به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، مصطفی دارایی نژاد رییس اتحادیه بارفروشان در گفتگو با برنامه زنده «سلام، صبح بخیر» رادیو ایران در خصوص وضعیت گرانی قیمت های میوه در بازار میوه و تره بار گفت: ما 67-66 قلم میوه جات و سبزیجات داریم، 20 درصد قیمت ها شکسته شده است. دو قلم از اینها از جمله گوجه فرنگی و هویج کمی جای بحث دارد. هفته گذشته گفتیم که گوجه فرنگی در دشت مغان و دشت قزوین به بار نشسته و امروز هم بین 4 هزار تا 6 هزار تومان فروخته شده است. دزفول کمی هویج را ارسال می کرد و کفاف می داد. چون بالای چند میلیون تن کشت هویج داشتیم. متاسفانه کشت هویج دزفول ما تمام شد و چند شهر دیگر از جمله بروجرد و اصفهان نتوانست پاسخگوی کشور باشد.
وی بیان كرد: از این طرف هم 3-2 قلم است که مردم بسیار استقبال می کنند به خصوص هویج و سیب که برای آبگیری مورد استفاده قرار می گیرد. مغازه هایی که یک کیسه هویج می بردند، الان 7-6 کیسه می برند. غرفه های اقماری که 5 کیسه می بردند الان یک تن می برند. همه مردم در منازل خود آب هویج و سیب می گیرند. قیمت سیب به علت فراوانی اش، اصلا تکان نخورده بلکه افت قیمت هم داشته است.
رییس اتحادیه بارفروشان خاطرنشان کرد: شب گذشته کل ورودی هویج ما 500 تن بوده است در صورتی که روزانه 3-2 هزار تن ورودی هویح ما در میدان تره بار مرکز تهران بوده است. قیمت در میدان از 12 هزار تا 14 هزار تومان است. اما هویح در میدان ما 15 هزار تومان فروخته می شود. چون واقعا موجود نیست.
وی درباره گرانی قیمت برخی اقلام تاکید کرد: من در محوطه محصور شده میدان میوه و تره بار می توانم پاسخگو باشم و مسئولان دیگر در خارج از اینجا باید پاسخ دهند. اتحادیه بیرون میدان با داخل فرق دارد. اما طبق قانون نظام صنفی باید محصولات 30 درصد افزایش قیمت داشته باشند و اگر بیشتر از این باشد، بی انصافی می کنند. مخصوصا در شرایط فعلی.
دارایی نژاد در مورد قیمت روز برخی از میوه جات گفت: الان شلیل شبرنگ از 15 هزار تومان تا 20 هزار تومان به فروش می رسد، شلیل سیبی، بین 12 تا 25 هزار تومان، هلو انجیری بین 12 هزار تا 20 هزار، هلو زعفرانی نهایتا 20 هزار تومان به فروش می رسد. اگر غیر از قیمت هایی که اعلام می شود، هر کدام از مردم فاکتوری بیاورد، برخورد می کنیم. اتحادیه در میادین دفاتر مستقر دارد.
رییس اتحادیه بارفروشان در واکنش به «بی عرضگی» مسئولان نظارت بر روی قیمت ها گفت: ما عمده فروش هستیم. خرده فروش ها می توانند اعتراض کنند. ما با مسئولان صحبت کردیم و به آنها پیشنهاد دادیم که در داخل میدان به تعزیرات و ... فضا می دهیم. من تفاوت فاحش قیمت ها را قبول دارم.
وی درباره وضعیت موز نیز بیان كرد: ما ارسال را 4-3 برابر کردیم و درباره ترخیص نشدن موز باید بگویم دل ما هم پر درد است و مثل شما مشکل داریم. از دولت جدید درخواست دارم که به حرف ما گوش بدهند. موز را در گمرک نگه می دارند تا از بین می رود. در مورد صادرات محصول ما باید اجازه دهند موز وارد شود نه اینکه بگویند در قبال صادرات سیب می توانید موز بیاورید. این غلط است.
دارایی نژاد در پایان با انتقاد بر برخی از سیاست گذاری های اشتباه مسئولان دولت پیشین در خصوص قوانین صادرات گفت: بعد از دو سال و اندی که فریاد زدیم، آقایان بخشنامه کردند که بگذارید بیاید و از آن گمرکی بیشتر بگیرید. این کار کارشناسی غلط است و ما هم داریم دیوانه می شویم. من مصطفی دارایی نژاد اگر عرضه ندارم بروم کنار این همه جوان کاربلد هستند. تو را به جان امام حسین (ع) به حرف کارشناسی ما گوش دهید تا میوه در سبد خانوار مردم قرار بگیرد.
خبرنگار: آزاده فضلی
بازگشت به صفحه نخست