ترغیب نمی‌شوید تا به سراغ این محصولات بروید. برخی‌ها البته قیمت بالای محصولات غذایی سالم را بهانه می‌كنند تا حداقل دلیلی برای این بی‌علاقگی شان داشته باشند. آن‌ها می‌گویند: «چطور گلابی كه در فروشگاه‌های سطح شهر حدود 3 هزار تومان عرضه می‌شود، در این نمایشگاه 17 هزار تومان به فروش می‌رسد» و مغازه‌داران می‌گویند: «این گلاب بدون هیچ اسانس و آبی تهیه شده و تا 4 سال ماندگار است و در طول این مدت هم هیچ وقت بوی خود را از دست نمی‌دهد.»

در جشنواره غذای سالم كه فردا به كار خود پایان می‌دهد، انواع و اقسام محصولات از مربا گرفته تا چای و شیر و بستنی و آجیل هم به فروش می‌رسد. مرباهایی كه به گفته فروشنده از میوه طبیعی و شكر میوه درست شده و شكرك نمی‌زند. از آن طرف فروشنده‌ای، سوسیسی را تبلیغ می‌كند كه 50 درصد از گوشت مرغ و 50 درصد هم از شیر درست شده. او می‌گوید این سوسیس برای ذائقه كودكان تهیه شده است. اما این‌كه كیفیت این محصولات در واقعیت تا چه حد با گفته‌های فروشندگان تطبیق دارد، همان مسأله‌ای است كه بسیاری از بازدیدكنندگان را گیج و مبهوت كرده است.

سؤال بازدیدکنندگان

آن‌ها مدام سؤال می‌كنند «چگونه می‌توانند به گفته‌های فروشندگان اعتماد كنند و مطمئن باشند كه محصولی كه خریداری می‌كنند، اصل و طبیعی است؟! » وقتی از فروشندگان جواب سؤال خریداران را می‌پرسیم، آن‌ها به یك جواب بسنده می‌كنند و می‌گویند: «برای شركت در این جشنواره صرف داشتن مجوز وزارت بهداشت كافی است.» جالب این‌كه حتی یكی از شركت‌كنندگان می‌گوید: «مجری این جشنواره (یك شركت خصوصی) در این 5 سال برگزاری ما را خوب شناخته و به ما اعتماد دارد، بر این اساس هم از ما مدارك خاصی نخواسته است.» ما با خودمان فكر می‌كنیم كه آیا وقتی نرخ محصولات لحظه‌ای بالا و پایین می‌رود، كیفیت آن‌ها نمی‌تواند در طول این5دوره برگزاری تغییر كرده باشد!

برای كشف این موضوع ترجیح می‌دهیم از چند فروشنده درباره نحوه حضورشان در این نمایشگاه سؤال كنیم. برخی از آن‌ها آنقدر شاكی‌اند كه به محض سؤال ما سفره دلشان را باز می‌كنند و می‌گویند: «محصولات ما در كنار محصولات مشابهی عرضه می‌شود كه كیفیت بسیار پایینی دارند و خریدار هم از هیچ طریقی نمی‌تواند تفاوت این دو را تشخیص دهد، جالب این‌كه بعضی بازدیدكنندگان به علت قیمت بالاتر به سمت آن‌ها گرایش پیدا می‌كنند و از طرفی خیلی‌ها نمی‌دانند حرف كداممان را باور كنند.» فروشنده دیگری می‌گوید: «برگزاركننده در این نمایشگاه به فكر منافع مادی خودش بوده و معلوم نیست هرسازمانی با چه معیاری شركت كرده است، حتی بعضی غرفه‌های خالی برای این‌كه ضرری را متوجه مجری نكند، به فروش ادوكلن، كرم و محصولات بهداشتی و آرایشی اختصاص یافته است.»

