70 نکته و ترفند مهم آشپزی


اگر خانه ی شما از بوی غذا پر شده و باعث ناراحتی خانواده می شود، از دود اسفند و یا دود خاکشیر استفاده کنید و یا با دود کردن دارچین می توانید کاملاً بوی غذا را از بین ببرید در ضمن دود اسفند باعث ضد عفونی کردن محیط هم می شود.

از بین بردن بوی غذا
 

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، نکته 1- اگر خانه ی شما از بوی غذا پر شده و باعث ناراحتی خانواده می شود، از دود اسفند و یا دود خاکشیر استفاده کنید و یا با دود کردن دارچین می توانید کاملاً بوی غذا را از بین ببرید در ضمن دود اسفند باعث ضد عفونی کردن محیط هم می شود.

 
چند نکته در مورد رب گوجه فرنگی
 
 
 
نکته 2- متأسفانه بسیاری از خانمها بعد از خردکردن گوجه برای درست کردن رب، آب سفید آن را دور می ریزند، تا رب آنها قرمزتر شود. در صورتی که کار بسیار اشتباهی است. چون تمام املاح معدنی لازم برای بدن داخل همان آب سفید است در ضمن همین آب سفید مانع فاسد شدن رب می شود.
 
1-2- برای اینکه رب شما قرمز شود آب گوجه را داخل ظرف استیل بجوشانید.
 
2-2- روی ظرف رب کمی روغن آب شده بریزید تا دیگر کپک نزند.
 
خارج شدن راحت نمک از نمک پاش:
 
نکته 3- برای اینکه نمک راحت تر از نمک پاش خارج شود می توانید چند عدد برنج خشک داخل نمک پاش بریزید.
 
آسیاب کردن فلفل
 
نکته 4- در نظر داشته باشید که حتماً فلفل ها را در هوای آزاد آسیاب کنید. یک دستمال را چند تا زده و جلوی دهان خود بگیرید و بعد فلفل ها را آسیاب کنید، و پس از آسیاب کردن، چند ثانیه صبر کنید تا ذرات فلفل ته نشین شود و بعد در آسیاب را باز کنید. چند مرتبه دستانتان را با آب و صابون بشویید. مواظب باشید دستتان به چشمتان برخورد نکند زیرا باعث سوزش چشم شما می شود.
 
یک نکته در مورد زودپز
 
نکته 5- همیشه در نظر داشته باشید که نباید هرگز روی زود پزی که تازه خاموش کرده اید آب بریزید، زیرا هم خطرناک است و هم اینکار باعث می شود، زودپز شما تبدیل به دیرپز شود و دیگر زودپز شما غذا را زود نپزد.
 
دستگاه بخار پز در خانه
 
نکته 6- برای ساختن این دستگاه یک قابلمه را آب کرده و آبکشی روی آن قرار دهید. مقداری آب در قابلمه بریزید به میزانی که آبکش با آب برخورد نکند و حالا هر موادی را که می خواهید بخار پز کنید، روی آبکش قرار دهید. اجاق گاز را روشن کنید تا مواد غذایی شما بخارپز شود.
 
استفاده از گوش ماهی در کتری و سماور
 
نکته 7- کافی است چند دانه گوش ماهی را در کتری یا سماور قرار دهید، تا آهک موجود در آب را جذب کند.

جلوگیری از سیاه شدن ظروف آلومینیومی
 
نکته 8- هنگام پختن حبوبات داخل قابلمه چند قطره سرکه یا آبلیمو اضافه کنید، با اینکار هم ظرف شما سفید می ماند و هم طعم حبوبات بهتر می شود.
 
اگر می خواهید آب سریعتر جوش بیاید
 
نکته 9- اگر عجله دارید و می خواهید آب قابلمه شما سریعتر جوش بیاید، کمی نمک به آن اضافه کنید.
 
سریع جوش آمدن آب سماور
 
نکته 10- اگر می خواهید آب سماور زود جوش بیاید ابتدا تا نیمه سماور را آب کنید. بعد از گرم شدن، بقیه ی آب را داخل سماور بریزید.
 
آشپزی در خارج از شهر
 
نکته 11- اگر برای پیک نیک به خارج از شهر رفتید و اجاق برای پختن در دسترس نداشتید و خواستید از آتش برای پختن غذا استفاده کنید، برای جلوگیری از سیاه شدن ظروف می توانید کمی خمیر ریش به ته ظرف بمالید، و روی آتش بگذارید از سیاه شدن ظروف جلوگیری می شود.
 
