هشدار یک متخصص تغذیه
کارخانه‌های مواد غذایی هر روز محصولات شیرین‌تری را روانه بازار می‌‌کنند/ شکر سم سفید


بدون آنکه متوجه باشیم قند و شکر بر سر سفره ایرانی، از صبحانه گرفته تا میان وعده‌ها جا خوش کرده است؛ غافل از اینکه این ماده غذایی می‌تواند زمینه‌ساز بسیاری از بیماری‌ها از جمله دیابت،‌ چاقی و حتی سرطان باشد.

به گزارش لقمه، حامد پورآرام در گفت‌وگویی در مورد مضرات مصرف قند و شکر اظهار داشت: امروزه متأسفانه به طور ناخودآگاه مردم فکر می‌کنند که باید به همراه چای خود قند مصرف کنند و شاهد افزایش روز افزون مصرف قند و محصولات شیرین هستیم.

وی با بیان اینکه به تدریج ذائقه‌ مردم به غذاهای شیرین عادت می کند، افزود: کارخانجات مواد غذایی نیز روز به روز، محصولات شیرین‌تری بــه بــازار روانه می‌کنند تا حدی که تنوع محصولات حاوی شکر روز به روز گسترده‌تر می‌شود.

این کارشناس ارشد تغذیه به گزارشی که در انستیتو تحقیقات تغذیه صنایع غذایی کشور انجام شده اشاره کرد و گفت: بر اساس گزارش طرح جامع مطالعات الگوی مصرف مواد غذایی خانوار که در سال 81-79 انجام شده سرانه مصرف مواد قندی در کشور 59 گرم است که حدود 8.1 درصد انرژی دریافتی را در بر می‌گیرد.

به گفته پورآرام عادت کردن به ذائقه شیرین که به طور معمول از همان کودکی رخ می‌دهد، عوارض جسمانی متعددی نظیر اضافه وزن، دیابت، بیماری قلبی و آرتریت را در سنین بالاتر به دنبال خواهد داشت.

وی گفت: قند و ترکیبات حاوی قند، کالری زیادی برای بدن تأمین می‌کنند اما مواد مغذی لازم را ندارند بنابراین باید سهم ناچیزی از انرژی دریافتی روزانه ما را تشکیل دهند. هر گرم قند 4 کیلوکالری انرژی تولید می‌کند و مانند چربی‌ها در صورتی که بیش از میزان مورد نیاز مصرف شوند سبب اضافه وزن، چاقی، افزایش فشار خون و افزایش چربی خون که همگی از عوامل موثر در بروز بیماری‌های قلبی عروقی هستند، می‌شوند.

وی به این نکته اشاره کرد که مصرف زیاد مواد قندی سبب ایجاد پوسیدگی دندان به ویژه در کودکان می شود و بسیاری از مطالعات نشان می‌دهد مصرف زیاد قند و شکر با افزایش شیوع بعضی از سرطان‌ها مرتبط است.

این کارشناس ارشد تغذیه در پاسخ به اینکه تا چه حد مصرف قند و شکر در وعده غذایی روزانه مجاز است خاطرنشان کرد: با توجه به مضرات مصرف مازاد مواد قندی بر سلامت، توصیه می‌شود کمتر از 10 درصد انرژی روزانه از قندهای ساده تأمین شود به عنوان مثال اگر فرد روزانه 2 هزار کالری انرژی دریافت می‌کند می تواند کمتر از 200 کالری آن را (حدود 50 گرم) از قند و شکر دریافت کند. 
 

بازگشت به صفحه نخست 


نقل از :فارس

کد: 5404 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ جمعه ۱۹ مهر بازدید: 4159 ساعت: 8:18 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 قیمت نان‌ تهرانی ها ۳۰ تا ۵۲ درصد افزایش یافت ۱۴۰۴ جمعه ۱۱ مرداد
2 امنیت غذایی در جنگ با تمرکززدایی ممکن است ۱۴۰۴ شنبه ۲۵ خرداد
3 پشت پرده حفظ شدن مرغ در سفره مردم و نصف شدن گوشت قرمز! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲ خرداد
4 اعزام ارزیابان بیمه به بندر رجایی/ محوطه بندری دارای پوشش اتکایی مناسب است ۱۴۰۴ شنبه ۷ ارديبهشت
5 احتمال سقوط قیمت دلار مگر با خواست دولت! ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۰ بهمن
6 استقرار ۳۵۰ کارشناس تغذیه در مناطق روستایی تا پایان سال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
7 هفتمین دوره آموزشی شناخت اصول ارزیابی در گمرک افتتاح شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
8 چه وزن و شاخص توده بدنی نشانگر سلامتی است! ۱۴۰۳ چهارشنبه ۶ تير
9 «اندیشگاه شهر سالم» ایده‌ای که قابلیت طرح جهانی دارد ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
10 احتمال کاهش قیمت محصولات پروتئینی در صورت تداوم سیر نزولی قیمت نهاده‌های دامی ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
11 آرد کامل نداریم/ سوءاستفاده و دروغ تجاری! ۱۴۰۲ شنبه ۲۷ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  کدام گروه خونی خطر ابتلا به "دیابت" را افزایش می‌دهد؟ در یک بررسی جدید آمده است برخی از انواع گروه‌های ...

  غذاهای سرخ‌شده احتمال بروز سرطان را افزایش می‌دهند یک متخصص تغذیه گفت: غذاهای سرخ‌شده و روغن‌هایی که ...

  هویج کلسترول بد را کاهش می‌دهد مزایای هویج بسیار هستند از جمله برای دستگاه گوارش ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

10 راهکار برای دوری از کبد چرب با گسترش زندگی صنعتی و کم تحرک، مصرف غذاهای فرآوری شده و پرکالری و به طور کلی تغییر سبک زندگی سنتی به زندگی مدرن، شیوع بیماری‌های مزمن نیز در حال افزایش است. بیماری‌هایی نظیر دیابت، فشار خون، سکته قلبی، سرطان‌ها و سایر بیماری‌های مزمن که در گذشته صدایی از آنها شنیده نمی‌شد این روزها علت اصلی مراجعه به مراکز درمانی هستند.
مواد غذایی کلیدی برای سلامت ریه ها سلول‌های ریه مدام با آلاینده‌ها و سمومی که تنفس می‌شوند در معرض آسیب قرار دارند، اگر مواد مغذی که می‌توانند این سموم را خنثی و دفع کنند به موقع در دسترس سلول‌های ریه نباشند ریه‌ها به تدریج دچار آسیب جدی می‌‌شوند.
با آشپــزی هم می توان ثروتمند شد لقمه: دنیای آشپزی با عطرها و رنگ‌هایش هر كسی را می‌تواند به سوی خود جلب كند. شاید كمی دور از ذهن باشد كه آشپزی به عنوان یك حرفه، راهی برای ثروتمند شدن باشد اما در دنیای خوش طعم آشپزی، این اتفاق به كرات افتاده است.
بررسی آثار بهداشتی و اقتصادی آلودگی هوا در ۲۷ شهر پایگاه خبری لقمه: رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت با اشاره به انجام مطالعه‌ای برای کمی‌سازی اثرات بهداشتی و اقتصادی منتسب به آلاینده ذرات معلق PM ۲.۵، به تشریح عوارض این معضل بهداشتی در کشور پرداخت و گفت: در سال ۱۴۰۰ تعداد همه مرگ‌های منتسب به مواجهه طولانی مدت با ذرات معلق PM۲.۵ بیش از ۸۷ درصد نسبت به سال ۱۳۹۹ افزایش یافته است.