طرح توسعه باغات دیم در ۵۰۰ هزار هکتار زمین شیب‌دار اجرا می‌شود


پایگاه خبری لقمه: مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی گفت: ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی کشور برای اجرای طرح توسعه باغات دیم در اراضی شیب‌دار در نظر گرفته شده است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، شکرالله حاجی‌وند در جلسه ستاد توسعه باغات اراضی شیب‌دار در کردستان افزود: امسال برای اجرای طرح توسعه باغات دیم در اراضی شیب‌دار در 60 هزار هکتار از اراضی کشور برنامه‌ریزی شده و از این میزان سهم استان کردستان 15 هزار هکتار است.

 
وی تصریح کرد: 46 هزار هکتار از اراضی 11 استان کشور برای اجرای طرح توسعه باغات در حوزه حاشیه آب‌‌های مرزی مد نظر و قرار بر این است که پروژه ارتقای معیشت مرزداران برای استان‌های کردستان، کرمانشاه و آذربایجان غربی اجرا شود.
 
وی خاطرنشان کرد: در اجرای پروژه ارتقای معیشت مرزداران برای استان‌های کردستان، کرمانشاه و آذربایجان غربی 17 هزار کوله‌‌بر ساماندهی و مورد هدف قرار می‌گیرند.
 
حاجی‌وند افزود: شرایط معیشت و گذران زندگی کوله‌بران حق این دوستان نیست و ما نمی‌توانیم معجزه کنیم اما می‌توانیم در جهت کاهش و رفع مشکل آنان گام برداریم و باید دولت برای عملیاتی شدن این پروژه از صفر تا 100 کمک کند.
 
وی با اشاره به پتانسیل و موقعیت خوب استان اظهار کرد: در بازدیدهای صورت گرفته از باغات کردستان مشخص شد بعضی باغداران از هر هکتار زمین 18 میلیون فروش محصول دارند.
 
مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به ایجاد باغداری در مناطق مرزی گفت: تنها راه نجات مردم در منطقه، توسعه کشاورزی به‌خصوص توسعه باغبانی به‌عنوان یک پدافند غیرعامل است و می‌توان در هر یک تا 2 هکتار باغ آبی و هر 4 تا 5 هکتار باغ دیم یک شغل پایدار ایجاد کرد.
 
وی افزود: در راستای ایجاد پدافند غیرعامل برای پایداری مسائل امنیتی در منطقه همکاری همه دستگاه‌ها لازم است.
 
این مسوول با بیان اینکه استان کردستان اولویت‌دار اجرای طرح توسعه باغات دیم است، خاطرنشان کرد: طرح توسعه باغات در اراضی شیب‌دار یک طرح اقتصاد مقاومتی است و در صورت تأمین اعتبار صد درصد نهال لازم برای اجرای طرح به ‌صورت یارانه‌ای در اختیار باغداران قرار می‌گیرد.
 
وی اذعان داشت: اطلاعات بانکی در بخش اراضی دیم اندک است و باید این مسائل بیشتر دنبال شود تا در جهت ارتقاء معیشت مردم قرار گیرد.
 
حاجی‌وند با اشاره به توانمندسازی بهره‌برداران باغبانی افزود: در بخش صنایع تبدیلی تکمیلی و پروسس کردن محصولات کشاورزی همواره مشکل داریم و باید گروه صنایع قوی‌تر از قبل وارد عمل شود.
 
وی با اشاره به نامناسب بودن راه دسترسی به روستاهای استان اظهار کرد: استان کردستان از ظرفیت و پتانسیل خوبی برخوردار است و اعتبار لازم جهت چاله‌کنی اراضی و تهیه نهال پیگیری می‌شود که امیدواریم به نتیجه برسد.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 11653 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۱ مرداد بازدید: 2686 ساعت: 12:44 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 گزارش حاشیه‌ساز حسینی‌بای از آبفای تهران و توضیحاتی درباره آن ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
2 توزیع برنج تنظیم بازار در گناوه آغاز شد/قیمت مصوب هر کیلو ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
3 تاب‌آوری تولید در جنگ ۱۲ روزه/بسته ویژه حمایت از صنعت پس از جنگ آماده ابلاغ ۱۴۰۴ يکشنبه ۹ تير
4 فعلا شارژ کالابرگ دهک‌های چهارم تا هفتم در دستور کار نیست ۱۴۰۴ شنبه ۸ تير
5 آغاز مرحله سوم طرح کالابرگ الکترونیکی از شنبه ۱۴۰۴ چهارشنبه ۵ تير
6 نقشه جامع کاربری اراضی کشاورزی در حال تهیه و تدوین است ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
7 نتیجه جلسه ستاد تنظیم بازار گوشت در هاله‌ای از ابهام ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۲ خرداد
8 جزئیات پویش مردمی چله خدمت/نظر شهید رئیسی در مورد خیرین ۱۴۰۴ دوشنبه ۱۶ ارديبهشت
9 توسعه همکاری‌های دارویی ایران و چین ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
10 اجرای پروژه‌های تحقیقاتی مشارکتی برای افزایش عملکرد گندم در استان تهران ۱۴۰۴ يکشنبه ۱ ارديبهشت
11 آبیاری نوین؛ راهکاری برای نجات کشاورزی در بحران کم‌آبی/سرمایه‌گذاری‌ دولتی افزایش یابد ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تغذیه بیماران PKUدر مواقع اضطراری پایگاه خبری لقمه: عفونت، سرماخوردگی، اسهال، تزریق ...

  چگونه نخوردن صبحانه چاقمان می‌کند یک صبحانه خوب و کامل و البته معمولی، می‌تواند شامل...

  سیب مفید است، برای زنان مفیدتر دانشمندان دریافتند 240 کالری‌ای که هر روز از طریق ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

یازده نکته در مورد بهداشت در آشپزخانه آشپزخانه به دلیل فعالیت‌های گوناگونی که در آن انجام می‌شود، در صورت عدم رسیدگی به آن و عدم رعایت بهداشت، می‌تواند به یکی از آلوده‌ترین نقاط خانه تبدیل شود. آلودگی آشپزخانه و یا ظروف و وسائل موجود در آن، می‌توانند به آلودگی غذا و موادغذایی و در نهایت مسمومیت غذایی در افراد خانواده منجر شوند.
خطرات زیاده روی در مصرف این غذاهای خوب برخی از مواد غذایی ارزش غذایی بالایی دارند و برای سلامتی خوب هستند لذا توصیه به مصرف آنها می شود ولی همین مواد غذایی سالم وقتی به مقدار زیاد مصرف شوند برای بدن مناسب نیستند و سبب مشکلاتی می شوند.
توزیع نذری با طعم سرطان! به گفته وزارت بهداشت و كارشناسان غذای داغ در ظرف های یك بار مصرف پلاستیكی كه از مواد نفتی نشات گرفته است موجب تولید 77 نوع بیماری سرطان زا شده و به هیچ وجه توصیه نمی شود در حالی كه ظروف یك بار مصرف گیاهی بدون عوارض است ولی همچنان هیئت های مذهبی بدون توجه به توصیه ها مواد سرطانی به عزاداران توزیع می كنند
کی هوس چه خوراکی میکنیم؟ حتماً شما هم افرادی را دیده اید که بعضی مواقع هوس می کنند که نوعی خوراکی خاص مصرف کنند حتی بعضی اوقات خود ما نیز به مصرف بعضی غذاها تمایل پیدا می کنیم.