استفاده از سویا در برنامه ی غذایی
 
 
نکته 12- همانطور که می دانید سویا ماده ی غذایی بسیار خوبی است که همه ی افراد بخصوص افرادی که دارای فشار خون و چربی هستند باید مصرف کنند. بعضی از افراد تمایل زیادی به خوردن سویا ندارند. برای اینکه بتوانید از سویا در برنامه ی غذایی خود استفاده کنید از این روش کمک بگیرید: 500 گرم سویا را درون آب خیس کنید. بعد از چند ساعت که کاملاً سویاها خیس شدند آنها را چرخ کنید. سپس با 500 الی 1000 گرم گوشت چرخ کرده مخلوط کنید و حالا آنها را بسته بندی کنید و داخل فریزر قرار دهید. با این کار سویا طعم گوشت چرخ کرده را بخود می گیرد و براحتی می توانید از آن برای پخت غذا کمک بگیرید. در ضمن در خرجی خانه هم کمک شایانی کرده اید.
 
جدا کردن نان شیرینی از قالب
 
نکته 13- اگر نان شیرینی از قالب جدا نمی شود از این راه استفاده کنید: یک پارچه را داخل آب خیلی داغ فرو کنید و دور قالب شیرینی بپیچید و چند دقیقه صبر کنید، نان شیرینی از قالب به راحتی جدا می شود.
 
پخت غذا با حرارت ملایم
 
نکته 14- اگر شما هم از جمله خانمهایی هستید که عقیده دارید، اگر غذا با حرارت ملایم پخته شود خوشمزه تر است لازم است بدانید که گاهی این روش، نتیجه دلخواه ندارد به عنوان نمونه اگر می خواهید گوشت یا مرغ را با حرارت کم بپزید، ابتدا قطعات گوشت را در روغن تفت دهید، تا طلایی شود و اطراف آن تغییر رنگ دهد. سپس آنرا روی حرارت ملایم بپزید با طلایی کردن گوشت لایه سرخ شده محافظی برای قسمتهای دیگر گوشت می شود و از له شدن آن جلوگیری می کند. کافی است قطعات گوشت را در تابه گود یا قابلمه بچینید و آب را به آن اضافه کنید، تا یک چهارم ضخامت قطعات گوشت آب باشد. سپس با درجه حرارت متوسط در ظروف درباز یا نیمه باز بپزید گه گاهی نیز گوشتها را زیر و رو کنید و در صورت لزوم آب به آن اضافه کنید.
 
بریدن پنیر
 
 
 نکته 15- برای اینکه پنیر شما بهتر بریده شود از کارد کند استفاده کنید. و راه دیگر آن این است که کارد را کمی گرم کنید و سپس پنیر را برش دهید. راه دیگر اینکه با یک نخ تمیز و ضخیم مثل نخ عمامه استفاده کنید دوطرف نخ را بگیرید و از بالا تا پایین قالب پنیر بکشید. پنیر بصورت صاف بریده می شود.
 
نکته در مورد عسلی که شکرک زده باشد
 
نکته 16- اگر عسل شما سفت شده و در ضمن سفید شده یا به اصطلاح شکرک زده و دیگر قابل استفاده نیست، می توانید عسل را در ظرف دیزی یا ظرفی که در آن محکم بسته می شود بریزید بصورتی که آب داخل آن نشود حالا ظرف بزرگتر دیگری بر دارید و داخل آن آب بریزید و ظرف عسل را ایستاده درون ظرف بعدی بگذارید، اگر فکر می کنید که ظرف عسل وارونه می شود یا تکان می خورد. یک جسم سنگین روی آن بگذارید تا ثابت بماند.حالا اجاق گاز را روشن کنید تا آب جوش بیاید. با بخار آب، عسل به حالت اولیه بر می گردد و مطمئن باشید که دیگر تا تمام شدن عسل شکرک نمی زند.
 
جلوگیری از وارفتن کوفته
 
نکته 17- برای اینکه کوفته های شما در آب از هم نپاشد قدری آرد و تخم مرغ به آن بیفزائید و حرارت آتش را زیاد کنید.
 
اگر فلفل غذای شما زیاد شد
 
نکته 18- اگر فلفل بیش از اندازه به غذایتان زده اید و خیلی تند شده است چند دقیقه قبل از آنکه غذا را از روی حرارت بردارید آب یک عدد لیمو ترش تازه را در آن بریزید و خوب هم بزنید. به طرز قابل ملاحظه ای تندی غذا از بین خواهد رفت.
 
اگرحبوبات بی نمک شد
 
نکته 19- اگر حبوبات شما بی نمک شد هرگز نمک خشک روی آن نریزید بلکه مقدار نمک مورد نیاز را در آبجوش حل کنید. سپس داخل حبوبات پخته بریزید. نمک به همه جای حبوبات می رسد.
 
پخت بهتر ماکارونی
 
 
نکته 20-1- چند قاشق غذاخوری روغن داخل ماکارونی در حال جوشیدن بریزید.
 
2- چند قاشق آبلیمو داخل ظرف ماکارونی در حال جوشیدن بریزید.
 
3- چند قاشق آبلیمو به مایه ماکارونی اضافه کنید تا ماکارونی شما لذیذتر خوشمزه تر شدن دلمه برگ مو.
 
نکته 21- برای بهتر شدن دلمه برگ مو از چاشنی تمر هندی مخلوط با آب استفاده کنید.
 
راهی برای بهتر رنگ دادن زعفران
 
نکته 22- برای اینکه زعفران شما بهتر رنگ بدهد می توانید از روش زیر کمک بگیرید: درون یک استکان کوچک به مقدار مورد نیاز زعفران ساییده ریخته 2 قاشق غذاخوری آب جوش به آن اضافه کنید. بعد از اینکه برنج را آبکش کردید و داخل قابلمه ریختید استکان حاوی آب و زعفران را در برنج فرو ببرید. با دم کشیدن برنج زعفران هم دم می کشد و بهتر رنگ می دهد.
 
خوشمزه تر شدن کوکو سبزی
 
نکته 23- برای خوشمزه تر شدن کوکو سبزی از گردوی خرد شده و زرشک استفاده کنید کوکوی شما بسیار خوشمزه می شود.
 
راهی برای تشخیص سوسیس تازه
 
نکته 24- انگشت سبابه را بر روی سوسیس فشار دهید. بعد از برداشتن انگشت اگر بر روی سوسیس جای انگشت نماند، سوسیس تازه است.
 
چند نکته در مورد پخت برنج
 
 
نکته 25-1 -برای اینکه برنج شما سفید شود می توانید چند قاشق ماست، داخل ظرف برنج در حال جوش بریزید.
 
2- اگر برنج شما بیش از حد معمول جوش خورده بود.می توانید2-3 قاشق غذاخوری آبلیمو به آن اضافه کنید تا برنج شما خراب نشود.
 
برای از بین بردن بوی سوختگی برنج
 
نکته 26-1- یک تکه نان روی برنج قرار دهید و موقع کشیدن، نان را بردارید.
 
2- یک عدد پیاز را پوست کنده و در داخل برنج فرو کنید پیاز بوی سوختگی را بخود می گیرد.
 
برای خوشمزه تر شدن شوید پلو
 
نکته 27- برای اینکه شوید پلوی شما خوشمزه تر شود می توانید از ادویه مخصوص پلو که سبز رنگ است و (در عطاری ها موجود می باشد) استفاده کنید. بعد از آبکش کردن برنج کمی ادویه لابه لای برنج بپاشید.
 
برای خوشمزه تر شدن شیر برنج
 
نکته 28- اگر می خواهید شیر برنج شما خوشمزه تر شود، برنج را با شیر خیس کنید. این کار باعث می شود که شیر برنج شما خوشمزه تر شود.
 
اگر برنج شما بی نمک شد
 
نکته 29- اگر بر اثر فراموشی برنجتان بی نمک شد اصلاً نگران نباشید، موقع کشیدن برنج مقدار مورد نیاز نمک را با مقدار بسیار کمی آب و روغن مخلوط کنید و روی برنج بریزید. با اینکار بی نمکی برنج شما رفع می شود هرگز نمک را مستقیم در روغن نریزید، زیرا نمک در روغن حل نمی شود.
 
اگر برنج شما شور شد
 
نکته 30- اگر قبل از آب کش کردن برنج متوجه شدید، که برنج شما شور شده است موقع آب کش کردن برنج آب بیشتری روی برنج داخل آبکش بریزید. اما اگر بعد از آب کش کردن برنج متوجه شوری آن شدید دیگر چاره ای برای برطرف کردن شوری آن ندارید. مگر اینکه خورش تتان را بی نمک درست کنید.
 
آب برنج برای بچه ها
 
نکته 31- وقتی می خواهید برنج را آبکش کنید یک لیوان از آب آن را بردارید و با یکی دو قاشق ماست مخلوط کنید. این آب برنج در صورتی که شور نباشد برای بچه ها خیلی مفید است.
 
از بین بردن بوی نامطبوع برنج
 
نکته 32- اگر به هر دلیلی برنج خشک شما بو گرفت برنج را روی یک سطح پهن کنید. البته باید حتماً در سایه باشد تا بوی نامطبوع برنج از بین برود. زیرا اگر برنج را جلوی نور آفتاب قرار دهید باعث خرد شدن برنج می شود و برنج حالت خود را از دست می دهد و وقتی که داخل آب جوش می ریزید از هم پاشیده می شود.
 
پخت برنج برای خانم های کارمند
 
نکته 33- خانم هایی هستند که بیرون از خانه کار می کنند و وقتی ظهر به خانه می آیند، فرصت پختن برنج را ندارند. و یا این که دوست ندارند از شب قبل برنج آماده کنند. اینگونه افراد از این روش می توانند کمک بگیرند: صبح یا شب قبل برنج را آبکش کنند البته کمی آن را خشک بردارند، سپس ته دیگ برنج را آماده کرده و برنج را داخل قابلمه بریزند و قابلمه را داخل یخچال قرار دهند، ظهر برنج را کمی آب و روغن دهند و آن را دم کنند. تا سالاد را آماده کنند برنج هم دم کشیده است.
 
خوشمزه تر شدن خورش قیمه
 
 
نکته 34- برای اینکه خورش قیمه شما خوشمزه تر شود لپه را ابتدا خیس کنید سپس همراه گوشت تفت دهید. مزه آن بسیار خوش طعم می شود و احتیاج به جدا پختن لپه هم نیست و مطمئن باشید، که لپه با گوشت می پزد.
 
خوشمزه تر شدن خورش فسنجان
 
نکته 35- برای اینکه خورش فسنجان شما خوشمزه تر شود و در ضمن روغن بیشتری پس دهد، می توانید از آب سرد استفاده کنید. در ضمن کم کم آب را اضافه کنید، تا گردوها روغن بیشتری پس دهند.
 
خوشمزه تر شدن خورش سبزی
 
نکته 36- برای خوشمزه تر شدن خورش سبزی از آب قلم گوسفند استفاده کنید. حتی از مغز داخل قلم برای سرخ کردن سبزی می توانید استفاده کنید. با انجام اینکار می بینید، خورش شما چقدر لذیذتر می شود.
 
اگر خورش شما شور شد
 
نکته 37- اگر خورش شما شور شد اصلاً نگران نباشید. یک سیب زمینی را پوست کنده و به دو نیم تقسیم کنید سیب زمینی را داخل خورش بریزید تا کمی بجوشد. با اینکار سیب زمینی شوری غذا را بخود می گیرد.
 
چه موقع آبلیمو را به خورش سبزی اضافه کنید
 
نکته 38- بهترین زمان برای اضافه کردن آبلیمو به خورش زمانی است که زیر اجاق را تازه خاموش کرده اید، اگر آبلیمو در خورش جوش بخورد رنگ خورش بر می گردد و زیبایی خود را از دست می دهد.
 
اگر خورش شما سوخت
 
نکته 39- اگر خورش شما سوخت به هیچ وجه داخل آن آب نریزید بلکه خورش را به ظرف دیگری انتقال دهید. بصورتی که مواد سوختنی به ظرف دوم منتقل نشود سپس می توانید کمی نمک و روغن و ادویه به آن اضافه کنید.
 
خوشمزه تر شدن ماهی
 
 
40- 2 ساعت قبل از سرخ کردن ماهی، ماهی را داخل آبلیمو، سرکه و یا آبغوره قرار دهید از مخلوط هر دوی آنها هم می توانید استفاده کنید بعد از چند ساعت ماهیها را داخل آبکش قرار دهید، تا آب اضافی آن خارج شود سپس روغن را خوب داغ کنید و ماهی ها را سرخ کنید با این روش احتیاج به آرد هم نیست و ماهی خوشمزه می شود.
 
ماهی شور
 
41- بعضی از ماهیها بسیار شور هستند و با پلوی بی نمک هم نمی توان آن را مصرف کرد. برای از بین بردن شوری این نوع ماهیها می توانید از این روش کمک بگیرید: ماهیها را به مدت 15 دقیقه داخل آب سرد خیس کنید، سپس با حوله ی کاغذی آن را خشک کنید شوری آن گرفته خواهد شد.
 
از بین بردن بوی ماهی از دست
 
42- با محلول آب و سرکه، یا آب و نمک بشویید. ابتدا دستتان را خیس کنید. سپس کمی زردچوبه به تمام دستتان بمالید. و چند دقیقه صبر کنید سپس با آب و صابون کاملاً دستتان را بشوئید.
 
برای از بین بردن بوی ماهی از ظروف
 
43- برای ازبین بردن بوی ماهی از ظروف باید داخل ظرفی که می خواهیم قاشق و چنگالها را در آن بشوئیم کمی خردل بریزیم ولی ظروف چینی را باید با مخلوط آب و سرکه بشوئیم.
 
تشخیص ماهی تازه
 
44- چشمهای ماهی باید روشن و شفاف باشد.
 
2- فلسهای ماهی باید درخشان و محکم باشد.
 
3- گوشهای ماهی باید سرخ رنگ و یا صورتی باشد.
 
4- انگشت اشاره را روی بدن ماهی فشار دهید، اگر اثر انگشت باقی نمانده ماهی تازه است.
 
زمان اضافه کردن نمک به مرغ یا گوشت
 
نکته 45- اگر می خواهید مرغ بپزید حتماً در همان مرحله ی اول نمک را اضافه کنید مرغ شما خوشمزه تر می شود. اما برای پختن گوشت همیشه نمک را آخر اضافه کنید زیرا اگر در ابتدا نمک را به گوشت اضافه کنید باعث سفت شدن گوشت می شود و گوشت شما دیر می پزد.
 
از بین بردن بوی زهم مرغ در موقع پختن
 
نکته 46- برای از بین بردن بوی زهم مرغ می توانید چند عدد هویج به آن اضافه کنید. با اینکار هم بوی زهم مرغ از بین می رود و هم طعم بهتری می گیرد.
 
کندن پرهای مرغ
 
نکته 47- برای اینکه پرهای مرغ را به راحتی از آن جدا کنید مرغ را به مدت 1 دقیقه داخل آبجوش قرار دهید و بعد از داخل آب، بیرون آورید. به راحتی تمام پرها با دست کنده می شود.
 
تخم مرغ عسلی
 
 
نکته 48- درون ظرفی آب ریخته روی اجاق بگذارید نزدیک جوش که آمد، تخم مرغها را داخل آن گذاشته بعد از 3 دقیقه تخم مرغها عسلی می شود اگر تخم مرغها درون یخچال باشد، زمان پخت، کمی بیشتر می شود.
 
راهی برای تشخیص تخم مرغ تازه
 
نکته 49- تخم مرغی را داخل ظرف آب قرار داده اگر تخم مرغ ته ظرف ایستاده تازه است و اگر روی آب آمد تخم مرغ کهنه است.
 
آبپز کردن تخم مرغی که ترک دارد
 
نکته 50- اگر تخم مرغ شما ترک داشته باشد و مایل هستید آنرا آبپز کنید، بر روی محل ترک خوردگی کمی آبلیمو بمالید و بعد داخل آب قرار داده و بپزید.
 
جدا کردن سفیده تخم مرغ از زرده
 
 
51- تخم مرغ را در یک قیف کوچک بشکنید سفیده از زیر قیف بیرون آمده و زرده در بالای قیف باقی می ماند.
 
2- با یک چاقو دور تا دور تخم مرغ را ضربه بزنید تا پوست آن از وسط جدا شود سپس آهسته سفیده را در داخل ظرف دیگری بریزید. باقی مانده ی سفیده را به پوسته ی بعدی منتقل کنید. چند مرتبه اینکار را تکرار کنید. سفیده کاملاً از زرده جدا می شود.
 
3- تخم مرغ را داخل یک نعلبکی بشکنید. یک استکان را بصورت وارونه روی زرده قرار داده سپس نعلبکی را در ظرف دیگر برگردانید. سفیده از زرده جدا می شود.
 
کف کردن سفیده تخم مرغ
 
نکته 52- اگر بخواهید سفیده ی تخم مرغ زودتر کف کند کمی نمک به آن اضافه کنید. سپس هم بزنید خیلی زودتر از موقع کف خواهد کرد.
 
تشخیص قابل استفاده بودن روغن داغ
 
نکته 53- اول اینکه رنگ روغن باقی مانده از سرخ شدن باید کاملاً روشن باشد. اگر سیاه باشد قابل استفاده نیست. دیگر اینکه یک تکه نان داخل روغن بیندازید. اگر اطراف آن ذرات تیره رنگ جمع شد، روغن غیر قابل استفاده است.
 
از بین بردن بوی غذای قبلی از روغن
 
نکته 54- برای اینکه بوی غذای قبلی را از روغن بگیریم و طعم غذای بعدی که می خواهیم بپزیم بهتر شود، چند شاخه ی جعفری در روغن بریزید کمی که سرخ شد جعفری ها را دور بریزید بوی غذا از بین می رود.
 
جلوگیری از سوختن کره
 
نکته 55- اگر می خواهید مواد سرخ کردنی را با کره سرخ کنید، یک قاشق روغن به آن اضافه کنید، تا از سوختن آن جلوگیری شود. در ضمن موقع سرخ کردن زیر گاز را کم کنید تا از سوختن کره جلوگیری شود.
 
روش درست کردن سس مایونز
 
نکته 56- آرد سفید 1 لیوان، آب 3 لیوان، نمک 1 قاشق
 
غذا خوری، شکر 3 قاشق غذا خوری. تمام مواد را داخل ظرف ریخته روی اجاق می گذاریم تا بپزد و بصورت فرنی درآید سپس تا سرد شدن مواد صبر می کنیم، وقتی که مواد کاملاً سرد شدند 3 عدد تخم مرغ، 1 قاشق چای خوری خردل و 1 لیوان روغن مایع به آن اضافه کنید و داخل مخلوط کن بریزید و یا با همزن بزنید. البته هرچه روغن آن بیشتر باشد سس شما سفت تر می شود، در ضمن روغن زیتون برای اینکار بهتر است.
 
استفاده از ماست چکیده به جای سس
 
نکته 57- همانطور که می دانید مصرف زیاد سس برای سلامتی مضر است در ضمن افرادی که می خواهند رژیم بگیرند نمی توانند از سس استفاده کنند برای همین منظور بهتر است که بجای سس از ماست چکیده استفاده کنند با این کار هم سالاد شما خوشمزه می شود و هم دیگر نگران چاق شدن خود نیستید.
 
خوشمزه تر شدن سس
 
نکته 58- برای اینکه سس مخصوص سالاد شما خوشمزه تر شود از آب پرتقال یا آب نارنج تازه استفاده کنید. به این صورت که آب پرتقال یا نارنج را گرفته و با سس سالاد مخلوط کنید می بینید که سس شما چقدر خوشمزه تر می شود.
 
سس مایونز زیاد
 
نکته 59- اگر مایونزی را که در تن ماهی ریخته اید مقدار آن زیاد شده است می توانید از نان خشک کمک بگیرید. مقداری نان خشک را خرد کنید و داخل تن ماهی بریزید. نانها با مایونز مخلوط شده و طعم ماهی به خود می گیرد.
 
تشخیص شیر خالص از شیر ناخالص
 
 
نکته 60- برای اینکه متوجه شوید که شیر خالص است یا ناخالص از روش زیر کمک بگیرید:
 
-مقداری از شیر داغ را در ظرفی بریزید و بگذارید تا سرد شود و سرشیر ببندد وقتی سرشیر گرفت، آن را از روی شیر بردارید. اگر شیر به سرشیر چسبید شیر، خالص است. ولی اگر شیر به راحتی از سرشیر جدا شد با آب مخلوط شده است.
 
نشانه شیر خوب
 
نکته 61- شیر طبیعی دارای طعم و شیرینی خاصی است، شیرهای ترش و یا شور، طبیعی و سالم نیستند شیر خوب از لحاظ رنگ، سفید مایل به زرد است.
 
رفع بوی سوختگی از شیر
 
نکته 62- اگر شیر شما سوخت و بوی سوختگی بخود گرفت ظرف شیر را داخل آب سرد بگذارید و به اندازه 1/8 قاشق چای خوری نمک به آن اضافه کنید.
 
جلوگیری از سررفتن شیر
 
نکته 63- شیرهای غیر پاستوریزه را حتماً 20 تا 30 دقیقه بجوشانید.
 
1-برای اینکه شیر شما سر نرود می توانید از شیر جوشهای مخصوص استفاده کنید. اگر چنین ظرفی در اختیار ندارید دور تا دور ظرف البته قسمتهای بالای آنرا با کمی روغن یا کره چرب کنید. اینکار مانع از سررفتن شیر می شود.
 
2-می توانید قاشق بزرگ چوبی یا ملاقه درون شیر قرار دهید بطوریکه دسته آن روی لبه ی ظرف باشد.
 
3-می توانید سنگ کوچکی به اندازه ی گردو را تمیز با آب و مایع ظرف شویی بشوئید و بعد داخل ظرف شیر بیندازید مانع از سر رفتن شیر می شود.
 
4-اگر شعله ی اجاق کم باشد و شیر به آرامی و با حرارت ملایم بجوشد، احتمال سررفتن آن بسیار کم است.
 
5-در پوشهای توری یا مشبک نیز از سررفتن شیر جلوگیری می کند. از این روش برای گرفتن سرشیر هم می توانید استفاده کنید.
 
جلوگیری از ترک خوردن سیب زمینی
 
 
نکته 64- اگر می خواهید هنگام پختن، سیب زمینی شما ترک نخورد، قبل از پختن قدری کره یا روغن روی سیب زمینی بمالید. نه تنها ترک نمی خورد، بلکه طعم بهتری هم پیدا می کند.
 
رفع پلاسیدگی سیب زمینی
 
نکته 65- اگر سیب زمینی خام شما بر اثر گذشت زمان یا هر علت دیگر نرم و پلاسیده شده است، آنها را بمدت نیمساعت درون آب سرد بریزید. دوباره سفت شده و تازگی خود را باز خواهد یافت.
 
روش پخت سریع سیب زمینی
 
نکته 66- برای اینکه سیب زمینی ها سریعتر پخته شود یک جسم نوک تیز داخل آن فرو کنید. تا سوراخ شود، سپس داخل آب جوش سیب زمینی ها را بپزید سریعتر پخته می شود.
 
روش سرخ کردن سیب زمینی
 
نکته 67- بهترین روش برای سرخ کردن سیب زمینی این است که ظرف گودی را انتخاب کرده و تا نیمه ی آن روغن بریزید، بعد از گرم شدن روغن سیب زمینی های خلال شده را داخل آن ریخته بدون اینکه آن را هم بزنید منتظر بمانید، بعد از چند دقیقه سیب زمینی ها روی روغن قرار می گیرد. آن را بردارید و مقداری دیگر سیب زمینی داخل روغن بریزید. به همین صورت تمام سیب زمینی ها را سرخ کنید، روغن آن سفید است و برای پخت مواد دیگری هم می توانید از آن استفاده کنید.
 
سرخ کردن بادمجانها
 
67- بعد از اینکه بادمجانها را در آب نمک قرار داده وآنها را خوب شستشو دادید و خواستید آنرا سرخ کنید، روی قاچهای بادمجان یک خراش بدهید تا سریع سرخ می شود.
 
68- وقتی بادمجانها را درون روغن گذاشتید قبل از اینکه سرخ شود مرتب وارونه کنید با اینکار هم زودتر سرخ می شود و هم روغن کمتری مصرف می شود.
 
سالم ماندن بادمجانها
 
نکته 69- ابتدا بادمجانها را بصورتی پوست بکنید که کلاه آن از بادمجان جدا نشود. فقط برگهایی که روی بادمجان آویزان شده از آن جدا کنید و حالا بادمجانها را از قسمت باریک آن از بالا تا پایین دو نیم کنید. بعد از این کار بادمجانها را برای چند ساعت داخل مخلوط آب و نمک قرار دهید تا تلخی آن از بین برود. سپس آنها را خوب آب بکشید تا شوری آن نیز از بین برود و حالا تمام بادمجانها را سرخ کنید و یکی یکی بصورت ایستاده داخل ماهی تابه قرار دهید، بصورتی که کلاههای آن بطرف بالا باشد. حالا گوجه و یا اگر مایل باشید، گوشت پخته شده را وسط تابه و روی بادمجان ها بریزید و روی اجاق بپزید. می بینید که بادمجانها سالم و زیباتر می شوند و راحت داخل بشقابها قرار می گیرند. و برای برداشتن بادمجانها از قسمت باریک آن کمک بگیرید.
 
ترد شدن کلم قرمز
 
نکته 70- اگر می خواهید، از کلم قرمز برای سالاد استفاده کنید وکلم ها سفت هستند برای ترد شدن کلم قرمز از این دو روش استفاده کنید: روش اول: مقداری آب داخل ظرف ریخته و روی اجاق بگذارید. دو قاشق غذا خوری سرکه به آن اضافه کنید کلم ها را خرد کنید و داخل آب جوش و سرکه بریزید. بعد از دو جوش آنها را داخل آبکش بریزید، تا آبش خارج شود و در ضمن خنک شود می بینید که چقدر ترد و خوشمزه می شود. روش دوم: می توانید کلم خرد شده را در ظرف فلزی ریخته و برای چند دقیقه داخل فریزر قرار دهید بسیار ترد می شود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :سوران

کد: 11355 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۳ مرداد بازدید: 2557 ساعت: 3:29 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 خلاصی از شر بوی بد دهان با این ترفندها ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ شهريور
2 روش‌های مختلف ایجاد تنوع در منوی غذاهای رستوران ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۷ آبان
3 ۶ ترفند ارزان برای سفید شدن دندان‌ها ۱۳۹۷ دوشنبه ۲۵ تير
4 ۹ ترفند برای افزایش وزن ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۸ آذر
5 غذاهایی که با این روش ها خوش طعم می شوند ۱۳۹۶ شنبه ۱۵ مهر
6 ترفندهای خوشمزه تر کردن خوراک ها ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ شهريور
7 چطور خمیر پای ترد و عالی درست کنیم؟ ۱۳۹۳ چهارشنبه ۳۰ مهر
8 ترفندهای ساده برای برطرف کردن پف و تیرگی اطراف چشم ۱۳۹۳ سه شنبه ۸ مهر
9 ترفندهای پخت بیسکوئیت ترد و خوشمزه+ دستور پخت ۱۳۹۳ دوشنبه ۱۹ خرداد
10 سوداگری تبلیغاتی با وسوسه لاغری ۱۳۹۳ چهارشنبه ۲۴ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  12 ماده‌ غذایی برای بالا بردن کلسترول خوب خون فیبرهای غذایی می‌توانند میزان کلسترول خوب خون را ا...

  باورهای تغذیه ای برای سرماخوردگی شما وقتی سرما می خورید چه کار می کنید؟ خودتان را گ...

  آیا جمعه ها چاق می شویم؟ ایام تعطیل فرصتی است که خانواده ها دور هم جمع می ش...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

اگروفود سی‌ام آغاز به کار کرد/آنچه که باید از اگروفود بدانید سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی صنایع کشاورزی، مواد غذایی، ماشین‌آلات و صنایع وابسته با حضور علی آقا محمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری، پائول مرتز رییس فیرترید بخش خارجی مونیخ، سید احمدرضا علایی طباطبایی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران و صدیف بیک زاده عضو هیات مدیره نمایشگاه بین‌المللی افتتاح شد.
چرا نباید از مكمل‌های غذایی استفاده كرد؟ دكتر امیرحسین بنی‌احمد، كارشناس ارشد دارویی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی جندی شاپور اهواز گفت: ‌اگر سیستم گوارش فرد سالم باشد و بتواند غذاها را هضم و جذب كند، به راحتی می‌تواند با رژیم‌های غذایی مواد غذایی مورد نیاز خود را تامین كند.
طعم‌هایی كه امروزمان را خراب كرد یادش بخیر، آن روزهایی كه دلمان لك می‌زد برای رفتن به مدرسه... روزهایی كه تا زنگ تفریح زده می‌شد با اشتیاق به سمت حیاط مدرسه می‌رفتیم و اولین جایی كه سراغش را می‌گرفتیم «بوفه مدرسه» بود.
خواص دارویی موسیر موسیر گیاهی است شبیه سیر که ریشه اش فقط یک پیاز درشت است.