جمع آوری 7 نوع برنج آلوده ایرانی و خارجی از سطح بازار


اواخر سال 88بود که آلودگی 13نوع برنج وارداتی به فلزات سنگین، خبر ساز شد.اخباری که مسئولان وزارت بهداشت را به تکذیب موضوع واداشت،اما درنهایت این وزارت بهداشت بود که با انجام آزمایش های کنترلی بر روی برنج های مورد اشاره آلودگی شان را تایید کرد و طی نامه ای دستور داد این برنج ها از سطح بازار جمع آوری شود.

عکس تزیینی است

به گزارش لقمه، حال پس از گذشت 4سال ،تازه ترین خبرها حکایت از آلودگی 7نوع برنج وارداتی و تولید داخل به انواع فلزات سنگین و قارچ آفلاتوکسین دارد. این بار خبرآلودگی برنج ها شامل برخی برنج های تولید داخل نیز می شود؛برنج هایی که این بار وزارت بهداشت خود بی هیچ بحث و جدلی آزمایش های تشخیصی را رویشان انجام داده و دستور جمع آوری شان از سطح بازار را نیز اعلام کرده است. به گزارش باشگاه خبرنگاران و بر اساس نامه منتشر شده مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو خطاب به معاونان غذا و داروی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور،7نوع برنج وارداتی و ایرانی به دلیل آلودگی قارچی و آلودگی به فلزات سنگین باید از سطح بازار جمع آوری شود.

بر اساس این نامه دستوری که مبتنی بر گزارش آزمایشگاه های مرجع کنترل غذا و دارو و پس از انجام آزمایش های کنترلی روی برنج های موجود در بازار منتشر شده است برنج هندی با برند بابانور به دلیل بالاتر از استاندارد بودن میزان سرب و برنج پاکستانی زیتون به دلیل میزان بالای کادمیوم باید از سطح بازار فروش جمع آوری شوند.این درحالی است که برنج ستایش نیز میزان بالایی کادمیوم در خود دارد،برنج صدری هاشمی آستانه اشرفیه نیز از کادمیوم بالایی برخوردار است و برنج طارم محلی معطر فریدونکنار نیز به دلیل آرسنیک بالا باید از سطح بازار جمع آوری شود. بر اساس این گزارش برنج های توزیع شده با برند اویلا و برنج سیاه دم هاشمی دودی رشت نیز از میزان بالای سم آفلاتوکسین برخورداراست. دکتر هدایت حسینی مدیر کل نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی و آشامیدنی دراین نامه دستور جمع آوری تمامی 7نوع برنج ذکر شده را از سطح بازار و واحدهای بسته بندی برنج صادر کرده است.

چندی پیش نیز عباس رجایی رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس با تکذیب اخبار منتشر شده مبنی بر آلوده بودن برنج های وارداتی از هند، به خانه ملت گفت: در حال حاضر کمیسیون بهداشت ودرمان مجلس به جد پیگیر بررسی شایعات منتشر شده مبنی بر ورود دوباره برنج آلوده به کشور از هند است. وی با بیان اینکه موضوع آلوده بودن برنج های وارداتی از هند مربوط به دوره مجلس هشتم بود،اظهار داشت: در آن زمان به محض اطمینان از صحت آلوده بودن برنج های هندی جلوی واردات آن گرفته شد. در حال حاضر کمیسیون بهداشت ودرمان مجلس به جد پیگیر بررسی شایعات منتشر شده مبنی بر ورود دوباره برنج آلوده به کشور از هند است. وی با تاکید بر اینکه تاکنون گزارش دقیق و موثقی از وجود سموم آرسنیک و کادمیوم در برنج های وارداتی از کشور هند به کمیسیون کشاورزی مجلس نرسیده است، تصریح کرد: در صورت محرز شدن وجود این سموم در برنج های وارداتی به طور حتم جلوی واردات آن به کشور گرفته خواهد شد.

دکتر کاظم ندافی رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت هم که یک رونوشت از نامه سازمان غذا و دارو برای اجرا به او ابلاغ شده است دراین زمینه به خراسان گفت:بر اساس نامه ابلاغ شده از سوی سازمان غذا و دارو مبنی بر آلودگی 7نوع برنج عرضه شده در بازار ،این مرکز پس از اعلام به تمامی دانشگاه های علوم پزشکی از آن‌ها خواسته است طبق مقررات و پس از احراز علایم تجاری ذکر شده در نامه نسبت به جمع آوری برنج های آلوده از سطح بازار اقدام کنند.ضمن اینکه تا زمانی که دستور العمل جدیدی از سوی سازمان غذا و دارو به این مرکز ابلاغ نشود ،کارشناسان این مرکز جمع آوری برنج های آلوده را در دستور کار خواهند داشت.

