شایع‌ترین بیماری عفونی در تابستان چیست؟ / بهترین روش شست شوی سبزیجات


پایگاه خبری لقمه: وبا، یک بیماری اسهالی است که بخصوص در فواصل گرم سال شایع شده و در پی آن مرگ و میر زیادی را به دنبال دارد. در بسیاری از کشورهای دنیا این بیماری بصورت بومی وجود دارد اما یکی از ویژگی‌های این بیماری عفونی این است که می‌تواند به صورت همه گیری‌های بزرگ ایجاد شود. راه انتقال آن دهانی-مدفوعی است، که به علت خوردن آب و خوراکی آلوده به میکروب به انسان سرایت می‌کند. انتقال، توسط تماس مستقیم فرد به فرد مانند تماس با بیمار به ندرت اتفاق می‌افتد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، دکتر محبوبه حاجی عبدالباقی، متخصص بیماری‌های عفونی و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت و گو با جام جم آنلاین بیان کرد: دوره پنهان این بیماری، معمولاً یک تا سه روز است که می‌تواند از چندین ساعت تا 5 روز به طول انجامد. علائم بیماری 2 تا 3 روز طول می‌کشد که در بعضی از بیماران تا 5 روز ادامه می‌یابد. علائم بالینی وبا با شروع ناگهانی اسهال بدون درد آغاز شده و به عبارتی فرد دچار یک اسهال شدید بدون دل پیچه یا دل درد می‌شود، این نوع از اسهال را اسهال برنجی گویند چرا که شبیه به آب برنج است. نکته که در این جا وجود دارد این است بیمار درگیر تب و درد نیست و تنها در دفعات بسیار زیاد درگیر اسهال می‌شود. این اسهال آنقدر شدید و زیاد است که به سرعت آب و املاح از بدن فرد خارج می‌شود.

 
وی در ادامه افزود: در چنین شرایطی نارسایی کلیه و یا از کار افتادگی کلیه بروز می‌کند و در برخی افراد به دلیل از دست دادن سدیم فراوان دچار استفراغ نیز می‌شود که در صورت جبران نشدن این همه آب و املاح تلف شده در نهایت بیمار جان خود را از دست می‌دهد.
به گفته این متخصص، از علائم دیگری که می‌توان از وجود این بیماری مهلک با خبر شد ، گرفتگی ساق پا، خشکی شدید پوست، چین و چروک زیاد و گودی شدید زیر چشم است.
حاجی عبدالباقی شایع‌ترین بیماری عفونی در تابستان را اسهال دانست و گفت: افراد دقت داشته باشند هر اسهالی را با اسهال وبایی یکی ندانند. همان طور که گفتیم میزان اسهال وبایی غیرعادی بوده و همچنین بیمار دردی در ناحیه شکم احساس نمی‎کند علاوه بر آن بیماران مبتلا به وبا تب ندارند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران متذکر شد: حال اولین اقدام در برخورد با فردی که دچار اسهال وبایی شده است، قبل از درگیری بیمار با استفراغ به او پودرهای ORS، آب و املاح بدهند. اگر پودرهای او آر اس در دسترس نبود آب، نمک، قند و لیمو ترش تهیه کرده و فورا به بیمار داده شود (آب و املاح باید به سرعت به فرد مبتلا داده شود). البته واکسن ضد وبا موجود است، اما از آنجا که میکروب عامل بیماری مرتباً جهش می‌یابد و مقاوم می‌شود باید مرتباً واکسن‌های جدید آن تهیه شود.
 
 
وی توصیه کرد: آب مصرفی یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین راه‌های انتقال این بیماری است. به هیچ عنوان در طول سفرهای تابستانی از آب رودخانه، چشمه و ... ننوشید و تنها از آب لوله کشی و آب معدنی استفاده کنید. همچنین اکیدا از خریداری یخ‌های کنار خیابان خودداری کنید چرا که منابع آب این دسته از یخ‌ها ناشناخته بود و می‌تواند یکی از منشاهای اصلی انتقال بیماری وبا باشد. علاوه بر آن، در آب رودخانه، جوی‌ها یا استخرهای آلوده شنا نکنید، از مصرف غذاهای آماده و غیربهداشتی مثل آب میوه، معجون، بستنی و ساندویچ تا حدامکان خودداری کنید، دست‌ها را بعد از رفتن به توالت و نیز قبل از دست زدن به مواد غذایی و خوراکی حتماً با آب و صابون بشویید و در آخر هنگام سفر آب و غذای سالم همراه داشته باشید یا از نوشیدنی‌ها و غذاهای با بسته بندی مطمئن استفاده کنید، با مشاهده هر مورد از ابتلا به اسهال سریعاً به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنید.
 
این متخصص در رابطه با شست و شوی صحیح میوه و سبزیجات هشدار داد: بیماری‌ها و مسمومیت های ناشی از مصرف سبزیجات و میوه‌های آلوده بسیار خطرناک هستند و باعث ابتلا به بیماری‌هایی جدی می‌شوند که برای جلوگیری از این مشکلات باید در شستشوی این خوراکی‌ها دقت بیشتری انجام شود. برخی از مایع ظرف شویی برای پاک کنندگی استفاده می‌کنند، مایع ظرف شویی ضدعفونی کننده‌ای خوبی محسوب نشده و تنها باعث معلق شدن تخم انگل در سبزیجات می‌شود همچنین به سختی از روی میوه و سبزی شسته شده و مصرف این مایع شیمیایی روی خوراکی‌ها خطرات گوارشی شدیدی را در پی دارد.
 
وی افزود: بهترین و مهم‌ترین پاک کننده برای میکروب وبا، کُلر است. افراد می‌توانند این دسته از ضدعفونی کننده‌های حاوی کلر را به راحتی از داروخانه تهیه کنند. در شرایط خاص و در دسترس نبودن مواد ضدعفونی کننده کُلردار، می‌توانید از 2 الی 3 قطره وایتکس یا مایع ظرف‌شویی برای پاک کنندگی استفاده کنید. اما بدانید باید سبزیجات را بارها آبکشی کنید تا این مواد شیمیایی از روز آن‌ها پاک شود.
بیتا نوروزی

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :جام جم آنلاین

کد: 11133 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ شنبه ۱۷ تير بازدید: 1404 ساعت: 9:54 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 جولان بیماری‌های ویروسی در پاییز/ مراقب مهر و آبان باشید ۱۴۰۳ جمعه ۶ مهر
2 آیا استفاده از تلفن همراه عامل ابتلا به بیماری قلبی است؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
3 چرا سویه جدید آبله میمونی می تواند خطرناک باشد ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ مرداد
4 شناسایی آبله میمونی در همسایگی ایران/ بهداشت فردی را جدی بگیرید ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
5 کمک روغن ماهی به سالمندان پرخطر در پیشگیری از آلزایمر ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
6 کاهش خطر آلزایمر با کمک رژیم غذایی مدیترانه‌ای ۱۴۰۳ جمعه ۱۹ مرداد
7 توصیه‌های سازمان مدیریت بحران تهران برای پیشگیری از تب دنگی ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۴ مرداد
8 تاثیر ویتامین B۳ در کاهش خطر مرگ ناشی از کبد چرب ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
9 معرفی 4 گونه جدید بیماری سیب را به دنیا توسط محقق ایرانی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ آبان
10 درمان پوکی استخوان به لطف تلاش دانش بنیان‌های ایرانی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان
11 تشخیص آنفلوانزا و سرماخوردگی سخت است ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  سوسیس و کالباس فاسد را چگونه تشخیص دهیم؟ دلایل مضر بودن گوشت فراوری شده پایگاه خبری لقمه: در این مطلب راه های تشخیص سوسیس ...

  با دندان درد در ایام تعطیل چه کنیم؟ یکی از مشکلاتی که گاهی در ایام تعطیل برای برخی از ...

  میوه‌هایی برای رفع بوی بد سیر متخصصان آمریکایی پس از انجام پژوهش‌هایی درباره خوا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت