5 دلیل خوب برای مصرف نان


نان برکت سفره‌ها و پایه و اساس تغذیه‌ی ما را تشکیل می‌دهد و مصرف آن از اهمیت زیادی برخوردار است.

به گزارش لقمه، مصرف نان در هر وعده‌ی غذایی و البته به میزان کم آن برای اینکه همیشه سالم و تندرست باشید لازم است. در این مقاله چند دلیل خوب برای مصرف نان ارائه می‌دهیم. با ما همراه باشید.

نان: آرد مهم است

دستور تهیه‌ی نان بسیار ساده است. نان از آرد گندم، آب، کمی نمک و خمیر مایه تهیه می‌شود. فرق اصلی نان‌هایی که به فروش می‌رسند در آرد آن‌ها است. به عنوان مثال آردی که برای تهیه‌ی باگت استفاده می‌شود با آردی که برای نان سبوس‌دار استفاده می‌شود کلی فرق دارد. ارزش غذایی آرد نان سبوس‌دار بالا است به خاطر این که حاوی مواد معدنی بیشتری است.

آردهای سفید، تصفیه شده‌اند و برای همین از نظر ارزش غذایی در درجه‌ی پایین‌تری قرار دارند. برای این که سالم باشید و از نانی که میل می‌کنید نهایت استفاده را ببرید لازم است که از نان‌های سبوس‌دار و کامل استفاده کنید.

نان: مصرف به اندازه باعث کنترل وزن می‌شود

نان حاوی کربوهیدرات های پیچیده، پروتئین و فیبر است. در عین حال این ماده‌ی غذایی مفید، چربی و کربوهیدرات زود جذب کمی دارد. باید بدانید که کربوهیدرات های پیچیده انرژی لازم برای سوخت و ساز بدن، کنترل عملکرد مغز و سیستم عصبی مرکزی را تأمین می‌کنند.

این کربوهیدرات ها در مقایسه با قندهای ساده دیر جذب می‌شوند. برای همین قند خون را با سرعت زیادی بالا نمی‌برند. نان‌های سبوس‌داری که حاوی فیبرها و گلوسیدهای پیچیده هستند سیری طولانی مدتی ایجاد می‌کنند و برای همین از ریزه‌خواری بین وعده‌های غذایی دور می‌مانید.اگر رژیم لاغری گرفته باشید مصرف نان را فراموش نکنید به خاطر این که نان حاوی مواد چرب و قند کمی است. از این گذشته به راحتی شما را سیر می‌کند و جلوی پرخوری را می‌گیرد.

نان: مفید برای دفع راحت‌تر

به طور متوسط 25 درصد مردم از یبوست رنج می‌برند. زمانی که مصرف فیبرهای غذایی محلول و غیر محلول بیشتر شود بهتر می‌توانید با یبوست و مشکل دفع مقابله کنید. نان منبع فیبر است. این فیبرها برای بهبود عملکرد روده‌ها و تنظیم قندخون مفیدند. برای همین هم از ابتلا به خیلی از بیماری‌ها جلوگیری می‌کنند.

نان کامل حاوی فیبر بیشتری نسبت به نان سفید می‌باشد. دانه های کامل گندم یعنی با سبوس سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی و فیبر می‌باشند. کلاً هر ماده‌ی غذایی که از گندم کامل یا همان سبوس‌دار تهیه می‌شود خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و سرطان کولون را کاهش می‌دهد.

نان کامل حاوی فیبرهای محلول و هم فیبرهای غیر محلول می‌باشد. فیبرهای محلول جذب قندها و چربی‌ها را کاهش می‌دهد و فیبرهای غیر محلول باعث راحتی دفع می‌شود. برای اینکه میزان جذب فیبرهای غیر محلول را بالا ببرید لازم است که از نان‌های سرشار از فیبر مانند نان سبوس‌دار و نان‌های محلی استفاده کنید.

نان: برای تأمین انرژی بدن

ورزشکارها بهتر می‌دانند. مصرف نان قبل از ورزش‌های سنگین لازم است. نان سبوس‌دار حاوی به طور متوسط 50 درصد نشاسته می‌باشد برای همین نیز حاوی گلوسیدهای پیچیده و انرژی‌زا است. این گلوسیدها در کبد و عضلات به صورت گلیکوژن ذخیره می‌شوند. نان کامل حاوی فیبر بیشتری نسبت به نان سفید می‌باشد.

نان: دوستدار مغز و عملکردهای ذهنی ما

مغز 2 درصد کل وزن ما را تشکیل می‌دهد و حدود 20 درصد انرژی به دست آمده از غذاها را می‌خواهد. ذخیره‌ی انرژی مغز بسیار ناچیز است یعنی فقط ده دقیقه باک انرژی آن پر می‌ماند. برای همین هم زمانی که غذا نمی‌خورید و روزه هستید فعالیت و عملکرد مغز افت می‌کند.

بعد از یک شب خواب و گرسنگی لازم است که برای صبحانه نان میل کنید. توجه داشته باشید که نان صبحانه به ویژه برای کودکان بسیار مفید است. با این حال بیشتر کودکان یا صبحانه نمی‌خورند یا ترجیح می‌دهند کیک و کلوچه بخورند. سعی کنید حتماً برای صبحانه آن‌ها را به خوردن نان علاقمند کنید.


نقل از :همشهری

کد: 3479 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ يکشنبه ۲۰ اسفند بازدید: 4373 ساعت: 7:50 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  باید و نبایدهای غذاهای کنسروی به غذاهای آماده به چشم غذاهای رستورانی نگاه کنیم و...

  حفاظت از ریه ها با میوه و سبزیجات تیره رنگ پایگاه خبری لقمه: تحقیق جدید نشان می دهد افزودن ان...

  نکاتی درباره انتخاب و طبخ برنج پلو و چلو از غذاهای اصیل ایرانی است که باید در طبخ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آزاده نامداری کدام غذاها را بیشتر دوست داشت؟ پایگاه خبری لقمه: آزاده نامداری ضمن تاکید بر علاقه اش به غذاهای سنتی و آشپزی، به سخت تر بودن خنه داری نسبت به مجری گری ازعان داشت.
بــاید‌ها و نبــایدها برای مزاج‌ها دراین گزارش به توصیه‌هایی برای مزاج‌های مختلف خواهیم پرداخت.
راه های مقابله با کودکان پُرخور و شکمو با شیطنت دستش را به سمت ظرف شیرینی‌ روی میز، دراز کرد. یک نگاهش به در بود که یکدفعه مادر وارد اتاق نشود و نگاه دیگرش به شیرینی‌های داخل ظرف که از عصر تا حالا دلش را برده بود! تا آمد یکی از آن شیرینی‌های بزرگ شکلاتی را که با ترافل‌های رنگی تزئین شده بود، بردارد سر و کله مادر با ابروهای درهم رفته و یک جیغ بنفش پیدا شد که می‌گفت: «آخه من با این شکم سیری‌‌ناپذیر تو باید چکار کنم؟!» حتما شما هم با چنین صحنه‌‌هایی مواجه شده‌اید.
حذف وعده‌های غذایی کمکی به کاهش قند خون دیابتی‌ها نمی‌کند کارشناس ارشد تغذیه گفت: ورزش در بیماران دیابتی سبب تنظیم قند خون و کاهش نیاز به دارو می‌شود.