به گزارش پایگاه خبری
لقمه، مصطفی دارایینژاد ابراز کرد: ازآنجایی که هرساله میوههای شب یلدا مثل هندوانه و انار مصرف بیشتری دارد، امسال نیز برنامهریزی برای عرضه آن صورت گرفته است.
وی گفت: هندوانه سفید، هندوانه ساکاتا، بیضی و گرد در میناب کشت شده و در حال عرضه در میادین مرکزی است.
رئیس اتحادیه بارفروشان به عرضه روزانه 200 تا 300 تن هندوانه در میادین بزرگ کشور اشاره کرد و افزود: تا یک هفته آینده، عرضه به بیش از هزار تن خواهد رسید.
دارایینژاد به عرضه انار هم اشاره کرد و گفت: برای تأمین انار شب یلدا، باغهای شیراز، ساوه، فیروزکوه، دماوند، کاشمر و قسمتی از کاشان را رصد کردیم ضمن اینکه بخشی از انارهای برداشتشده در انبارها ذخیره شده است که اگر در آستانه شب یلدا، قیمتها افزایش داشت، با عرضه انارهای دپوشده به بازار، از افزایش قیمت آن جلوگیری کنیم.
وی با بیان اینکه هندوانه سفید و ساکاتا پنج هزار تومان در میادین مرکزی میوه قیمتگذاری شده است اضافه کرد: هندوانه گرد و بیضی نیز هفت هزار تومان در میادین مرکزی به فروش میرسد.
رئیس اتحادیه بارفروشان ادامه داد: انار ساوه 10 تا 16 هزار، انار کاشمر و شیراز 10 تا 22 هزار و انار صادراتی دماوند در میادین مرکزی 25 هزار تومان عرضه میشود.
دارایینژاد با اشاره به کاهش مهمانیها بهدلیل شیوع ویروس کرونا در دو سال گذشته گفت: در زمان حاضر شرایط اقتصادی مردم نیز موجب شده است مصرف میوه 50 درصد کاهش داشته باشد.
وی راجع به ذخیره مرکبات و میوه برای شب عید هم گفت: بیش از دو میلیون و 500 هزار تن مرکبات (پرتغال و نارنگی) در استان مازندران تولید، و حدود چهار میلیون و 500 هزار تن سیب نیز برداشت و در انبارها ذخیره شده است.
دارایینژاد گفت: در زمان حاضر 66 نوع سبزی، انواع میوه و صیفیجات در میادین وجود دارد که در تولید آنها مشکلی نیست.
وی به دپوی سیبزمینی توسط دلالها هم اشاره کرد و افزود: با کشف انبارهای دپوی سیبزمینی، توانستیم زمینه عرضه آن را افزایش دهیم که اگر این انبارها کشف نمیشد در تأمین سیبزمینی با مشکل مواجه میشدیم.
رئیس اتحادیه بارفروشان با ابراز اینکه بیش از دو میلیون تن سیبزمینی در انبارها توسط دلالها دپو شده بود گفت: قصد دلالان از دپوی آن این بود که با عرضه کم، قیمتها را افزایش دهند.
دارایینژاد همچنین گفت: از 50 درصد سیبزمینیهای ذخیرهشده, 30 درصد برای صادرات به ازبکستان، ارمنستان، هند و... بود و فقط 20 درصد به شبکه عرضه داده میشد که با ورود تعزیرات و وزارت صمت، انبارها رصد شد و عرضه افزایش یافت که در زمان حاضر سیبزمینی با قیمت شش تا هشت هزار تومان عرضه میشود.
وی درباره عرضه گوجهفرنگی هم خبر داد که گوجهفرنگی در استانهای بوشهر و شیراز در حال برداشت است.
رئیس اتحادیه بارفروشان علت عرضه کم گوجهفرنگی را سرمازدگی عنوان و اضافه کرد: در زمان حاضر قیمت گوجهفرنگی مناسب است بهگونهای که گوجهفرنگی بوتهرس هشت تا 10 هزار تومان و گوجه کال که رنگآوری میشود کیلویی هفت هزار تومان عرضه میشود.
نقل از :تسنیم