نشان سلامت غذا و دارو را بیشتر بشناسیم


این روزها هنگام مشاهده بسته های مواد غذایی، دارویی و بهداشتی علاوه بر درج نام و مشخصات آن ، ترکیب مواد به کار رفته ، وزن و زمان تولید و انقضا ، علامت هایی نیز در بخش های پایین آنها چاپ شده است.

به گزارش لقمه، یکی از این علامت ها که به طور معمول در کنار نشان استاندار و ایرزوها قابل مشاهده است ، نشان سازمان غذا و دارو با تصویر سیب رنگی است که بخش سمت راست آن آبی و سمت چپ به شکل برگ با رنگ سبز می باشد.

برگ وسط آرم به صورت یک چشم طراحی شده است که نمادی از وظیفه نظارتی سازمان غذا و دارو است و برگ نیز به عنوان نماد رویش و زندگی نظارتی که سعی در حفظ و ارتقای سلامت مصرف کننده دارد در نظر گرفته شده است.

برگ سبز رنگ دوم که در بالای نماد قرار داده شده است، نشان دهنده خط مشی متعالی سازمان بوده و روند ارتقای سازمان را نشان می دهد.

به طور کلی مبنای طراحی آرم سازمان غذا و دارو بر اساس نام مبارک الله و تداعی سیب به عنوان نماد سلامتی است. در نیمه چپ آرم از حرف F لاتین، حرف اول کلمه FOOD و به معنای غذا استفاده شده است.

در نیمه راست نماد نیز حرف D نخستین حرف کلمه DRUG به معنای دارو است و در نهایت شکل کلی آرم نشانگر F.D.O مخفف سازمان غذا و دارو(ORGANIZATION FOOD AND DRUG ) است.

نشان و آرم سازمان غذا و دارو که از ابتدای تشکیل وزارت بهداشت تحت عناوین چون ˈمعاونت دارویی و غذاییˈ، ˈمعاونت درمان و داروˈ فعالیت داشت و هم اکنون با عنوان ˈسازمان غذا و داروˈ فعالیت می کند، 21 مهر ماه سال 1390 و همزمان با روز جهانی غذا رونمایی شد.

به طور کلی ˈسازمان غذا و داروˈ در سال 1385 با هدف نظارت بر دارو، مواد خوراکی، آرایشی و بهداشتی به عنوان یکی از معاونت های دانشگاه های علوم پزشکی کار خود را آغاز کرد.

معاونت غذا و دارو مجری دانشگاه های علوم پزشکی است که عهده دار تامین و ارتقا سلامت مردم، امنیت غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی جامعه است.

این نهاد با احترام به ارزش ها و باورهای دینی جامعه حداکثر اطمینان لازم را در خصوص امنیت و سلامت مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی و دارویی برای کلیه افراد جامعه فراهم می آورد.

بر اساس قانون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درج نشان سازمان غذا و دارو و شماره پروانه بهداشتی ساخت یا واردات یا شناسه نظارت بر روی برچسب مواد و فرآورده های غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی تولید داخل و وارداتی از نخستین روز سال1391 هجری شمسی اجباری شد.

در همین حال نشان ایمنی غذا به شرکت هایی اعطا می شود که کلیه استانداردهای تولید، نگهداری و توزیع را رعایت کرده باشند.

بر اساس آمارهای موجود در حال حاضر بیش از 80 هزار پروانه نظارت بهداشتی برای محصولات غذایی صادر شده که شامل صنایع غذایی و فرآورده های نوشیدنی و آشامیدنی تحت نظارت دقیق می شود که این اقلام در سال 1357 به 700 قلم کالا محدود شده بود.

80 هزار فرآورده غذایی در 10 هزار کارخانه کشور تولید می شود که تمام این داروها و محصولات غذایی براساس مراجع علمی و تخصصی و قواعد متداول دنیا مجوز گرفته اند.

در این بین محصولاتی مورد تایید هستند که دارای این نشان باشند و برچسب اصالت این امکان را به مردم می دهد که جدای از پروانه وزارت بهداشت که بر روی محصولات چاپ شده از سلامت محصول نیز اطمینان پیدا کنند.

محصولات وارداتی دارای این نشان نیز از نظر بهداشتی کنترل شده اند.

توصیه کارشناسان بهداشت و سلامت استفاده از محصولاتی است که دارای نشان استاندارد و سازمان غذا و دارو می باشند.

از نظر این کارشناسان با استفاده از این محصولات نشاندار نه تنها سلامت افراد تضمین می شود بلکه در صورت بروز عوارض ناشی از مصرف آن ها، می توان از تولیدکنندگان و توزیع کنندگان به مراجع قانونی شکایت کرد. 
 

بازگشت به صفحه نخست 



کد: 5867 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۲۶ آذر بازدید: 4544 ساعت: 11:42 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  برای کاهش استرس‌های روزمره چای بنوشید یك متخصص طب پیشگیری با بیان اینکه ترکیبات موجود در...

  چرا باید هر میوه را در فصل خودش خورد؟ پایگاه خبری لقمه: کارشناسان تغذیه بر این باورند ک...

  معیارهای تشخیص سبزی ها و میوه های ارگانیک ملاک هر کسی برای خرید میوه و سبزی متفاوت است. بزرگ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خاصیت‌هایی كه پاستیل ندارد پاستیل از تنقلاتی است كه با شكل‌های متنوع و رنگ‌های فریبنده، بزرگ و كوچك را به خود جذب كرده و گرچه برخی انواع آن طعم خوبی ندارد، اما بافت كش‌سان منحصربه‌فرد آن در زمان جویدن چنان احساس مطلوبی در مصرف‌كننده ایجاد می‌كند كه در همه جنس‌های این محصول نظیر ژله و مارشمالو (نوعی آبنبات اسفنجی) نمی‌توان یافت و این همان عامل اصلی پرطرفدار شدن پاستیل است اما باید بدانیم این قبیل ویژگی‌ها نمی‌تواند دلیل مغذی بودن این محصول باشد.
آشنایی با ترشی های هیجان انگیز/ 1 قبول است كه زندگی‌ها مدرن بی‌حس و حال شده است اما هنوز هم پاییز و زمستان برای خیلی‌ها یعنی فصل ترشی و شور انداختن و مربا و مارمالاد پختن! فقط ترشی‌خورها می‌دانند غذا خوردن به عشق «ترشی» یعنی چه!
خواص عناب/بهترین روش مصرف عناب چیست؟ پایگاه خبری لقمه: عناب یکی از گیاهانی است که در نیمه شمالی ایران به‌طور طبیعی رشد می‌کند و به‌ دلیل استفاده از میوه‌های آن، در نقاط مختلف نیز کشت می‌شود. عناب درختچه‌ای با برگ‌های سبز براق و فاقد کرک یا با کرک‌های بسیار پراکنده است.
جایگاه ایران در سرانه مصرف چای جهانی+اینفوگرافیک پایگاه خبری لقمه: اگرچه ایرانیان پرمصرف‌ترین چای‌خوران جهان نیستند اما در جمع پنج کشور پرمصرف قرار دارند.