از تقویت مو تا تسکین دردهای مزمن؛ زنجبیل، گیاه شگفت‌انگیز قرن


پایگاه خبری لقمه: زنجبیل؛ راه‌حل طبیعی برای درمان و تسکین درد، التهاب و تهوع و همینطور افزایش و تقویت ایمنی بدن است که البته استفاده از آن محدودیت هایی هم دارد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، در دنیایی که انسان‌ها هر روز بیشتر به داروهای گیاهی و طب سنتی روی می‌آورند، یک نام بیش از همیشه به گوش می‌رسد: زنجبیل. این گیاه معجزه‌آسا که سال‌هاست در طب سنتی آسیا و ایران مورد توجه است، حالا دوباره به صدر فهرست توصیه‌های سلامت بازگشته؛ از تسکین سردرد گرفته تا تقویت مو و سیستم ایمنی بدن.

 

زنجبیل چیست و چرا تا این حد محبوب شده است؟

 
زنجبیل (Ginger)، ریشه‌ای زردرنگ با طبع گرم و خشک است که به عنوان ادویه، دمنوش و حتی مکمل در بسیاری از خانه‌های ایرانی پیدا می‌شود. حضور ترکیبات فعالی مانند جینجرول، باعث شده زنجبیل خاصیت ضد التهابی، ضد تهوع، ضد باکتریایی و آنتی‌اکسیدانی قوی داشته باشد. مصرف روزانه آن می‌تواند بدن را گرم، ذهن را آرام و سیستم گوارشی را فعال نگه دارد.
 

مزایای زنجبیل برای زنان؛ از دوران قاعدگی تا یائسگی

 
زنجبیل دوست وفادار زنان است. بسیاری از بانوان ایرانی آن را برای کاهش تهوع، تسکین دردهای قاعدگی و کنترل علائم یائسگی مثل گرگرفتگی و تعریق شبانه استفاده می‌کنند. خواص آرام‌بخش و ضد اضطراب این گیاه نیز به سلامت روان کمک شایانی می‌کند.
 

تقویت سیستم ایمنی و محافظت از بدن در برابر بیماری‌ها

 
اگر مدام دچار سرماخوردگی یا عفونت می‌شوید، بهتر است زنجبیل را به رژیم غذایی‌تان اضافه کنید. آنتی‌اکسیدان‌های قوی موجود در آن، بدن را در برابر ویروس‌ها و باکتری‌ها مقاوم‌تر کرده و در بهبود عملکرد گوارش نیز بسیار مؤثر است.
 

 راز موهای پرپشت؛ تأثیر زنجبیل بر پوست و مو

 
یکی از خواص کمتر شناخته‌شده زنجبیل، افزایش گردش خون در پوست سر است که به تقویت فولیکول‌ها، کاهش ریزش مو، درمان شوره و خارش پوست کمک می‌کند. اگر به دنبال راهی طبیعی برای سلامت مو هستید، از ماسک‌های زنجبیلی غافل نشوید.
 

زنجبیل برای مردان؛ تنظیم فشار خون و سلامت پروستات

 
مردانی که با مشکلاتی نظیر کلسترول بالا، فشار خون یا درد مفاصل مواجه هستند، می‌توانند با افزودن زنجبیل به برنامه غذایی‌شان، اثرات چشمگیری ببینند. این گیاه، به کاهش التهاب‌های مزمن و بهبود سلامت عمومی بدن کمک می‌کند.
 

چطور چای زنجبیل درست کنیم؟ طرز تهیه‌ای ساده و مقوی

 
برای تهیه یک فنجان چای زنجبیل خانگی و طبیعی، کافی‌ست حدود ۸۵ گرم زنجبیل تازه را ورقه کنید، آن را در آب جوش به‌مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید و در پایان کمی عسل اضافه کنید. این دمنوش، یک نوشیدنی گرم‌کننده و گوارا برای فصل سرد است.
 

هشدارها و موارد احتیاط؛ زنجبیل همیشه بی‌ضرر نیست!

 
با اینکه زنجبیل فواید فراوانی دارد، اما در برخی افراد ممکن است ایجاد حریکات پوستی، سوزش معده یا تداخل دارویی کند. زنان باردار، بیماران قلبی یا افرادی که داروی ضدانعقاد مصرف می‌کنند، پیش از مصرف باید با پزشک مشورت کنند.
 

چقدر زنجبیل در روز مصرف کنیم؟ دوز توصیه‌شده چیست؟

 
برای اغلب افراد، مصرف روزانه یک تا سه گرم زنجبیل (تازه یا پودر شده) کافی است. اگر از مکمل‌های حاوی زنجبیل استفاده می‌کنید، حتماً با نظر پزشک باشد تا از عوارض احتمالی جلوگیری شود.
 

جمع‌بندی؛ زنجبیل را به رژیم زندگی‌تان اضافه کنید

 
زنجبیل، گیاهی فراتر از ادویه‌جات روزمره است. از تقویت ایمنی و کاهش دردهای مفصلی گرفته تا درمان تهوع، کمک به سلامت قلب، بهبود گوارش و حتی مراقبت از پوست و مو، همه در فهرست بلندبالای خواص زنجبیل جای دارند. اما مثل هر ماده درمانی، تعادل کلید استفاده مؤثر از آن است. 

خبرنگار: آزاده فضلی

بازگشت به صفحه نخست

 
 

نقل از :بازنشر این مطلب اختصاصی پایگاه خبری لقمه با ذکر منبع بلامانع است.

کد: 15830 تاریخ نشر: ۱۴۰۴ سه شنبه ۲۱ خرداد بازدید: 374 ساعت: 8:53 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 خواص شگفت انگیز خرفه برای کودکان و بزرگسالان+عوارض ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
2 آیا پونه کوهی برای رفع سردرد مناسب است؟ خواص+نکات احتیاطی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
3 راز سلامتی در یک دانه سرشار از امگا ۳ ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
4 ادویه‌ای معطر با فواید بی‌پایان/خواص هل و طریقه مصرف آن ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۰ بهمن
5 این ماهی، بمب کلسیم و پروتئین است ۱۴۰۳ جمعه ۱۹ مرداد
6 خواص نعناع دمنوش آن برای مشکلات گوارشی و اعصاب +موارد دیگر ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
7 رفع کم خونی و یبوست با آلو ۱۴۰۲ شنبه ۱۴ مرداد
8 خواص خربزه و هندوانه/میوه های غنی از ویتامین ۱۴۰۲ چهارشنبه ۴ مرداد
9 خوردن خربزه و هندوانه را از دست ندهید ۱۴۰۲ چهارشنبه ۴ مرداد
10 خواص و طرز تهیه بهترین نوشیدنی برای رفع عطش تابستانی ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  نکات تغذیه سالم پاییزی پایگاه خبری لقمه: تغییر در فصل اغلب به معنای تغییر...

  اینفوگرافیک | مصرف مواد غذایی مهم بعد از ۴۰ سالگی پایگاه خبری لقمه: راه‌هایی وجود دارند که می‌توانید...

  تغذیه مادر با فست فود در تشدید کولیک شیرخوار موثر است فوق تخصص گوارش کودکان گفت: تغذیه مادر با غذاهای مح...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

جوش شیرین ویتامین های غذا را نابود می کند فرزانه صادقی قطب آبادی متخصص تغذیه درباره نقش تغذیه در پیشگیری از مواد مخرب و آلوده کننده هوا اظهار داشت: مونوکسید کربن، دی اکسید گوگرد، اکسیدهای نیتروژن دار، هیدروکربن‌های سوخته نشده، ذرات ریز معلق، برمید سرب، سایر ترکیبات سربی از جمله مواد آلاینده هوا هستندکه به گروه‌های در معرض خطر مانند کودکان، سالمندان، مادران باردار و مبتلایان به بیماری‌های قلبی، ریوی بیشترین آسیب را می‌بینند.
چگونه 100 سال عمر ‌کنیم؟ «الهی پیر شی مادر!» حتما شما هم بارها و بارها این دعا را از زبان مادربزرگ‌ها و مادرها شنیده‌اید. همه دوست دارند که عمر طولانی و در سلامت کامل داشته باشند. اما هر کسی این بنیه را ندارد.
اختلاف دو وزارت خانه بر سر آمار تولید و عرضه تراکتور وزارت جهاد کشاورزی معتقد است، عطش بازار تراکتور به عرضه پایین برمی‌گردد اما وزارت صنعت، معدن و تجارت در این خصوص می‌گوید، بین آمار نیاز بازار و تقاضا اختلاف وجود دارد.
افزودنی‌ها را بیشتر بشناسیم افزودنی ماده‌ای است كه به عمد یا غیرعمد به مواد غذایی اضافه می‌شود. افزودنی‌هایی كه به شكل غیر عمد وارد مواد غذایی می‌شود، معمولاً به شكل تصادفی در طول مراحل بسته بندی یا انبار كردن به مواد غذایی اضافه می‌‌شوند، اما افزودنی‌هایی كه به شكل عمدی به مواد غذایی اضافه می‌شوند، برای ایجاد اثرات مطلوب در ماده غذایی به كار می‌رود.