ماهی بخارپز سالم است یا آب پز؟


پایگاه خبری لقمه: نباید گوشت ماهی به صورت خام مصرف شود و حتماً باید به صورت پخته آن را خورد و بهتر آن است که آن را به مدت دو دقیقه جوشاند و آبی که در آن می جوشانیم نباید به مصرف دیگری برسد، چون حاوی سموم قابل حل در آب است که از بدن ماهی به آب منتقل می شود.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، امروزه افراد اندکی وجود دارند که موادی به نام سیانوتوکسین ها را بشناسند و فرایندی که طی می شود تا به بدن انسان می رسد و نیز اثری را که بر اعضای مختلف بدن می گذارد را بدانند. همچنین کمتر کسی می داند که این نوع سموم به آب منتقل می شوند، همان آبی که در پخت غذا نیز مصرف می شود.

 
عده ای از پژوهشگران از بخش سم شناسی در دپارتمان مواد غذایی بر روی این موضوع متمرکز شده اند. آن ها در بخش سم شناسی پزشکی در دانشگاه سویل، پژوهشی را انجام دادند که نشان می دهد بخارپز کردن گوشت ماهی برای دو دقیقه آن را تا بیست و شش درصد عاری از نوعی از سم به نام سایلیندروسپرموپسین از خانواده سیانوتوکسین ها می کند.
 
در حالی که اگر ماهی را بجوشانیم، هجده درصد از این نوع سم از بین می رود و به این معناست که شانس مسمومیت با این نوع سم وجود دارد. نتیجه مهم دیگر این است که این نوع سموم زیستی که برای بدن انسان بسیار خطرناک و مضر هستند، به آب منتقل می شوند و همین آب در مصارف خانگی به خصوص آب آشامیدنی و برای پخت غذا نیز به کار می رود.
 
نتایج این پژوهش در مجله کنترل غذا یکی از اثرگذارترین مجلات این حوزه در سطح بین المللی منتشر شده است. این پژوهش بر روی ماهی تیلاپیا انجام شده است و نوع سم تجزیه و تحلیل شده در این پژوهش سایلیندروسپرموپسین بود. ماریا کامیان و همکارانش در این پژوهش می نویسند: «سیانوتوکسین ها توسط گروهی از باکتری ها به نام سیانوباکتر تولید می شود که معمولاً در آب تازه وجود دارد.
 
سموم بسیاری وجود دارد که لازم است در پژوهش های آتی اثر آن ها بررسی شود و ریسک وجودشان در آب و غذای انسان و محیط زندگی دنبال شود.»نتایج این پژوهش نشان داد که تمرکز بر این نوع سیانوتوکسین بعد از پخت غذا هیچ اثری بر سلامت عمومی ندارد که همین مسئله را سازمان بهداشت جهانی نیز تائید کرده است.
 
آن ها معتقدند: «نتایج پژوهش ما نشان می دهد که نباید گوشت ماهی به صورت خام مصرف شود و حتماً باید به صورت پخته آن را خورد و بهتر آن است که آن را به مدت دو دقیقه جوشاند و آبی که در آن می جوشانیم نباید به مصرف دیگری برسد، چون حاوی سموم قابل حل در آب است که از بدن ماهی به آب منتقل می شود.
 
قوانین بین المللی چه می گوید
سیانوتوکسین در غذاهای گیاهی‌ای یافت می شوند که با آب آلوده به این نوع سم تهیه شده باشد. همین مشکل در غلات، ماهی، و صدف ها نیز وجود دارد. این سم بسیار معمول است و در سراسر جهان وجود دارد می تواند به اعضای بدن مانند کبد، کلیه ها، قلب، روده ها و شش ها و نیز مغز آسیب برساند.
 
همین مشکل را در حیوانات نیز سبب می شود. در انسان، مسمومیت با آن به صورت عوارضی همچون عفونت کبد، سردرد، اسهال، کم آبی بدن، نارسایی کلیه، و…مشاهده می شود.
 
سازمان ایمنی غذای اروپا اخیراً گزارشی را منتشر کرده است که در آن به نبود پژوهش های کافی درباره این دسته از سموم و وجود آن ها در آب و غذا و نیز ماهی ها به همراه ارزیابی دقیقی از میزان سمیت آن ها اشاره شده است.
 
پژوهشگری که بر روی ارزیابی فنون پخت غذا مانند پخت غذا در مایکروویو کار می کند و اثر سیانوتوکسین را در گیاهان بررسی می کند در این زمینه می گوید: «چون میزان ریسک خطر وجود این سموم مشخص نیست؛ ادامه یافتن چنین پژوهش هایی برای کشف اثرات و نیز وجود آن در غذای انسان ضروری است.»
 
مطالعه اثرات این سموم و ویژگی های منحصر به فرد هر کدام از دیگر بخش های این پژوهش است.

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامتی

کد: 11142 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ شنبه ۱۷ تير بازدید: 507 ساعت: 1:03 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چرا شکر و ماکارونی گران شد؟ ۱۳۹۸ شنبه ۲۱ ارديبهشت
2 دلایل گران شدن ماهی قزل آلا تا شب عید / قیمت ماهی سر مزرعه به ۳۰ تا ۳۱ هزار تومان می رسد ۱۳۹۷ جمعه ۱۰ اسفند
3 چینی ها دریای جنوب را خالی از ماهی کردند ۱۳۹۷ دوشنبه ۲۹ بهمن
4 قیمت مرغ تا اطلاع ثانوی اعلام نمی‌شود/ نابسامانی در نرخ مرغ ۱۳۹۷ دوشنبه ۱ بهمن
5 قیمت مرغ در بازار به 8600 تومان رسید ۱۳۹۷ يکشنبه ۲۶ فروردين
6 با این خوراکی ها دیرتر پیر شوید ۱۳۹۷ يکشنبه ۲۶ فروردين
7 مصرف ماهی به صورت آب پز برای سلامت مفید است ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۷ دي
8 مصرف ماهی چه تاثیری بر سطح هوش کودکان دارد ۱۳۹۶ شنبه ۲ دي
9 بازار آشفته ماهی در شب یلدا/ یلدا در پیچ و تاب گرانی ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ آذر
10 تیلاپیا بزرگترین خطر برای گونه های آبزی بومی کشور ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ آذر
11 با خوردن این ماهی به جنگ آلزایمر بروید ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۵ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  این ویتامین قند خون را کاهش می‌هد پایگاه خبری لقمه:تحقیقات نشان می دهد مکمل ویتامین ...

  با این كار سلامتی نوزاد خود را بیمه كنید! ویتامین ها و عناصر معدنی که مجموعا « ریز مغذیها » ...

  چرا دچار ورم و نفخ شكم می‌شویم؟ گاهی اوقات ممكن است اندازه درد كمر در برخی افراد ب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت