۱۰ عادت نادرست که مانع از هضم غذا می‌شود


پایگاه خبری لقمه: آیا بعد از هر وعده‌ی غذایی احساس سنگینی زیاد می‌کنید؟ معده‌تان آتش می‌گیرد؟ بدتر از همه این که دچار یبوست یا اسهال می‌شوید؟ اینها جزو شایع‌ترین مشکلات گوارشی هستند که در اکثر موارد به عادت‌های بد خودمان مربوط می‌شوند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه،  برای بهبود وضعیت گوارش و هضم راحت غذا لازم است که از مصرف برخی مواد غذایی، برخی عادت‌های نادرست حین و بعد از غذا و مصرف برخی نوشیدنی‌ها و غیره پرهیز شود. در این مطلب شما را با 10 عادت مشکل‌ساز برای گوارش که مانع از هضم درست غذا می‌شوند بیشتر آشنا می‌کنیم.

سوء هاضمه

مصرف زیاد کافئین

مولکول‌های اصلی داخل قهوه‌ای که نوش جان می‌کنید (نه تنها قهوه بلکه نوشیدنی‌های انرژی زا و حتی چای) به خودی خود روی گوارش تأثیر می‌گذارند. این تأثیر شامل کاهش قدرت اسفنکتر تحتانی مری و تحریک ترشح اسید معده است. همین تأثیر باعث بالا آمدن اسید معده به سمت انتهای گلو و ایجاد احساس ناخوشایند می‌شود. بنابراین مصرف زیاد قهوه و چای را بخصوص بلافاصله بعد از غذا کاهش دهید.

 مصرف بیش از اندازه‌ی سوسیس و کالباس

همه چیز بستگی به کیفیت و کمیت گوشت‌های فراوری شده دارد. مصرف کم و گزیده شده این محصولات غذایی تأثیر زیادی روی گوارش ندارد. اما بدانید که چربی (چربی موجود در گوشت‌های فراوری شده، گوشت قرمز، غذاهای حاوی سس، پنیرها و کره و غیرهs) حدود 20 درصد تغذیه‌ی ما را تشکیل می‌دهد اما هستند افرادی که بیش از این میزان چربی دریافت می‌کنند. بنابراین زمان هضم غذا به دلیل زمانی که برای تجزیه کردن این چربی‌ها نیاز هست طولانی‌تر می‌شود. هضم این مواد غذایی از طریق اسیدهای صفراوی موجود در کیسه‌ی صفرا و ترشح شده از کبد انجام می‌شود. در واقع با مصرف میزان زیادی مواد غذایی چرب معده اسید بیشتر و کبد صفرای بیشتری تولید می کنند و چربی های موجود در کولون آب می خواهند. نتیجه این می شود که معده دچار سوزش و مدفوع چرب و حتی شل می‌شود و فرد مدام آروغ می‌زند.

این اتفاق در خصوص بیشتر سبزیجاتی مانند کلم نیز می افتد. چون زمانی که این قبیل سبزیجات به کولون می‌رسند باکتری‌ها آن‌ها را تجزیه کرده و به میزان زیادی گاز تولید می‌شود. در نتیجه باعث بروز مشکلاتی مانند دل درد، نفخ و گاز معده تولید می‌شود.

علاوه بر این باید حواستان به مواد غذایی که باعث سوزش معده نیز می‌شوند باشد. ادویه‌ها و فلفل نیز به طور مستقیم روی ترشح اسید معده تأثیر می‌گذارند. درنتیجه باعث بروز مشکلاتی مانند سوزش معده و حتی ریفلاکس معده می‌شوند.

تند غذا خوردن و نجویدن کافی آن

تند غذا خوردن باعث می‌شود بدون اینکه متوجه باشید پرخوری کنید. در حین خوردن غذا، مغز حدود 20 دقیقه زمان لازم دارد تا احساس سیری را مخابره کند. به همین دلیل امکان دارد فرد 2،3 و حتی 4 برابر بیشتر بخورد. زمانی که معده پر می‌شود اسید بیشتری نیز تولید می‌کند. در نتیجه احساس ناخوشایندی بعد از غذا خوردن بروز می‌کند. باید بدانید که خوب جویدن مواد غذایی کار داخلی معده را کمتر و به هضم راحت‌تر غذا کمک می‌کند.

سیگار کشیدن بعد از غذا

دود دخانیات حاوی ترکیبات سمی است که وارد معده می‌شود و به سلول‌های تولید کننده موکوس آن آسیب می‌زند. این بافت‌ها معده را از گزند اسید زیاد حفظ می‌کنند. مصرف دخانیات اغلب به عادت‌های آسیب رسان دیگری مانند مصرف الکل، مواد غذایی چرب یا قهوه‌ی زیاد گره می‌خورد. تمام این عوامل نیز دردسرهای معده را بیشتر می‌کنند. مصرف دخانیات به مرور باعث بروز زخم معده شده و زمینه را برای بروز سرطان معده فراهم می‌سازد.

دراز کشیدن بعد از غذا

در حین هضم غذا، جریان خون دستگاه گوارش، جریان خون سیستم مغزی را تحت تأثیر قرار می‌دهد و ما وارد فاز آرامش می‌شویم تا کار معده راحت‌تر انجام شود. با این حال دراز کشیدن و چرت زدن بلافاصله بعد از غذا باعث تولید اسید بیشتر از همان ابتدای گوارش می‌شود. بنابراین اسید معده بالا می‌آید. بهتر است بعد از غذا به جای خوابیدن در حالت نیمه خوابیده قرار داشته باشید.

پر کردن معده

هر چه معده پرتر باشد زمان هضم غذا نیز کندتر و سخت‌تر خواهد شد. اسید معده که به هضم غذا کمک می‌کند باعث تحریک مخاط معده شده و از مری بالا می‌آید. در نتیجه مشکل ریفلاکس معده، سوزش معده و آروغ‌های مکرر بروز می‌کند.

مصرف نوشیدنی‌های گازدار

مصرف زیاد نوشیدنی‌های گازدار برای دستگاه گوارش دردسرساز می‌شود. گاز کربونیک موجود در این نوشیدنی‌ها باعث ایجاد تورم در معده شده و به صورت آروغ آزاد می‌شوند. ترکیب این اسید با اسید معده مشکل ساز است. میزان بالای قند موجود در این نوشیدنی‌ها باعث افزایش تولید اسید معده شده و مشکل را چند برابر می‌کنند. در نتیجه مشکلاتی مانند ریفلاکس اسید معده، نفخ و آروغ بروز می‌کند.

استرس

استرس زبان را به لکنت می‌اندازد، ضربان قلب را بالا می‌برد، رنگ صورت را قرمز می‌کند، عرق را از سر و روی ما جاری می‌سازد و غیره. علاوه بر تمام این‌ها باعث مشکلاتی در دستگاه گوارش می‌شود. استرس روی دستگاه عصبی تأثیر می‌گذارد و فعالیت گوارشی را با مشکل مواجه می‌سازد. مشکلاتی مانند بالا آمدن اسید معده، دردهای گوارشی و کرامپ معده از جمله اثرات استرس در دستگاه گوارش است. استرس همچنین باعث کاهش اشتها می‌شود.

مصرف داروهای ضدالتهاب

داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مانند ایبوبروفن به طور مستقیم وارد خون می‌شوند و روی مکانیسم سلول‌های تولید کننده موکوس معده تأثیر می‌گذارند. این وضعیت باعث کاهش حفاظت معده در برابر اسیدها می‌شود. اکثر مردم به صورت خودسرانه از این داروها به عنوان مسکن برای تسکین سردرد یا دردهای قاعدگی استفاده می‌کنند. غافل از اینکه استفاده ی زیاد از این قبیل داروها امکان بروز زخم معده و اثنی عشر و ورم معده را افزایش می‌دهد.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :تبیان

کد: 8542 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ شنبه ۲۸ آذر بازدید: 607 ساعت: 10:30 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 راهنمای استفاده از ادویه در غذا ۱۳۹۶ شنبه ۲ دي
2 میوه هایی که سطح قند پایین دارند را بشناسید ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۰ آبان
3 مواد غذایی تقویت‌ کننده هضم غذا را بشناسید ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۶ آبان
4 هضم چه غذاهایی ساده است؟ ۱۳۹۶ يکشنبه ۷ آبان
5 کاهش رشد سلول های سرطانی به کمک موزهای سیاه ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۵ مهر
6 فیبرها چه تاثیری بر سلامت ما دارند ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۵ مهر
7 چگونگی مبارزه زنجبیل با چربی شکم ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ شهريور
8 آشنایی با فیبرهای غذایی و نقش آنهادر سلامتی ۱۳۹۶ پنج شنبه ۹ شهريور
9 مزاج سردها در این ماه خیار نخورند! ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۹ مرداد
10 فواید و زیان های چای زا بشناسید ۱۳۹۶ شنبه ۷ مرداد
11 تقویت نیروی جنسی با مصرف تخم مرغ نیم‌برشت ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۲ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  چرا بچه‌ها از سبزیجات سبز بدشان می‌آید قیافه‌ی این طفل معصوم را ببینید با دیدن بروکلی چه ...

  هویج کلسترول بد را کاهش می‌دهد مزایای هویج بسیار هستند از جمله برای دستگاه گوارش ...

  کربوهیدراتها چاق نمیکنند/ شمارش کالری اشتباه است ادعاهای ضرر چربی‌های اشباع شده برای قلب، مصرف ٥ وع...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خرما روی دست تولیدکنندگان باقی مانده پایگاه خبری لقمه: دبیر انجمن خرما از افت شدید قیمت و برهم خوردن بازار خرما از دولت گذشته تاکنون خبر داد و گفت: خرما روی دست تولیدکنندگان باقی مانده و با این وضعیت سازمان تعاون روستایی امسال هم مانند سال گذشته مجبور می‌شود خرمای خریداری شده را دفن کند.
تأثیر رنگ در آشپزخانه آشپزخانه یكی از مهمترین بخش‌های هر خانه است كه فعالیت‌های بسیاری در آن انجام می‌شود. بنابراین، با اطمینان خاطر می‌توانید از رنگ‌های روشن و درخشان كه احساس انرژی را با خود به همراه می‌آورند، در آن استفاده كنید. اگر علاقمند نیستید كه از چند رنگ بر روی هر یك از دیوارها بهره ببرید، تنها یك رنگ را به كار برید. با این همه، استفاده از چند رنگ، آن جا كه تقابل‌هایی میان رنگ‌ها پدید آید، می‌تواند منظره‌ی آشپزخانه را مدرن كند.
نحوه نگهداری میوه و سبزی میوه ها و سبزی ها ازجمله مهم ترین گروه های غذایی هستند که مصرف روزانه شان برای تمام سنین بین ۳ تا ۴ واحد توصیه می شود. با خوردن آنها می توان ویتامین ها و املاح بسیاری را به بدن رساند.
این غذاها احتمال سقط جنین را افزایش می دهد مصرف مواد غذایی ترش در دوره بارداری موجب بروز اختلالات جنینی می‌شود.