آموكسی سیلین بیشتر از داروهای دیگر به طور خودسرانه مصرف می‌شود


یک پزشک داروساز گفت: آموكسی سیلین یكی از مشهورترین و پرفروش‌ترین آنتی بیوتیك‌ها در ایران و مورد توجه اغلب بیماران است که بیش از همه داروهای دیگر به طور خودسرانه مصرف می‌شود.

به گزارش لقمه، دکترعلی حشمتی با اشاره به اینکه آموكسی سیلین یكی از مشهورترین و پرفروش‌ترین آنتی بیوتیك‌ها در ایران است، افزود: این دارو در دسته داروهای آنتی بیوتیك و در دسته شیمیایی آمینوپنی سیلین‌ها قرار دارد که به شكل كپسول 250 و 500 میلی‌گرم وجود دارد و نیز به صورت سوسپانسیون‌های 125 و 250 میلی‌گرم این دارو در كودكان استفاده می‌شود.

وی گفت: این دارو از طریق ایجاد تداخل در همانندسازی دیواره‌ سلولی ارگانیسم‌های حساس، بی‌ثباتی، اسموتیك دیواره سلولی، تورم و در نهایت تركیدن سلول ناشی از فشار اسموتیك اثر می‌كند.

دکتر حشمتی خاطرنشان کرد: این دارو در عفونت‌های سینوس، سینه پهلو، التهاب گوش میانی، عفونت‌های پوستی و دستگاه ادراری استفاده می‌شود که از آموكسی سیلین در بزرگسالان با توجه به شدت عفونت 250 تا 500 میلی‌گرم هر هشت ساعت و در كودكان نیز 20 تا 40 میلی‌گرم بر مبنای كیلوگرم در دوره‌های تقسیم شده هشت ساعتی توصیه می‌شود.

وی با اشاره به عوارض این دارو، اظهارکرد: عوارض گوارشی، عصبی و اختلال در سیستم خونی و نیز تهوع، استفراغ، اسهال و سردرد از شایع ترین عوارض این دارو است.

دکتر حشمتی با تاكید بر اینكه مصرف آموكسی سیلین در حساسیت‌های مفرط به پنی سیلین ممنوع است، خاطرنشان کرد: جذب آموكسی سیلین از طریق دستگاه گوارش صورت می‌گیرد و زمان اثر آن نیم ساعت بعد از مصرف و اوج اثر آن یك تا دو ساعت بعد از مصرف است که سوخت و ساز این دارو در كبد و دفع آن از طریق كلیه و مدت اثر آن 8 الی 12ساعت است.

این پزشک داروساز افزود: از نظر درمانی، كامل كردن دوره درمان برای از بین بردن میكروب الزامی است كه دوره مصرف این دارو از 10 تا 14 روز است و بنابراین مقدار داروی تجویز شده از سوی پزشك تا آخر دوره به طور مرتب باید مصرف شود.

وی با اشاره به مصرف آموكسی سیلین در دوران بارداری، گفت: در دوران بارداری این دارو جزء گروه B است و می‌توان از این دارو در دوران بارداری استفاده كرد.

دکتر حشمتی با اشاره به تداخلات دارویی آموكسی سیلین با دیگر داروها، افزود: تقویت اثر داروهای ضد انعقاد خوراكی همراه با آموكسی سیلین و همچنین تاثیر و کاهش كارآیی داروهای ضدبارداری خوراكی از این موارد است.

وی خاطرنشان كرد: دارو اگر با معده خالی استفاده شود، جذب آن بیشتر خواهد بود، ولی در صورت عدم تحمل می‌تواند بعد غذا از آن استفاده شود.

دكتر حشمتی اظهارکرد: سوسپانسیون دارو بعد از تهیه باند تا 7 روز در درجه حرارت اتاق و 14 روز در یخچال استفاده شود و دارو باید از نور و حرارت به دور باشد و در درجه حرات 15-30 نگهداری شود.


نقل از :ایسنا

کد: 1492 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ سه شنبه ۱۴ شهريور بازدید: 5162 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر



نظرات


آ.ع

چون ویزیت دکتر گران است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بهترین راه برای کاهش چربی شکم کدام است؟ مصرف کالری بالا و کاهش فعالیت بدنی سبب چاقی و افزا...

  چرا باید توت فرنگی بخوریم یکی از میوه های پرطرفدار بهاری توت فرنگی است که نه...

  ارتباط استرس با مشکلات گوارشی پایگاه خبری لقمه: استرس می‌تواند باعث ایجاد طیفی ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت