میگرن و رابطه آن با چاقی/ رژیم لاغری میگرن


مطالعات جدید پزشکان نشان می‌دهد که بین عارضه چاقی و ابتلا به سردردهای مکرر میگرنی ارتباط وجود دارد.

به گزارش خبرنگار سایت لقمه،  در این مطالعه آمده است که افراد چاق 81 درصد بیشتر از افرادی که وزن طبیعی دارند به سردردهای میگرنی مبتلا می‌شوند. گروهی از متخصصان دانشکده پزشکی این دانشگاه به بررسی اطلاعات 3862 نفر در رابطه با قد، وزن و تعداد دفعات ابتلا به میگرن پرداختند. متوسط سن این افراد 47 سال بوده است. نتایج کلی این مطالعه حاکی از آن است که 1044 نفر از این افراد چاق بودند و 188 نفر از آنان از سردردهای میگرنی رنج می‌بردند که در هر ماه حدود 14 نوبت دچار سردردهای شدید میگرنی می‌شدند.

«بی.لی پترلین»، محقق ارشد این مطالعه گفت: این نتایج به پزشکان هشدار می‌دهد تا گزینه‌های سالم‌تری را در رژیم غذایی افراد مبتلا به میگرن انتخاب کنند و همچنین بیماران خود را به ورزش کردن تشویق کند. پترلین همچنین اظهار داشت: تحقیقات بیشتری لازم است تا تاثیر برنامه‌های کاهش وزن در افراد چاق و مبتلا به سردردهای میگرنی ارزیابی شود. در سال 2011 میلادی نیز گروهی از پزشکان سوئدی در مطالعه‌ای دریافتند که ورزش کردن به اندازه دارو می‌تواند در پیشگیری از میگرن موثر باشد.

این نتایج به پزشکان هشدار می‌دهد تا گزینه‌های سالم‌تری را در رژیم غذایی افراد مبتلا به میگرن انتخاب كرده و همچنین بیماران خود را به ورزش کردن تشویق كنند. البته تحقیقات بیشتری لازم است تا تاثیر برنامه‌های کاهش وزن در افراد چاق و مبتلا به سردردهای میگرنی ارزیابی شود.
 

 

رژیم لاغری برای كسی كه میگرن دارد؟

بی ‌خوابی و گرسنگی از مهم ‌ترین علل بروز میگرن هستند و خواب باعث بهبود علایم و نشانه ‌های آن می ‌شود. تکرر حملات ممکن است از هر روزی تا اتفاقی متغیر باشد. هم چنین همان ‌طور که می‌ دانید حملات میگرن می ‌تواند با تهوع و گاهی استفراغ توام باشد. بنابراین نباید بگذارید گرسنه شوید. باید در روز 6 وعده مواد غذایی دریافت کنید. 3 میان وعده و 3 وعده غذای اصلی. رزیم لاغری سخت هم نگیرید و اجازه دهید کم کم وزنتان کاهش یابد. پیاده روی روزانه داشته باشید.

 

عوامل غذایی تشدید كننده میگرن

1- گلوتامات: نمك یا اسیدآمینه ای كه در بافت های عصبی موجود است. این ماده در محصولات آماده شده به میزان زیادی وجود دارد. به این منظور باید برچسب روی محصولات را به دقت مطالعه كرد. این ماده در انواع كنسرو و غذاهای یخی وجود دارد.

2- آمین ها: بعضی غذاهای حاوی آمین ها، فعال كننده رگ ها هستند و به نظر می رسد آغازگر انقباض رگ های خونی در مغز می باشند. تیرآمین و فنیل اتیل آمین دو ماده اصلی مسبب این مشكل هستند. اگرچه سایر آمین ها نیز ممكن است اثرات مشابهی داشته باشند. در ذیل به بررسی منابع برخی آمین ها می پردازیم.

تیرآمین(Tyramine) در الكل، برخی پنیرها به خصوص پنیرهای مانده، میوه ها و سبزی های كال و فاسد، خوراك كلم، مخمرها، انواع آجیل، ماهی شور، كنسرو شاه ماهی، خامه ترش، آواكادو، سوسیس های تخمیری و گوشت های مانده یا چرب وجود دارد.

فنیل اتیل آمین(Phenyl ethylamine) در كاكائو، شكلات، پنیر و موادغذایی ای كه دارای این سه ماده غذایی هستند، یافت می شود.

اكتوپامین(Octopamine) در مركباتی مثل لیمو، پرتقال، گریپ فروت و... یافت می شود.

موادغذایی نام برده از گروه آمین ها، باعث افزایش آزادشدن سروتونین در مغز و تحریك اعصاب مغز می شوند. همچنین ایجاد سردرد می كنند.

3- مس: گمان می رود كه مس در متابولیسم آمین های فعال كننده رگ ها(Vasoactive) نقش داشته باشد و احتمال بروز حمله میگرن را افزایش دهد. آجیل ها، شكلات، جوانه گندم و صدف خوراكی از منابع غذایی حاوی مس به شمار می روند. پرتقال و گریپ فروت و نارنگی باید از رژیم غذایی حذف شوند. زیرا مركبات جذب روده ای مس را افزایش می دهند و ممكن است در فرآیند آغاز حمله های میگرن نقش داشته باشند.

4- كافئین: زیاد مصرف كردن و یا كاهش كافئین در بدن نیز در تشدید میگرن مؤثر است. هم چنین ترك ناگهانی مصرف چای و قهوه، كه هر دو كافئین دارند، ممكن است در برخی اشخاص مستعد، زمینه ساز بروز میگرن باشد.

5- موادغذایی چرب و سرخ شده: مواد چرب و مواد غذایی ای كه با روغن زیاد سرخ می شوند عامل تشدید میگرن هستند.

6- نیتریت: سوسیس و گوشت نمك سود كه به آنها ماده نگه دارنده نیتریت افزوده شده ، نباید مصرف شود، چون می توانند عامل بروز میگرن در افراد مستعد باشند.

غذاهای مفید

مرغ، خروس و بوقلمون از دسته غذاهای كم چرب و غنی از پروتئین هستند. مصرف غذاهای پروتئینی منجر به نوسان میزان قند خون نمی شود. گمان می رود كه كمبود میزان قندخون از جمله عوامل میگرن است. غذاهای پروتئین دار نظیر تخم مرغ، گوشت گاو و حبوبات باید در هر وعده غذایی گنجانده شوند. مصرف میان وعده های حاوی پروتئین فراوان نیز مفید است.


سیب، گلابی، گیلاس، زردآلو و انگور میوه هایی هستند كه مصرف آن ها موجب افزایش منظم قند خون می شود. این میوه ها میان وعده های غذایی بسیار خوبی برای حفظ و كنترل قند خون هستند.

حلیم جو، نان چاودار و حبوباتی نظیر لوبیا قرمز،عدس سبز و قرمز، نخود و لوبیا همگی دارای فیبرهای محلول بوده و به تثبیت قند خون كمك می كنند. این غذاها منابع خوب كربوهیدرات بوده و حبوبات نیز منابع خوب پروتئین هستند.


بازگشت به صفحه نخست




کد: 6536 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ دوشنبه ۲۵ فروردين بازدید: 3535 ساعت: 12:48 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ممانعت اسرائیل از رسیدن 80 درصد کمک‌های غذایی به مردم غزه ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
2 دریافت چربی های گیاهی طول عمر را افزایش می دهد ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
3 کاهش خطر آلزایمر با کمک رژیم غذایی مدیترانه‌ای ۱۴۰۳ جمعه ۱۹ مرداد
4 آیا چاقی و اضافه وزن دیابت می‌آورد؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ مرداد
5 در روزهای گرم سال غذا چه بخوریم؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۵ تير
6 لهستان هم سفیر رژیم صهیونیستی را احضار کرد ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۶ فروردين
7 بیانیه رسانه‌های ایران در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی ۱۴۰۲ شنبه ۲۷ آبان
8 استقبال از پویش تحریم کالاهای «مرتبط با اسرائیل» در کشورهای اسلامی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان
9 یک ماه از تشنگی و گرسنگی مردم غزه گذشت ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
10 رژیم لاغری فستینگ برای چه گروهی مناسب است؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
11 آشنایی با جدول غذایی رژیم لاغری کانادایی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۳۰ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  شیرخام نخورید گروهی از متخصصان اطفال در آمریکا هشدار دادند که زن...

  آیا با خوردن بستنی سر درد می‌گیرید؟ به نظر شما این حالت نشان دهنده بیماری خاصی است و ن...

  آیا بستنی اعتیادآور است؟ افرادی هستند که می‌گویند غذا برای آنها همانند دارو...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

طعم بی رقیب غذاهای ایرانی انگشت‌هایی كه قبلا با آبگوشت‌های چرب و پردنبه خورده می‌شد و دل‌هایی كه قبلا برای قورمه‌سبزی‌های جا افتاده و خوش‌عطر غنج می‌رفت، حالا با پیتزاهای رنگ و وارنگ خورده می‌شود و برای لازانیا، سوشی و تاكو از حال می‌رود.
9 توصیه سرآشپز برای خوش‌ طعم کردن گوشت اگر می خواهید از طعم گوشتی که پخته اید لذت ببرید حتما این مطلب را بخوانید.
چرا مجبورم لاغر شوم؟! این روزها درزندگی بی تحرک ما که پر از رژیم های ناسالم و انواع فست فودها و غذاهای چرب و خیلی شیرین است، اینگونه معمول شده که چند کیلو اضافه وزن آنقدرها هم خطرناک نیست و ما آن را عاملی برای تهدید سلامتی نمی دانیم.
شخصیت شناسی با بستنی لقمه: بنا به نتیجه یک تحقیق علمی، تجربی که همبستگی نزدیک بین طعم ها و شخصیت افراد را ثابت میکند ، اگر می خواهید بدانید بستنی مورد علاقه تان چه ویژگی‌های شخصیتی شما را لو می دهد! اول بستنی مورد علاقه ی خود را انتخاب کنید و بعد بخوانید.