وی در ادامه در خصوص منشاء آلودگی های موجود در برنج های ذکر شده و مشکلاتی که ممکن است در بلند مدت برای مصرف کنندگان ایجاد شود اظهار داشت:برنج های آلوده که متاسفانه تعدادی از آن‌ها برنج های ایرانی است به فلزات سنگین و یا سم آفلاتوکسین آلوده است. آزمایش های انجام شده روی برنج ها حکایت از آلودگی این نمونه ها به فلزاتی مانند سرب،آرسنیک و کادمیوم دارد که مصرف آن‌ها در کوتاه مدت و بلند مدت عوارض بسیاری را روی سلامت مصرف کنندگان ایجاد می کند.وی علت آلوده شدن برنج به فلزات سنگین را آلوده بودن خاک،کود و یا آب مورد استفاده کشاورزان اعلام کرد و افزود:سم آفلاتوکسین نیز به دلیل رشد نوعی قارچ ایجاد می شود که علت اصلی رشد این قارچ شرایط بد نگهداری برنج در انبارهای مرطوب است.وی با تاکید بر اینکه میزان سموم و فلزات سنگین در برنج های گزارش شده کمی بیشتر از حد استاندارد وزارت بهداشت و موسسه استاندارد است و مصرف این محصولات عارضه آنی در مصرف کنندگان ایجاد نمی کند گفت: مصرف این محصولات در دراز مدت می تواند زمینه ساز بروز انواع سرطان در بین مصرف کنندگان شود و وزارت بهداشت نیز برای حفظ سلامت شهروندان دستور جمع آوری این محصولات از سطح بازار را صادر کرده است.


بازگشت به صفحه نخست


نقل از :خراسان

کد: 5652 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۳ آذر بازدید: 2143 ساعت: 9:48 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کشف بیش از ٧٠٠ تن برنج احتکاری در تهران ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
2 عامل اصلی افزایش قیمت برنج چیست؟/ بازار برنج متعادل می‌شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
3 ثبت سفارش واردات برنج آغاز شد/ کاهش قیمت برنج طی روزهای آینده ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
4 کنترل قیمت با ترخیص برنج‌های وارداتی از گمرک/ آغاز ثبت سفارش برنج از ۵ آذر ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
5 پیش‌بینی تولید ۲.۷ میلیون تن برنج در سال‌جاری/ ۹۳ درصد برداشت برنج مکانیزه شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
6 ضریب تبدیل شلتوک به برنج به بیش از ۶۰ درصد رسید ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
7 عدم تعیین نرخ خرید تضمینی برنج از سال ۱۴۰۰/عدم استقبال کشاورزان از صدور شناسه محصولات ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
8 کشاورزان نگران بارش باران در فصل برداشت برنج نباشند/ امسال نیازی به واردات نداریم ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
9 حذف یا اختصاص ارز به واردات برنج؟ / دولت چهاردهم برنامه‌ریزی کند ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
10 چگونگی کمک واردکنندگان به برنج کاران داخلی ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
11 برنامه دولت برای تنظیم بازار برنج چیست؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آیا بستنی اعتیادآور است؟ افرادی هستند که می‌گویند غذا برای آنها همانند دارو...

  10 ماده غذایی که سالم ترین خوراکی‌هادر سیاره زمین هستند پایگاه خبری لقمه: دیلی میل با انتشار یک گزارش 10 م...

  با مصرف روزانه گوجه فرنگی قلبتان را تقویت کنید مصرف روزانه گوجه فرنگی به طور قابل توجهی عملکرد رگ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

بخور نخورهای 20 تا 120 سالگی (1) با ما باشید تا بگوییم بدنمان در هر سن و سالی بیشتر به چه مواد غذایی و ویتامین‌هایی نیاز دارد تا سالم و سرحال باشد.
کشت یا کشاورزی قراردادی چیست؟/ تجربه دیگر کشورها پایگاه خبری لقمه: تجربیات کشورهای دیگر نشان می‌دهد که اجرای طرح کشاورزی یا کشت قراردادی می‌تواند منجر به توسعه و رونق بخش کشاورزی شود.
توزیع آب معدنی ۳۰ تا ۶۰ هزار تومانی در بازار پایگاه خبری لقمه: از فرودین ماه امسال توزیع دو برند آب معدنی فرانسوی به نام های آب معدنی "پرییر" و "اویان" با قیمت های ۷ تا ۴۰ هزار تومانی در بازار آغاز شده است.
زیباتر شدن با توت فرنگی‌های هوس‌انگیز توت‌فرنگی‌های قرمز و زیبا به شما چشمک می‌زنند و شما را وسوسه می‌کنند که دست خالی به منزل نروید، اما باید بدانید که این میوه خوش‌رنگ علاوه بر طعم فوق‌العاده‌ای که دارد، می‌تواند به عنوان ماده اولیه انواع کرم‌ها و ماسک‌های زیبایی که می‌توانید خود در منزل تهیه ‌کنید مورد استفاده قرار بگیرد.