به گزارش پایگاه خبری لقمه، حمزه رستم پور روز شنبه در آیین بهره برداری از بندر صیادی خورخان شهرستان دیر استان بوشهر افزود: چین و کشورهای حوزه خلیج فارس مقاصد اصلی صادرات آبزیان است.
وی بااشاره به تدوین برنامههای جدید سازمان شیلات برای توسعه بازارهای بینالمللی جدید یادآور شد: رایزنی برای ورود به بازارهای جدید اروپایی و آسیای شرقی در دست اجراست.
رستمپور ادامه داد: تنوع بخشی به بازارها و هدفگذاری برای ورود به پنج بازار جدید اروپایی و آسیایی در سال جاری و برگزاری ۱۰ نمایشگاه تخصصی بینالمللی با مشارکت فعال تولیدکنندگان ایرانی در دستور کار قرار دارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: شیلات ایران با اجرای برنامههای جامع، به دنبال تحقق دو هدف کلان افزایش تولید داخلی و توسعه بازارهای صادراتی است.
وی ادامه داد: این برنامهها با محوریت کیفیت، فناوریهای نوین و حمایت از تولیدکنندگان طراحی شدهاند.
رئیس سازمان شیلات ایران گفت: افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت پرورش ماهی و میگو با نوسازی مزارع موجود و احداث مجتمعهای جدید پرورش میگو در استانهای جنوبی تا پایان امسال در دستور کار قرار دارد.
وی بهینهسازی فرآیندها از جمله استفاده از سیستمهای هوشمند تغذیه و مانیتورینگ آب در مزارع و اجرایی شدن پروژههای تحقیقاتی برای بهبود نرخ رشد و کاهش تلفات را از دیگر برنامهها عنوان کرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به برگزاری نمایشگاههای تخصصی در کشورهای هدف برای معرفی محصولات باکیفیت ایرانی افزود: تمام محصولات صادراتی مطابق با سختگیرانهترین استانداردهای بینالمللی تولید میشوند.
وی ادامه داد: استفاده از فناوریهای نوین در پرورش و بستهبندی، عامل اصلی موفقیت در بازارهای جهانی است.
رئیس سازمان شیلات ایران گفت: تسهیلات کمبهره برای نوسازی مزارع پرورش ماهی و میگو در دسترس قرار گرفته است و دورههای آموزشی برای بهروزرسانی دانش فنی فعالان این صنعت برگزار میشود.
رستم پور همجنین در جلسه شورای راهبری شیلات ایران گفت: بوشهر با برخورداری از ۲۰بندر صیادی قطب تولید و پرورش محصولات آبزیان است و نیمی از میگو کشور در این استان تولید که ۸۰ درصد آن صادر میشود.
وی ادامه داد: برای افزایش ۳۰ درصد تولید میگو پرورشی در سال جاری هدف گذاری شده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: راهاندازی ۵۰ پروژه سرمایهگذاری جدید در حوزه آبزیپروری، توسعه زیرساختهای ساحلی، اسکلهها، موجشکنها، تحول در سیستمهای پرورش آبزیان از سنتی به صنعتی و ایجاد زنجیره کامل ارزش از تولید تا مصرف از برنامههای کلان شیلات است.
وی یادآور شد: راهاندازی شهرکهای تخصصی شیلات در دستور کار قرار گرفته است.
رستمپور گفت : اجرای طرح مشارکتی بازسازی ذخایر دریایی با صیادان محلی، ایجاد مناطق مدیریت شده صیادی در ماههای آینده و تخصیص اعتبار ویژه برای حفاظت از اکوسیستمهای ساحلی مورد توجه ویژه قرار دارد.
رئیس سازمان شیلات ایران افزود: تجهیز مزارع پرورش میگو از سنتی به سیستمهای صنعتی، توسعه اسکلههای صیادی و حمایت از ایجاد بازارهای تخصصی ماهی در هر شهرستان و توسعه رستورانهای اختصاصی آبزیان در دستور کار قرار دارد.