طرح توسعه باغات دیم در ۵۰۰ هزار هکتار زمین شیب‌دار اجرا می‌شود


پایگاه خبری لقمه: مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی گفت: ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی کشور برای اجرای طرح توسعه باغات دیم در اراضی شیب‌دار در نظر گرفته شده است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، شکرالله حاجی‌وند در جلسه ستاد توسعه باغات اراضی شیب‌دار در کردستان افزود: امسال برای اجرای طرح توسعه باغات دیم در اراضی شیب‌دار در 60 هزار هکتار از اراضی کشور برنامه‌ریزی شده و از این میزان سهم استان کردستان 15 هزار هکتار است.

 
وی تصریح کرد: 46 هزار هکتار از اراضی 11 استان کشور برای اجرای طرح توسعه باغات در حوزه حاشیه آب‌‌های مرزی مد نظر و قرار بر این است که پروژه ارتقای معیشت مرزداران برای استان‌های کردستان، کرمانشاه و آذربایجان غربی اجرا شود.
 
وی خاطرنشان کرد: در اجرای پروژه ارتقای معیشت مرزداران برای استان‌های کردستان، کرمانشاه و آذربایجان غربی 17 هزار کوله‌‌بر ساماندهی و مورد هدف قرار می‌گیرند.
 
حاجی‌وند افزود: شرایط معیشت و گذران زندگی کوله‌بران حق این دوستان نیست و ما نمی‌توانیم معجزه کنیم اما می‌توانیم در جهت کاهش و رفع مشکل آنان گام برداریم و باید دولت برای عملیاتی شدن این پروژه از صفر تا 100 کمک کند.
 
وی با اشاره به پتانسیل و موقعیت خوب استان اظهار کرد: در بازدیدهای صورت گرفته از باغات کردستان مشخص شد بعضی باغداران از هر هکتار زمین 18 میلیون فروش محصول دارند.
 
مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به ایجاد باغداری در مناطق مرزی گفت: تنها راه نجات مردم در منطقه، توسعه کشاورزی به‌خصوص توسعه باغبانی به‌عنوان یک پدافند غیرعامل است و می‌توان در هر یک تا 2 هکتار باغ آبی و هر 4 تا 5 هکتار باغ دیم یک شغل پایدار ایجاد کرد.
 
وی افزود: در راستای ایجاد پدافند غیرعامل برای پایداری مسائل امنیتی در منطقه همکاری همه دستگاه‌ها لازم است.
 
این مسوول با بیان اینکه استان کردستان اولویت‌دار اجرای طرح توسعه باغات دیم است، خاطرنشان کرد: طرح توسعه باغات در اراضی شیب‌دار یک طرح اقتصاد مقاومتی است و در صورت تأمین اعتبار صد درصد نهال لازم برای اجرای طرح به ‌صورت یارانه‌ای در اختیار باغداران قرار می‌گیرد.
 
وی اذعان داشت: اطلاعات بانکی در بخش اراضی دیم اندک است و باید این مسائل بیشتر دنبال شود تا در جهت ارتقاء معیشت مردم قرار گیرد.
 
حاجی‌وند با اشاره به توانمندسازی بهره‌برداران باغبانی افزود: در بخش صنایع تبدیلی تکمیلی و پروسس کردن محصولات کشاورزی همواره مشکل داریم و باید گروه صنایع قوی‌تر از قبل وارد عمل شود.
 
وی با اشاره به نامناسب بودن راه دسترسی به روستاهای استان اظهار کرد: استان کردستان از ظرفیت و پتانسیل خوبی برخوردار است و اعتبار لازم جهت چاله‌کنی اراضی و تهیه نهال پیگیری می‌شود که امیدواریم به نتیجه برسد.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 11653 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۱ مرداد بازدید: 2448 ساعت: 12:44 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چراغ مجله «تنور» روشن شد/ رویکرد فرهنگی و اجتماعی به غذا ۱۴۰۳ شنبه ۱۹ آبان
2 پیش‌بینی تولید ۲.۷ میلیون تن برنج در سال‌جاری/ ۹۳ درصد برداشت برنج مکانیزه شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
3 ضریب تبدیل شلتوک به برنج به بیش از ۶۰ درصد رسید ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
4 اوضاع بحرانی آزمایشگاه‌های پزشکی/ سوءاستفاده بیمه‌های تکمیلی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
5 امسال؛ برگزاری جشن خودکفایی با تولید ۱۵ میلیون تن گندم ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
6 طرح دریابست از دوم تا نهم مهرماه ۱۴۰۳ اجرا می‌شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
7 احضار وزیر اسبق صمت در پرونده چای دبش/ فاطمی‌امین و قائم‌مقامش با وثیقه آزادند ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
8 سند توسعه زنجیره ارزش گیاهان دارویی تدوین شد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۹ شهريور
9 عرضه دارو از طریق سکوهای اینترنتی از اواخر شهریورماه ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ شهريور
10 گندمکاران بخوانند/ قیمت واقعی گندم اعلام شد ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
11 امسال نیازی به واردات گندم نخواهیم داشت ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آلوده ترین بخش یخچال را بشناسید محمدرضا کمالی، کارشناس مبارزه با بیماریها معاونت ب...

  غذاهای پرچرب و تاثیر آن بر توان تولیدمثلی مردان نتایج یک بررسی نشان داده است که مصرف غذاهای پرچرب ...

  به كودك خود به اجبار غذا ندهید دكتر پریسا ترابی در گفت وگویی، ضمن بیان این مطلب ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خوردن مواد آرایشی و جذب میکروب‌های خطرناک درباره لوازم آرایشی و عوارض استفاده مکرر از آن‌ها مطالبی شنیده‌اید و خوانده‌اید، اما متاسفانه با وجود اطلاعات کم و بیش افراد به ویژه زنان درباره تاثیر مضر این لوازم بر پوست، هم چنان مصرف لوازم آرایشی در کشور ما بسیار بالاست.
نوشیدن چای با قند، کم ضررتر از خرما و کشمش و توت خشک! بیشتر افرادی که چایشان را با تعدادی خرما، کشمش، توت خشک و…می‌خورند، حدود ۶۰-۵۰ کیلوکالری انرژی دریافت می‌کنند.
پشت پرده شرکت صنایع بهشهر چه می‌گذرد؟ پایگاه خبری لقمه: طبق اطلاعات و اسنادی که به دست تابناک رسیده است، بهروز مرادی، مدیرعامل سابق شرکت توسعه صنایع بهشهر که طبق شنیده‌ها از دوستان محمدرضا فرزین، مدیرکل کنونی بانک مرکزی است، سلسله اقداماتی را رقم زده که ورود نهاد‌های نظارتی جهت واکاوی جدی در راستای صیانت از منافع ملی را می‌طلبد.
«کبد چرب» چگونه تشخیص داده می‌شود؟ یک متخصص داخلی گفت: زمانی که مولکول‌های چربی در سلول‌های کبدی رسوب کنند، حالتی ایجاد می‌شود که به آن کبد چرب گویند.