نقش دامپزشکی در زنجیره امنیت غذایی از زبان رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور


پایگاه خبری لقمه: رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور گفت: سال ۱۳۷۶ بسیاری تصور نمی‌کردند امروز با بیش از ۵۰ هزار عضو متخصص در ۲۴ گرایش تخصصی به یکی از الگوهای موفق منطقه تبدیل شود.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، عباسعلی مطلبی عصر شنبه در مراسم روز جهانی دامپزشکی که در دانشکده دامپزشکی تهران برگزار شد، افزود: دامپزشکی سه رکن اساسی از زنجیره امنیت غذایی شامل تولید، سلامت و کاهش ضایعات را تشکیل می دهد.
 
وی اضافه کرد: دامپزشکان در این حوزه پاسداران تولید هستند زیرا از سرمایه‌ های مردم در بخش دام و طیور محافظت می‌ کنند.
 
رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور اظهار داشت: مسئولیت دوم دامپزشکان حفظ سلامت جامعه است به طوری که دامپزشکان به‌ واسطه کنترل بیماری‌ های مشترک انسان و حیوان و نظارت بر سلامت مواد غذایی نقشی دوچندان در مقایسه با سایر حرفه‌ های پزشکی ایفا می‌ کنند.
 
وی تصریح کرد: مسئولیت سوم ما مدیریت زنجیره غذایی و کاهش ضایعات است که به طور مستقیم بر دسترسی مردم به منابع غذایی تأثیرگذار است.
 
مطلبی سال ۱۳۷۶ را نقطه عطفی برای دامپزشکی ایران دانست و گفت: زمانی که پیشنهاد تأسیس این سازمان با تنها یک هزار عضو مطرح شد، بسیاری تصور نمی‌کردند امروز با بیش از ۵۰ هزار عضو متخصص در ۲۴ گرایش تخصصی به یکی از الگوهای موفق منطقه تبدیل شود.
 
وی افزود: ساختار فعلی بر پایه مشارکت بخش خصوصی استوار است، به‌ جای استخدام ۲۵ هزار نیروی دولتی، شبکه‌ای از بیمارستان‌ ها، کلینیک‌ ها، آزمایشگاه‌ ها و داروخانه‌ های خصوصی ایجاد شد که هم هزینه دولت را کاهش داد و هم کیفیت خدمات را ارتقا بخشید.
 
وی ادامه داد: امروز استانداردهای ما در حوزه تولیدات دامی مورد تایید مراجع بین‌المللی از جمله اتحادیه اروپا است و این جایگاه، حاصل تلاش متخصصانی است که بی‌ وقفه برای خودکفایی و سلامت جامعه می‌ کوشند.
 
رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور گفت: با گسترش نگهداری حیوانات خانگی و ظهور بیماری‌ های نوپدید، نیاز به خدمات دامپزشکی پیچیده‌ تر شد که انتظارات از سازمان‌ های نظارتی مانند دامپزشکی به شدت افزایش یافت برای مثال کنترل بیماری‌ هایی مانند آنفلوانزای پرندگان یا تب برفکی، هماهنگی بین‌ المللی و به‌ روزرسانی مستندات علمی را می‌ طلبد.
 
وی افزود: علاوه بر این، با وجود دستاوردها، هنوز در حوزه‌ هایی مانند آبزیان و تحقیقات کاربردی نیازمند تقویت زیرساخت‌ ها و حمایت بیشتر مجلس و دولت هستیم.
 
مطلبی تصریح کرد: هدف ما تبدیل ایران به قطب علمی دامپزشکی در منطقه اوراسیا است که با راه‌ اندازی رشته‌ های تخصصی در دانشگاه‌ ها و همکاری وزارت علوم گام‌ های بلندی برداشته شده است.
 
رئیس سازمان نظام دامپزشکی با تاکید براینکه سازمان نظام دامپزشکی نیز در حال بازمهندسی ساختار خود برای پاسخگویی به نیازهای آینده است گفت: ما به دنبال توسعه پژوهش‌ های کاربردی در حوزه واکسن‌ سازی، داروهای دامی و فناوری‌ های نوین هستیم تا همگام با تحولات جهانی حرکت کنیم.
 
وی افزود: اعتماد مردم و مسئولان باعث شده انگیزه ما برای حراست از امنیت غذایی و سلامت جامعه افزایش یابد و امیدوارم با حمایت‌ های بیشتر بتوانیم سهم ایران را در عرصه جهانی پررنگ‌ تر کنیم.
 

نقش ۳ درصدی دامپزشکی در حفظ صنعت دام، طیور و آبزیان  

 
رئیس سازمان دامپزشکی کشور نیز در این مراسم گفت: ۱۷ میلیون تن فرآورده خام دامی در کشور تولید می شود که نقش 3 درصدی  دامپزشکی در حفظ صنعت دام، طیور و ابزیان موثر است.
 
 علیرضا رفیعی پور افزود:  امروز کشور با تولید ۱۷ میلیون تن فرآورده خام دامی سالانه، سهم بسزایی در امنیت غذایی دارد.
 
وی با بیان اینکه تنها ۳ تا ۴ درصد از هزینه‌ های تولید به بخش بهداشت و نظارت دامپزشکی اختصاص دارد اما همین درصد ناچیز، ضامن بقای ۹۶ تا ۹۷ درصد سرمایه‌ گذاری‌ های کلان در حوزه دام و طیور است اظهارداشت: اگر این نظارت حذف شود، کل چرخه تولید از مرغداری‌ ها تا دامداری‌ ها با خطر فروپاشی روبرو می شود.  
 
وی بر لزوم همگرایی بین نهادهای حاکمیتی، دانشگاهی و بخش خصوصی برای تحقق اهداف کلان ملی تأکید کرد و افزود: دامپزشکی ایران قدمتی بیش از ۱۰۰ سال دارد؛ حتی پیش از تأسیس دانشگاه تهران در سال ۱۳۱۳، دانشکده دامپزشکی در سال ۱۳۰۳ فعالیت خود را آغاز کرد.
 
به گفته وی این پیشینه، ما را در زمره پیشگامان جهانی این حوزه قرار می دهد و  جالب است بدانید سازمان جهانی بهداشت دام (OIE) در سال ۱۹۲۶ شکل گرفت، اما ایران سال‌ها پیش از آن، با درک اهمیت کنترل بیماری‌ های مشترک و جابجایی دام، زیرساخت‌ های خود را بنا کرده بود. 
 
رفیعی پور با بیان اینکه بخش خصوصی ستون فقرات دامپزشکی است گفت:  از مسئولان فنی بهداشتی در مرغداری‌ ها تا تولیدکنندگان دارو، واکسن و مکمل‌ های دامی، همه حلقه هایی هستند که سلامت از مزرعه تا سفره را تضمین می کنند که  بدون مشارکت بخش خصوصی مدیریت پذیر نیستند.
 

 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

 
 

نقل از :ایرنا

کد: 15784 تاریخ نشر: ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت بازدید: 384 ساعت: 7:19 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 عرضه مستقیم محصولات کشاورزی در ۳ هزار روستابازار ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۷ مرداد
2 ضرورت تولید غذاهای با ماندگاری بالا برای زوار اربعین ۱۴۰۴ جمعه ۱۱ مرداد
3 ۲۰ هزار میلیارد تومان به حساب گندم‌کاران واریز شد ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۰ مرداد
4 تاب‌آوری تولید در جنگ ۱۲ روزه/بسته ویژه حمایت از صنعت پس از جنگ آماده ابلاغ ۱۴۰۴ يکشنبه ۹ تير
5 دستورالعمل سازمان غذا و دارو برای نمونه برداری از کالاهای اساسی ۱۴۰۴ شنبه ۸ تير
6 نقشه جامع کاربری اراضی کشاورزی در حال تهیه و تدوین است ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
7 سهمیه شیرخشک نوزادان در این روزها چقدر است ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
8 اسامی فرآورده‌ های غذایی غیرمجاز اعلام شد ۱۴۰۴ دوشنبه ۶ خرداد
9 نماینده جدید فائو در ایران منصوب شد ۱۴۰۴ يکشنبه ۵ خرداد
10 ماراتن جدید برای افزایش قیمت گوشت کلید خورد ۱۴۰۴ دوشنبه ۲۳ ارديبهشت
11 جشن صیانت از گواهی بین المللی شهر سالم، تعهدی دوباره برای تجلی نام جهانشهر مراغه ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۵ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تاثیر قهوه بر اشتها مطالعات نشان می‌دهد قهوه تاثیرات مثبت زیادی بر روی...

  ۹ علت خون ریزی لثه را بشناسید افرادی که از نخ دندان استفاده می کنند، گاهی دچار خ...

  میوه‌هایی با طعم سرطان! همه متخصصان علوم پزشکی به مردم توصیه می‌کنند که بر...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

این ماهی، بمب کلسیم و پروتئین است ماهی کیلکا از جمله آبزیانی است که به دلیل جثه کوچکی که دارد بسیاری از افراد از خواص متعدد و ارزش غذایی آن غافل هستند. این ماهی از خانواده شاه ماهی سیاه است و زیستگاه اصل آن دریای خزر می باشد.
مواد غذایی مخصوص خانم‌ ها کدامند ؟ پنیر پارمسان برای تقویت استخوان و کلسیم برای جلوگیری از پوکی استخوان مفید می‌باشد. ماست و شیر بدون چربی نیز بسیار مفیدند، اما چه کسی آنها را سه بار در روز مصرف می‌کند؟
نگاهی به مفهوم امنیت غذایی و ایمنی غذا افشین اسماعیلی فر – عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی
با چربی های تیره به آسانی لاغر شوید! تا همین اواخر ، دانشمندان گمان نمی کردند که افراد بزرگسال دارای این نوع چربی باشند . بلکه تنها تصور می شود نوزدان برای حفظ گرمای بدن دارای چنین نوع چربی هستند و بعدها با شکل گرفتن ماهیچه های بیشتر این نوع چربی از بین می رود. اما تحقیقات اخیر ثابت کرده که بیش از نیمی مردان زنان دارای این نوع چربی می باشند.