یک همبرگر چه هزینه هایی برای طبیعت ایجاد می کند؟


هزینه های زیست محیطی مانند زمین، آب، علوفه و گازهای گلخانه ای که در پس تولید گوشت لازم جهت تولید یک همبرگر قرار دارد، بسیار مهمتر و بیشتر از آن است که فکرش را می کنید.

به گزارش لقمه، آماری که در این مطلب ارائه شده از مطالعه ای اخذ شده که در سال ۲۰۱۲ انجام و در ژورنال حیوانات به چاپ رسیده است. در این مطالعه، هزینه های زیست محیطی که به پای تولید یک میلیارد کیلوگرم (یک میلیون تن) گوشت گاو می رود، حساب شده است که ما این اعداد را تغییر مقیاس داده و هزینه زیست محیطی لازم جهت تولید یک چهارم پوند (معادل ۱۱۳ گرم) جهت تهیه یک همبرگر را محاسبه و در ادامه آورده ایم:

۵۵.۳ لیتر آب

آب شاید مهمترین و بحرانی ترین منبع روی زمین باشد. مولفان پژوهش گزارش داده اند که روش سنتی پرورش گوشت گاو بیش از ۴۸۴ میلیارد لیتر آب طلب می کند تا یک میلیون تن گوشت تولید شود. این میزان هم شامل آب نوشیدنی دام ها و هم شامل آبی است که صرف تولید علوفه برای آن ها می شود. اگر آبی را که جهت شست و شوی گاوها و محل زندگی شان نیاز است را نیز در محاسبات وارد کنیم، میزان پیشتر گفته شده بالاتر هم می رود.

۶.۱ کیلوگرم غذا

گاوها زیاد می خورند! طبق روش های سنتی گاوداری تغذیه عمده این حیوانات، دانه های گیاهی مانند دانه ذرت است. برخی معتقدند اگر میزان دانه های مصرف شده توسط گاوها را به انسان هایی بدهیم که از فقر غذایی و سوء تغذیه رنج می برند، بهتر و سودبخش تر است. طبق مطالعات، ۵۴ میلیون و ۴۷۶ هزار تن علوفه نیاز است تا یک میلیون تن گوشت گاو تولید شود؛ به این ترتیب بیش از ۶.۱ کیلوگرم علوفه جهت تولید گوشت یک عدد همبرگر صرف می شود.

۶ متر مربع زمین

طبق بررسی مقاله نویسان ژورنال حیوانات، برای تولید یک میلیون تن گوشت گاو طی روش های سنتی، به ۵۴۵۷ هکتار زمین جهت تهیه علوفه دام ها نیاز است که معادل آن برای تولید گوشت یک عدد همبرگر حدود ۶ متر مکعب زمین زراعی صرف می شود.

۵۷ گرم متان

وقتی صحبت از گازهای گلخانه ای می شود، در پیش چشم اکثر مردم گاز کربن دی اکسید کربن جلوه می کند اما گاز متان اثر گلخانه ای بیشتری از CO۲ داشته و می تواند گرمای بیشتری را در اتمسفر زمین حبس کند. یکی از عظیم ترین منابع تولید متان در جهان، کشاورزی و علی الخصوص گاوها هستند. طی فرآیند گوارش گاو و در مرحله ای که به آن «تخمیر روده» گفته می شود، میزان زیادی متان به سوی جو زمین آزاد می گردد. شاید خنده دار به نظر برسد اما این یک واقعیت است که حدود یک چهارم متان آزاد شده در زمین مربوط به فعالیت تخمیر روده گاوهاست. پژوهش مذکور نشان می دهد برای تولید هر یک میلیون تن گوشت گاو، ۵۰۱ هزار و ۵۹۳ تن متان به جو فرستاده می شود که معادلاً تولید گوشت یک همبرگر، ۵۸ گرم از این گاز را به وجود می آورد.

۱.۸ کیلوگرم ردپای کلی کربن

«ردپای کلی کربن» به کل میزان گاز گلخانه ای گفته می شود که طی یک فرآیند تولید می شود. در فرآیند پرورش سنتی گاوها که شامل مراحل گوارش این حیوانات، تولید دانه های گیاهی به عنوان علوفه و غیره می باشد، به ازای گوشت هر همبرگر، حدوداً ردپای کلی کربن ۱.۸ کیلوگرم تولید می شود.

