سوسیس و کالباس فاسد را چگونه تشخیص دهیم؟ دلایل مضر بودن گوشت فراوری شده


پایگاه خبری لقمه: در این مطلب راه های تشخیص سوسیس کالباس فاسد، مضرات محصولات تاریخ گذشته و دلایل اصلی مضر بودن گوشت های فراوری شده بیان شده است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، سوسیس و کالباس فاسد دارای علائم ظاهری خاصی هستند که با دانستن و توجه به آن ها می توانیم سوسیس و کالباس فاسد شده را به راحتی تشخیص دهیم. به طور کلی محصولات و فراورده های گوشتی خصوصا سوسیس و کالباس اگر تحت شرایط مناسبی حمل و نقل و نگه داری نشوند به راحتی در اثر میکرو ارگانیسم ‌های مختلف آلوده و فاسد می شوند.
 
استفاده کردن از محصولات گوشتی فاسد باعث ایجاد مسمومیت و بیماری می شود. از آن جایی که در میان فراورده های گوشتی، سوسیس و کالباس بیشترین طرفدار را دارند در این نوشته به بیان راه هایی برای شناختن سوسیس و کالباس فاسد می پردازیم.
 

نشانه های ظاهری سوسیس و کالباس فاسد

 
سوسیس و کالباس دارای مواد نگه دارنده ای هستند که مهم ترین این مواد نگه دارنده نمک‌ های نیتریت و نیترات می باشند. نمک های نیتریت و نیترات سبب ایجاد رنگ صورتی خوشرنگ این فراورده های گوشتی می شود و طعم خوب و خاصی هم به این محصولات می دهند.
 
نشانه های ظاهری سوسیس و کالباس فاسد
 
استفاده از مواد نگهدارنده در فراورده های گوشتی مانند سوسیس و کالباس به منظور جلوگیری و یا کاهش سرعت فساد این محصولات است. زیرا ماهیت این محصولات گوشتی با توجه به امکان رشد میکرو ارگانیسم‌ ها و اکسیداسیون چربی ها فساد پذیر است. اگر قصد دارید با عوارض سوسیس تاریخ گذشته آشنا شوید، پیشنهاد می کنیم این مطلب را مطالعه کنید.
 
استفاده از این مواد نگه دارنده  زمان ماندگاری محصولات گوشتی مانند سوسیس و کالباس را افزایش داده و کیفیت این محصولات را نیز حفظ می کند. اغلب به علت شرایط نگه داری نا مناسب این محصولات فاسد و خراب می شوند. مثلا در یخچال های خانگی به علت قرار گرفتن سوسیس و کالباس در کنار سایر غذاها به سرعت بوی غذاها سبب خراب شدن سوسیس و کالباس می شود. به همین دلیل گفته می شود که از نگه داری طولانی مدت این محصولات خودداری کرده و تنها به اندازه مقدار مورد نیاز سه وعده ی خود خریداری کنید. هم چنین نگهداری سوسیس و کالباس حتما باید در پوشش های مخصوص خودشان انجام شود.
 

تاریخ انقضای سوسیس چقدر است؟

 
تاریخ انقضا سوسیس نکته مهمی است که باید به آن توجه ویژه داشته باشیم. در واقع مدت نگهداری سوسیس در یخچال مطابق با هر نوع سوسیس متفاوت می باشد. اما از آنجا که سوسیس جز فرآورده های گوشتی می باشد، بهتر است که بیشتر از دو تا سه هفته در یخچال نگهداری نشود. با توجه به این موضوع در هنگام خرید به تاریخ مصرف سوسیس توجه ویژه ای داشته باشید.
 

علائم ظاهری سوسیس و کالباس فاسد

 
برخی از نشانه های سوسیس و کالباس فاسد عبارتند از :
 
تغییر رنگ صورتی این محصولات به رنگ سبز و خاکستری در سطوحی که مجاور با هوا هستند.
لزج شدن سطح سوسیس و کالباس.
تغییر رنگ پوشش محصولات به دلیل رشد قارچ‌ ها و کهنگی این فرآورده‌ها.
وجود لکه های پراکنده به رنگ های سیاه، سبز روشن یا قهوه ای که نشان دهنده رشد و فعالیت میکروارگانیسم ها است.
برای تشخیص همبرگرهای فاسد نیز باید به نشانه هایی مانند رنگ پریدگی همبرگر، مرطوب و شل شدن سطح محصول، سبز شدن درون همبرگر و … توجه کنیم.
 
 
امروزه با توجه به تغییرات سبک زندگی و شاغل بودن اکثر اعضای خانواده افراد زیادی هستند که زمان کافی و لازم برای آشپزی در اختیار ندارند. به همین جهت استفاده از غذاهای نیمه آماده و سوسیس و کالباس سهم پر رنگ تری در میان سبد خرید خانواده ها پیدا کرده است.
 
با خرید سوسیس و کالباس های مرغوب و با کیفیت می توانید با خیالی آسوده از عطر و طعم این محصولات لذت ببرید اما سوسیس و کالباس هایی با مارک های متفرقه و نا آشنا غیر قابل اعتماد هستند. متأسفانه برخی از این محصولات به طور کاملا غیر استاندارد و به شکل زیرزمینی تهیه و توزیع می شوند.
 
از آن جایی که برای تشخیص سوسیس و کالباس فاسد نمی توان فقط به ظاهر و بوی این محصولات توجه کرد تشخیص این مورد کمی دشوار می شود. بنابراین توصیه می کنیم که تنها از سوسیس و کالباس های معتبر که تحت تأیید وزارت بهداشت هستند استفاده کنید.
 

موارد مهم در هنگام خرید سوسیس و کالباس

 
برخی از مواردی که در هنگام خرید سوسیس و کالباس باید مورد توجه قرار بگیرند عبارتند از:
 
شکل ظاهری
 تاریخ مصرف
 شماره ثبت و پروانه بهره ‌برداری وزارت بهداشت
تاریخ تولید و تاریخ انقضا
و …
علاوه بر این موارد باید به استاندارد بودن پوشش این محصولات نیز توجه داشته باشید. درج شدن این مشخصات روی بسته بندی سوسیس و کالباس نشان می دهد این محصولات از برخی فیلترهای لازم رد شده اند.
 

عوارض سوسیس تاریخ گذشته

 
خوردن سوسیس و کالباسی که فاسده شده اند یا تاریخ انقضایشان گذشته است خطرناک است. در گوشت های بسته بندی شده و سوسیس و کالباس باکتری هایی مانند کولای و لیستریا وجود دارند به همین دلیل باید به شدت به تاریخ انقضای این محصولات توجه داشته باشید. به طور کلی بهتر است سوسیس و کالباس بیشتر از یک هفته بعد از تولیدشان نگه داری نشوند.
 
 
خطرناک‌ترین شکل مسمومیت غذایی مربوط به باکتری لیستریا می باشد که حتی ممکن است منجر به مرگ افراد شود. به همین علت گفته می شود که هرگز سوسیس و کالباسی را که تاریخ انقضایش گذشته است حتی اگر ظاهر و بوی بدی هم ندارد نخورید. به تاریخی که روی بسته بندی این محصولات نوشته شده است دقت کنید. اصولا چند تاریخ متفاوت روی بسته بندی ها به چشم می خورد که باید مراقب باشید آن ها را اشتباه متوجه نشوید. برای مثال Sell-by date به معنای تاریخ مهلت فروش محصول می باشد یعنی تاریخی که فروشندگان مهلت دارند این محصول را به فروش برسانند.
 
Closed by date or coded date به معنای تاریخ بسته ‌بندی یا تاریخ کدگذاری محصول است. Use-by date به معنای تاریخ مصرف است یعنی تا این تاریخ محصول دارای کیفیت می باشد. Best if used by date نیز به معنای بهترین تاریخ مصرف است یعنی تاریخی که تولید کننده می گوید این تاریخ، بهترین تاریخ مصرف با توجه به طعم و کیفیت محصول می باشد.
 

نگهداری سوسیس و کالباس

 
سوسیس و کالباس فاسد بسیار خطرناک و بیماری زا می باشد. یکی از دلایل اصلی خراب و فاسد شدن سوسیس و کالباس نیز نحوه نگهداری این محصولات می باشد. سوسیس و کالباس وکیوم شده تا زمانی که بسته بندی آن ها باز نشده است ماندگاری خوبی دارند اما زمانی که بسته بندی را باز می کنید این محصولات بین سه تا پنج روز خراب خواهد شد.
 
به همین علت اصرار می شود که این محصولات را به اندازه نیاز خریداری کنید و بعد از باز کردن بسته بندی نهایتا در سه روز مصرفشان کنید. زیرا همان طور که گفتیم باکتری لیستریا در این محصولات رشد می کنند و تکثیر می شوند. باید بدانید که این باکتری حتی در محیط یخچال و فریزر هم تکثیر می شوند.

چرا می گویند سوسیس و کالباس بد است؛ اما آیا دلیل آن را می دانید؟

 
گوشت فرآوری شده یکی از چیز هایی است برای سلامتی بسیار مضر بوده و ارتباط مستقیمی با سرطان، بیماری های قلبی و برخی از انواع دیگر بیماری ها در ارتباط است. اما دلیل آن چیست؟
 
گوشت فرآوری شده بر خلاف گوشت طبیعی حاوی مواد شیمیایی مختلفی بوده که بسیار خطرناک هستند و می تواند سلامتی شما را به خطر بیاندازد.
 
گوشت فرآوری شده به گوشت هایی گفته می شود که با کنسرو شدن، پختن، نمک سود شدن و یا دودی شدن در آنها تغییراتی ایجاد شده است.
 
از جمله معروف ترین انواع گوشت های فرآوری شده سوسیس، کالباس، سالامی، ژامبون، بیکن، گوشت دودی و گوشت کنسرو شده می باشد.
 
در ادامه قصد داریم چند دلیل اصلی بد بودن گوشت های فرآوری شده را به شما بگوییم:
 
1. مصرف گوشت های فرآوری شده به طور معمول همراه با سبک زندگی نامناسب است. برای مثال فردی که گوشت های فرآوری شده زیادی مصرف می کند با احتمال بالا تری سیگار می کشد یا سبزیجات کمتری نیز مصرف می کند.
2. مصرف گوشت های فرآوری شده از جمله سوسیس و کالباس ارتباط مستقیمی با بیماری های مزمن دارند. از جمله این بیماری ها می تواند فشار خون بالا، بیماری های قلبی، بیماری انسدادی مزمن ریوی و سرطان روده و معده باشد.
3. گوشت فرآوری شده حاوی ترکیبات نیتریت، نیتروزامین و N-nitroso می باشند که یکی از دلایل اصلی سرطان زا بودن این گوشت ها هستند. همچنین بسیاری این ترکیبات را با اثرات اعتیاد آوری این غذا ها همراه می دانند.
 
4. گوشت های فرآوری شده دودی شده حاوی هیدروکربن های حلقه ای می باشد که به دلیل سوختن گوشت یا سوختن قطرات چربی که از گوشت بر روی آتش می ریزد شکل می گیرد. این ترکیبات برای سلامتی بسیار مضر هستند.
5. آمین های هیتروکسیل نیز از دیگر فرآورده های شیمیایی موجود در گوشت های فرآوری شده است که به دلیل پخت در دماهای بسیار بالا شکل می گیرد. این ترکیبات از جمله ترکیبات سرطان زا در این گوشت ها می باشد.
6. گوشت های فرآوری شده حاوی میزان بسیار زیادی نمک نیز می باشد. نمک بسیار زیاد می تواند با بیماری های مختلفی از جمله فشار خون و بیماری های قلبی مرتبط باشد.
 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

 بازگشت به صفحه نخست




کد: 5822 تاریخ نشر: ۱۴۰۰ پنج شنبه ۲۰ آبان بازدید: 1987 ساعت: 6:51 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 عدم صلاحیت فروشگاه‌های اینترنتی برای توزیع بهداشتی گوشت ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
2 تولید ۵۰۰ کیلو خاویار در لرستان ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
3 کشف ۸۵۲ کیلوگرم مرغ فاسد در یکی از سردخانه‌های شهر درگهان ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۴ مرداد
4 کلاهبرداری ۱۵ میلیاردی از یک شرکت خصوصی عرضه گوشت در تهران ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
5 دلیل کاهش قیمت گوشت مرغ در بازار ۱۴۰۳ سه شنبه ۹ مرداد
6 اجازه صادرات مرغ مازاد صادر شد ۱۴۰۳ چهارشنبه ۶ تير
7 قیمت گوشت گوساله در میادین و فروشگاه ها/گوشت تنظیم بازاری وارداتی به زودی به بازار می‌آید ۱۴۰۳ يکشنبه ۲ ارديبهشت
8 بازار گوشت مرغ ماه مبارک رمضان تامین است ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
9 آرامش در بازار گوشت مرغ با قیمت هر کیلو ۷۸ هزار تومان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲ بهمن
10 صادرات تخم ماهی قزل‌آلا از آذربایجان‌شرقی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۲ آذر
11 علت توقف واردات گوشت قرمز اعلام شد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۶ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  12 ماده‌ غذایی برای بالا بردن کلسترول خوب خون فیبرهای غذایی می‌توانند میزان کلسترول خوب خون را ا...

  پیتزا و ساندویچ اختلال خواب می‌آورند یک روانپزشک گفت: مصرف غذاهای محرک، فلفل‌دار، فست‌ف...

  ایام امتحان قهوه نخورید، اضطراب می‌آورد یک روانشناس اظهار داشت: استرس دانشجویان به هنگام گ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

این مرغ عزیز را چگونه بخوریم؟ همیشه کارشناسان و متخصصان علوم غذایی، مرغ و ماهی را بهترین جایگزین گوشت قرمز معرفی می‌کنند و ورود آن به برنامه غذایی خانواده را عادت مناسبی می‌دانند، اما موضوعی که کمتر به آن پرداخته می‌شود، نوع طبخ مرغ است که در عین تنوع بخشیدن به طعم، می‌تواند آن را سالم یا ناسالم کند‌.
استفاده از آنتی بیوتیک در دوغ صحت ندارد یک متخصص تغذیه و متابولیسم انرژی و پروتئین با رد استفاده از آنتی بیوتیک در دوغ برای افزایش ماندگاری، امکان استفاده از "ناتامایسین" به عنوان یک ماده ضدکپک ممنوعه در محصولاتی مثل دوغ را ممکن دانست و از امکان قاچاق آب میوه های حاوی مواد نگهدارنده ممنوعه و فروش آن در بازارچه های مرزی خبر داد.
نقش تغذیه در کنترل و بهبود شرایط پس از سکته سکته مغزی یکی از بیماری‌هایی است که گاهی بدون علامت خاصی بروز می‌کند و به‌طور ناگهانی نمایان می‌شود. برای همین هم بسیاری از افراد می‌خواهند با شیوه‌های پیشگیری از آن آشنا شوند.
چرا صبحانه ایرانی یکی از بهترین‌هاست؟ تاکنون مطالب بسیاری درباره اهمیت صبحانه به‌عنوان اولین وعده غذایی روز نوشته‌ایم و با کارشناسان بسیاری در رابطه با مشخصات این وعده گفت‌وگو كرده‌ایم...