شلغم و خواص دارویی آن


شلغم جزو سبزیجات ریشه‌ای (غده‌ای) با طعمی نسبتا تلخ شناخته شده است که هم ریشه‌ آن و هم برگ‌هایش قابل مصرف هستند. هرچند که تراکم ترکیبات و مواد مغذی موجود در برگ‌ها، بیشتر از خود شلغم است.

به گزارش لقمه،  پلینیوس بزرگ، فیلسوف بنام رومی، (در حدود 2000 سال قبل) شلغم را یکی از خوراکی‌های مهم در عصر خود به شمار می‌آورد.در اینجا به 8 مورد از خواص شلغم و برگ های آن اشاره می‌کنیم:

1- پیشگیری از سرطان

شلغم در رده گیاهان چلیپایی قرار می‌گیرد که حاوی مقادیر بالایی آنتی‌اکسیدان و فیتونوترینت‌هاست و ارتباط مستقیمی با کاهش خطر ابتلا به سرطان دارد. (فیتونوترینت‌ها با عملکردی شبیه آنتی اکسیدان‌ها دارای خاصیت سم‌زدایی هستند.) برگ‌های شلغم سرشار از ماده‌ای به نام گلوکوزینولات است. در پژوهشی نشان داده شد با مصرف گیاهانی که دارای این ترکیبات(آلی‌گوگردی) هستند می‌توان به کبد در مراحل دفع سموم کمک کرد و با تاثیراتی که مواد سرطان‌زا بر بدن می‌گذارند مبارزه کرد و حتی مانع رشد تومورهای سرطانی شد.

2- کمک به سلامت قلب

شلغم دارای خاصیت ضد التهابی و درد است که یکی از نکات کلیدی در زمینه جلوگیری از ابتلا به بیماری‌ها و حمله‌های قلبی به شمار می‌رود. افزون بر این شلغم در پایین نگه داشتن سطح کلسترول به بدن کمک می‌کند و با دارا بودن مقادیر بالایی از فولیک اسید که جزو ویتامین‌های B محسوب می‌شود، نقش مهمی در سیستم گردش خون و قلب دارد.

3- منابع غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها در شلغم

شلغم مجموعه گسترده‌ای از انواع آنتی‌اکسیدان‌ها را در اختیار دارد که شامل دسته‌ای از ویتامین‌های C،E،A و همچنین منگنز و بتاکاروتن است. در حالی که تنها خود شلغم دارای منابع عظیمی از ویتامین C است برگ‌های این گیاه سرشار از تمام آنتی‌اکسیدان‌های مذکور است علاوه بر این شلغم به علت داشتن منابعی از فیتونوترینت‌های پیچیده که با فعال‌سازی عملکرد آنتی‌اکسیدان‌ها و همچنین با افزایش نتایج مثبتی که از مبارزه با رادیکال‌های آزاد به دست می‌آوردند مانع تخریب DNA در سلول‌ها می‌شود.

4- خاصیت ضدالتهابی و درد

برگ‌های شلغم منابع فراوانی از ویتامین K و اسیدهای چرب امگا3 را در خود ذخیره کرده‌اند. این دو عنصر دارای خاصیت ضدالتهابی فوق‌العاده بالایی هستند. ویتامین K تنظیم کننده موثری برای سیستم واکنش التهابی بدن محسوب می‌شود. در یک تحقیق نشان داده شد که اسیدهای چرب امگا3 به عنوان عناصری بنیادی برای جلوگیری از تورم در بدن بسیار ضروری‌اند و به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و ورم مفاصل کمک کرده و همچنین از بیماری‌هایی که منجر به التهابات شدید در بدن می‌شوند جلوگیری می‌کنند.

5-تسهیل در عملکرد دستگاه گوارش

علاوه بر موارد فوق برگ‌های شلغم حاوی مقادیر زیادی فیبر هستند که همین امر به سیستم گوارش بدن کمک شایانی می‌کند.

6- کمک به رشد و استحکام استخوان‌ها

شلغم دارای منبع وسیعی از کلسیم، پتاسیم و مواد معدنی ضروری برای بدن است که تمام این عناصر برای سلامت و رشد استخوان‌ها مفید بوده و از بیماری‌هایی همچون پوکی استخوان جلوگیری می‌کنند.

7- وجود مقادیر بالایی از فیبر در شلغم

فیبر علاوه بر تنظیم سوخت و ساز بدن به ارتقاء سلامت و عملکرد صحیح روده‌ها و همچنین متعادل نگه داشتن وزن بدن کمک می‌کند. برگ‌های شلغم 20 درصد از ارزش غذایی فیبر را در اختیار دارند.