این مطلب قابل ذکر است که روش سنتی گاوداری (یعنی تغذیه دام با دانه های گیاهی) از سایر روش ها برای طبیعت به صرفه تر بوده و اگر از علف برای تغذیه گاوها استفاده شود، میزان هزینه های زیست محیطی که پیشتر گفته شد، بالاتر نیز می رود. وقتی پای حساب و کتاب مالی به میان می آید، پول زیادی به پای خرید یک همبرگر صرف نمی شود اما وقتی جمیع منابع صرف شده جهت پرورش گاوها و تولید گوشت را ارزیابی کنیم، متوجه می شویم که در این معامله، طبیعت متحمل هزینه های گزافی شده است.



بازگشت به صفحه نخست




کد: 7915 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ جمعه ۷ فروردين بازدید: 4991 ساعت: 9:24 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تاثیر مصرف گوشت قرمز بر زوال عقل ۱۴۰۳ سه شنبه ۲ بهمن
2 با کاهش مصرف فست فودها سلامتیتان را تضمین کنید ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۹ مرداد
3 غذاهای مفید ومضر برای کبد را بشناسید ۱۳۹۶ پنج شنبه ۵ مرداد
4 همبرگر بدون گوشت،همبرگری ویژه گیاهخواران! ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۴ تير
5 پای همبرگری با سس قارچ ۱۳۹۶ دوشنبه ۸ خرداد
6 10 خوراکی که بیشترین مواد مغذی را دارا هستند ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۱ فروردين
7 فست فودها و اختلال در سوخت و ساز بدن ۱۳۹۴ شنبه ۱۲ دي
8 سر موش در همبرگر، مکدونالد را تعطیل کرد +عکس ۱۳۹۴ سه شنبه ۱۹ آبان
9 آشنایی با راز های فست فودی ۱۳۹۴ دوشنبه ۱۶ شهريور
10 در هفته چقدر گوشت قرمز بخوریم؟ ۱۳۹۴ يکشنبه ۱۳ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چه نوع روغن زیتونی بخریم؟ روغن زیتون به دلیل دارا بودن چربی‌های غیراشباع، سا...

  تاثیر ویتامین D بر فشارخون نتایج یک مطالعه جدید تایید کرد که کمبود ویتامین D‌...

  نجات سر یک بچه از زود پز! مدیرعامل آتش نشانی یاسوج از نجات یک پسر بچه یک سال...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

شما هم می‌خواهید چاق شوید؟ رایج‌ترین دلایل برای لاغر بودن یک نفر معمولاً یکی از علت‌های زیر است:ژنتیک، خوردن غذای کمتر از میزان نیاز، داشتن سبک زندگی فعال و پر تحرک، ورزش بیش از حد.این را هم بدانید خیلی از افراد لاغر هستند به دلیل ناتوانی‌ها، اختلالات خوردن، اختلالات روحی، و یا سابقه بیماری یا عمل جراحی شدید. در این مقاله ما روش‌های افزایش وزن را با هم بررسی می‌کنیم ولی قطعاً برای افرادی که از اختلالات نامبرده رنج می‌برند بهترین راه‌حل، درمان بیماری زمینه‌ای است و بعد واجد شرایط برای این توصیه خواهند بود.
روش‌های ایجاد تنوع در ظاهر غذاها پایگاه خبری لقمه: ظاهر غذای سرو شده در یک رستوران و یا حتی یک مهمانی خانگی می تواند جذابیت میز شما را چندین براب رکرده و رضایت غذاخوردن را دو چندان کند.
بستنی های مسموم کننده کدامند؟ از باقلوا، زرشک، لواشکی، میوه‌ای، شیری که از انواع بستنی‌های تازه‌وارد بازار هستند گرفت تا وانیلی، شکلاتی، سالار، مگنوم، گردویی، معجون، نانی، زعفرانی، سنتی و فالوده که قدیمی‌ترین بستنی‌ها هستند، همه و همه دوست‌داشتنی‌اند! اصلا کسی را در اطراف خود می‌شناسید که بستنی دوست نداشته باشد؟!
برای تقویت حافظه، لاغر شوید نقصان عملکرد حافظه مرتبط با چاقی قابل برگشت است و می تواند انگیزه ای برای لاغری باشد.