تمام سم‌ّهای خوشمزه‌ای که دوست‌شان داریم!


همه مواد غذایی، سالم نیستند و هر فردی با توجه به ذائقه‌اش از مواد غذایی خاصی استفاده می کند که ممکن است بر روی او اثرات سوئی داشته باشد.

به گزارش لقمه، بسیاری از مواد غذایی در طبیعت هستند که به عنوان عامل مرگ و میر انسان‌ها شناخته می‌شوند؛ مثل شکر و نمک، و البته برخی غذاها هستند که ما انسان‌ها آنها را به شیوه‌های ناسالم تهیه می کنیم مثل فست فودها.

سلامتی شما نشان دهنده‌ نوع تغذیه‌ شماست. هر ماده‌ غذایی که وارد بدنتان شده و هضم می‌شود بخشی از وجود شما را می‌سازد. تصور کنید در حال بنا کردن ساختمانی هستید و از بی کیفیت‌ترین مصالح موجود در بازار استفاده می‌کنید. چه اتفاقی می‌افتد؟ صاحب چه نوع ساختمانی می‌شوید؟ احتمالاً تمام تلاشتان را به کار می‌بندید که نمای ساختمان را زیباتر کنید. اما بافت داخلی آن از استحکام کافی برخوردار نیست و هر آن ممکن است که با کوچک‌ترین مشکلی ویران شود. اگر هم شانس بیاورید و این اتفاق نیفتد خواهید دید که هر روز یک جای کار می‌لنگد: واشرها شل می‌شود، دیوارها تبله می‌کند، لوله‌ها می‌گیرد و غیره.

هر انسان عاقلی در این مواقع از مصالحی استفاده می‌کند که داخل ساختمان محکم و بیرون آن زیبا و چشم نواز باشد. این درست همان کاری است که با بدنتان می‌کنید. زمانی که معده‌تان را با مواد غذایی ناسالم انباشته می‌کنید که فاقد مواد مغذی‌اند و یا همیشه مواد غذایی آماده و فست‌فود میل می‌کنید بدنتان کم کم از مواد مغذی مورد نیازش محروم می‌شود. برای همین کم کم قدرت و توان خود را از دست می‌دهد.


برای ساختن ساختمان بدنی محکم از پایه شروع کنید

شکر، نمک، فست فودها، نوشابه‌ها و ... همگی مضراتی برای بدن انسان دارند، هرچند که بسیار خوشمزه‌اند و انسان ناخودآگاه به سمت آنها کشیده می‌شود، اما باید بدانید که برای ساختن یک ساختمان محکم، باید از ریشه و پایه آن شروع کنید. در زیر برخی غذاها و مواد غذایی و خوراکی ناسالم که البته خوشمزه هم هستند را معرفی می‌کنیم و امیدواریم که در مصرف آنها حداقل تعادل داشته باشید تا بدن‌تان کمتر آسیب ببیند.

 

1- نمک

حتماً می‌دانید که مصرف زیاد نمک باعث افزایش فشارخون می‌شود؛ اما خطرات آن بیش از این حرف است طوری که محققان را به چالش‌های جدی کشیده است. باید بدانید که بیماری‌های قلبی عروقی ناشی از مصرف زیاد نمک سالانه جان بیش از یک و نیم میلیون نفر را در سرتاسر جهان می‌گیرد. این آمار شوکه کننده نتیجه بررسی‌های است که در New England Journal of Medicine به چاپ رسیده است. در این پژوهش محققان به دنبال پاسخ به سوال اصلی بودند:

1. میزان واقعی سدیم مصرفی در دنیا چقدر است؟

2. آیا کاهش مصرف نمک می‌تواند باعث کاهش خطر ابتلا به فشارخون شود؟

3. کاهش فشارخون چه تأثیری در کاهش مرگ‌ومیر دارد؟

سال‌هاست که نمک یکی از قاتلین حاضر در بشقاب‌های ما شمرده می‌شود. سازمان جهانی سلامت (OMS) توصیه می‌کند که مصرف روزانه‌ی سدیم 2 گرم معادل 5 گرم نمک آشپزخانه باشد. واقعیت این است نمکی که از نمکدان و سر غذا استفاده می‌کنیم صرفاً 10 درصد مصرف روزانه‌ی ما را تشکیل می‌دهد. مشکل بر اثر مصرف زیاد پنیرها، فست‌فودها، سوسیس و کالباس و غذاهای صنعتی است که سرشار از نمک هستند. در نتیجه سدیم بیشتری نیز به بدن ما تحمیل می‌کنند.

