به گزارش پایگاه خبری لقمه، قدمت ادای نذری به صورت چلوخورش قیمه زیاد نیست و شاید حداكثر 80-90 سال باشد. تا قبل از آن شربت، نان و خرما، شیرداغ و انواع آش از ماكولات مراسم عزاداری بودهاند كه قدمت آن به دوره صفویان میرسد كه مراسم سوگواری از آن زمان شكل و شمایلی رسمی و باشكوه به خود گرفت. اینكه چرا قیمه غذای اصلی این مراسم شده است، دقیقا معلوم نیست و دلایل متفاوتی برای آن ذكر میشود كه هیچ كدام سندیت ندارد. گروهی معتقدند قیمه یكی از آسانترین غذاهایی است كه دنگ و فنگ زیادی ندارد، به آسانی آماده و در عین حال از گوشت قربانی در آن استفاده شده و خرد كردن آن به شكل قیمه باعث میشود كه همه مواد خورش به طور یكسان به عزاداران برسد.
برخی معتقدند كه در زمان رضاخان و هنگامی كه عزاداری به داخل خانهها رفت و مراسم سوگواری در ملأ عام ممنوع شد، شكل پذیرایی هم تغییر كرد و زنان خانه با غذاهای خانگی به استقبال سوگواران رفتند. شیعیان هند و پاكستان كه درصد كمی از جمعیت كشورشان را تشكیل میدهند هم در ایام محرم غذاهایی مثل نان، كباب و نوعی خوراك شبیه قیمه را در مراسم خود پخته و میخورند.
خوشمزهترین غذای سال
یكی از خوشمزهترین غذاهایی كه همه ما در طول زندگی خوردهایم و مزه آن زیر دندانمان مانده، قیمه نذری است. اینكه چرا قیمه نذری اینقدر خوشمزه است دلایل بسیاری دارد. در غذای نذری معمولا از بهترین مواد اولیه استفاده میشود، در مصرف زعفران امساك نمیشود، گوشت گوسفند تازه در خورش به كار میرود و از ادویهجات و عطردهندههایی مانند هل، دارچین و گلاب هم فراوان استفاده میشود.
علاوه بر این صرف غذای نذری پس از مراسم و در جمع عزاداران حال و هوای خودش را دارد كه در به یادماندنی شدن غذا تاثیر عمدهای میگذارد.
بعد از این همه سخنوری در باب این غذا وقت آن رسیده كه روش تهیه یك خورش قیمه درجه یك را آموزش دهیم. علاوه بر استفاده از مواد اولیه مرغوب، خورش قیمه ریزهكاریهایی دارد كه توجه به آنها در طعم بهتر غذا موثر است.
شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را درباره آن، با دیگران در میان بگذارید.
بازگشت به صفحه نخست