کاهش احتمال بروز تنش آبی در شالیزارهای گیلان با بارندگی های اخیر


پایگاه خبری لقمه: معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: با توجه به بارندگی های مناسب چند روز گذشته، احتمال بروز تنش آبی در مزارع شالیزاری استان کاهش یافته است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، حبیب جهانساز روز سه شنبه در گفت وگویی افزود: اکنون با توجه به دمای 23 تا 24 درجه هوا به رغم رطوبت بالا، وضعیت مزارع شالیزاری استان مناسب است اما شالیکاران درصورت افزایش دما و رطوبت (بیشتر از 28 درجه سانتیگراد) باید آماده پیشگیری از ابتلای مزارع به بیماری بلاست باشند.

وی ادامه داد: در صوررت بروز چنین وضعیتی شالیکاران از سم پاشی خودسرانه دوری کنند و با مراجعه به کلینیک های گیاه پزشکی و مراکز خدمات جهاد کشاورزی، توصیه های کارشناسان را به کار گیرند.

به گزارش ایرنا گیاه برنج در طول دوره رشد در معرض آسیب عوامل زیان‌آور قرار می‌گیرد که یکی از عمده‌ترین آنها، قارچ های بیماریزای گیاهی هستند. 

در بین بیماری های قارچی، بلاست بیشترین اهمیت اقتصادی را دارد. بیماری بلاست که از قارچ ناشی می‌شود، به علت گسترش وسیع و بر باد دادن محصول در شرایط مساعد، عموماً به عنوان بیماری اصلی برنج به شمار می‌رود. می‌توان گفت هر جایی که برنج بصورت تجاری و وسیع کشت می‌شود، این بیماری نیز وجود دارد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان افزود: امسال 238 هزار هکتار اراضی مستعد استان زیر کشت برنج رفته که از این میزان، 88 درصد در مرحله وجین دوم و 94 درصد در مرحله پنجه زنی قرار دارند.

جهانساز یادآور شد: پارسال سطح زیر کشت برنج پرمحصول استان حدود 11 هزار هکتار بود که این میزان امسال به 22 هزار هکتار رسیده و سطح زیر کشت مکانیزه برنج نیز از 70 هزار هکتار به بیش از 100 هزار هکتار رسیده است. 

 

وی خاطرنشان کرد : در سال جاری زراعی علاوه بر توزیع بهنگام انواع کود و سایر نهاده ها ، بیش از 530 تن طبقات بذری گواهی شده بین شالیکاران استان با هدف افزایش کمیت و کیفیت محصول توزیع شده که به لحاظ کمی تاکنون سابقه نداشته است. 

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان ابراز امیدواری کرد که با مساعدت شرایط جوی تا پایان زمان برداشت محصول در شهریورماه، سالی پر بار و پربرکت برای شالیکاران استان گیلان رقم بخورد. 

 

سال گذشته از 238 هزار هکتار شالیزار استان گیلان، حدود یک میلیون و 170 تن شلتوک برداشت شد که از این میزان نزدیک به 750 هزار تن برنج سفید به دست آمد . 

بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی گیلان تا پایان هفته جاری، با گذر امواج کم و بیش ناپایدار شرایط برای ابرناکی، مه آلود بودن هوا، وزش باد، در بعضی نقاط رگبار و احتمال رعد و برق در منطقه مهیاست. هواشناسی استان گزارش کرده فقط طی روز شنبه هفته جاری در شهرهای انزلی 42 ، رشت 24 و لاهیجان 25 میلیمتر باران باریده است.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایرنا

کد: 10338 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۰ خرداد بازدید: 2257 ساعت: 1:00 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 محصولات خرده‌فروشی قابل ردیابی می‌شوند/شالیزارهای برنج شناسنامه‌دار می‌شوند ۱۳۹۶ شنبه ۲۲ مهر
2 اقبال عمومی به مصرف برنج داخلی/ نیازی به واردات نیست ۱۳۹۶ شنبه ۲۴ تير
3 شالیزارهای فیروزآباد استان فارس ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۲ تير
4 نقاشی‌های سه بُعدی در شالیزارهای برنج ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۰ خرداد
5 مثلثی که شالیزارهای شمال را به نابودی می‌کشاند ۱۳۹۲ دوشنبه ۱۴ مرداد
6 برداشت 2.2 میلیون تن برنج در سال جاری ۱۳۹۲ سه شنبه ۲۱ خرداد
7 گزارش تصویری / زنان شالیکار لنگرود - 2 ۱۳۹۱ دوشنبه ۱۵ خرداد
8 گزارش تصویری / زنان شالیکار لنگرود - 1 ۱۳۹۱ پنج شنبه ۱۱ خرداد
9 چوپانان ارتفاعات دیلمان - 1 ۱۳۹۱ پنج شنبه ۲۴ فروردين


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  یک نوشیدنی خطرناک برای سلامت جنین چای در کنار همه خواص مفید، برای جنین چندان مناسب ن...

  نقش پروبیوتیک ها بر سلامت دهان و دندان پایگاه خبری لقمه: پروبیوتیک ها میکرو ارگانیسم های ...

  درمان خانگی و خوراکی دردها برخی از مشکلات و دردها را می توان در خانه و بدون م...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چند درصد از کالاهای اساسی با ارز نیمایی و ترجیحی وارد می شوند؟ پایگاه خبری لقمه: گرچه هنوز تکلیف حذف ارز ۴۲۰۰ مشخص نیست اما در آستانه تصمیم‌گیری در این رابطه، سهم واردات اقلام اساسی با ارز ترجیحی تا چند برابر ارز نیمایی سنگین‌تر است، به طوری که فقط ۲۰ درصد ارزش دلاری و حدود ۱۲ درصد حجم واردات این کالاها در سامانه نیما تامین ارز می‌شود.
تغذیه‌ خوب علیه آلودگی هوا از همان‌جایی که نشسته‌اید، نگاهی به بیرون بیندازید. آسمان چه رنگی است؟ احتمالا رنگ اصلی آسمان هم بتدریج یادمان خواهد رفت و به همین آسمان دودگرفته عادت خواهیم کرد. جرات می‌کنید پنجره را باز کنید؟ جرات می‌کنید چند نفس عمیق بکشید و هوایی تازه کنید؟
چند توصیه برای سبد خرید تیر ماه بازارهای میوه و تره بار در فصل تابستان پر می‌شوند از میوه و سبزیجاتی که هر کدام برای سلامتی ما مفید و لازم هستند.
حسین پاکدل و کافه ای از جنس کتاب نویسنده، نمایش‌نامه نویس، مجری، بازیگر و کارگردان کشورمان این روزها در کافه‌ای در سطح شهر کرج مشغول به ارائه خدمات به هموطنان است.