رژیم غذایی مدیترانه‌ای و فشارخون


متخصصان تغذیه در انگلیس در مطالعه‌ای به بررسی علت تاثیر مثبت رژیم‌ غذایی حاوی چربی‌های اشباع‌نشده همراه با سبزیجات غنی از نیتریت بر کاهش فشارخون پرداختند.

به گزارش لقمه، رژیم غذایی مدیترانه‌ای معمولا شامل چربی‌های اشباع‌نشده موجود در روغن زیتون، خشکبار و آووکادو همراه با سبزیجاتی همچون اسفناج، هویج و کرفس است که منبع غنی از نیتریت و نیترات هستند.

این متخصصان اظهار داشتند زمانی‌ که این دو گروه از محصولات غذایی با یکدیگر ترکیب می‌شوند واکنش اسیدهای چرب اشباع‌نشده با ترکیب‌های نیتروژنی موجود در سبزیجات به تشکیل اسیدهای چرب نیترو منجر می‌شود. در این مطالعه، متخصصان با آزمایش روی موش‌ها به بررسی فرآیندی پرداختند که طی آن این اسیدهای چرب نیترو فشارخون را پایین می‌آورند و همچنین بررسی کردند که این اسیدهای چرب چگونه مانع از فعالیت آنزیم تنظیم‌کننده فشارخون می‌شوند.

متخصصان مشاهده کردند موش‌هایی که با دستکاری ژنتیکی در مقابل این روند بازدارنده مقاوم شده بودند حتی به رغم تغذیه شدن با نوعی از اسیدهای چرب نیترو همچنان به فشارخون بالا مبتلا شدند. این در حالیست که در موش‌های معمولی و سالم که با رژیم غذایی مشابهی تغذیه شده بودند اسیدهای چرب نیترو به کاهش فشارخون کمک کرد.

«فیلیپ ایاتون» که سرپرستی این مطالعه را برعهده داشت، گفت: نتایج این مطالعه توضیح می‌دهد چرا بنابر بررسی‌های پیشین رژیم غذایی مدیترانه‌ای که با روغن زیتون و خشکبار تکمیل شده می‌تواند خطر بروز بیماری‌های قلبی- عروقی را کاهش دهد.

 

منبع: ایسنا

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :خبرگزاری شینهوا

کد: 6800 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ سه شنبه ۳۰ ارديبهشت بازدید: 2069 ساعت: 1:49 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چربی‌سوزی در خواب؛ داروی جدید لاغری بدون رژیم و ورزش رسید ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
2 تاب‌آوری تولید در جنگ ۱۲ روزه/بسته ویژه حمایت از صنعت پس از جنگ آماده ابلاغ ۱۴۰۴ يکشنبه ۹ تير
3 تغذیه سالم در هر شرایطی برای قلب مفید است ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
4 رژیم غذایی مناسب برای مبتلایان به سندرم روده تحریک‌پذیر ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
5 رعایت نکات تغذیه‌ای در شرایط کنونی کشور برای حفظ سلامت عمومی ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
6 رژیم‌های غذایی کم‌کالری چگونه بر خلق و خوی تأثیر می‌گذارند؟ ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳۰ خرداد
7 چگونه اسید معده را در ماه رمضان کنترل کنیم؟ ۱۴۰۴ چهارشنبه ۷ فروردين
8 بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
9 «نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
10 خواص شگفت انگیز خرفه برای کودکان و بزرگسالان+عوارض ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
11 بایدها و نبایدهای تغذیه ای در دوران بارداری ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۸ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  راهکارهایی برای کاهش تشنگی در ماه رمضان برای کاهش تشنگی در ایام روزه‌داری، می‌توان عرق کاس...

  تغذیه مناسب برای کاهش استرس و مقابله با آلودگی هوا پایگاه خبری لقمه: مدیرکل دفتر تغذیه جامعه وزارت به...

  خوردن ترشی،قهوه غلیظ و غذاهای پرادویه موثردربروز زخم معده/شلغم مانع ایجاد زخم معده می‌شود یک متخصص تغذیه و رژیم‌های درمانی، عنوان کرد: خوردن...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت