به مناسبت ۱۶۰سالگی ورود به ایران؛
کتاب کبریت ایران فردا رونمایی می‌شود/ «کبریت هویت ماست»


به مناسبت صد و هشتاد سالگی کبریت و یکصد و شصتمین سال ورود کبریت به ایران، آئین رونمایی از «کتاب کبریت ایران» فردا پنج‌شنبه ۷ خردادماه در تالار ایوان شمس برگزار می‌شود.

به گزارش لقمه، به گزارش خبرنگار مهر، مراسم رونمایی از «کتاب کبریت ایران» روز پنج‌شنبه هفتم خردادماه از ساعت ۱۷ در سالن اشراقِ تالار ایوان شمس واقع در بزرگراه جلال آل احمد، ابتدای بزرگراه کردستان برگزار می‌شود.

«کتاب کبریت ایران» (جلد نخست: کبریت‌های قوطی چوبی) با نویسندگی و گردآورندگی مهدی صادقی در ۲۷۱ صفحه در شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و با بهای ۳۵ هزار تومان از سوی نشر رسم منتشر شده است.

این کتاب که به مناسبت یکصد و شصتمین سال ورود کبریت به ایران (۱۲۷۵ ق.) و پنجاهمین سال انتشار نخستین کتاب تاریخ کبریت ایران (۱۳۴۵ خ.) انتشار یافته، با بخش‌هایی همچون چیستی کبریت، مادر دکتر مصدق، سیگار و کبریت، پدر کبریت ایران، کبریت کالای استراتژیک، طراحی چهره افراد شاخص، باغ وحش کبریتی، کبریت در آیینه تمبر‌ و ... همراه است.

در بخشی از پیش‌گفتار کتاب با عنوان «کبریت هویت ماست» می‌خوانیم: «آن‌چه در این کتاب پیش روی شماست، مروری است بر سیر تحول طراحی و تولید کبریت در ایران، ‌از بدو ورود تا سال ۱۳۵۷‌. از زمانی که کبریت به عنوان یک کالای لوکس و سوغات فرنگ در میان اعیان و اشراف جای باز کرد تا زمانی که به کالای ضروری و سپس به کالای استراتژیک تبدیل شد. نیز تا پس از آن که به کالایی خرد و کم و بیش صرفا کلکسیونی تبدیل شده است. از آن روز تا کنون حدود ۱۶۰ سال می‌گذرد و از اختراع کبریت تا امروز حدود ۱۸۰ سال.

مرور تاریخ طراحی و تولید کبریت در ایران، ما را به این سمت می‌کشاند که کبریت‌ یکی از نوارهای نقاله‌ تاریخ ماست. بسیاری از جعبه‌های چوبی کبریت‌های چند دهه پیش، برای خیلی‌ها حتی آن‌هایی که اصلاً در آن زمان نبوده‌اند، خاطره شده است. امروز این کبریت‌ها خاطرات ما را می‌سازد و هر کلکسیونری که کبریت‌های قدیمی جمع‌آوری می‌کند، در واقع خاطرات گذشته را پاس داشته است. بر این باورم که کبریت برای ما ایرانی‌ها چیزی فراتر از خاطره است، کبریت، تجربه و تاریخ ماست.

بازگشت به صفحه نخست

 




کد: 8055 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ چهارشنبه ۶ خرداد بازدید: 847 ساعت: 1:42 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  دشمن وزن ایده‌آل را بشناسید درست است که چاق شدن به پرخوری و یا بد غذا خوردن مر...

  غذاهایی که از ریزش موها جلوگیری می کند‎ برای برخی افراد ریزش موها به دلیل ژنتیکی بودن این ...

  تابستان دلپذیر با این عرقیات گیاهی در فصل تابستان بیشتر از فصل‌های دیگر سال تمایل به ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

شما هم استعداد چاقی دارید؟ بیشتر افراد چاق معتقد هستند که هیچ قصوری در چاق شدنشان مرتکب نشده‌اند و این استعداد ژنتیکی و خانوادگی آن‌هاست که باعث ایجاد چاقی شده است.
چگونه شکم خود را کوچک کنیم؟ چربی های دور کمر و ظاهر بدی که این چربی های اضافه به ترکیب بدن می دهند، ممکن است برای بسیاری از افراد آزار دهنده باشند. احتمالاً همه افراد دوست دارند کمری باریک، زیبا و منعطف داشته باشند. چنین خصوصیاتی علاوه بر اینکه نشان سلامتی فرد به حساب می آیند، مسلماً در ترکیب بندی بدن هم تاثیر گذار خواهند بود.
گوشت کوسه حرام است / برخورد جدی با فروشندگان آبزیان حرام مسئول حوزه نمایندگی ولی‌فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: گوشت کوسه بر اساس فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی و سایر مراجع عظام تقلید حرام است.
12 نوشیدنی مفید که شما را سرحال می کند لقمه: با این نوشیدنی ها که شامل مخلوط میوه ها یا تغییر خلاقانه لیمونادهای سنتی می باشد سر حال شوید.

حامیان