ممنوعیت صید تجاری ماهیان خاویاری در احیای ذخایر دریا تاثیر بسزایی دارد


سرپرست صید و بنادر صیادی سازمان شیلات ایران گفت:ممنوعیت صید تجاری ماهیان خاویاری در احیا و بازسازی ذخایر دریای خزر تاثیر بسزایی دارد و این مهم باید مورد تاکید تمامی کشورهای حوزه خزر قرار گیرد.

به گزارش لقمه، ˈعلی اصغر مجاهدیˈ افزود: در سالهای گذشته تا سال 2010 ، ایران بیشترین سهم را در صید تجاری و صادرات ماهیان خاویاری در بین کشورهای حوزه خزر داشته است.

به گفته وی، در سال 2010 براساس توافق صورت گرفته بین روسای جمهوری کشورهای خزر مقرر شد به منظور بازسازی و حفظ ذخایر،صیدتجاری ماهیان خاویاری به مدت پنج سال در دریای خزر متوقف شود که ایران نیز تاکنون به تعهدات خود در این زمینه پایبند بوده است.

این مقام مسئول تصریح کرد: سهم بالای ایران در زمینه صید تجاری و صادرات ماهیان خاویاری به دلیل رعایت ضوابط صید ماهیان خاویاری از جمله افزایش میزان تکثیر، تولید و رهاسازی ماهان خاویاری، بازسازی ذخایر، افزایش و تجهیز مراکز تکثیر و بازسازی، مقابله با صید غیرمجاز و توقف صیدتجاری به مدت پنح سال در حوزه دریای خزر بوده است.

مجاهدی گفت: براساس آمار سال 2010 ، مجموع صید و برداشت مجاز ماهیان خاویاری پنج کشور حوزه دریای خزر 989 تن ماهی خاویاری نر و ماده و حدود 86 تن سهمیه صادرات خاویار از کل دریای خزر بوده است.

وی افزود: براساس این آمار، سهم مجاز ایران در صید تجاری ماهیان خاویاری 403 تن ماهی نر و ماده (41 درصد) و 39 تن صادرات خاویار (45 درصد) بوده است.

سرپرست صید و بنادر صیادی سازمان شیلات گفت: طی این مدت، روسیه از صید ماهیان خاویاری 268 تن و صادرات خاویار 23 تن و کشور آذربایجان نیز در صید ماهیان خاویاری 84 تن و صادرات خاویار 6 تن سهم داشته است.

به گفته ی مجاهدی، ایران در سالهای 1376 یک هزارو 300 تن، 1387 حدود 178 تن، 1388 حدود 131 تن،1389 حدود 93 تن و 1390 حدود 80 تن برداشت ماهیان خاویاری از حوزه خزر داشته است.

مجاهدی به ممنوعیت برداشت ماهیان خاویاری از سال 2010 اشاره کرد و افزود: برداشت 80 تن ماهی خاویاری در سال 1390 به منظور صید تجاری نبوده، بلکه با هدف تکثیر، تولید و بازسازی و احیای ذخایر دریای خزر صورت گرفته است.

به گفته ی وی، در برخی موارد احتمال برداشت غیرمجاز ماهیان خاویاری در دریای خزر وجود دارد، اما ایران به دلیل کنترل سواحل در برداشت غیرمجاز ماهیان خاویاری نسبت به کشورهای حوزه خزر از وضعیت خوبی برخوردار است.

وی با بیان این که ایران در حفظ و بازسازی ذخایر دریایی نیز از مدیریت خوبی برخوردار بوده ، گفت: در زمینه رهاسازی آلاینده ها در آب دریای خزر نیز ایران کمترین میزان را به خود اختصاص داده است.

وی تاکید کرد: بنابراین همین امر موجب افزایش سهم ایران در برداشت و صادرات ماهیان خاویاری نسبت به سایر کشورهای حوزه خزر شده است.

