میگرن و رابطه آن با چاقی/ رژیم لاغری میگرن


مطالعات جدید پزشکان نشان می‌دهد که بین عارضه چاقی و ابتلا به سردردهای مکرر میگرنی ارتباط وجود دارد.

به گزارش خبرنگار سایت لقمه،  در این مطالعه آمده است که افراد چاق 81 درصد بیشتر از افرادی که وزن طبیعی دارند به سردردهای میگرنی مبتلا می‌شوند. گروهی از متخصصان دانشکده پزشکی این دانشگاه به بررسی اطلاعات 3862 نفر در رابطه با قد، وزن و تعداد دفعات ابتلا به میگرن پرداختند. متوسط سن این افراد 47 سال بوده است. نتایج کلی این مطالعه حاکی از آن است که 1044 نفر از این افراد چاق بودند و 188 نفر از آنان از سردردهای میگرنی رنج می‌بردند که در هر ماه حدود 14 نوبت دچار سردردهای شدید میگرنی می‌شدند.

«بی.لی پترلین»، محقق ارشد این مطالعه گفت: این نتایج به پزشکان هشدار می‌دهد تا گزینه‌های سالم‌تری را در رژیم غذایی افراد مبتلا به میگرن انتخاب کنند و همچنین بیماران خود را به ورزش کردن تشویق کند. پترلین همچنین اظهار داشت: تحقیقات بیشتری لازم است تا تاثیر برنامه‌های کاهش وزن در افراد چاق و مبتلا به سردردهای میگرنی ارزیابی شود. در سال 2011 میلادی نیز گروهی از پزشکان سوئدی در مطالعه‌ای دریافتند که ورزش کردن به اندازه دارو می‌تواند در پیشگیری از میگرن موثر باشد.

این نتایج به پزشکان هشدار می‌دهد تا گزینه‌های سالم‌تری را در رژیم غذایی افراد مبتلا به میگرن انتخاب كرده و همچنین بیماران خود را به ورزش کردن تشویق كنند. البته تحقیقات بیشتری لازم است تا تاثیر برنامه‌های کاهش وزن در افراد چاق و مبتلا به سردردهای میگرنی ارزیابی شود.
 

 

رژیم لاغری برای كسی كه میگرن دارد؟

بی ‌خوابی و گرسنگی از مهم ‌ترین علل بروز میگرن هستند و خواب باعث بهبود علایم و نشانه ‌های آن می ‌شود. تکرر حملات ممکن است از هر روزی تا اتفاقی متغیر باشد. هم چنین همان ‌طور که می‌ دانید حملات میگرن می ‌تواند با تهوع و گاهی استفراغ توام باشد. بنابراین نباید بگذارید گرسنه شوید. باید در روز 6 وعده مواد غذایی دریافت کنید. 3 میان وعده و 3 وعده غذای اصلی. رزیم لاغری سخت هم نگیرید و اجازه دهید کم کم وزنتان کاهش یابد. پیاده روی روزانه داشته باشید.

 

عوامل غذایی تشدید كننده میگرن

1- گلوتامات: نمك یا اسیدآمینه ای كه در بافت های عصبی موجود است. این ماده در محصولات آماده شده به میزان زیادی وجود دارد. به این منظور باید برچسب روی محصولات را به دقت مطالعه كرد. این ماده در انواع كنسرو و غذاهای یخی وجود دارد.

2- آمین ها: بعضی غذاهای حاوی آمین ها، فعال كننده رگ ها هستند و به نظر می رسد آغازگر انقباض رگ های خونی در مغز می باشند. تیرآمین و فنیل اتیل آمین دو ماده اصلی مسبب این مشكل هستند. اگرچه سایر آمین ها نیز ممكن است اثرات مشابهی داشته باشند. در ذیل به بررسی منابع برخی آمین ها می پردازیم.

تیرآمین(Tyramine) در الكل، برخی پنیرها به خصوص پنیرهای مانده، میوه ها و سبزی های كال و فاسد، خوراك كلم، مخمرها، انواع آجیل، ماهی شور، كنسرو شاه ماهی، خامه ترش، آواكادو، سوسیس های تخمیری و گوشت های مانده یا چرب وجود دارد.

فنیل اتیل آمین(Phenyl ethylamine) در كاكائو، شكلات، پنیر و موادغذایی ای كه دارای این سه ماده غذایی هستند، یافت می شود.

اكتوپامین(Octopamine) در مركباتی مثل لیمو، پرتقال، گریپ فروت و... یافت می شود.

موادغذایی نام برده از گروه آمین ها، باعث افزایش آزادشدن سروتونین در مغز و تحریك اعصاب مغز می شوند. همچنین ایجاد سردرد می كنند.

3- مس: گمان می رود كه مس در متابولیسم آمین های فعال كننده رگ ها(Vasoactive) نقش داشته باشد و احتمال بروز حمله میگرن را افزایش دهد. آجیل ها، شكلات، جوانه گندم و صدف خوراكی از منابع غذایی حاوی مس به شمار می روند. پرتقال و گریپ فروت و نارنگی باید از رژیم غذایی حذف شوند. زیرا مركبات جذب روده ای مس را افزایش می دهند و ممكن است در فرآیند آغاز حمله های میگرن نقش داشته باشند.

4- كافئین: زیاد مصرف كردن و یا كاهش كافئین در بدن نیز در تشدید میگرن مؤثر است. هم چنین ترك ناگهانی مصرف چای و قهوه، كه هر دو كافئین دارند، ممكن است در برخی اشخاص مستعد، زمینه ساز بروز میگرن باشد.

5- موادغذایی چرب و سرخ شده: مواد چرب و مواد غذایی ای كه با روغن زیاد سرخ می شوند عامل تشدید میگرن هستند.

6- نیتریت: سوسیس و گوشت نمك سود كه به آنها ماده نگه دارنده نیتریت افزوده شده ، نباید مصرف شود، چون می توانند عامل بروز میگرن در افراد مستعد باشند.

غذاهای مفید

مرغ، خروس و بوقلمون از دسته غذاهای كم چرب و غنی از پروتئین هستند. مصرف غذاهای پروتئینی منجر به نوسان میزان قند خون نمی شود. گمان می رود كه كمبود میزان قندخون از جمله عوامل میگرن است. غذاهای پروتئین دار نظیر تخم مرغ، گوشت گاو و حبوبات باید در هر وعده غذایی گنجانده شوند. مصرف میان وعده های حاوی پروتئین فراوان نیز مفید است.


سیب، گلابی، گیلاس، زردآلو و انگور میوه هایی هستند كه مصرف آن ها موجب افزایش منظم قند خون می شود. این میوه ها میان وعده های غذایی بسیار خوبی برای حفظ و كنترل قند خون هستند.

حلیم جو، نان چاودار و حبوباتی نظیر لوبیا قرمز،عدس سبز و قرمز، نخود و لوبیا همگی دارای فیبرهای محلول بوده و به تثبیت قند خون كمك می كنند. این غذاها منابع خوب كربوهیدرات بوده و حبوبات نیز منابع خوب پروتئین هستند.


بازگشت به صفحه نخست




کد: 6536 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ دوشنبه ۲۵ فروردين بازدید: 1971 ساعت: 12:48 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 رژیم لاغری «پالئو» نگیرید ۱۳۹۸ جمعه ۱۱ مرداد
2 بدون رژیم غذایی لاغر شوید ۱۳۹۸ يکشنبه ۶ مرداد
3 راه حلی برای مبارزه با چاقی و بیماری قلبی ۱۳۹۸ پنج شنبه ۲۷ تير
4 تغذیه در پیاده‌ روی اربعین ۱۳۹۷ يکشنبه ۶ آبان
5 حفاظت از ریه ها با میوه و سبزیجات تیره رنگ ۱۳۹۷ چهارشنبه ۲ خرداد
6 آیا پاستا به کاهش وزن کمک می کند؟ ۱۳۹۷ سه شنبه ۲۱ فروردين
7 میوه های با کمترین و بیشترین محتوای قند را بشناسید ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۵ اسفند
8 زمان آلودگی هوا با این موادغذایی بدنتان را سم زدایی کنید ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۹ بهمن
9 تاثیر رژیم غذایی مدیترانه ای بر افزایش باروری زنان ۱۳۹۶ شنبه ۱۴ بهمن
10 آیا اختلال در عملکرد کلیه منجر به دیابت می شود؟ ۱۳۹۶ شنبه ۱۶ دي
11 آیا کاهش مصرف چربی های اشباع به کاهش وزن کمک می کند؟ ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۴ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  خطر مکمل‌های رژیمی و گیاهی برای کبد با توجه به عدم اطلاع‌رسانی کافی در مورد مصرف صحیح...

  چه کسانی نباید از شربت معده استفاده کنند؟ یک فوق تخصص گوارش و کبد تاکید کرد: افرادی که دچار ...

  قطع نمک از عوامل افزایش خطر بیماری‌های قلبی و سکته دانشمندان هشدار دادند که قطع کردن مصرف نمک، می‌تو...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

تغذیه‌ی مناسب این 9 بیماری را از شما دور می‌کند برای داشتن عمر طولانی همراه با سلامتی و تندرستی لازم است سبک زندگی‌تان سالم باشد. یعنی اینکه تغذیه‌ی درستی داشته باشید و از کارهایی که به سلامتی آسیب می‌زند دوری کنید.
همه پنیرهای محلی ایران را بشناسید سطح توقع پنیری ما، دیگر از پنیر دانمارکی و لیقوان به شدت بالا رفته و با این تنوع پنیری، حتی سر در آوردن اینکه هر کدام به چه کاری می آید کمی پیچیده شده. پنیرخورهایش می گویند بعضی از پنیرها علاوه بر مصرف صبحانه یا عصرانه، مصرف غذایی هم دارند.
معجزه زنجبیل برای لاغری، کاهش درد و درمان دیابت یک محقق و مدرس طب اسلامی - ایرانی گفت: گیاه زنجبیل مزاج گرمی دارد و دارویی بسیار مفید برای اصلاح عملکرد سلولهای بدن است.این گیاه دارویی ضد درد و سرماخوردگی و لاغرکننده است.
چرا بی دلیل چاق می شویم؟ شاید شما هم از افرادی هستید که احساس می‌کنید جدیدا بدون دلیل چاق شده اید. افرادی زیادی در هنگام مراجعه به کلینیک های کاهش وزن ذکر می‌نمایند که در ماههای اخیر بدون آن که تغییری در غذای خود داده باشند دچار افزایش وزن شده اند. واقعیت آنست که چاقی و افزایش وزن رخ نخواهد داد مگر آن که تعادل بین انرژی دریافتی و انرژی سوخت و ساز شما به هم بخورد.