حرارت،خواص ماهی را کم نمی‌کند؟


ماهی جزو خوراکی‌‌هایی است که برای مصرف، حتما به پخت نیاز دارد. ممكن است این سوال برای برخی افراد پیش بیاید که آیا ریزمغذی‌ها و درشت‌مغذی‌های موجود در گوشت ماهی در اثر حرارت از بین می‌روند؟

به گزارش لقمه، واقعیت این است که طی فرآیند پخت مقداری از ویتامین‌ها که به حرارت حساسیت بیشتری دارند، از بین می‌روند؛ مثل ویتامین C یا ویتامین‌های گروه B. اما بسیاری از مواد مغذی موجود در ماهی همچنان حفظ می‌شود.‌ میزان تخریب و از بین رفتن ویتامین‌ها هم به مقدار حرارتی که می‌بینند، بستگی دارد...


خوشبختانه برخی مواد مغذی دیگر مانند پروتئین یا اسیدهای چرب امگا3 موجود در گوشت ماهی، چندان تحت‌تاثیر حرارت قرار نمی‌گیرند و از بین نمی‌روند و از آنجا که هدف از مصرف گوشت ماهی، دریافت پروتئین‌های مرغوب موجود در آن و اسیدهای چرب امگا3 است،‌ نباید نگران از دست رفتن این مواد مغذی در طول فرآیند پخت باشیم. حتی زمانی که ماهی پخته می‌شود، هضم و جذب یا متابولیسم پروتئین‌های موجود در آن برای بدن هم ساده‌تر می‌شود.

از طرف دیگر، نحوه پختن ماهی هم در حفظ ارزش تغذیه‌ای آن بسیار اهمیت دارد و اگر بتوانید ماهی را طعم‌دار و بعد به‌صورت بخارپز یا آبپز مصرف کنید، تا حد زیادی باعث حفظ ارزش تغذیه‌ای آن شده‌اید اما از آنجا که همه افراد طعم ماهی‌های بخارپز یا آبپز را دوست ندارند،‌ می‌توان گفت روش کباب‌کردن هم از روش سرخ‌کردن ماهی بهتر است.

ماهی بخارپز و آبپز را می‌توان با سس‌های خانگی و معطر، طعم‌دار کرد و ارزش تغذیه‌ای آن را بالاتر هم برد. ضمن اینکه می‌توانید برای تهیه ماهی کبابی یا تنوری،‌ از فر اجاق گاز هم کمک بگیرید. کباب یا تنوری‌کردن ماهی با پوست آن و جدا کردن پوست پیش از مصرف گوشت ماهی، باعث جدا شدن قسمت‌های کربنی و سوخته پوست ماهی و سالم بودن گوشت مصرفی آن می‌شود. هواپز کردن ماهی هم می‌تواند جزو روش‌های سالم و مناسب پخت آن باشد. سرخ‌کردن طولانی مدت روش چندان مناسبی برای طبخ ماهی نیست زیرا هم در طول فرآیند سرخ‌کردن، روغن زیادی جذب گوشت آن می‌شود، هم روغنی که حرارت می‌بیند و جذب ماهی می‌شود، باعث به‌خطر افتادن سلامت سیستم قلبی و عروقی خواهد شد درحالی كه یكی از اهداف ما از مصرف ماهی، دریافت اسیدهای چرب امگا3 برای حفظ سلامت قلب است.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :هفته نامه سلامت

کد: 6445 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ دوشنبه ۱۱ فروردين بازدید: 3211 ساعت: 6:12 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 این ماهی، بمب کلسیم و پروتئین است ۱۴۰۳ جمعه ۱۹ مرداد
2 خواص نعناع دمنوش آن برای مشکلات گوارشی و اعصاب +موارد دیگر ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
3 رفع کم خونی و یبوست با آلو ۱۴۰۲ شنبه ۱۴ مرداد
4 خواص خربزه و هندوانه/میوه های غنی از ویتامین ۱۴۰۲ چهارشنبه ۴ مرداد
5 خوردن خربزه و هندوانه را از دست ندهید ۱۴۰۲ چهارشنبه ۴ مرداد
6 خواص و طرز تهیه بهترین نوشیدنی برای رفع عطش تابستانی ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير
7 خواص عناب/بهترین روش مصرف عناب چیست؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير
8 خواص دود کردن گیاهان در کاهش عوارض آلودگی هوا ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۴ دي
9 خواص درمانی لبو را بدانید ۱۴۰۱ چهارشنبه ۷ دي
10 آشنایی با خواص گوشت بلدرچین برای طبع های سرد ۱۴۰۱ شنبه ۷ آبان
11 مصرف بادام سبب تقویت سلامت روده ها می شود ۱۴۰۱ شنبه ۷ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

لاغری با افزایش سوخت و ساز بدن افزایش سرعت سوخت و ساز بدن باعث تسریع روند کاهش وزن می شود. به همین دلیل، به بدن خود لطفی کنید و توصیه های زیر را انجام دهید.
سفره ایرانی دیگر در خانه ها جایی ندارد! مردم اعتقاداتی داشتند، «سفره» و کنار هم نشستن را مایه خوشبختی و با هم بودن را قوت قلب و باعث نزدیک شدن خانواده‌ها به هم می‌دانستند. برای سفره‌ای که پهن می‌شد و غذایی که در آن قرار می‌گرفت، احترام خاصی قائل بودند و حریم سفره را پاس می‌داشتند،اما این روزها....
رابطه شکم گرسنه با رابطه زناشویی ناموفق! داشتن رابطه زناشویی سالم، صحیح و متعادل یکی از مهم‌ترین شروط برای پایداری و ثبات زندگی زناشویی به ویژه در زوج‌های جوان است. اهمیت این موضوع به حدی است که در متون طبی مکاتب درمانی طبیعی و مدرن به این موضوع اشاره شده است.
چگونه بدون چشیدن تند بودن فلفل را تشخیص دهیم؟ از روی ظاهر فلفل هم تا حدی می توانید میزان تندی فلفل را تشخیص دهید .