میگرن و دانستنی هایی درباره آن


یک متخصص مغز و اعصاب با تاکید بر اینکه کاهش آب بدن به عنوان یکی از عوامل تشدید کننده سردرد در تابستان است، گفت: کاهش آب بدن در تابستان به علت تعریق فراوان است به همین دلیل باید روزانه آب به صورت اندک اندک و بافاصله مصرف شود.

به گزارش لقمه، دکتر داوود آذرنگی با بیان اینکه به طور کل میزان شیوع میگرن در فصل گرما بیشتر است، گفت: به ازای هر 9 درجه سانتی گراد که هوا گرم می شود میگرن به میزان 8 درصد افزایش می یابد.

وی چند عامل را باعث تشدید سردرد در فصل تابستان و منجر به افزایش حملات میگرنی دانست و گفت: گرما به عنوان یکی از این عوامل باعث گشاد شدن عروق و فشار در اعصاب مجاور عروق می شود که در نتیجه سر درد را به همراه دارد و مکانیزم دیگر تشدید کننده سردرد، کاهش آب بدن به علت تعریق فراوان در تابستان است.

وی افزود: تابش آفتاب و نور آفتاب از دیگر عوامل ایجاد کننده سردرد در تابستان است که اغلب به علت نزدیکی خورشید به کره زمین در فصل تابستان شدت آفتاب بیشتر می شود و افراد دچار سردرد می شوند به همین دلیل مسافرت هایی که اغلب در فصل تابستان اتفاق می افتد نیز می تواند عامل ایجاد سردرد شود.

آذرنگی تصریح کرد: کاهش آب بدن در اثر گرما، عامل مهمی است که می تواند باعث سردرد شود بنابراین برای پیشگیری از کم آبی بدن باید روزانه به صورت مرتب و با فاصله و جرعه جرعه آب مصرف شود زیرامصرف یک باره آب به مقدار زیاد برای رفع تشنگی درست نیست.

نوشیدنی های گازدار برای میگرن ضرر دارند

این متخصص مغز و اعصاب با تاکید بر اینکه در فصل تابستان باید از ورزش های سنگین پرهیز کرد، گفت: ورزش سنگین باعث کاهش زیاد آب بدن می شود که یکی از عوامل سردرد در فصل تابستان است. بنابراین می توان ورزش های تابستانی مانند استخر و یا تنیس را جایگزین کرد، اما در صورت الزامی بودن ورزش سنگین در زیر آفتاب، این افراد باید آب به همراه خود داشته باشند تا با فاصله و جرعه جرعه از آن مصرف کنند.

وی خاطر نشان کرد: مایعات دیگری نیز می توانند جایگزین آب شوند اما نوشیدنی های گازدار برای میگرن ضرر دارند و در فصل گرما نباید از این نوع نوشیدنی ها استفاده کرد و بهتر است از مایعات سنتی مانند دوغ، خاک شیر و مخلوط آب و آبلیمو تازه که بی ضرر هستند برای رفع کم آبی استفاده کرد اما مایعات شیرین برای میگرن مناسب نیست و به طور کل بهترین مایعات همان آب است که می تواند کاهش آب بدن در فصل گرما را جبران کند.

رنگ ادرار معیار سنجش کم آبی در بدن

آذرنگی رنگ ادرار را مشخصه مناسبی برای تشخیص کم آبی بدن دانست و گفت: پر رنگ بودن ادرار نشان از این است که بدن انسان به آب بیشتری احتیاج دارد اما در صورت کم رنگ بودن ادرار میزان آب مورد نیاز بدن کمتر است.

وی در خصوص نور آفتاب به عنوان عامل تشدید کننده سردرد گفت: نور آفتاب باعث تشدید میگرن می شود و اغلب بیماران مبتلا به میگرن هنگام سردرد تمایل به استراحت در محل تاریک دارند زیرا نور آفتاب باعث تشدید میگرن می شود.

روش پیشگیری از سردرد در برابر نور آفتاب

آذرنگی تصریح کرد: برای پرهیز از تشدید میگرن و سردرد در برابر نور آفتاب افراد باید از عینک های آفتابی، کلاه های حصیری و یا کلاه هایی که نقاب بزرگی دارند، استفاده کنند و همچنین پوشیدن لباس های روشن بسیار بهتر از رنگ های تیره است زیرا میزان حرارت به بدن را کمتر می کند.

این متخصص مغز و اعصاب در خصوص عواملی که در مسافرت ها باعث تشدید میگرن می شود اظهار کرد: اختلال خواب، کم خوابی، افزایش استرس، عوامل خستگی بیش از حد، نحوه غذا خوردن و نوع خوراک همه در بروز میگرن در گرما و مسافرت تاثیر گذار است. بنابراین بیماران مبتلایان به میگرن باید برای مسافرت ها برنامه ریزی کنند، دارو های خود را فراموش نکنند، از ورزش سنگین پرهیز کنند، از کلاه استفاده کنند، استرس و کم خوابی نداشته باشند.

