عطر سبزی های کوهی بر سر سفره مردم + خواص


آب و هوای چهار فصل استان کرمانشاه موجب رویش گیاهان مختلفی شده که دارای عطر و بوی خاص و طعم دل پذیری هستند.

به گزارش لقمه، استان کرمانشاه با آب و هوای چهار فصل، دارای تنوع جغرافیایی در سراسر اقلیم خاکی خود است.

در بخشی از این استان شهرستان های گرمسیری و در بخش دیگر شهرستان های سردسیری وجود دارد که همین امر موجب رویش گونه های مختلف گیاهان در هر منطقه شده است.

مردم استان کرمانشاه از این گیاهان در برنامه غذایی خود استفاده می کنند. گیاهانی، مانند پاغازه، کنگر، گنور، شنگ، پیچک، برزه، زو، ریواس، سیرونه، تولکه و… از جمله گیاهانی اند که در استان کرمانشاه می رویند و دارای عطر و بوی خاصی هستند.

عده ای از مردم از طریق جمع آوری این گیاهان و فروش آن، به کسب درآمد می پردازند و بازار فروش این محصولات پررونق است.

گیاهان محلی علاوه بر طعم دل پذیر، دارای خواصی هستند که برخی از این گیاهان به صورت خام و برخی با شیوه های خاص پخته و مصرف می شوند.

*غاریاقی یا پاغازه

می توان از برگ این گیاه بورانی و خورشت درست کرد که خورشت پاغازه، مانند خورشت سبزی است؛ با این تفاوت که به جای سبزی از پاغازه استفاده می شود.

*کنگر

این گیاه طبیعتی گرم و خشک دارد و به همین علت آن را با ماست نیز می خورند و کنگر منبع غنی پتاسیم است.

کنگر ضدعفونی کننده، اشتهاآور، تب بر و هضم کننده غذا است و مصرف آن باعث تقویت دستگاه گوارش می شود.

*گنور

به دلیل فیبر زیاد این گیاه، در امراض روده کاربرد زیادی دارد و مسهل و ادرار آور است.

*شنگ

به سبب داشتن مواد تصفیه کننده، خون را تمیز می کند و برای رفع ورم روده و کلیه بسیار مفید است.

*پیچک

این گیاه دارای برگ های باریک شبیه تره است و جوشانده آن برای رفع ترش کردن معده و تلخی دهان موثر است.

*برزه

این گیاه در نواحی کوهستانی می روید و برای رفع خارش های قارچی و جوشانده آن برای شستن زخم های چرکی و نیز برای کاهش فشار خون مفید است.

*زو

گیاهی است کوهستانی که برای تنگی نفس و انواع سرماخوردگی مفید است و برای رفع گواتر نیز مورد استفاده قرار می گیرد. جوشانده آن نیز در رفع بیماری های ریه و سل موثر است.

*ریواس

جوشانده ریواس برای دفع سنگ صفرا و سنگ کلیه مفید است و شستشوی موها با جوشانده آن باعث تقویت و رشد مو و منع از ریزش مو می شود. ریواس در رفع تیرگی پوست نیز موثر است.

*گل چنور

گیاهی معطر با گل های زردرنگ است و نوک آن، مانند غنچه بوده که اهالی از آن برای خوشبو کردن روغن حیوانی استفاده می کنند.

*سیرونه و کول

سیرونه گیاهی است که در وسط آن خط های قرمز دیده می شود و کول نیز به صورت سبز و دارای برگ های پهن است. این ۲ نوع گیاه به صورت پخته در غذاهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.

*تولکه

دارای برگ ها و ساقه های باریکی است که به صورت پخته مصرف می شود. برگ های آن دایره ای و نقطه های سیاه و قرمز رنگ در وسط این دایره ها دیده می شود و عمده فصل رویش آن بهار است.


بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 6459 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ شنبه ۱۶ فروردين بازدید: 3693 ساعت: 11:01 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  نکاتی در مورد بادمجان

  عوامل تشدید کهیر را بشناسید متخصص پوست و مو می‌گوید با اینکه ۹۰ درصد موارد عام...

  نقش ویتامین D در سلامت بدن ویتامین D از جمله ویتامین‌هایی است که دریافت آن از...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آیا شیر و لبنیات چاق کننده هستند؟ اگر شما هم فردی درگیر رژیم غذایی و برنامه‌های کاهش وزن باشید بدون شک این جمله را شنیده‌اید که لبنیات چاق می‌کنند! اما اگر این حرف‌ها باعث شده شما هم شیر و لبنیات را از زندگی‌تان بیرون کنید ما خبر خوبی برای شما داریم.
مجسمه‌های خندان با بستنی‌! پدر و مادرها همیشه به فرزندانشان سفارش می‌کنند که با غذای خود بازی نکنند؛ اما کار این هنرمند ژاپنی دقیقا همین بازی کردن با غذاهاست!
فواید طبی فلفل دلمه ای فلفل دلمه ای علاوه بر اینكه سرشار از ویتامین ها و تركیبات مفیدی است كه از ابتلا به انواع بیماری های پیشگیری می كند، طعم خوب و دلچسبی هم به غذاها می بخشد .
تغذیه از دیدگاه ابوعلی‌ سینا(1) با نگاهی به طب سنتی و تطبیق آن با علوم امروزی در می‌یابیم که حکمای پیشین با چه ظرافت، دقت و حساسیتی به مواردی که ما امروزه به عنوان اصول تغذیه صحیح آن‌ها را می‌شناسیم، اشاره نموده‌اند که این مسئله، مهر تأییدی بر دانش و فراست آن‌ها در سالیان دور است.