8- تاثیر مثبت شلغم در کاهش وزن

هرماده مغذی کم‌کالری مانند شلغم را می‌توان به یک برنامه رژیمی موثر در کاهش وزن، افزود. مقادیر بالای فیبر موجود در شلغم می‌تواند با افزایش یک سوخت و ساز سالم و فعال، به بدن کمک کند.


نقل از :مردم سالاری

کد: 3450 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ يکشنبه ۲۰ اسفند بازدید: 2365 ساعت: 8:03 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 یک نوشیدنی ویژه برای مقابله با طاسی ۱۳۹۵ پنج شنبه ۴ آذر
2 بهترین دمنوش های گیاهی در فصل پاییز ۱۳۹۵ پنج شنبه ۴ آذر
3 خوراک کدو غذایی ساده، سالم و رژیمی ۱۳۹۵ سه شنبه ۲ آذر
4 گیاهانی شگفت آور برای درمان تب خال ۱۳۹۵ شنبه ۲۴ مهر
5 19 خواص شگفت انگیز هل ۱۳۹۵ شنبه ۳ مهر
6 اسموتی ضد ویروس؛ اسموتی زردچوبه ۱۳۹۵ پنج شنبه ۱ مهر
7 ارزش غذایی بی نظیر گشنیز(گشنیز برای خانم های شیرده شگفت انگیز است) ۱۳۹۵ يکشنبه ۲۸ شهريور
8 مصرف خوراكی‌‌هایی از مواد ساده با طبخی آسان برای مبارزه با پیری ۱۳۹۵ شنبه ۲۷ شهريور
9 برخورد قانونی با استفاده کنندگان مواد سرطان زا در استخرهای قزل آلا/کنترل آلودگی 15 استخر میگو به بیماری لکه سفید ۱۳۹۵ يکشنبه ۷ شهريور
10 مصرف اُمگا ۳ به درمان پرخاشگری کودکان کمک می کند ۱۳۹۵ چهارشنبه ۲۹ ارديبهشت
11 سوپ قلم،‌ ضدپیری و التیام‌بخش ۱۳۹۵ دوشنبه ۲۰ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  تابستان فصل وفور ویتامین D بیشترین مقدار ویتامین "D" موجود در بدن در اواخر تا...

  بهترین زمان مصرف کله پاچه غنی از ویتامین B۱۲ است که طرفداران بیشتری هم دارد....

  حفظ تعادل وزن با مصرف میوه مطالعات جدید پژوهشگران نشان می دهد که استفاده از م...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

با چربی های تیره به آسانی لاغر شوید! تا همین اواخر ، دانشمندان گمان نمی کردند که افراد بزرگسال دارای این نوع چربی باشند . بلکه تنها تصور می شود نوزدان برای حفظ گرمای بدن دارای چنین نوع چربی هستند و بعدها با شکل گرفتن ماهیچه های بیشتر این نوع چربی از بین می رود. اما تحقیقات اخیر ثابت کرده که بیش از نیمی مردان زنان دارای این نوع چربی می باشند.
101نکته برای این‌که یک آشپز حرفه‌ای شویم؟ در این مقاله دانستنیهای لازم برای آشپزی آورده شده است تا برای کسانیکه تازه آشپزی را شروع می کنند و یا تجربه خوبی از نکات اشپزی ندارند مفید باشد این مقاله دارای چندین بخش است که هر قسمت جداگانه مشخص و نکات یک سری از غذاها ذکر شده است مطالعه این مقاله به هر بانوی ایرانی توصیه می شود.
بادام بخورید بیشتر برانید! محققان در یک مطالعه جدید دریافتند ورزشکارانی که به مدت 4 هفته هر روز 75 گرم بادام می‌خورند به طور قابل توجهی در عملکرد آنان تاثیر می‌گذارد.
راه‌های درمان انزال زودرس با طب سنتی انزال زودرس یکی از شایع‌ترین شکایات مردان در مراجعه به پزشک است. حدود یک‌سوم مردان از این مشکل رنج می‌برند که این میزان برحسب سن، نژاد، محل زندگی و عوامل دیگر در جوامع مختلف متغیر است. زودانزالی از مهم‌ترین علل سردی روابط زوجین است و گاهی از علل ناباروری نیز محسوب می‌شود.

حامیان