وی خاطر نشان کرد: در هنگام مسافرت افراد ممکن است از غذاهای آماده و فست فود استفاده کنند که این موارد می توانند میگرن را تشدید کنند زیراغذاهای مانده و یا از قبل تهیه شده دارای ماده ای به نام تیرامین است که منجر به تشدید میگرن می شود و به طور کل غذاهای فست فود برای میگرن مضر است.

پیشگیری از میگرن با ورزش های آرامش بخش

این متخصص مغز و اعصاب تصریح کرد: آموزش آرمیدگی و حرکات آرامش بخش یکی از روش های مهم پیشگیری از میگرن در تمامی فواصل است. ورزش هایی مانند یوگا و یا روش های بیوفیدبک که به عنوان روش پیشگیری از میگرن است از این جمله هستند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: در روش بیوفیدبک بیماران طی جلساتی روش های پیشگیری از میگرن، جلوگیری از انقباض عضلات گردن و سر که منجر به بروز سردرد های کششی و میگرنی می شود، آموزش می بیند و همچنین در این روش آموزش هایی مبنی بر روش های جلوگیری از استرس به افراد داده می شود تا در هنگام مسافرت ها آرمیدگی و آرامش خود را حفظ کنند و بتوانند دقیق تر فکر و برنامه ریزی کنند.

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 7145 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ يکشنبه ۲۶ مرداد بازدید: 3760 ساعت: 12:57 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 هنگام سرگیجه این غذاها را نخورید ۱۳۹۶ دوشنبه ۳۰ مرداد
2 چه افرادی از جویدن آدامس خوداری کنند ۱۳۹۶ دوشنبه ۹ مرداد
3 پیشگیری از میگرن با 7 مواد غذایی ۱۳۹۶ شنبه ۱۰ تير
4 درمان خانگی سر دردهای میگرنی با مصرف لیمو و نمک ۱۳۹۶ جمعه ۲ تير
5 تقویت حافظه دانش آموزان بااستشمام عطر رزماری ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۸ ارديبهشت
6 با مویز به جنگ سردردهای میگرنی بروید ۱۳۹۶ پنج شنبه ۲۴ فروردين
7 مواد غذایی که در بروز سردرد تاثیر گذارند ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۱ فروردين
8 گیلاس درمان‌گر یبوست، گرمازدگی و میگرن ۱۳۹۴ يکشنبه ۱۷ خرداد
9 مبتلایان به میگرن از خوردن این میوه پرهیز کنند ۱۳۹۴ شنبه ۱۵ فروردين
10 بهترین خوراكی ها برای تسكین میگرن ۱۳۹۳ دوشنبه ۲۷ بهمن
11 چه غذاهایی میگرن را تشدید می‌کند/ میگرن هات‌داگی را بشناسیم ۱۳۹۳ پنج شنبه ۲۲ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چطور غذا و مایکروفر باعث سرطان می‌شوند؟ لقمه: دیوکسین (Dioxin) یک سم بسیار قوی برای سلول ه...

  توصیه‌هایی برای هضم بهتر غذا تند تند غذا خوردن به مشکلات گوارشی ختم خواهد شد. آ...

  آیا مصرف سیر باعث لاغری می‌شود؟ سیر جلوی اشتها را می‌گیرد، برای همین افرادی که سیر...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

افزایش وزن به روش سالم با این که بیشتر وقت ها درباره اتخاذ روش های سالم کاهش وزن گفته و شنیده ایم اما نباید این نکته را فراموش کنیم که تعدادی از افراد از لاغری مفرط رنج می برند.
وضعیت تغذیه مردم در ایران در ایران چگونه است؟ پایگاه خبری لقمه: آخرین تحقیقات در زمینه تغذیه مردم ایران نشان می‌دهند که ایرانیان با کمبود شدید روی و اضافه وزن در گروه‌های سنی مختلف روبرو هستند؛ موضوعی که لزوم توجه و برنامه‌ریزی برای پیشگیری و کنترل اضافه وزن و چاقی و همچنین برطرف کردن کمبود ریزمغذی‌ها را نشان می‌دهد.
آیا استفاده از تلفن همراه عامل ابتلا به بیماری قلبی است؟ پایگاه خبری لقمه: همانطور که تلفن‌های همراه به سلطه خود بر جهان ادامه می‌دهند و تعداد آنها بیشتر از انسان‌ها روی زمین شده است، دانشمندان مشتاق هستند تا تاثیرات آنها بر سلامت را درک کنند.
سرکه دوست یا دشمن سلامتی؟ سرکه به طور کل برای سلامتی خوب است اما در مواردی هم یک ماده‌ی غذایی آلرژی‌زا و آسیب‌رسان به دستگاه گوارش می‌باشد.