دارچین با دیابت نوع 2 چه ارتباطی دارد


پایگاه خبری لقمه: دیابت یکی از شایع‌ترین اختلالات غدد درون‌ریز است؛ دیابت نوع 2 به صورت سه ناهنجاری پاتولوژیک اختلال در ترشح انسولین، مقاومت محیطی به انسولین و تولید بیش از اندازه گلوکز، مشخص می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، بیماری دیابت نوع 2 از بیماری‌های غیرواگیری است که در سال‌های اخیر رشد فزاینده‌ای داشته است؛ اما به‌ دلایلی اغلب افراد از ابتلای خود به دیابت بی‌اطلاع هستند و همین امر باعث بروز عوارض این بیماری می‌شود.

 

فاطمه شفیعی - کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز در این خصوص گفت: عوارض مزمن بیماری دیابت با مقدار بالای گلوکز خون ارتباط مستقیم دارد؛ افزایش قند خون موجب اتصال غیر آنزیمی گلوگز به پروتئین‌ها در داخل و خارج سلول می‌شود.

 

شفیعی ادامه داد: افرادی که به مدت طولانی بیماری دیابت دارند، دچار نارسایی کلیوی، آسیب چشمی، نارسایی دستگاه قلب و عروق و نارسایی سیستم عصبی مرکزی می‌شوند و با توجه به عوارض مختلف، این بیماری درمان مناسبی را نیاز دارد.

 

وی درمان‌های قابل دسترس برای دیابت نوع دو را شامل تغییر سبک زندگی با ورزش، تغذیه، داروهای خوراکی و انسولین معرفی کرد و افزود: درمان سنتی دیابت نیز با استفاده از برخی گیاهان یا عصاره‌های گیاهی در سراسر جهان شناخته شده است.

 

این کارشناس ارشد تغذیه اضافه کرد: دارچین از دسته گیاهان دارویی است که به نظر می‌رسد در درمان و مهار دیابت نقش مهمی داشته باشد. دارچین گیاهی معطر و مطبوع است و بر اساس نظر تعدادی از محققان، اثرات ذاتی انسولینی داشته و توان انسولینی آن بیش از 20 برابر هر ماده دیگر است.

 

شفیعی گفت: یکی از اجزای فعال مشتق شده از دارچین، پلیمری به نام "متیل هیدروکسی کالکون" است که شبیه انسولین عمل کرده و عمل انسولین را تقلید می‌کند.

 

وی با اشاره به اینکه دارچین باعث افزایش برداشت گلوکز به وسیله فعال کردن گیرنده انسولینی و افزایش سنتز گلیکوژن می‌شود، افزود: به دلیل آن که انسولین نقش کلیدی در متابولیسم چربی را دارا است، مصرف دارچین باعث بهبود در متابولیسم چربی در محیط بدن می‌شود. سطح بالای مواد آنتی اکسیدان موجود در دارچین سبب می‌شود تا این گیاه به عنوان محافظ سلول در برابر آسیب‌های شیمیایی شامل سموم محیطی، کاهش دادن پراکسیدهای لیپیدی و محافظت کبد در برابر انواع استرس‌ها عمل کند، به این ترتیب دارچین در بهبود وضعیت‌های آنتی اکسیدانی در افراد چاق مبتلا به دیابت، بیماری‌های قلبی و سندرم متابولیک می‌تواند نقش موثری ایفا کند.

 

این کارشناس ارشد تغذیه بیان کرد: با توجه به مطالعات انجام شده، استفاده از دارچین به عنوان یک مکمل، هم قند خون ناشتا را کاهش می‌دهد و هم سبب کاهش سطح قند خون پس از خوردن غذا می‌شود. همچنین پاسخ به انسولین را بهبود می‌بخشد. دارچین می‌تواند تاثیر مهمی بر کاهش عوارض کلی ناشی از دیابت نوع دو داشته باشد.

 

شفیعی گفت: فرد مبتلا به دیابت برای شروع استفاده از دارچین به عنوان یک مکمل در کنار دارو، باید با پزشک متخصص خود مشورت کند و به هیچ وجه داروی خود را خودسرانه قطع نکند و تمام مراحل درمان را زیر نظر پزشک انجام دهد.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 10396 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۸ خرداد بازدید: 2207 ساعت: 1:19 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 اینفوگرافیک | مصرف مواد غذایی مهم بعد از ۴۰ سالگی ۱۴۰۰ سه شنبه ۲۴ اسفند
2 مصرف دارچین با چاقی مقابله می کند ۱۳۹۶ شنبه ۴ آذر
3 رابطه‌ی مصرف دارچین و تناسب اندام ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۴ آبان
4 سیب رنده شده با دارچین با بدن ما چه می کند ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۹ مهر
5 مزاج سردها در این ماه خیار نخورند! ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۹ مرداد
6 کنترل قند خون و دیابت با مصرف این ادویه ها ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۰ مرداد
7 70 نکته و ترفند مهم آشپزی ۱۳۹۶ سه شنبه ۳ مرداد
8 ارتباط دارچین با غذای چرب چیست؟ ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۴ تير
9 کاهش مضرات رژیم غذایی پرچرب با مصرف دارچین ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۸ ارديبهشت
10 خواص دارویی و کاربردی دارچین ۱۳۹۵ دوشنبه ۱۳ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  رازهای فریز کردن صحیح مواد غذایی کنسرو کردن و ترشی کردن یکی از راه های نگهداری سبزی...

  ورزش رمز سلامتی سالمندان پایگاه خبری لقمه: دلایل زیادی وجود دارد که باعث کم...

  پوست هندوانه برای 3 ماسک معجزه گر این بار وقتی این میوه را می خورید ، بخشی را نیز بر...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

عصاره انار مانع رشد سرطان پروستات پایگاه خبری لقمه: نتایج به دست آمده از یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که عصاره میوه انار اگرچه در کاهش فشارخون موثر است اما بر بیشتر فاکتورهای خطرزای قلبی – عروقی تاثیری ندارد.
خودکشی دسته جمعی ایرانی ها با مواد غذایی! وزیر بهداشت در همایش روز جهانی غذا آمار تکان دهنده ای از مصرف سالانه مواد غذایی در ایران داد.
چه میوه‌هایی را چه وقت بخوریم؟ یک متخصص تغذیه با تاکید بر اینکه مصرف 2 تا 4 واحد میوه در روز ضروری است، گفت: میوه‌ها دربردارنده انواع ویتامین، مواد معدنی مانند فیبر غذایی، آنتی اکسیدان، کلسیم، فسفر و پتاسیم هستند که بدن به این مواد نیاز زیادی دارد اما برخی از آن‌ها نباید همراه غذا مصرف شوند و برخی را قبل یا بعد از غذا باید خورد.
کدام آبمیوه باعث کاهش وزن می شود مصرف میوه و سبزی برای حفظ سلامت بسیار مفید است زیرا عملکرد مناسب اعضای کلی بدن را حفظ می کند. سبزی و میوه را می توان به صورت خام یا پخته مصرف کرد اما آب میوه خاصیت بیشتری دارد.