«برگه آزمایش سلامت» معمولاً جزو ضروری‌ترین مجوز‌هایی است كه در این نوع نمایشگاه‌ها ارائه می‌شود، اما در این جشنواره برخلاف اسم سالمی كه دارد، محصولات روبازی مثل انواع زیتون و رب انار را در ظرف‌های پلاستیكی بزرگ در معرض دید بازدیدكنندگان قرار داده‌اند تا راحت‌تر انتخاب كنند. البته اگر شما واقعاً به‌دنبال غذای سالم باشید می‌توانید در حاشیه این نمایشگاه‌ها به نكته‌های ظریفی برسید. نكاتی مثل این‌كه «عسل را نباید در آب جوش یا شیر داغ حل كرد، چون تولید سم می‌كند.»، «تخم كبك به علت كلسترول پایینی كه دارد می‌تواند جایگزین مناسبی برای تخم مرغ باشد»، «دمنوش گل گاو زبان سرماخوردگی را برطرف می‌كند»، «كفیر از پوكی استخوان جلوگیری می‌كند»، «میزان كلسیم موجود در روغن كنجد سه برابر شیر است»، «هر زنبور عسل در طول زندگی خود فقط می‌تواند یك قاشق غذاخوری عسل تولید كند» و «عسل تنها ماده غذایی است كه در كمتر از 48ساعت همه میكروب‌ها را نابود می‌كند.»  



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :روزنامه ایران

کد: 5385 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ جمعه ۱۹ مهر بازدید: 3547 ساعت: 10:22 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تقدیر از ۱۰ ایده برتر در رویداد فناوری‌های نوین کاهش ضایعات کشاورزی و غذایی ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
2 خوردن این میوه‌ اثرات منفیِ تغذیه ناسالم را کاهش می‌دهد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
3 خوراک‌های محلی چگونه فراموش نشوند؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
4 ثبت سفارش واردات برنج آغاز شد/ کاهش قیمت برنج طی روزهای آینده ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
5 گسترش تولید ماشین‌آلات صنایع غذایی در یک شرکت دانش‌بنیان ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
6 برآورد تولید ۹۲۳ هزار تن گوشت قرمز در سال جاری ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
7 افزایش ۳ میلیون تن ظرفیت جذب ماده خام کشاورزی در سال جاری ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
8 لیست اقلام زیستی و غذایی موردنیاز مردم غزه، لبنان و یمن اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
9 افزایش مدت مجوز IRC تولید مواد اولیه غذایی ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
10 ممانعت اسرائیل از رسیدن 80 درصد کمک‌های غذایی به مردم غزه ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
11 اسامی چند فرآورده خوراکی غیرمجاز اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۲۴ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بهترین زمان برای تعویض مسواک آیا می دانید چه تعداد باکتری بر روی مسواک شما زندگ...

  معرفی یک رژیم غذایی ضدسرطان چه شما سابقه‌ای از سرطان در میان اعضای خانواده‌تان...

  نان صنعتی سالم‌تر است یا نان سنتی؟ این سوال برای خیلی‌ها پیش می آید که آیا نان‌های صن...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

همه چیز درباره «تب کریمه کنگو» از شایعات تا تکذیب وزارت بهداشت پایگاه خبری لقمه: رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت با تکذیب انتشار بیماری تب کریمه کنگو از طریق خوردن گوشت آلوده، تاکید کرد: برخی فکر می‌کنند که خوردن گوشت آلوده می‌تواند منجر به انتشار این بیماری شود؛ این موضوع را قویا تکذیب می‌کنم زیرا تنها عامل ابتلا به این بیماری تماس با لاشه و خون تازه حیوان بیمار است.
شکلات‌های تقلبی را از کجا بشناسیم؟ یکی از مسایلی که این روزها زیاد در مورد آن صحبت می‌شود، مساله گرانی مواد اولیه در صنایع غذا و به تبع آن تقلب‌هایی است که امکان دارد رخ دهد. از جمله مواردی که در کشور ما زیاد دیده می‌شود و متاسفانه نظارت چندانی روی آن وجود ندارد، مساله جایگزین‌کردن جانشین‌هایی به جای کره کاکائو در شکلات واقعی است.
شیره درخت افرا معجزه می‌کند محققان کانادایی طی تحقیقاتی دریافتند، اگر آنتی‌بیوتیک همراه با شیره درخت افرا مصرف شود می‌تواند به غشاء باکتری‌ نفوذ کرده و آن را از بین ببرد.
طرز تهیه سوسیس کالباس خانگی طرز تهیه سوسیس کالباس در منزل را به سه روش برای شما آموزش داده ایم.