گرانترین غذای جهان چیست؟


پایگاه خبری لقمه: این ماده غذایی با دانه‌های ریز براق، در واقع تخمک‌های باورنشده است که از تخمدان ماهی‌های خاوریاری ماده خارج می‌‌کنند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، ماهیان خاوریاری از خانواده تاس ماهی‌ها هستند که قدمت آنها در طبیعت به دوران ژوراستیک برمی‌گردد و به همیت دلیل به آنها لقب فسیل زنده جهان داده شده است.

 
تولید خاویار در بدن ماهیان خاوریای به ۱۲ تا ۱۶ سال زمان احتیاج دارد و علاوه بر کم یاب بودن ماهیان خاویاری، زمان طولانی تولید، دلیل گران بودن این ماده غذایی است. درجهان ۲۷ گونه ماهی خاویاری وجود دارد که ۶ گونه آن در دریای خزر زندگی می‌کنند و به همین دلیل دریای خزر بزرگ‌ترین تامین کننده خاویار جهان است و حدود ۹۰ درصد خاویار جهان را تولید می‌کند.
 
خاویار در ایران
همان طور که گفته شد از ۲۷ گونه ماهی خاویاری موجود در جهان، دریای خزر زیستگاه ۶ نوع از این ماهی‌هاست و سالانه حدود ۶۳۰ گیلوکرم خاویار در ایران صید می‌شود.
 
ماهیان خاوری دریای خزر عبارتند از: فیل ماهی، تاس ماهی، خاویار شیب، قره برون، ماهی خاویاری گلد یا چالباش و اوزون برون. در این میان فیل ماهی، بزرگ‌ترین ماهی خاویاری است که گران‌ترین خاویار را دارد. اوزون برون هم کوچک‌ترین نوع ماهی خاویاری است که خاویاری ریز و ارزان قیمت دارد.
 
خاویار به طور کلی به دو دسته سیاه و سرخ تقسیم می‌شود که خاویار ایران از نوع سیاه است و خاویار طلایی یا سرخ از سواحل سیبری صید می‌شود.
 
خواص خاویار
خاویار که به دلیل قیمت بالایش با نام مروارید سیاه شناخته می‌شود، ماده‌ای مقوی و پرخاصیت در میان مواد غذایی دریایی  که سرشار از انواع ویتامین‌های C، B2، B6، B12 ، A، D، E ، مواد معدنی، پروتئین، اسیدهای چرب، آنتی اکسیدان و امگا۳ است.
 
اسید فولیک، اسید پانتوتنیک، فسفر و آهن هم به مقدار قابل توجهی در ماده غذایی وجود دارد. چربی موجود در خاویار هم حاوی ۲۵ درصد کلسترول و ۷۵ درصد لیستین است.
 
فواید خاویار
خاویار و بیماری‌های قلبی و عروقی: خاویار با داشتن اسیدهای چرب و امگا ۳، کلسترول خون را کنترل می‌‌کند و مانع افزایش بی‌رویه آن می‌شود. در نتیجه از مبتلا شدن به بیماری‌های قلبی و عروقی جلوگیری می‌کند.
 
خاویار و بیماری‌های مفاصل: اسیدهای چرب امگا ۳ وجود در خاویار، علاوه بر این که درمانی برای التهاب‌های مفصل است به رشد استخوان‌ها کمک می‌کند.

خاویار و پوست: خاویار منبع خوب ویتامین d است و به همین دلیل با ایجاد تعادل در کلسیم و فسفر می‌تواند نقش موثری در شادابی و سلامت پوست داشته باشد.
 
خاویار و تقویت سیستم ایمنی بدن : مقدار قابل توجه پروتئین موجود در خاویار و هم چنین اسیدهای آمینه، آن را تبدیل به ماده ای موثر در تقویت ماهیچه‌ها، سیستم اعصاب و سیستم ایمنی بدن می‌کند.
 
