گزارشی از تولید کنسرو با گوشت دلفین‌های مرده نداشتیم


معاون غذای سازمان غذا و دارو به ارائه توضیحاتی پیرامون تولید کنسروهای ماهی پرداخت و به شایعات مطرح در این خصوص نظیر تولید کنسرو با گوشت دلفین‌های مرده، ترشح سم در بدن ماهی به علت شیوه صید، وجود آلاینده‌هایی نظیر آرسنیک، هیستامین و جیوه در ماهی‌های تن پاسخ داد.

به گزارش لقمه، دکتر بهروز جنت با بیان اینکه نظارت بر کنسروهای ماهی و کنسروهای تن توسط دو سازمان بزرگ شیلات که بر صید ماهی نظارت دارد و همچنین سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت انجام می‌شود.

وی ادامه داد: کارخانه‌های تولید کننده کنسرو زیرنظر وزارت بهداشت و با حضور مسئول فنی فعالیت می‌کنند. همچنین بازرسان معاونت‌های غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی بر روند تولید این فرآورده نظارت می‌کنند.

معاون غذای سازمان غذا و دارو در واکنش به این مطلب که تقلای ماهی تن در هنگام صید موجب ترشح سمی می‌شود که با حرارت هم از بین نمی‌رود، گفت: طریقه صید ماهی بر اساس قواعد و مقررات سازمان شیلات انجام می‌شود و تعاریف خاص بین‌المللی دارد و مشکلی در این خصوص وجود ندارد و ایران با باقی کشورها تفاوتی ندارد.

جنت همچنین درباره وجود برخی آلاینده‌های خطرناک و مضر در کنسروهای تن عنوان کرد: ممکن است آلاینده‌هایی نظیر هیستامین در بدن ماهی‌ها تولید شود ولی قبل از اینکه محصولی وارد بازار شود، سطح هیستامین آن کنترل می‌شود. وقتی ماهی برای مدت زمانی می‌ماند و شرایط نگهداری‌اش مناسب نیست، ممکن است هیستامین در بدنش ترشح شود.

وی افزود: کنترل سطح عرضه به صورت ادواری صورت می‌پذیرد و بازرسان بر اساس سیستم پی.ام.اس از محصولات غذای موجود در بازار نمونه‌برداری کرده و در پروسه آزمایشات سطح آلاینده‌ها را نیز مورد بررسی قرار می‌دهند. نظارت ادواری بویژه در خصوص غذاهای دریایی گسترده‌تر است زیرا ممکن است به عناصری چون جیوه و آرسنیک آلوده باشند و میزان این آلاینده‌ها خارج از حد مجاز باشد.

معاون غذای سازمان غذا و دارو در ادامه به شایعاتی پیرامون تولید کنسرو با گوشت دلفین‌های مرده پاسخ داد و گفت: تاکنون گزارشی درباره تولید کنسرو با گوشت دلفین‌های مرده به دست ما نرسیده است. البته همکاران سازمان شیلات بر صید حیوانات دریایی و سایر گونه‌های دریایی نظارت می‌کنند و روند تولید در کارخانه‌ها تحت نظر مسئولان فنی انجام می‌شود.

وی تاکید کرد: در آزمایشگاه مرجع، دستگاه‌های پی. سی. آر و تست‌های مولکولی می‌توانند ژنتیک گونه گوشتی که مورد استفاده قرار گرفته است را مشخص کنند.

جنت افزود: اگر تخلفی به صورت مستند به دست ما برسد با آن برخورد می‌کنیم.


نقل از :ایسنا

کد: 2627 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ سه شنبه ۵ دي بازدید: 2888 ساعت: 11:30 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 رعایت بهداشت را در مواقع بحران فراموش نکنید ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳۰ خرداد
2 معافیت مالیاتی کنسرو پشت سد خلف وعده وزارت اقتصاد و سازمان امورمالیاتی ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
3 بلاتکلیفی تولیدکنندگان رب گوجه با قیمت‌های جدید ۱۴۰۱ شنبه ۱۵ مرداد
4 تغذیه در دوران نقاهت کرونایی ۱۴۰۰ يکشنبه ۲۶ ارديبهشت
5 زلزله زدگان حتی الامکان از غذاهای کنسرو شده استفاده کنند ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۸ آبان
6 شناسایی ماده‌ خطرناک غذاهای کنسروی در 20 ثانیه ۱۳۹۶ يکشنبه ۸ مرداد
7 در مصرف خوراکی های به ظاهر مفید زیاده روی نکنید ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۰ خرداد
8 ماکی زوشی (سوشی لوله ای) ۱۳۹۵ چهارشنبه ۱۳ بهمن
9 سازمان غذا و دارو: کنسروها مواد نگهدارنده ندارند ۱۳۹۵ پنج شنبه ۲۳ دي
10 افزایش 3 برابری قیمت زیتون از میوه تا کنسرو ۱۳۹۴ دوشنبه ۴ خرداد
11 فشار خون را با این رژیم متوقف کنید ۱۳۹۳ دوشنبه ۲۶ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  کنترل فشارخون با گوجه فرنگی گوجه فرنگی خواص مغذی متعددی دارد که در ادامه به تع...

  روغن جامد را از برنامه غذایی خود حذف کنید ارتباط مستقیمی‌ میان رژیم غذایی و بیماری قلبی وجود...

  نوشیدن 6 فنجان قهوه در روز خطر ابتلا به سرطان رحم را کاهش می‌دهد متخصصان علوم پزشکی دانشگاه هاروارد در یک آزمایش جد...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

کی هوس چه خوراکی میکنیم؟ حتماً شما هم افرادی را دیده اید که بعضی مواقع هوس می کنند که نوعی خوراکی خاص مصرف کنند حتی بعضی اوقات خود ما نیز به مصرف بعضی غذاها تمایل پیدا می کنیم.
نمایش مشروبات الکلی جرم است اما قانونی برای منع پخش ندارد! پایگاه خبری لقمه:مدیر سامانه «کدومو» با اشاره به یکی از چالش‌های ساترا بیان کرد که تبلیغ یا تشویق به مصرف مشروبات الکلی و مواد مخدر، در قوانین جرم انگاری شده است اما قانونی برای منع نمایش آنها وجود ندارد.
خواص ضد سرطانی هویج خواص ضدسرطانی هویج رنده شده و ارتباط افسردگی با پارکینسون عناوین مهمترین یافته های پزشکی امروز هستند.هویج رنده شده مهمترین ماده غذایی برای پیشگیری از سرطان، بیماری های عصبی و قلبی عروقی است.
چرا باید شام را زودتر خورد؟ اگر شما جزو آن دسته از افرادی هستید که اخبار مربوط به سلامت و تناسب اندام را پیگیری می‌کنند، حتما تاکنون بارها از پزشکان و متخصصان تغذیه شنیده اید که باید شام را پیش از ساعت 7 شب خورد.