این مقام مسئول با اشاره به این که 27 گونه ماهی خاویاری در جهان وجود دارد، گفت: خوشبختانه پنج گونه پراهمیت ماهیان خاویاری از جمله فیل ماهی (بلوگا)، تاس ماهی ایرانی، تاس ماهی روسی، شیپ و ازون برون در دریای خزر موجود است که همین امر موجب صادرات مرغوب ترین خاویار از طریق کشورهای حوزه خزر شده است.

وی ماهیان خاویاری را در معرض خطر انقراض دانست و افزود: در حال حاضر فیل ماهی ها به دلیل بلوغ دیررس بیش از سایر گونه ها در معرض خطر انقراض قرار دارند که باید این مهم مورد توجه کشورهای حوزه خزر قرار گیرد.






نقل از :ایرنا

کد: 2899 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ دوشنبه ۲۵ دي بازدید: 2573 ساعت: 10:48 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 معافیت مالیاتی کنسرو پشت سد خلف وعده وزارت اقتصاد و سازمان امورمالیاتی ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
2 صادرات تخم ماهی قزل‌آلا از آذربایجان‌شرقی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۲ آذر
3 صادرات آبزیان در ۵ ماه نخست سال افزایش یافت ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
4 بیش از ۸ هزار طرح شیلاتی با همکاری بنیاد برکت اجرا می شود ۱۴۰۲ جمعه ۹ تير
5 صادرات ۲ میلیون و ۲۶۴.۵ تن انواع آبزی از کشور ۱۴۰۱ جمعه ۲۸ بهمن
6 باید و نبایدهای غذاهای دریایی برای زنان باردار ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۷ بهمن
7 قیمت کالاهای اساسی در هفته اول بهمن ۱۴۰۱/ تخم مرغ ارزان شد ۱۴۰۱ يکشنبه ۲ بهمن
8 اعلام قیمت امروز میوه و تره‌بار و مرغ و انواع ماهی ۱۴۰۱ شنبه ۴ تير
9 ادویه مخصوص ماهی سرخ کرده چیست/ طرز تهیه ادویه ماهی ۱۴۰۰ يکشنبه ۲۳ آبان
10 پیگیری آیین نامه ماهی گیری مسئولانه در خوزستان ۱۴۰۰ جمعه ۲۳ مهر
11 تحویل ۵۰هزار قطعه بچه فیل ماهی خاویاری به بخش خصوصی ۱۴۰۰ پنج شنبه ۷ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  با این كار سلامتی نوزاد خود را بیمه كنید! ویتامین ها و عناصر معدنی که مجموعا « ریز مغذیها » ...

  اعتیاد کودکان به فست فود تقویت عادات غذایی نادرست می‌تواند بزرگترین ظلم یک ...

  آیا می دانید مهمترین وعده غذایی چیست؟ به طور کلی در شبانه روز سه وعده غذا می خوریم (صبحا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

با سوختگی‌های خفیف در آشپزخانه چه کنیم؟ مثلث آتش از 3 عامل گرما، اکسیژن و ماده سوختنی تشکیل‌شده و بی‌شک سهل‌انگاری در رعایت نكته‌های ساده ایمنی آشپزخانه، می‌تواند با ایجاد این مثلث خانه‌تان را به آتش بکشد...
10 فایده زردچوبه برای سلامتی زردچوبه یکی از متداولترین ادویه ها در آشپزی است که رایحه ای شبیه به فلفل، طعمی تیز و رنگی طلایی دارد.
بهترین و بدترین مواد غذایی برای مفاصل شما بیماری آرتروز انواع مختلفی دارد؛ اما برخی از نشانه‌ها و علائم در همه انواع این بیماری مشترک هستند؛ از جمله علائم مشترک انواع آرتروز می‌توان التهاب، سفتی، خشكی و درد در مفاصل نام برد.
مفیدترین مواد طبیعی برای از بین بردن سموم بدن اگر قصد کاهش وزن دارید، یا می خواهید انرژی بیشتری کسب کنید، پوست صورت شما شاداب تر به نظر آید، در خلق و خوی خود تغییر ایجاد کنید، این چند ماده غذایی را که در این مطلب به آن اشاره شده است، به برنامه غذایی خود بیفزایید.