صید خاوریار
در روش سنتی ماهی خاویاری را بعد از صید با ضربات چکش بیهوش می‌کردند و بعد از خارج کردن خاویار، گوشت آن را در بازار عرضه می‌کردند اما در روش امروزی، امکان چند بار خاویار گیری از یک ماهی ماده وجود دارد چون از روش سزارین استفاده می‌کنند.
 
در روش سرازین ماهی را بیهوش، تخمک‌هایی بارور نشده را خارج کرده و مقداری باقی می‌گذارند تا دوباره تولید تخمک در شکم ماهی انجام شود. ماهی خاویاری را ۳ ماه در استخر مخصوص نگه داری می‌کنند تا دوران نقاهت را سپری کند و سپس به دریا برمی‌گردانند. این کار برای هر ماهی خاویاری تا ۶ بار قابل انجام است.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامتی

کد: 11218 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۱ تير بازدید: 3716 ساعت: 3:38 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 نقره داغ مستها با گرانترین جریمه رانندگی ۱۴۰۳ دوشنبه ۸ مرداد
2 فروش قهوه ۳۵ هزار تومانی به قیمت ۱۵۰ هزار تومان ۱۳۹۶ سه شنبه ۹ آبان
3 بستنی لاکچری برای میلیاردرها از جنس الماس ! ۱۳۹۶ يکشنبه ۵ شهريور
4 گرانترین نوع چای ایران کدام است؟ ۱۳۹۳ چهارشنبه ۷ آبان
5 گران‌ترین همبرگر دنیا +عکس ۱۳۹۳ يکشنبه ۲۷ مهر
6 بفرمایید شام 153 هزار یورویی! ۱۳۹۱ پنج شنبه ۷ دي
7 گرانترین آناناس جهان را ببینید ۱۳۹۱ شنبه ۲ دي
8 نمکاتور/ گیلاس نگو، طلا بگو ۱۳۹۱ دوشنبه ۲۲ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  کمبود آب، افراد را بد اخلاق می کند لقمه: کم آبی در افراد منجر به بروز بداخلاقی و پایی...

  هفت حرکت برای کنترل نامحسوس وزن! در بسیاری از موارد، ممکن است فکر کنیم با حذف یک وع...

  غذاهای آماده و کنسروی برای بیماران فشار خونی «سم» است یک متخصص تغذیه گفت: تمام مواد غذایی فرآوری شده مان...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

کجا غذا بخوریم، کجا غذا نخوریم بیشتر متخصصان فیزیولوژی معتقدند لذت غذاخوردن، یکی از بزرگ‌ترین لذت‌های زندگی است اما بسیاری از افراد به‌راحتی از این لذت می‌گذرند و نمی‌دانند که می‌توانند با رعایت چند نکته بسیار ساده اما کاربردی، غذا خوردن را برای خود و سایر اعضای خانواده‌شان، به یک تفریح بزرگ تبدیل کنند.
بایدها و نبایدهای استفاده از مایكروویو ظروف پلاستیكی معمولی برای استفاده در مایكروویو مناسب نیست، چون در اثر حرارت زیاد، ساختار شیمیایی آنها تغییر می‌كند و مواد سمی وارد غذا می‌شود.
میوه های ممنوعه برای دیابتی ها/دیابتی ها شیر را از برنامه غذایی حذف نکنند یک عضو هیات علمی دانشکده تغذیه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه بیش از 10 درصد جمعیت کشور را افراد مبتلا به دیابت تشکیل می دهند، شیوه زندگی مردم را علت اصلی افزایش آمار ابتلا به دیابت دانست و تاکید کرد:« ذائقه کودکان ما از سنین کم به مصرف مواد شیرین آشنا می شود لذا در بزرگسالی تمایل زیادی به مصرف شیرینی جات پیدا می کنند.»
درمان 12بیماری با 12گیاه و ادویه! بی‌شک مصرف گیاهان دارویی به صورت چای و دمنوش در طول روز یا استفاده از این گیاهان برای تهیه غذا و میان‌وعده‌های غذایی، ساده‌ترین راهکار برای بهره مندی از خواص بی‌شمار گیاهان دارویی است که به وفور به صورت خودرو و کشت شده در نقاط مختلف کشورمان دیده می‌شود.