به مناسبت ۱۶۰سالگی ورود به ایران؛
کتاب کبریت ایران فردا رونمایی می‌شود/ «کبریت هویت ماست»


به مناسبت صد و هشتاد سالگی کبریت و یکصد و شصتمین سال ورود کبریت به ایران، آئین رونمایی از «کتاب کبریت ایران» فردا پنج‌شنبه ۷ خردادماه در تالار ایوان شمس برگزار می‌شود.

به گزارش لقمه، به گزارش خبرنگار مهر، مراسم رونمایی از «کتاب کبریت ایران» روز پنج‌شنبه هفتم خردادماه از ساعت ۱۷ در سالن اشراقِ تالار ایوان شمس واقع در بزرگراه جلال آل احمد، ابتدای بزرگراه کردستان برگزار می‌شود.

«کتاب کبریت ایران» (جلد نخست: کبریت‌های قوطی چوبی) با نویسندگی و گردآورندگی مهدی صادقی در ۲۷۱ صفحه در شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و با بهای ۳۵ هزار تومان از سوی نشر رسم منتشر شده است.

این کتاب که به مناسبت یکصد و شصتمین سال ورود کبریت به ایران (۱۲۷۵ ق.) و پنجاهمین سال انتشار نخستین کتاب تاریخ کبریت ایران (۱۳۴۵ خ.) انتشار یافته، با بخش‌هایی همچون چیستی کبریت، مادر دکتر مصدق، سیگار و کبریت، پدر کبریت ایران، کبریت کالای استراتژیک، طراحی چهره افراد شاخص، باغ وحش کبریتی، کبریت در آیینه تمبر‌ و ... همراه است.

در بخشی از پیش‌گفتار کتاب با عنوان «کبریت هویت ماست» می‌خوانیم: «آن‌چه در این کتاب پیش روی شماست، مروری است بر سیر تحول طراحی و تولید کبریت در ایران، ‌از بدو ورود تا سال ۱۳۵۷‌. از زمانی که کبریت به عنوان یک کالای لوکس و سوغات فرنگ در میان اعیان و اشراف جای باز کرد تا زمانی که به کالای ضروری و سپس به کالای استراتژیک تبدیل شد. نیز تا پس از آن که به کالایی خرد و کم و بیش صرفا کلکسیونی تبدیل شده است. از آن روز تا کنون حدود ۱۶۰ سال می‌گذرد و از اختراع کبریت تا امروز حدود ۱۸۰ سال.

مرور تاریخ طراحی و تولید کبریت در ایران، ما را به این سمت می‌کشاند که کبریت‌ یکی از نوارهای نقاله‌ تاریخ ماست. بسیاری از جعبه‌های چوبی کبریت‌های چند دهه پیش، برای خیلی‌ها حتی آن‌هایی که اصلاً در آن زمان نبوده‌اند، خاطره شده است. امروز این کبریت‌ها خاطرات ما را می‌سازد و هر کلکسیونری که کبریت‌های قدیمی جمع‌آوری می‌کند، در واقع خاطرات گذشته را پاس داشته است. بر این باورم که کبریت برای ما ایرانی‌ها چیزی فراتر از خاطره است، کبریت، تجربه و تاریخ ماست.

بازگشت به صفحه نخست

 




کد: 8055 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ چهارشنبه ۶ خرداد بازدید: 2249 ساعت: 1:42 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  معرفی یک رژیم غذایی ضدسرطان چه شما سابقه‌ای از سرطان در میان اعضای خانواده‌تان...

  مس، چدن یا بلور؛ کدام را انتخاب می کنید؟ آیا تا به حال از خود سوال کرده اید که کدام ظروف من...

  بخور و نخورهای روزهای آلوده/ تغذیه‌ مناسب هنگام آلودگی هوا را بشناسید پایگاه خبری لقمه: یک متخصص تغذیه با اشاره به بخور ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چرا در رستوران‌ها و هتل‌های ایرانی غذاهای محلی عرضه نمی‌شود؟ یک فعال حوزه گردشگری معتقد است غذای ایرانی نه تنها چیزی از غذاهای کشورهای مشهور کم ندارد، بلکه حرف بسیاری برای گفتن دارد اما گردشگری ایران متولی ندارد و هر روز شاهد یک مدیر و یک تصمیم است.
«آردگیز گردانی» آیین سنتی هرمزگانی ها در نیمه شعبان «آردگیز گردانی» از آیین های سنتی در استان هرمزگان است که براساس آن ذوستداران اهل بیت(علیهم السلام) در شب میلاد امام زمان(عج الله تعالی فرجه الشریف) برای سلامتی آن حضرت، نذورات توزیع می کنند.
آشنایی با عادات غذایی خوب و بد در ایران ما ایرانی‌ها در گذشته عادت‌های بسیار خوب غذایی داشتیم که به مرور بسیاری از آنها را فراموش کرده‌ایم؛ عادت‌هایی مثل دور هم غذاخوردن، مصرف کمتر گوشت‌ قرمز و خوردن مواد غذایی تازه.
نان‌های رژیمی چقدر رژیمی‌اند!؟ این روزها نان‌های رژیمی تهیه شده از آردهای مختلف و با مخلفاتی مثل سبزیجات معطر و شوید، زیره، شاه‌دانه، کنجد و دانه آفتابگردان سوپرمارکت‌ها را تسخیر کرده‌اند.