محققان این پژوهش تصمیم جدی داشتند که میزان واقعی نمک مصرفی مردم را تخمین بزنند. بررسی بیش از 205 پژوهش انجام‌شده نشان می‌دهد که افراد بزرگسال روزانه به طور متوسط 3.95 گرم سدیم مصرف می‌کنند. در واقع 99.2 درصد مردم جهان بیش از توصیه‌ی سازمان جهانی سلامت سدیم جذب می‌کنند. محققان همچنین مشاهده کردند که بین کاهش مصرف سدیم و کاهش فشارخون ارتباط مستقیمی وجود دارد. در نتیجه محققان احتمال می‌دهد که کاهش مصرف نمک می‌شود سالانه از مرگ یک میلیون و ششصد و پنجاه نفر بر اثر بیماری‌های قلبی پیشگیری کرد که 40 درصد آن‌ها را افراد زیر 70 سال تشکیل می‌دهند. البته تخمین دقیق مرگ‌ومیر ناشی از مصرف زیاد نمک کار بسیار سختی است و تمام این آمار و ارقام تقریبی هستند.

 

عادتی که ترک آن سخت است

توجه داشته باشید که تأثیر مصرف نمک روی فشارخون و مرگ‌ومیر ناشی از آن بر حسب جنسیت، سن و سال، رنگ پوست (افراد سیاه‌پوست بنا به دلایل هورمونی حساس تر هستند) و عوامل دیگر متفاوت است. وزن افراد نیز تأثیر زیادی در این قضیه دارد. به عقیده‌ی برخی از محققان میزان کالری‌های دریافتی نیز به اندازه‌ی مصرف نمک در سلامت و پیشگیری از مرگ‌ومیر افراد موثر است.

اضافه کردن نمک به غذا جزو عادت‌های بد غذایی است. در سال 1990 بررسی‌هایی روی شامپانزه‌ها انجام شد. در آن زمان محققان به غذای میمون‌ها نمک اضافه کردند که به طور طبیعی فاقد آن است. 18 ماه بعد از دنبال کردن این رژیم غذایی، محققان مشاهده کردند که فشارخون آن‌ها افزایش یافته است. جالب اینجاست که بعد از قطع مصرف نمک فشارخون این میمون‌ها به حالت اول برگشت؛ اما محققان مشاهده کردند که میمون‌ها به طعم نمک عادت کرده‌اند و از خوردن غذاهای بدون نمک خودداری می‌کنند. در واقع همه‌ی ما به طعم نمک عادت کرده‌ایم. به همین دلیل است که متخصصان توصیه می‌کنند به غذای کودکان نمک اضافه نشود حتی بعد از 3 سالگی که کلیه‌های آن آمادگی کافی برای دفع سدیم را داشته باشند.

 

2- شکر

 

 

در نتیجه، برای اینکه سالم زندگی کنید و بیماری‌ها از شما دور باشد تغذیه‌ی مناسبی در پیش بگیرید. از مصرف میوه، سبزیجات و مواد غذایی سالم غافل نشوید. از مصرف دخانیات و غیره بپرهیزید. ورزش کنید. استرس و فشارهای روحی را کاهش دهید. «زندگی دو روز است» را آویزه‌ی گوشتان کرده و سخت نگیرید. به زیبایی‌های زندگی بیشتر توجه کنید و مجال جولان به افکار منفی را ندهید. لبخند را فراموش نکنید و خوش بین باشید.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :اختصاصی لقمه

کد: 7275 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ يکشنبه ۱۶ شهريور بازدید: 530 ساعت: 8:45 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  خوراکی‌هایی که مانع ابتلا به سرطان می‌شوند یک متخصص تغذیه در امور سرطان با اشاره به انواع آنت...

  بهترین میوه برای لاغری را بشناسید انگور بهترین میوه برای کسانی است که می‌خواهند وزن ...

  رهایی از مشکلات و اختلالات خوردن چگونه است؟ پایگاه خبری لقمه: اختلالات مربوط به خوردن نوعی اخت...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت