میگرن و دانستنی هایی درباره آن


یک متخصص مغز و اعصاب با تاکید بر اینکه کاهش آب بدن به عنوان یکی از عوامل تشدید کننده سردرد در تابستان است، گفت: کاهش آب بدن در تابستان به علت تعریق فراوان است به همین دلیل باید روزانه آب به صورت اندک اندک و بافاصله مصرف شود.

به گزارش لقمه، دکتر داوود آذرنگی با بیان اینکه به طور کل میزان شیوع میگرن در فصل گرما بیشتر است، گفت: به ازای هر 9 درجه سانتی گراد که هوا گرم می شود میگرن به میزان 8 درصد افزایش می یابد.

وی چند عامل را باعث تشدید سردرد در فصل تابستان و منجر به افزایش حملات میگرنی دانست و گفت: گرما به عنوان یکی از این عوامل باعث گشاد شدن عروق و فشار در اعصاب مجاور عروق می شود که در نتیجه سر درد را به همراه دارد و مکانیزم دیگر تشدید کننده سردرد، کاهش آب بدن به علت تعریق فراوان در تابستان است.

وی افزود: تابش آفتاب و نور آفتاب از دیگر عوامل ایجاد کننده سردرد در تابستان است که اغلب به علت نزدیکی خورشید به کره زمین در فصل تابستان شدت آفتاب بیشتر می شود و افراد دچار سردرد می شوند به همین دلیل مسافرت هایی که اغلب در فصل تابستان اتفاق می افتد نیز می تواند عامل ایجاد سردرد شود.

آذرنگی تصریح کرد: کاهش آب بدن در اثر گرما، عامل مهمی است که می تواند باعث سردرد شود بنابراین برای پیشگیری از کم آبی بدن باید روزانه به صورت مرتب و با فاصله و جرعه جرعه آب مصرف شود زیرامصرف یک باره آب به مقدار زیاد برای رفع تشنگی درست نیست.

نوشیدنی های گازدار برای میگرن ضرر دارند

این متخصص مغز و اعصاب با تاکید بر اینکه در فصل تابستان باید از ورزش های سنگین پرهیز کرد، گفت: ورزش سنگین باعث کاهش زیاد آب بدن می شود که یکی از عوامل سردرد در فصل تابستان است. بنابراین می توان ورزش های تابستانی مانند استخر و یا تنیس را جایگزین کرد، اما در صورت الزامی بودن ورزش سنگین در زیر آفتاب، این افراد باید آب به همراه خود داشته باشند تا با فاصله و جرعه جرعه از آن مصرف کنند.

وی خاطر نشان کرد: مایعات دیگری نیز می توانند جایگزین آب شوند اما نوشیدنی های گازدار برای میگرن ضرر دارند و در فصل گرما نباید از این نوع نوشیدنی ها استفاده کرد و بهتر است از مایعات سنتی مانند دوغ، خاک شیر و مخلوط آب و آبلیمو تازه که بی ضرر هستند برای رفع کم آبی استفاده کرد اما مایعات شیرین برای میگرن مناسب نیست و به طور کل بهترین مایعات همان آب است که می تواند کاهش آب بدن در فصل گرما را جبران کند.

رنگ ادرار معیار سنجش کم آبی در بدن

آذرنگی رنگ ادرار را مشخصه مناسبی برای تشخیص کم آبی بدن دانست و گفت: پر رنگ بودن ادرار نشان از این است که بدن انسان به آب بیشتری احتیاج دارد اما در صورت کم رنگ بودن ادرار میزان آب مورد نیاز بدن کمتر است.

وی در خصوص نور آفتاب به عنوان عامل تشدید کننده سردرد گفت: نور آفتاب باعث تشدید میگرن می شود و اغلب بیماران مبتلا به میگرن هنگام سردرد تمایل به استراحت در محل تاریک دارند زیرا نور آفتاب باعث تشدید میگرن می شود.

روش پیشگیری از سردرد در برابر نور آفتاب

آذرنگی تصریح کرد: برای پرهیز از تشدید میگرن و سردرد در برابر نور آفتاب افراد باید از عینک های آفتابی، کلاه های حصیری و یا کلاه هایی که نقاب بزرگی دارند، استفاده کنند و همچنین پوشیدن لباس های روشن بسیار بهتر از رنگ های تیره است زیرا میزان حرارت به بدن را کمتر می کند.

این متخصص مغز و اعصاب در خصوص عواملی که در مسافرت ها باعث تشدید میگرن می شود اظهار کرد: اختلال خواب، کم خوابی، افزایش استرس، عوامل خستگی بیش از حد، نحوه غذا خوردن و نوع خوراک همه در بروز میگرن در گرما و مسافرت تاثیر گذار است. بنابراین بیماران مبتلایان به میگرن باید برای مسافرت ها برنامه ریزی کنند، دارو های خود را فراموش نکنند، از ورزش سنگین پرهیز کنند، از کلاه استفاده کنند، استرس و کم خوابی نداشته باشند.

