دارچین با دیابت نوع 2 چه ارتباطی دارد


پایگاه خبری لقمه: دیابت یکی از شایع‌ترین اختلالات غدد درون‌ریز است؛ دیابت نوع 2 به صورت سه ناهنجاری پاتولوژیک اختلال در ترشح انسولین، مقاومت محیطی به انسولین و تولید بیش از اندازه گلوکز، مشخص می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، بیماری دیابت نوع 2 از بیماری‌های غیرواگیری است که در سال‌های اخیر رشد فزاینده‌ای داشته است؛ اما به‌ دلایلی اغلب افراد از ابتلای خود به دیابت بی‌اطلاع هستند و همین امر باعث بروز عوارض این بیماری می‌شود.

 

فاطمه شفیعی - کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز در این خصوص گفت: عوارض مزمن بیماری دیابت با مقدار بالای گلوکز خون ارتباط مستقیم دارد؛ افزایش قند خون موجب اتصال غیر آنزیمی گلوگز به پروتئین‌ها در داخل و خارج سلول می‌شود.

 

شفیعی ادامه داد: افرادی که به مدت طولانی بیماری دیابت دارند، دچار نارسایی کلیوی، آسیب چشمی، نارسایی دستگاه قلب و عروق و نارسایی سیستم عصبی مرکزی می‌شوند و با توجه به عوارض مختلف، این بیماری درمان مناسبی را نیاز دارد.

 

وی درمان‌های قابل دسترس برای دیابت نوع دو را شامل تغییر سبک زندگی با ورزش، تغذیه، داروهای خوراکی و انسولین معرفی کرد و افزود: درمان سنتی دیابت نیز با استفاده از برخی گیاهان یا عصاره‌های گیاهی در سراسر جهان شناخته شده است.

 

این کارشناس ارشد تغذیه اضافه کرد: دارچین از دسته گیاهان دارویی است که به نظر می‌رسد در درمان و مهار دیابت نقش مهمی داشته باشد. دارچین گیاهی معطر و مطبوع است و بر اساس نظر تعدادی از محققان، اثرات ذاتی انسولینی داشته و توان انسولینی آن بیش از 20 برابر هر ماده دیگر است.

 

شفیعی گفت: یکی از اجزای فعال مشتق شده از دارچین، پلیمری به نام "متیل هیدروکسی کالکون" است که شبیه انسولین عمل کرده و عمل انسولین را تقلید می‌کند.

 

وی با اشاره به اینکه دارچین باعث افزایش برداشت گلوکز به وسیله فعال کردن گیرنده انسولینی و افزایش سنتز گلیکوژن می‌شود، افزود: به دلیل آن که انسولین نقش کلیدی در متابولیسم چربی را دارا است، مصرف دارچین باعث بهبود در متابولیسم چربی در محیط بدن می‌شود. سطح بالای مواد آنتی اکسیدان موجود در دارچین سبب می‌شود تا این گیاه به عنوان محافظ سلول در برابر آسیب‌های شیمیایی شامل سموم محیطی، کاهش دادن پراکسیدهای لیپیدی و محافظت کبد در برابر انواع استرس‌ها عمل کند، به این ترتیب دارچین در بهبود وضعیت‌های آنتی اکسیدانی در افراد چاق مبتلا به دیابت، بیماری‌های قلبی و سندرم متابولیک می‌تواند نقش موثری ایفا کند.

 

این کارشناس ارشد تغذیه بیان کرد: با توجه به مطالعات انجام شده، استفاده از دارچین به عنوان یک مکمل، هم قند خون ناشتا را کاهش می‌دهد و هم سبب کاهش سطح قند خون پس از خوردن غذا می‌شود. همچنین پاسخ به انسولین را بهبود می‌بخشد. دارچین می‌تواند تاثیر مهمی بر کاهش عوارض کلی ناشی از دیابت نوع دو داشته باشد.

 

شفیعی گفت: فرد مبتلا به دیابت برای شروع استفاده از دارچین به عنوان یک مکمل در کنار دارو، باید با پزشک متخصص خود مشورت کند و به هیچ وجه داروی خود را خودسرانه قطع نکند و تمام مراحل درمان را زیر نظر پزشک انجام دهد.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 10396 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۸ خرداد بازدید: 230 ساعت: 1:19 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 مصرف دارچین با چاقی مقابله می کند ۱۳۹۶ شنبه ۴ آذر
2 رابطه‌ی مصرف دارچین و تناسب اندام ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۴ آبان
3 سیب رنده شده با دارچین با بدن ما چه می کند ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۹ مهر
4 مزاج سردها در این ماه خیار نخورند! ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۹ مرداد
5 کنترل قند خون و دیابت با مصرف این ادویه ها ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۰ مرداد
6 70 نکته و ترفند مهم آشپزی ۱۳۹۶ سه شنبه ۳ مرداد
7 ارتباط دارچین با غذای چرب چیست؟ ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۴ تير
8 کاهش مضرات رژیم غذایی پرچرب با مصرف دارچین ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۸ ارديبهشت
9 خواص دارویی و کاربردی دارچین ۱۳۹۵ دوشنبه ۱۳ دي
10 دسر گلابی دارچینی ۱۳۹۴ شنبه ۱۴ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی
نوشیدنی محبوب شما در زمستان چیست؟
 







 

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  مواد غذایی ممنوعه برای نوزادان زیر یکسال متخصص کودکان و نوزادان گفت: عسل، نمک، سفیده تخم‌مر...

  توزیع چیپس، پفك و لواشك در بو‌فه مدارس ممنوع مدیركل سلامت و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی آموزش و...

  درمان آنفولانزا با انار پایگاه خبری لقمه: کارشناس آزمایشگاه کنترل غذا دانش...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

مُسکن هایی که بلای جان می شوند! این قرص‌ها قرار است دوست شما باشند، همدم‌هایی كه درد شما را آرام كنند و نگذارند اذیت شوید، اما گاهی خود آنها باعث می‌شوند كه مشكلاتی بسیار خطرناك پیش بیایند، شما باید حتما این نكته‌ها را در مورد مسكن‌ها بدانید.
درمان 12بیماری با 12گیاه و ادویه! بی‌شک مصرف گیاهان دارویی به صورت چای و دمنوش در طول روز یا استفاده از این گیاهان برای تهیه غذا و میان‌وعده‌های غذایی، ساده‌ترین راهکار برای بهره مندی از خواص بی‌شمار گیاهان دارویی است که به وفور به صورت خودرو و کشت شده در نقاط مختلف کشورمان دیده می‌شود.
چرا نباید در ظروف مسی غذا بپزیم؟ یک متخصص تغذیه با بیان این‌که بهتر است در ظروف مسی پخت و پز صورت نگیرد، توضیح داد: استفاده مکرر از مس، موجب انتقال مس به بدن و بروز عوارضی در بدن و ایجاد بیماری‌هایی مانند آسیب‌های مغزی، عقب‌ افتادگی ذهنی و بیماری‌های کلیوی می‌شود.
طرز تهیه و خواص گلاب/چه کسانی نباید گلاب بخورند از قدیم گلاب برای مردم خواص دارویی داشت اما امروزه گلاب هم در غذا و هم در طب پزشکی و طب سنتی به کار می رود حالا با ما همراه باشید تا از فواید مصرف گلاب بگوییم.