غذاهای کنسروی تا چند روز قابل مصرفند؟


غذاهای کنسروی که خیلی از جوانان علاقه زیادی به آن دارند، می تواند مضر باشد. با باز کردن در قوطی، محتویات آن در معرض آلودگی های بیرون قرار می گیرد.

 به گزارش لقمه، هرچند با قرار دادن کنسرو باز در یخچال رشد باکتری ها کند می شود اما همچنان قادر به تکثیر هستند. اغلب غذاهای کنسروی را می توان بین ۲ تا ۷ روز پس از باز شدن مصرف کرد. کنسرو ماهی تنها تا ۲ روز پس از باز شدن و کنسرو میوه تا یک هفته ماندگاری دارد.

عواملی که در رشد باکتری تاثیر می گذارد

کنسروهای خانگی و بازاری، هر دو می تواند حامل باکتری باشد که باعث بیماری مصرف کننده می شود. کنسروهای بازاری به طور کلی حاوی ماده نگه دارنده است که خطر رشد باکتری را کاهش می دهد، در حالی که کنسروهای خانگی این ماده را ندارد. در غذاهایی مانند گوشت، مرغ، غذاهای دریایی و سبزیجات نسبت به غذاهای با اسیدیته بالا مانند میوه، خطر رشد باکتری بیشتر است. دمایی که غذای کنسروی باز شده در آن قرار دارد، در رشد باکتری تاثیرگذار است. بنابراین، برای کاهش رشد باکتری، غذاهای کنسروی باز شده را در دمای کمتر از ۴ درجه سلسیوس قرار دهید.

آلودگی باکتریایی

شیوه استریل کردن، طوری طراحی شده است که تمامی باکتری های موجود در روند تولید از بین برود اما باکتری می تواند روی وسایل آشپزخانه از جمله در بازکن رشد کند. هنگامی که با دست های نشسته به کناره قوطی دست می زنید، قوطی را با باکتری آلوده می کنید که خیلی سریع تکثیر می شود و غذا را آلوده می کند. قوطی یا شیشه غذاهای کنسروی خانگی که درست استریل نشده باشد، پس از کنسرو کردن می تواند حامل باکتری شود. به محض باز کردن قوطی کنسرو و قرار دادن آن در معرض هوا، باکتری ها با سرعت تکثیر می شوند. اغلب باکتری ها برای تکثیر شدن به هوا نیاز دارند البته باکتری هایی که بوتولیسم و... ایجاد می کنند در محیط بدون اکسیژن تکثیر پیدا می کنند. باکتری هایی که باعث مسمومیت غذایی می شود شامل ای کولای، شیگلا، استافیلوکوکوس اورئوس، سالمونلا و... است.

علایم بیماری

علایم مسمومیت غذایی اغلب ۲ تا ۶ ساعت پس از مصرف غذای آلوده ظاهر می شود. اغلب غذاهای آلوده علایم معده روده ای ایجاد می کند از جمله حالت تهوع، استفراغ، درد معده یا اسهال. برخی علایم می تواند تاثیر سیستماتیک مانند تب، لرز، سردرد و ضعف شدید ایجاد کند.

حالت تهوع و اسهال شدید می تواند به کم آبی بدن منجر شود به ویژه در کودکان، بزرگسالان و افرادی که بیماری های تضعیف کننده دارند.

کاهش خطر

در صورت کپک زدن غذا یا داشتن ظاهر و بوی نامطبوع، غذا را دور بیندازید. قبل از باز کردن قوطی، دست ها و در بازکن را با آب گرم و مایع شست وشو بشویید. با قاشق دهانی یا قاشقی که قبلا استفاده شده، مواد داخل قوطی را خالی نکنید. هرگز مستقیما از قوطی غذا نخورید مگر این که قصد داشته باشید تمام آن را بخورید. باقی مانده کنسرو باز شده را در یک ظرف دردار قرار دهید و در یخچال نگه دارید.

به دستورات درج شده روی کنسرو به طور جدی توجه کنید.

بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :خراسان

کد: 7567 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ يکشنبه ۲۷ مهر بازدید: 1252 ساعت: 7:44 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 جمع‌آوری شیرخشک‌های فرانسوی آلوده به سالمونلا ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۱ آذر
2 عوارض ترکیب الکل با نوشیدنی‌های انرژی‌زا چیست؟ ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۹ آبان
3 مسمومیت 18 دانش‌ آموز کرمانی با تُن ماهی ۱۳۹۶ سه شنبه ۲ آبان
4 رایج ترین غذاهایی که می توانند شما را مسموم کند ۱۳۹۶ دوشنبه ۱ آبان
5 مسمومیت غذایی ۴۵ نفر در استان کرمانشاه طی نیمه نخست امسال ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۵ مهر
6 آلودگی آب 170 نفر را راهی بیمارستان کرد/10 نفر بستری شدند ۱۳۹۶ چهارشنبه ۸ شهريور
7 مسمومیت 35 نفر در پارک آبی مشهد ۱۳۹۶ سه شنبه ۷ شهريور
8 نانوذرات کورکومین برای درمان سل ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۷ مرداد
9 برگه های زرد آلو با طعم مواد شیمیایی ۱۳۹۶ شنبه ۱۴ مرداد
10 با خوردن دم كرده ریحان خشك یا تازه حالت تهوع را درمان کنید ۱۳۹۶ دوشنبه ۹ مرداد
11 مسمومیت غذایی به DNA آسیب می رساند ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۰ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی
نوشیدنی محبوب شما در زمستان چیست؟
 







 

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  آب انار واقعا خون را تصفیه می‌کند؟ از نظر طب سنتی، بسیاری از نوشیدنی‌ها در پاکسازی خو...

  مکیدن انگشت در کودکان خطرناک است؟ رفلکس مکیدن به نوزاد حالت خوشایندی می‌دهد و باعث آ...

  مواد قندی سطح یادگیری را بالا نمی برد دکتر ضیاء الدین مظهری با اعلام صحت نداشتن آین باور...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چرا کبد چرب می‌شود کبد چرب یکی از آن بیماری‌هایی است که با اقبال روزافزون مردم به رژیم غذایی ناسالم نامش بیشتر سر زبان‌ها می‌افتد. به گفته دکتر رضا ملک‌زاده، رئیس هفته سلامت گوارش در حال حاضر 30 درصد از ایرانی‌ها به این بیماری مبتلا هستند.
شخصیت شناسی با بستنی لقمه: بنا به نتیجه یک تحقیق علمی، تجربی که همبستگی نزدیک بین طعم ها و شخصیت افراد را ثابت میکند ، اگر می خواهید بدانید بستنی مورد علاقه تان چه ویژگی‌های شخصیتی شما را لو می دهد! اول بستنی مورد علاقه ی خود را انتخاب کنید و بعد بخوانید.
چربی‌های بدن با چه مواد غذایی می‌‌سوزند؟ برخی از مواد غذایی باعث سوزاندن چربی‌های بدن می‌شوند که بهتر است در وعده‌های غذایی مصرف شوند.
کم‌کالری‌ترین میوه‌های تابستانی کدامند؟ فصل تابستان فصل میوه‌های جورواجور و خوشمزه است. میوه‌های رنگی، آبدار، خوش‌طعم و صد البته مغذی. اما آیا می‌دانید میزان کالری هر کدام از این میوه‌ها چقدر است؟ آیا دنبال میوه‌های کم کالری هستید؟