وی خاطر نشان کرد: در هنگام مسافرت افراد ممکن است از غذاهای آماده و فست فود استفاده کنند که این موارد می توانند میگرن را تشدید کنند زیراغذاهای مانده و یا از قبل تهیه شده دارای ماده ای به نام تیرامین است که منجر به تشدید میگرن می شود و به طور کل غذاهای فست فود برای میگرن مضر است.

پیشگیری از میگرن با ورزش های آرامش بخش

این متخصص مغز و اعصاب تصریح کرد: آموزش آرمیدگی و حرکات آرامش بخش یکی از روش های مهم پیشگیری از میگرن در تمامی فواصل است. ورزش هایی مانند یوگا و یا روش های بیوفیدبک که به عنوان روش پیشگیری از میگرن است از این جمله هستند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: در روش بیوفیدبک بیماران طی جلساتی روش های پیشگیری از میگرن، جلوگیری از انقباض عضلات گردن و سر که منجر به بروز سردرد های کششی و میگرنی می شود، آموزش می بیند و همچنین در این روش آموزش هایی مبنی بر روش های جلوگیری از استرس به افراد داده می شود تا در هنگام مسافرت ها آرمیدگی و آرامش خود را حفظ کنند و بتوانند دقیق تر فکر و برنامه ریزی کنند.

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 7145 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ يکشنبه ۲۶ مرداد بازدید: 3450 ساعت: 12:57 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 هنگام سرگیجه این غذاها را نخورید ۱۳۹۶ دوشنبه ۳۰ مرداد
2 چه افرادی از جویدن آدامس خوداری کنند ۱۳۹۶ دوشنبه ۹ مرداد
3 پیشگیری از میگرن با 7 مواد غذایی ۱۳۹۶ شنبه ۱۰ تير
4 درمان خانگی سر دردهای میگرنی با مصرف لیمو و نمک ۱۳۹۶ جمعه ۲ تير
5 تقویت حافظه دانش آموزان بااستشمام عطر رزماری ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۸ ارديبهشت
6 با مویز به جنگ سردردهای میگرنی بروید ۱۳۹۶ پنج شنبه ۲۴ فروردين
7 مواد غذایی که در بروز سردرد تاثیر گذارند ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۱ فروردين
8 گیلاس درمان‌گر یبوست، گرمازدگی و میگرن ۱۳۹۴ يکشنبه ۱۷ خرداد
9 مبتلایان به میگرن از خوردن این میوه پرهیز کنند ۱۳۹۴ شنبه ۱۵ فروردين
10 بهترین خوراكی ها برای تسكین میگرن ۱۳۹۳ دوشنبه ۲۷ بهمن
11 چه غذاهایی میگرن را تشدید می‌کند/ میگرن هات‌داگی را بشناسیم ۱۳۹۳ پنج شنبه ۲۲ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  بهترین روش شست‌وشوی سبزیجات ایرانی همیشه متخصصان تغذیه مصرف سبزیجات را توصیه می کنند ...

  چرا باید اسفناج بخوریم؟ اسفناج گیاهی سرشار از کلروفیل و پروتئین است که نه ...

  چگونه حرفه ای ماهی را تمیز کنید بعضی افراد از تمیز کردن یا بوی ماهی فراری هستند و ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

12 عادت غذایی نشاط آور در این مطلب، تعدادی از این خوراكی‌ها و برخی از عادت‌های غذایی موثر در افزایش نشاط و انرژی را به شما معرفی می‌كنیم.
راز موفقیت در مشتری مداری زندگی در شهر بزرگی مثل تهران که هزینه های سرسام آوری در آن رقم می خورد مستاجران را هر سال یا دست کم چند سال یک بار به محله دیگری سوق می دهد . در این میان ناگزیری با هم محله ای های جدید بر حسب نیاز مراوده داشته باشی یکی از این هم محله ای ها فروشنده یا فروشنده های محترم سوپرمارکت یا به قول قدیمی ها خواروبارفروشی محله است ....
تاریخچه شکلات؛ از قوم مایا تا کیت کت شکلات (به صورت خام یا فرآوری شده) ماده غذایی می‌باشد که از دانه‌های درخت گرمسیری کاکائو به دست می آورند. اولین استفاده ثبت شده از شکلات به سال 1100 قبل از میلاد باز می‌گردد.
بختک غذای فست فودی بر غذای خانگی پایگاه خبری لقمه: زندگی مدرن موجب شده است تا از خانه ها بوی قورمه سبزی و دیگر غذاهای سنتی کمتر به مشام برسد. برخی از مردم مجبورند در فست فود ها یا رستوران که مشخص نیست از چه ترکیباتی استفاده می کنند، غذا بخورند.