حرارت،خواص ماهی را کم نمی‌کند؟


ماهی جزو خوراکی‌‌هایی است که برای مصرف، حتما به پخت نیاز دارد. ممكن است این سوال برای برخی افراد پیش بیاید که آیا ریزمغذی‌ها و درشت‌مغذی‌های موجود در گوشت ماهی در اثر حرارت از بین می‌روند؟

به گزارش لقمه، واقعیت این است که طی فرآیند پخت مقداری از ویتامین‌ها که به حرارت حساسیت بیشتری دارند، از بین می‌روند؛ مثل ویتامین C یا ویتامین‌های گروه B. اما بسیاری از مواد مغذی موجود در ماهی همچنان حفظ می‌شود.‌ میزان تخریب و از بین رفتن ویتامین‌ها هم به مقدار حرارتی که می‌بینند، بستگی دارد...


خوشبختانه برخی مواد مغذی دیگر مانند پروتئین یا اسیدهای چرب امگا3 موجود در گوشت ماهی، چندان تحت‌تاثیر حرارت قرار نمی‌گیرند و از بین نمی‌روند و از آنجا که هدف از مصرف گوشت ماهی، دریافت پروتئین‌های مرغوب موجود در آن و اسیدهای چرب امگا3 است،‌ نباید نگران از دست رفتن این مواد مغذی در طول فرآیند پخت باشیم. حتی زمانی که ماهی پخته می‌شود، هضم و جذب یا متابولیسم پروتئین‌های موجود در آن برای بدن هم ساده‌تر می‌شود.

از طرف دیگر، نحوه پختن ماهی هم در حفظ ارزش تغذیه‌ای آن بسیار اهمیت دارد و اگر بتوانید ماهی را طعم‌دار و بعد به‌صورت بخارپز یا آبپز مصرف کنید، تا حد زیادی باعث حفظ ارزش تغذیه‌ای آن شده‌اید اما از آنجا که همه افراد طعم ماهی‌های بخارپز یا آبپز را دوست ندارند،‌ می‌توان گفت روش کباب‌کردن هم از روش سرخ‌کردن ماهی بهتر است.

ماهی بخارپز و آبپز را می‌توان با سس‌های خانگی و معطر، طعم‌دار کرد و ارزش تغذیه‌ای آن را بالاتر هم برد. ضمن اینکه می‌توانید برای تهیه ماهی کبابی یا تنوری،‌ از فر اجاق گاز هم کمک بگیرید. کباب یا تنوری‌کردن ماهی با پوست آن و جدا کردن پوست پیش از مصرف گوشت ماهی، باعث جدا شدن قسمت‌های کربنی و سوخته پوست ماهی و سالم بودن گوشت مصرفی آن می‌شود. هواپز کردن ماهی هم می‌تواند جزو روش‌های سالم و مناسب پخت آن باشد. سرخ‌کردن طولانی مدت روش چندان مناسبی برای طبخ ماهی نیست زیرا هم در طول فرآیند سرخ‌کردن، روغن زیادی جذب گوشت آن می‌شود، هم روغنی که حرارت می‌بیند و جذب ماهی می‌شود، باعث به‌خطر افتادن سلامت سیستم قلبی و عروقی خواهد شد درحالی كه یكی از اهداف ما از مصرف ماهی، دریافت اسیدهای چرب امگا3 برای حفظ سلامت قلب است.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :هفته نامه سلامت

کد: 6445 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ دوشنبه ۱۱ فروردين بازدید: 3360 ساعت: 6:12 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 از تقویت مو تا تسکین دردهای مزمن؛ زنجبیل، گیاه شگفت‌انگیز قرن ۱۴۰۴ سه شنبه ۲۱ خرداد
2 خواص شگفت انگیز خرفه برای کودکان و بزرگسالان+عوارض ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
3 آیا پونه کوهی برای رفع سردرد مناسب است؟ خواص+نکات احتیاطی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
4 راز سلامتی در یک دانه سرشار از امگا ۳ ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
5 ادویه‌ای معطر با فواید بی‌پایان/خواص هل و طریقه مصرف آن ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۰ بهمن
6 این ماهی، بمب کلسیم و پروتئین است ۱۴۰۳ جمعه ۱۹ مرداد
7 خواص نعناع دمنوش آن برای مشکلات گوارشی و اعصاب +موارد دیگر ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
8 رفع کم خونی و یبوست با آلو ۱۴۰۲ شنبه ۱۴ مرداد
9 خواص خربزه و هندوانه/میوه های غنی از ویتامین ۱۴۰۲ چهارشنبه ۴ مرداد
10 خوردن خربزه و هندوانه را از دست ندهید ۱۴۰۲ چهارشنبه ۴ مرداد
11 خواص و طرز تهیه بهترین نوشیدنی برای رفع عطش تابستانی ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ویتامین K دوست دار استخوان پایگاه خبری لقمه: در حالی که کلسیم و ویتامین D اغل...

  مواظب باشید یخچال بیمارتان نکند!! با این حال، یخچال ناسالم و یا استفادۀ نادرست از آن...

  توصیه‌های سازمان مدیریت بحران تهران برای پیشگیری از تب دنگی پایگاه خبری لقمه: سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شه...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

تقسیم بندی جالب افراد توسط کی‌روش سرمربی تیم ملی فوتبال تاکید کرد: فوتبال بین المللی در جهان مثل ایران نیست كه هر وقت یك تعطیلاتی برسد همه می روند شمال؛ شما باید یك تصمیمی را چهارشنبه بگیرید بعد بگویید دو شنبه برمی گردیم. نه این طوری نیست.
نکته‌هایی برای پختن ماهی ماهی یکی از مفیدترین مواد غذایی است که متاسفانه در ایران میزان مصرف آن پایین تر از بسیاری از کشورهای جهان است.
خاصیت‌هایی كه پاستیل ندارد پاستیل از تنقلاتی است كه با شكل‌های متنوع و رنگ‌های فریبنده، بزرگ و كوچك را به خود جذب كرده و گرچه برخی انواع آن طعم خوبی ندارد، اما بافت كش‌سان منحصربه‌فرد آن در زمان جویدن چنان احساس مطلوبی در مصرف‌كننده ایجاد می‌كند كه در همه جنس‌های این محصول نظیر ژله و مارشمالو (نوعی آبنبات اسفنجی) نمی‌توان یافت و این همان عامل اصلی پرطرفدار شدن پاستیل است اما باید بدانیم این قبیل ویژگی‌ها نمی‌تواند دلیل مغذی بودن این محصول باشد.
برای داشتن شکمی تخت، خوردن این مواد غذایی را از یاد نبرید اگر می‌خواهید همیشه اندامی متناسب و شکمی تخت داشته باشید، خوردن این مواد غذایی را از یاد نبرید.