به گزارش خبرنگار لقمه، مرضیه برومند روز پنج شنبه 28 فروردین ماه گفتگویی با مهران دوستی در برنامه «رادیو من» رادیو جوان داشت که در این گفتگو درباره خاطرات بچگی و گذشته صحبت کرد.
در میان این خاطرات، وی درباره آشپزی هم گفت: من آشپزی خیلی دوست دارم، گرچه زیاد آشپزی نمیکنم و خانوادهای متمرکز مثلا همسر و فرزند نداشتهام که موظف به آشپزی باشم و هر روز غذا درست کنم، بنابراین از سر عشق و تفنن آشپزی میکنم. بنابراین برخی از غذاها را اصلا تا به حال نپختهام اما برخی از غذاها را خوب میپزم. مثلا کتلت را خوب میپزم. کتلت غذای سختی است. این غذا با سیب زمینی خام وا نمیرود، اما اگر با سیب زمینی پخته باشد، ترکیب و اندازه تخم مرغ خیلی مهم است تا کتلت وا نرود.
برخی از خانمها به اعتراض میگویند ما به یک خانهدار آشپزی کن تبدیل شدهایم من هم میگویم این کار کمی نیست و بلکه کار بسیار مهمی است. اصلا دوست ندارم که برخی از خانمها و آقایان از بیرون غذا میگیرند.
آش باید خیلی بماند تا جا بیفتد شاید برای همین من هیچوقت آن را نپختهام. قدیم سنت بود که قبل از عید آشی به نام آش اسفندی میپختند و اهل ده در ساختش مشارکت میکردند. طی یک هفته از مواد دیرپز شروع میکردند، حبوبات میریختند، گوشت اضافه میکردند و سبزی و میوه و دانهها را توی آش میریختند؛ به مدت یک هفته هر روز اهالی ده میآمدند و مواد آش را به دیگ بسیار بزرگ وسط میدان ده میریختند. فکر کنید که این آش بعد از یک هفته چه میشد. مشارکت زیبایی هم شکل میگرفت و همه دور هم لذت میبردند.
زن خانه یا زن شاغل از هم جدا نیست. من دفتر کارم را مدام تمیز میکنم، تی میکشم، آشپزی میکنم و دوست ندارم از بیرون غذا بگیریم. دمپختک درست میکنم. یا ماپاچی پختم. تخم مرغ و سبزیجات را قاطی کردم و از خودم برای این غذا اسم گذاشتم.
بازگشت به صفحه نخست