توصیه‌های تغذیه‌ای برای پیشگیری از گرمازدگی


کارشناس تغذیه معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به ارائه چند توصیه تغذیه‌ای در فصل تابستان پرداخت و عنوان کرد: استفاده مداوم از میوه‌ها و سبزی‌ها به دلیل دارا بودن آب فراوان و فیبر نقش بسیار مهمی در پیشگیری از کم آبی، یبوست و جبران الکترولیت‌های از دست رفته حاصل از تعریق دارند.

به گزارش لقمه، سحر اسماعیلی دورانی گفت: مهمترین املاحی که همراه با آب در فرآیند تعریق از بدن دفع می‌شوند سدیم، پتاسیم و منیزیوم هستند، بنابراین استفاده از منابع غنی از پتاسیم شامل میوه‌ها و سبزیجاتی مانند موز، هندوانه، طالبی، مرکبات، آلو، توت‌فرنگی، خیار، سبزیجات دارای برگ سبز، قرمز و بنفش مانند اسفناج، چغندر، گوجه فرنگی، کلم بروکلی، هویج، لوبیا و غذاهای با طبع سرد مثل غذاهای دریایی در این فصل بیشتر توصیه می‌شود.

کارشناس تغذیه معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه مواد غذایی حاوی قند و چربی زیاد، فاقد آب هستند و متابولیسم را افزایش می‌دهند، گفت: به همین علت ترجیح بر این است که از این گونه مواد غذایی در فصل تابستان کمتر استفاده شود.

به گفته اسماعیلی دورانی، مواد غذایی حاوی آنتی‌اکسیدان، کاروتنوئیدها، فلاونوئیدها مانند منابع غنی از ویتامین E ،C و B به حفظ ایمنی بدن و دفع سموم کمک می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه گرما باعث بی‌اشتهایی می‌شود، گفت: به همین علت تمایل به مصرف غذاهای سرد بیشتر از غذاهای گرم و پخته شده است و استفاده از غذاهای سنتی مانند مخلوط ماست و خیار به همراه سبزیجات، گردو و کشمش می‌تواند یک غذای مناسب در این فصل باشد.

کارشناس تغذیه معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همچنین با بیان اینکه باید آب فراوان در این روزها نوشید، اظهار کرد: سعی کنید نوشیدنی‌های گازدار یا حاوی کافئین را جایگزین آب نکنید و از مصرف آب یخ خودداری کنید زیرا باعث بروز مشکلات گوارشی می‌شود.

اسماعیلی دورانی درباره چگونگی کمک به فرد گرمازده گفت: در صورتی که فردی دچار گرمازدگی شد وی را سریعاً به مکانی خنک و سایه منتقل کنید. استفاده از یک وان آب سرد، دوش گرفتن و پاشویه با آب سرد، نوشیدن مایعات خنک حاوی نمک به مقدار زیاد و در نهایت انتقال به بیمارستان هم برای نجات فرد توصیه می‌شود.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 4356 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۱۱ تير بازدید: 4755 ساعت: 10:20 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 توصیه های اورژانس به عزاداران حسینی برای گرمازدگی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۵ مرداد
2 خوردن خربزه و هندوانه را از دست ندهید ۱۴۰۲ چهارشنبه ۴ مرداد
3 درمان خانگی و فوری گرمازدگی با ۱۰ نوشیدنی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۶ تير
4 اقداماتی برای پیشگیری از گرمازدگی/ سکته گرمایی چیست ۱۴۰۰ چهارشنبه ۱۶ تير
5 برای گرمازدگی چه کنیم؟ ۱۳۹۸ پنج شنبه ۲۷ تير
6 قبل از تشنگی مایعات بنوشید تا از گرمازدگی دور بمانید ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۲ تير
7 یشگیری از گرمازدگی با مصرف میوه ها و شربت آب لیمو و نعنا ۱۳۹۶ شنبه ۱۰ تير
8 گیلاس درمان‌گر یبوست، گرمازدگی و میگرن ۱۳۹۴ يکشنبه ۱۷ خرداد
9 بخور نخورهای فصل گرما ۱۳۹۳ چهارشنبه ۲۸ خرداد
10 درمان گرمازدگی از منظر طب سنتی ۱۳۹۳ جمعه ۲۶ ارديبهشت
11 چطور از گرمازدگی جلوگیری کنیم؟ ۱۳۹۳ چهارشنبه ۱۰ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  راه‌حل فرار از دندان‌ های زرد یک دندانپزشک گفت: اصلی‌ترین رکن حفظ رنگ طبیعی دندا...

  مهمترین عامل شیوع سرطان‌ یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس سبک زندگی و به ...

  سرطان دهان چقدر خطرناک است؟ سرطان‌های دهان 2 تا 4 درصد مجموع سرطان‌ها را تشکیل...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

بهترین سوخت و اجاق‌گاز برای سفر بهترین اجاق‌گاز، اجاق‌گازی است که تهیه سوخت آن آسان باشد و در هر شرایط آب و هوایی و هر عرض جغرافیایی کار بکند.
پخت «نان شیرینی» در واحدهای نان صنعتی ممنوع است/مشکلات فرهنگی در تولید و مصرف نان صنعتی پایگاه خبری لقمه: مجری طرح توسعه نان صنعتی شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: طبق قانون، پخت و فروش «نان شیرینی» در واحدهای نان صنعتی به ویژه واحدهای دارای ظرفیت بالای 20 تن ممنوع است. سازمان های تعزیرات و حمایت، اتحادیه ها و ستاد تنظیم بازار باید بازرسی و نظارت کنند.
درباره سندروم روده تحریک پذیر بیشتر بدانید کارشناس زبانشناسی و متخصص بیماری های گوارشی با حضور در برنامه صبح پارسی درباره زبان مادری و بیماری های گوارشی صحبت کردند.
میهمانی‌های یک بار مصرف! سفره های ساده لبه توری جای سفره های طرح دار را گرفت و گل سرخی ها برچیده شد و نوبت به ظروف پیرکس و آرکوپال و سرامیک رسید. تحول و تجدد به همین جا ختم نشد بلکه این تغییرات، سفره ایرانی را در فهرست سنت های در آستانه انقراض قرار داد.